Spring til indhold

Fantomløb af Laust

Søndag den 19. maj 2024 leverede Laust Kaastrup Kjær den måske største enkeltpræstation i klubbens historie, da han i et fantomløb i Malmø blev nordisk mester på 800 m.

Ikke alene vandt Laust det nordiske mesterskab, men det skete i fantomtiden 1.48.81! Det er på mange måder historisk. Det er en forbedring på mere end 2 sekunder af hans PR og første gang at Laust bryder den danske drømmegrænse på 1.50. Det placerer ham som den 20 hurtigste dansker på distancen nogensinde. Blot tre danskere har løbet hurtigere i dette århundrede.

Ikke nok med det, men tiden er også ny dansk U20 rekord og det var ikke en hvilken som helst rekord, der her blev slået. Den tidligere rekord tilhørte legendariske Ruben Sørensen og var sat på Århus Stadion helt tilbage i efteråret 1973. Det var altså en mere end 50 år gammel rekord, som Laust forbedrede!

Men det slutter ikke her, for kvalifikationskravet til U20 VM, som afvikles til august i Lima i Peru, lyder på 1.50.50 og den tid er Laust altså allerede i sæsonens blot andet løb klart under.

Finaleløbet i Malmø formede sig nærmest perfekt. Der var en pacemaker på løbet, som førte feltet gennem først omgang på omkring 53 sekunder. Har lå Laust som bedste dansker i feltet som nummer fem. Den placering blev holdt frem mod 600 m, der blev passesret i omegnen af 1.20. Gennem opløbssvinget rykkede Laust forbi en svensker op lå som nummer fire da feltet kom ind på opløbet. Her satte Laust en formidabel spurt ind. Først passerede han yderligere en svensker og en finne for så at jagte den førende finne den regerende nordiske mester Joonas Rinne. 5-6 meter før mål nåede Laust op til finnen og med en sidste kraftanstrengelse kastede han sig over målstregen 11/100 sek. foran finnen.

Vindertiden 1.48.81 placerer Laust som nummer 7 på den europæiske årsrangliste for U20 som nummer 23 på verdensranglisten.

BREAKING!

Med stor velvilje fra Sport Live har vi helt eksklusivt fået lov til at bringe optagelsen af hele deres transmission fra 800 m finalen ved de nordiske mesterskaber.

Klik på billedet herunder her for at se løbet: 

Alle tiders DK

U20 årsrangliste Europa

U20 årsrangliste Verden