Spring til indhold

Danske Ungdomsmesterskaber

Samtidig med der afholdtes VM i indendørs atletik I Glasgow, var de unge atleter fra Silkeborg Atletik Klub i weekenden d. 2.-3. marts 2024 afsted til Danske Ungdomsmesterskaber i Skive. Hele 48 klubber var repræsenteret ved dette års DMU, med imponerende 927 starter, så konkurrence var hård.

SAK 77 havde 12 deltagere i alderen 14- 20 år med til mesterskaberne, som markerer højdepunktet for indendørs sæsonen.

Sølvpigerne:
Foruden en lang række personlige rekorder resulterede mesterskaberne i to sølvmedaljer til de lokale deltagere.

Hos de 18-19 årige piger vandt Maya Korsgaard Nicholson sølv med ny PR i længdespring på 5.23 m. Konkurrencen var uhyre tæt og bronzemedaljen blev vundet med samme længde, men sølvet gik til Maya på et bedre næstbedste forsøg.

Maya Nicholson sikrede sig sølv i længdespring med ny PR på 5,23 m

Hos de 14-15 årige piger blev det også til sølv i 4×200 m stafet med en meget flot tid på 1.54.17 efter suveræne Sparta men i et tæt opgør med Frederiksberg IF og Aalborg AM.

Ellen Vatne Rasmussen, Enya Thomesen, Tilde Hegelund og Freya Harlund Nabi tjekker ægtheden af deres sølvmedaljer fra 4x200 m stafet for 14-15 årige

De hurtige piger.
Blandt de 18-19 årige piger leverede Christine Bjerre Jensen en stærk præstation på 60 m, hvor 8.25 ser. – blot 1/100 fra hendes PR, sagte til en fjerdeplads..

Også individuelt var de 14-15 årige piger godt med på sprinterdistancen over 60 m. Blandt hele 34 deltagere var tre fra SAK 77. Hurtigst var Enya Thomesen der med en PR på 8,30 sek. sendte på 9.-pladsen og dermed lige uden for finaleheatet. Tilde Hegelund løb 8.41 sek og Freya Harlund Nabi 8.68 sek.

På 200 m gik det endnu bedre da Enya Thomsen besatte femtepladsen i ny PR 26,88 sek. Her løb Tilde Hegelund 27.50 på ottendepladsen og Freya Harlund Nabi satte også ny PR på 29.11 som nummer 18.

Mandlige løbere:
20 årig Jonas Pinholt Aggerholm løb 3.000 m på 10.09.49 med ny PR – 5 sek. hurtigere end tidligere.

Thor Rytter Larsen (16-17 årige) løb 800 m på 2.09.82 og 1500 m på 4.30.04 hvilket gave placering som henholdsvis nummer 8 og nummer 11.

Tre hurtige drenge deltog på 200 m for de 16-17 årige. Hurtigst var Oscar Laycock med 24.21 sek. på en niendeplads blandt 26 deltagere, mens Sylvester Tau Mansachs Lersen løb 24.95 og Gustav Monrad Hansen 25.14 som henholdsvis nummer 17 og 20.

Oscar Laycock løber 24,21 sek. på 200 m.

Flotte spring:
Blandt de 14-15 årige piger fik Tilde Hegelund en flot 4. plads i 3-spring med et spring på 9.89 m.

I længdespring springer Beatrise Rapacka blandt de 18-19 årige på 4.57.

Freya Harlund Nabu (14-15 årig) springer 4.11 i længdespring

Tilde Hegelund (14-15 årige) springer 4.43 i længdespring.