Spring til indhold

Laust vovede pelsen

Et hæsblæsende udgangstempo ført an af SAK77’s Laust Kaastrup Kjær kostede kræfter til sidst, da han ved weekendens DM inde i Odense kæmpede sig til en flot fjerdeplads på 800 m.
Fotos: Lone Dybdal
800 m-distancen har traditionelt set ry for at blive en taktisk affære til mesterskaber, men ved lørdagens DM inde kom der andre boller på suppen. Det kun 19-årige stortalent fra SAK77 viste kæmpe mod og skabte løbet ved et meget hurtigt udlæg, hvor de første 400 meter blev rundet i underkanten af 53 sekunder. Det gjorde de sidste 400 m til et sprudlende syrebad, og da klokken ringede for sidste omgang, passerede tre stærke løbere det unge SAK-talent – heriblandt fredagens sejrherre på 1500 m, Kristian Uldbjerg Hansen, som også løb afsted med sejren på 800 m’eren.
Laust Kaastrup Kjær fightede sig flot i mål til tiden 1:52.98 og fik vist, at han ikke er bleg for selv at tage initiativ, når løb skal skabes. Vigtigst af alt var mesterskabet endnu en værdifuld erfaring, som kan tages med videre.
Nu venter en roligere periode, før forberedelserne til udesæsonens store mål bliver indledt.