Spring til indhold

Dansk rekord i debut

Det blev til en debut, som man sent vil glemme, da SAK77’s Laust Kaastrup Kjær søndag debuterede på seniorlandsholdet ved Nordenkampen i Oslo.
             
Den 19-årige SAK-løber var udtaget på ét eneste indendørsløb – det han løb forrige lørdag i Skive på 1.53,29 min. Men det var bare en ”mellemtid”, for i Oslo bragede han ind i international klasse med tiden 1.50,96 min.
Ikke alene var det dansk juniorrekord på 800 meter med et sekund. Laust er i den aktuelle indendørssæson placeret som nummer syv på europaranglisten for juniorer og som nummer 20 på verdensranglisten. Og han er i parentes bemærket kun 46/100 sekund fra kravet til VM for juniorer i august, som er hele sæsonens store mål.
Løbet blev sendt direkte på svensk og norsk tv, men hvis man ikke havde lejlighed til at følge det, følger her et kort referat: Laust løb de første 400 meter på ca. 53,5 sek. og lå på femteplads i et felt med løbere med klart bedre tider end ham. Mellem 400 og 600 meter begyndte det at gøre ondt, men på de sidste 100 meter var der bid i pigskoene, og Laust kom hjem i en flot sjetteplads.
Næste opgave bliver nu senior-DM næste lørdag i Odense, hvor Laust er blandt medaljefavoritterne.
Efter senior-DM afgøres det, om Laust også tager DMU i begyndelsen af marts med i indendørssæsonen eller i stedet starter forberedelserne til en lang udesæson.

 

Hele løbet kan genses her på NRK. Spol frem til minut 58.

 

Hele resultatlisten fra Nordenkampen kan ses her: https://liveres.andro.no/results/?competition_id=187…