Spring til indhold

Stærk fight af Laust

Søndag (23.07.2023) over middag fik 18-årige Laust Kaastrup Kjær sin debut på det danske U20 landshold ved de nordiske U20 mesterskaber på Bislett Stadion i Oslo.

Det blev et dramatisk og lærerigt løb for Laust. Første omgang gik ret langsomt omkring de 60 sek. Laust var bleve lukket lidt inde og lå bagerst da feltet passerede 400m. 

Nu er Laust jo vandt til nærkontakt på fodboldbanen, hvilket kom ham til gode i den tredje kurve, hvor han efter infight med en norsk løber fik kæmpet sig fri og på den modsatte langside sprintede op gennem feltet, så stærkt, at han faktisk gik ind på opløbsstrækningen som anden løber.

Kampen så dog ud til at have kostet lidt for mange kræfter og på de sidste 20 m pressede yderligere tre løbere sig forbi Laust, som snublede ind over målstregen i 1:56.68 på en hæderfuld femteplads i et utroligt tæt opløb.