Spring til indhold

Laust er fjerdebedst i Danmark

Det er ikke mere end to måneder siden, at Laust Kaastrup Kjær mødte op til en regnfuld mandagstræning med et ønske om at prøve “det der 800m-løb af”. Efter dagens præstation til DM Senior er han landets fjerdebedste på distancen.

Laust havde fået en plads i A-heatet efter de foregående ugers flotte resultater, så der var lagt i kakkelovnen til et spændende mesterskabsløb. Og ikke meget kunne ryste den kun 18-årige SAK-løber, som hang ved hele vejen og på hæderlig vis udfordrede de tre medaljefavoritter, da de i svinget før opløbsstrækningen indledte den sidste spurt. Laust endte med endnu engang at slå ny PR med en fantomtid på 1.54.74 – kun et lille halvt sekund fra bronzemedaljen.

Han viste dermed, at han kan bide skeer med de bedste i landet, når der virkelig løbes hurtigt til sidst. Det er værdifuld erfaring, når han skal løbe 800 m til U20-NM i Oslo den 22. juli.