Spring til indhold

SAK77 på toppen ved VDMU – 17 titler og to danske rekorder

Fra venstre: Oline Overgaard i længdespring, Henrik Lykke på vej mod sin danske 13 års-rekord på 200 meter, og Emilie Vejlgård smider spyddet ud på 28,66 meter og vinder sølv i P19.

Af Søren Munch, sportschef / 21.06.2016

Patrick på 14 år satte personlig rekord i spydkast med 37,31 meter. Robin Ostenfeldt vandt sin første vestdanske mesterskab. Og Christine K. Jørgensen nåede over 20 meter i spydkast med et forsøg på 20,13 meter.

Sådan kunne man indlede beretningen af SAK77’s indsats ved VDMU i Skive den 18.-19. juni.

Man kunne også skrive, at sprintfænomenet Henrik Lykke (13 år) snuppede to danske ungdomsrekorder – først 9,81 på 80 m, hvilket var en tangering af den gamle rekord, og så blev han snydt for en kæmperekord i finalen, hvor han løb 9,3 i vindstille – men uden eltidtagning, som var gået i fisk på det tidspunkt. Dagen efter var eltiden dog i orden, og så blev det til imponerende 24,26 sek. på 200 m – rekord med 2/100.
Tillykke til Henrik og tillykke de mange SAK’ere, der enten vandt medaljer eller satte klubrekorder eller personlige rekorder ved VDMU-stævnet. Når man tæller alt sammen, blev det til 17 guldmedaljer, 10 af sølv og 5 af bronze – nogenlunde som sidste år, som var SAK77’s hidtil bedste VDMU-stævne.

Nogle var flittigere på medaljeskamlen end andre: Emilie Pedersen hele fem gange som mester i P19 – blandt andet med fantastiske 11,7 sek. håndstoppet på 100 m, korrigeret for eltid svarer løbet til 11,94 sek., hvilket er det suverænt hurtigste 100 m-løb af en kvinde i SAK77’s historie (seniorklubrekord: 12,15).

Generelt blev der løbet meget hurtigt i Skive, og som man kan se i resultatlisten, var der mange SAK’ere, der fik sig en god personlig rekord med hjem…

MEDALJER – VESTDANSKE UNGDOMSMESTERSKABER – SKIVE 18.-19-06.2016

P12 GULD Nicoline Bundgaard-Hansen 80 m 11,14 W0,0 (indl: 11,12 W1,6)
P12 GULD Nicoline Bundgaard-Hansen 200 m 29,02 W2,5
P12 SØLV Ann-Sofie Bradal 80 m 11,25 W0,0
P12 BRONZE Ann-Sofie Bradal LÆ 4,50 W0,0

P13 GULD Freja Jensen 80 m 11,13 W0,0
P13 SØLV Freja Jensen 200 m 28,93 W3,4
P13 SØLV Freja Jensen HØ 1,34
P13 BRONZE Freja Jensen LÆ 4,75 W2,7 (4,43 W1,7)

D13 GULD Henrik Lykke 80 m 9,3 W0,0 Indl: 9,81 W0,0 TDUR13
D13 GULD Henrik Lykke 200 m 24,26 W1,2 DUR13
D13 GULD Henrik Lykke LÆ 5,62 W2,1 (5,43 W0,8)
D13 BRONZE Henrik Lykke KU 11,02

D15 GULD Markus Kirk Kjeldsen 1500 m 4.15,?

P17 GULD Frida Selmer LÆ 5,12 W4,1 (5,03 W0,7)
P17 GULD Frida Selmer TRE 10,60 W5,3
P17 BRONZE Josefine Bundgaard-Hansen 100 m 12,6 W0,0

D17 GULD Robin Ostenfeldt 400 m hæk 61,24
D17 GULD Lucas Richardt, Marcus Pallesen, Rasmus Vejlgård, Robin Ostenfeldt 4×100 m 48,34
D17 SØLV Lucas Richardt LÆ 5,64 W2,3 (3,17 W1,9)

P19 GULD Emilie Pedersen 100 m 11,7 W0,0
P19 GULD Emilie Pedersen 200 m 25,35 W4,0
P19 GULD Emilie Pedersen LÆ 5,55 W1,4
P19 GULD Josefine Bundgaard-Hansen, Frida Selmer, Emilie Pedersen, Emilie Vejlgård 4×100 m 51,47
P19 GULD Josefine Bundgaard-Hansen, Frida Selmer, Emilie Pedersen, Emilie Vejlgård 4×400 m 4.33,31