Spring til indhold

EM-success på barsk rute

EM-SUCCES PÅ BARSK RUTE: Markus bedste dansker i U/23 – Malthe næstbedst på juniorholdet!
SAK77s to deltagere ved søndagens EM-cross i Torino leverede fremragende indsatser. Markus Kirk Kjeldsen var bedste dansker i U/23-løbet (8 km) med en 54. plads og sluttede af med at klippe en stærk schweizer på opløbsstrækningen.
I juniorløbet var Malthe Bøgebjerg sikkerheden selv på et uheldsramt dansk landshold og blev nr. 57 og næstbedste dansker over 6 km. Danmarks to medaljekandidater i juniorløbet havde ikke en god dag: Axel Vang Christensen (guld i 2021) udgik, og Joel Ibler Lillesø (bronze sidste år) gik ned med flaget og blev nummer 13. Dermed var Malthe næstbedste dansker, og med endnu en dansker lige efter blev det til en 12. plads i holdløbet ud af 20 hold.
Tilbage til Markus, der som nævnt var bedste dansker i U/23 der løb 8 km, hvilket var overraskende, da startlisten var fyldt med stærke 5 og 10 km løbere, og Markus mest er kendt som 1500 meter løber.
Skal vi lige nævne ruten? Forestil jer en runde på 1,5 km med frosthårdt græs, en bakke så led som sygehusbakken, og et tilsvarende nedløb med skarpe sving, mudder, grus og glat græs. Dertil kom at arrangørerne havde fundet det morsomt, at løberne skulle ind IGENNEM en borg, på træplader med kunstgræs!