Spring til indhold

Julklappsjakten: 37 deltagere, 130 starter, 23 præmier og 6 førstepladser

Af Michael Seindal, træner / 06.12.2016

SAK77’s årlige klubtur til Julklappsjakten i Gøteborg i december blev en kæmpesucces. Med sit hidtil største hold fik SAK77 virkelig sat sit præg på stævnet.

Lørdag den 3. december og søndag den 4. december satte SAK 77 ungdom endnu en gang deres præg på et stort stævne. Denne gang i Gøteborg, hvor det årlige kæmpestævne Julklappsjakten fandt sted.

Med omkring 130 starter af de 37 deltagende atleter var der rigeligt og se på for de 7 trænere og 9 forældre, som havde taget turen med til den svenske storby. Der blev konkurreret i disiplinerne spring, løb og kast og leveret mange flotte resultater.

Alle SAK77’s deltagere samlet til det obligatoriske trappefoto på vej hjem med Sveriges-båden. Trætte, men glade…

Der var både personlige rekorder og flere klub rekorder. I løbet af weekenden var der en SAK 77 atlet ved præmie skamlen 23 gange, hvilket var medvirkende til, at klubben igen i år var den bedste danske klub ved stævnet. Der var blandt de mange flotte resultater en enkelt stævnerekord, som blev sat af 13 årige Henrik Lykke, som med et 60 meter løb på 7,49 i finalen kun var 4 hundredele fra den danske 13 års-rekord.

Arrangørerne sendte live-stream fra stævnet, og alle streamingerne kan ses her: https://julklappsjakten.solidtango.com/

Blandt andet kan man gense Henrik Lykkes tætpå-attentat på den danske 13 års-rekord her.

Samme Henrik havde op til stævnet været småskadet og valgte derfor kun et enkelt længdspring, som dog var nok til en endnu en sejr med et spring på 5,61. I 200 meter vandt Henrik i flotte 24,99 sek. I samme aldersgruppe stillede Kristian Roed til start i 5 discipliner og kom sejrrigt ud af højdespring med et spring på 1,70 m og en andenplads i 3 spring med 10,76 m.

Podieplacering var der også til 12 årige Asbjørn Seindal der i 3 spring fik en 3 plads med 9,54 m og en medalje i længdespring med 4,50 m. I samme aldersgruppe tog Nicoline Bundgaard Hansen medalje i 3 spring med 9,48 m. Samme Nicoline løb med tiden 29,43 sek på 200 m sig til en 9 plads udad 48 deltagere.

I den yngre afdeling af SAK atleter satte 11 årige Christine Bjerre Jensen hele 3 klubrekorder med 8,82 m i 3 spring, 4,31 m i længdespring og 1,28 m i højde. I samme aldersgruppe satte Karla My Ness pr med 3,47 m i længde og Mathilde Herskind med 3,64 m.

Af de lidt ældre tog Oscar Vejlgaard sejren i 60 hæk med 8,95, Markus Kirk Kjeldsen sejrede i P16 på 1500 m med 4,14,74. Markus tog desuden sølv i højde med 1,77 m og Oscar bronze i længde med 5,32 m. Hos piger 15 år tog Katrine Vad Mortensen 3 pladsen i 3 spring med 9,27 og hos de 13 årige piger fik Freja Jensen medalje med et spring på 9,08 m. Også Patrick Blauert fik medalje med hjem med et kuglestd på 10,48 m.

Flere fik nye personlige rekorder og deriblandt Frederikke Fløjgaard med 8,30 m i kuglestød, Rune Rober med 3,81 m i længde, Olivia Vilstrup med 2,53,61 på 800 m, Mila Stojanovic med 7,12 m i kugle samt Onni Slatto med 3,08 i længde.

Foruden den aktive del lørdag og søndag i hallen, var de fleste også sædvanen tro en tur i Liseberg tivoli lørdag aften. Natten til mandag var en flok trætte unge, ledere og forældre tilbage i Silkeborg.

Forude venter nu nye stævner i starten af det nye år med blandt andet Landsmesterskaber i Aarhus.