Spring til indhold

Markus jagter EM-krav

Markus Kirk Kjeldsen satser benhårdt på genopstået EM

3.45,0 min. lyder kravet til SAK77-løberen på 1500 meter. Første forsøg gøres onsdag i et stærkt felt i Sverige.

 

Det har været nogle hårde måneder og uger for SAK77’s talentfulde Markus Kirk Kjeldsen. Der har været ét klart mål for vinteren og forårets knaldhårde træning: U/23-EM i Bergen, og det var derfor noget af et knæk, da mesterskabet for nogle dage siden blev aflyst.

Heldigvis trådte Tallinn i Estland hurtigt til og reddede EM-stævnet midt i juli, og derfor indleder den 20-årige SAK’er onsdag aften jagten på kvalifikationskravet på 3.45,0 min. Det sker i et stærkt internationalt felt ved Folksam Grand Prix i Gøteborg, og glipper kravet her, venter et endnu stærkere felt ved Copenhagen Athletics Games den 8. juni på Østerbro Stadion.

Sidste år løb Kjeldsen på 3.47,70 min., og især de seneste ugers træning på Silkeborg Atletikstadion har skabt optimisme i SAK-lejren.

”Markus er i sit livs form, og vi tror for alvor på det. Det er ikke nemt at komme til start i udlandet på grund af karantæneregler og restriktive arrangører. Men nu har vi to gode muligheder for kvalifikation, og desuden har vi yderligere et par gode stævner i baghånden,hvis der bliver brug for det,” siger Søren Munch, træner for Markus Kirk Kjeldsen.

Overgår Markus Kirk Kjeldsen, kommer han i pænt selskab. Kun 30 danske løbere har i historiens løb løbet 3.45,0 min. eller hurtigere.