Spring til indhold

Gustav gik til tops i Sverige – og kom på tv

Gusdtav Graff Esbensen udlægger teksten for svenskerne på formfuldendt dansk-svensk. En god repræsentant for SAK77. Foto: SAK77

Af Søren Munch, sportschef 14+

Hvordan reagerer man, når man lige har sikret sin klub denne eneste sejr ved et stort nordisk atletikstævne og bliver bedt om at sige noget på stævnet livestream? Jo, man vælger da at forklare det lidt pædagogisk på svensk-dansk, sådan at man kommer ud til et større publikum.

Jeg overværede det ikke selv, men sådan hørte jeg, at Gustav Graff Esbensen greb det an, da han efter sin sejr i trespring for senior ved Julklappsjakten blev interviewet af stævnets journalister. Dødgo’ reklame for klubben, og de resterende godt 50 aktive fra SAK77 fulgte godt op ved det store indestævne i det statelige Friidrottens Hus i Gøteborg.

Alene ved vores store antal deltagende er vi begyndt at vække opmærksomhed hos svenskerne: Sidste år blev vi nummer tre i den samlede pointkonkurrence mellem samtlige knap 70 deltagende klubber, og på den liste, jeg så midt på søndagen, lå SAK77 omkring nummer 7. Den endelige placering får I, når vi kender den samlede stilling.

Svensk ungdomsatletik er en svær størrelse at hamle op med; svenskerne har kolossalt store klubber med rigtig mange medlemmer, og man mærker overalt i Sverige, at atletik er en meget stor sportsgren. Der er en udbredt tradition for at rejse langt efter stævner, og Julklappsjakten har deltagelse fra det meste af Sverige samt fra Sverige og Norge.

Alene derfor er det imponerende, at så mange SAK’ere år efter år formår at stikke næsen frem og smutte med på præmieskamlen. Vi har ikke nogen præcis opgørelse, men skyder på mindst 30 placeringer mellem de 8 første, der i de fleste klasser får præmie.

Det blev desuden til syv klubrekorder, og i betragtning af klubbens alder skal det siges, at det efterhånden er rigtig svært at sætte en klubrekord, fordi så mange dygtige aktive har været i klubben gennem årtierne.

Men lad os nævne de klubrekorder, vi har fundet i resultatlisten (med forbehold for, at klubrekordchefen Robin Ostenfeldt finder flere):

  • D15: 4×200 – Christian Bruhn, Linus Cochran, Gustav Frydenlund Thomsen og Kristian Svendstrup løb flotte 1.44,55 min., hvilket gav en fornem førsteplads og en forbedring af klubrekord med næsten to sekunder.
  • D13: 4×200 – Daniel Bertelsen, Oscar Laycock, Albert Krejberg og Luca Nicholsen – 2.19,30 min.
  • D10: Højde – 1,21 til både Albert Krejberg og Luca Nicholson.
  • P15: Stang – Liv Selmer – 2,70 meter, hvilket gav Liv en flot andenplads.
  • P13: 4×200 – 2.05,96 min. – Maya Nicholson, Signe Knudsen, Amalie Ravn og Cecilie Westphall.
  • P12: 4×200 – 2.02,11 min. – Julie Bjerre Jensen, Maja My Vejlgård, Karla Mærkedahl og Isabella Cochran.
  • P12: Længde – Karla Mærkedahl – 4,94 m. Den gamle rekord tilhørte Louise Biede og lød på 4,66 m.