Spring til indhold

Nu skal SAK77’s to VM-løbere til EM

Ikke bare én, men to løbere fra SAK77 kvalificerede sig i weekenden til EM i cross den 9. dec. i Lissabon.

Både juniorløberen Markus Kirk Kjeldsen og seniorløberen Line Brandt Pedersen er blandt de 22 løbere på crosslandsholdet, som landstræner Lars Lindstrøm offentliggjorde tirsdag.

Derfor skal de to SAK’ere repræsentere Danmark ved et internationalt crossmesterskab for henholdsvis femte og sjette gang på 13 måneder. Forrige vinter deltog Markus Kirk Kjeldsen i både NM, EM og VM-cross, mens Line Brandt Pedersen nåede med til det spektakulære VM-cross den 30. marts i Aarhus.

I denne vinter har Line Brandt Pedersen været med til NM-cross for to uger siden, mens Markus Kirk Kjeldsen begyndte crosssæsonen med søndagens tredjeplads ved Cross Nationals i Aarhus.

”Vi havde ventet, at Markus ville blive udtaget efter sin klare og flotte tredjeplads i søndags. Vi var mere i tvivl med Line efter hendes fjerdeplads i søndags, men hun har efterhånden opbygget et ry som en stærkt fightende løber, der virkelig leverer varen ved de store internationale løb, og det sikrede hende udtagelsen,” siger Søren Munch, løbetræner i SAK77.

Med til historien hører, at Line Brandt Pedersen ligger i tung træning til sommerens Ironman-konkurrencer, som er hendes hovedsigte. Og at Markus Kirk Kjeldsen forbereder sig til en spændende indendørssæson fra januar til marts og derfor ikke stillede op i søndagens udtagelsesløb med fokus på at blive udtaget til EM.

”Men er man landets tredjebedste junior og dermed god nok, stiller man op. Sådan er Markus,” forklarer Søren Munch.

Den 18-årige SAK77-løber var skadet i to måneder fra maj til juli og har været igennem en meget langvarig genoptræning inden søndagens comebackløb. Formen er god, og det beviste han med en stærk tredjeplads på en 5,5 km lang rute i Aarhus. Kun Danmarks pt. to stærkeste juniorlangdistanceløbere, Anton Østdal og Joel Ibler Ilsø, begge fra Bagsværd, formåede at løbe fra Markus Kirk Kjeldsen – og endda kun med 25 sekunder.

Se hele det udtagne landshold her

Markus Kirk Kjeldsen og Line Brandt Pedersen repræsenterede begge Danmark ved VM-cross den 30. marts i år, der blev løbet på den meget berømte rute omkring, op og over Moesgaard Museum.