Spring til indhold

DT: SAK77 klar til kval-match på de små marginaler

DT-holdet i lettere uorden: Fra venstre Viktor Krejberg, Esben Hansen, Malthe Bøgebjerg, Asger Sarto, bagved Markus Ostenfeldt, Patrick Blauert foran Peer T. Jensen, Aksel Qvortrup, Christoffer Gissel, Gustav Graff Esbensen og Robin Ostenfeldt.

Efter en dramatisk afgørelse i det afsluttende stafetløb er SAK77s herrer i Danmarksturneringen klar til kvalifikation til Elitedivisionen engang efter sommerferien.

Det står klart efter en samlet andenplads i indledende runde på Aabenraa Stadion søndag den 2. juni – en andenplads, som først var i hus efter sidste øvelse og efter et uhyre tæt parløb med Esbjerg AM.

Før den afgørende 4×100 m var SAKerne endda to point efter Esbjerg AM, men da EAF’s hold smed depechen i sidste skifte og fik 0 point, mens SAK-holdet løb en sikker andenplads hjem, var sejren på snævre 48-47 hjemme.

Man kan mene om SAK’s held i det afgørende øjeblik, hvad man vil, men op til stafetten, hvor alt flaskede sig, havde SAK77 flere gange haft marginalerne mod sig. Christoffer Gissel tabte førstepladsen på 400 m hæk med 15 centimeter, regnede venlige holdkammerater ud for ham, men han fik dog en flot PR på 61,74 sek. ud af det. Og på 800 meter var DT-debutanten Aksel Qvortrup med 2.08,88 min. kun 62/100 fra andenpladsen. Da holdkampen gælder placeringspoint (5-3-2-1 point for første- til fjerdepladsen), var det således ærgerlige point, der skiftede hænder her. Omvendt gik det blandt andet i spydkast, hvor Patrick Blauert i en meget tæt konkurrence havde det næstbedste kast med 43,41 m og sikrede SAK77 vigtige 3 point foran Esbjerg AM.

Eller også skal man se således på det: Esbjerg AM kunne have sikret sig uafgjort, hvis de havde fået deres andethold (i næste heat) til at jogge stafetten igennem. Men Esbjerg-lederne havde ikke anmeldt et andethold, og selvom fire løbere stod klar, siger reglerne, at man ikke må ændre på holdopstillingen, når holdkampen er begyndt.

Det fik Bent Sørensen, medstifter af SAK77 og en person der har deltaget i eller set vel omkring 700 holdkampe, til at understrege følgende på Facebook:

“Vi blev nummer to i Aabenraa, fordi både atleter og ledere var fokuserede. Ingen faldt igennem. Esbjerg AF blev diskvalificeret i 4×100 meter, netop fordi holdet manglende fokus. Esbjerg forsøgte mod reglerne at stille hold i heat 2, men klubben var kun forhåndstilmeldt med ét hold. Vore ledere havde tilmeldt to hold – som sikkerhed, hvis førsteholdet kiksede.
I holdkampe skal man tage forbehold for alt. Det er en fornøjelse at være med, når alle VIL yde deres ypperste,” skrev Bent.

Og så til de mange gode præstationer af atleter, der ydede deres bedste.

Vi begynder med to pointslugere: Robin Ostenfeldt, der først vandt 5000 meter komfortabelt, og et par timer senere blev nummer to på 1500 meter efter en fornem spurt. I begge tilfælde et stykke fra sin PR, men det vigtigste var de 8 point. Patrick Blauert, 17 år, scorede 5 point for en andenplads i spyd med PR 43,41 m og en tredjeplads med en fin PR med seniorkuglen – 9,96 meter.

Også debutanten Asger Sarto var i hopla med to flotte personlige rekorder – først 11,56 sek. på 100 m og siden 23,67 sek. på 200 m. Desuden løb Asger en flot tur på 4×100 meter holdet sammen med Viktor Krejberg, Gustav Graff Esbensen og Christoffer Gissel, som løb 46,98 sek. på andenpladsen.

Samme Gustav var på hårdt arbejde med at skrabe point samme: Først sikrede han en flot andenplads i højde med 1,54 m, siden tabte han hårfint en duel med Viktor Krejberg om andenpladsen (og 3 point) på 110 meter hæk, og endelig slog han til i sjette og sidste forsøg i trespring med fine 11,68 m. Godt arbejde af alsidige Gustav!

Vi bliver i spring, hvor Viktor Krejberg ærgrede sig over et meget langt, overtrådt spring, som nok var omkring 6,30 meter. Nu blev det til 6,12 meter og en fin andenplads. På 100 meter blev det til Viktors næsthurtigste tid nogensinde, 12,06 sek., og så vandt han jo hæk-duellen – vistnok om en øl – over Gustav. I stangspring gjorde Christoffer Gissel, hvad han kunne, men måtte nøjes med fjerdepladsen i 2,14 meter. så var han mere på hjemmebane på 400 meter, hvor han – let mærket efter 400 m hæk – løb på fine 54,40 sek., som matcher hans friske PR på 52,97 sek.

I kasteafdelingen gjorde Peer T. Jensen comeback på DT-holdet med en solid og forbilledlig indsats – og hele 9 point. Først andenpladsen i kuglestød med 10,41 m, siden glimrende 30,00 meter i diskoskast, som også gave en andenplads, og tilsidst kastede den snart 60-årige masters-SAKer fine 34,67 m i hammerkast – også en andenplads.

På 1500 m satsede Malthe Bøgebjerg hele butikken i et ryk efter 800 meter, men blev hentet af Robin på opløbssiden, men tiden på 4.29,56 min. i det taktiske løb var okay. Esben Hansen var tilbage efter en længere skadepause og blev nummer fem på 800 meter i 2.09,13 min. og løb en glimrende tur på andetholdet på stafetten, der ellers bestod af Malthe Bøgebjerg, Aksel Qvortrup og Robin Ostenfeldt. I hammerkast blev Markus Ostenfeldt nummer fire i 17,56 m, slog to konkurrenter og havde således sikret tre point, hvis ikke Peer T. Jensen havde deltaget i øvelsen.

Slutresultat:

  1. Kolding KFUM 68 p.
  2. SAK77 47 p.
  3. Esbjerg AM 47 p.
  4. Aarhus Fremad 19 p.

Hele resultatlisten kan ses her