Spring til indhold

Stærk holdånd bar SAK-juniorer til DM-finale


Hvor mange mand skal der til for at komme i en DM-finale? Bare seks!

Så mange var der på SAK77’s drengejunior-hold, der stillede op ved indledende runde i DM Hold (ungdommens danske holdmesterskab) i Aalborg lørdag den 25. maj.

SAK77 plejer at stille mange hold ved DM Hold, men vi havde vurderet, at vi i år ikke havde drenge nok i 12-15 års gruppen. Samtidig var alle klubbens piger lovligt undskyldt, idet de samtidig med holdkampen i Aalborg mødtes med Danmarks største atletiknavn, Sara Slott Pedersen.

Drengene havde før holdkampen afbud fra stærke Markus Kirk Kjeldsen, og også flere andre havde måttet melde afbud. Så det blev til, at Viktor Krejberg, Christoffer Gissel, Gustav Graff Esbensen, Martin Skytte Glerup, Peter Skovgaard og Patrick Blauert tog til Aalborg og kæmpede, så blodet sprang.

SAK77’s glade sekstet fra DM Hold i Aalborg: Fra venstre Viktor Krejberg, Christoffer Gissel, Martin Skytte Glerup, Peter Skovgaard, Patrick Blauert og Gustav Graff Esbensen.

Selvom de kun var seks, lykkedes det at begrænse antallet af ”huller” på holdet (=øvelser man ikke stiller op i) til to, 110 meter hæk og hammerkast. Men flere af de deltagende hold havde også problemer med at få deltagere igennem alle øvelser, og således havde Skive AM to huller, mens Aalborg AM trods hjemmebanen var langt efter med fem huller. Kun Aarhus 1900 stillede fuldt hold, og det gav en sikker sejr med 7963 point. Skive AM blev nummer to med 6410 point, mens SAK77 sluttede på 6121 point. Aalborg AM scorede 4337 point.

Individuelt stak SAK77’s eneste kaster, Patrick, næsen frem med en flot sejr og PR i kuglestød – 10,62 meter – med 6 kilos-kuglen. Patrick blev også nummer tre i spydkast med 42,82 meter, så der var virkelig point i Patrick.

Det var der også i unge Martin Glerup, der som eneste langdistanceløber skulle løbe begge distancer. Først blev Martin en fin nummer to på 5000 meter i 17.02 min.; tiden var ikke at skrive hjem om, hvis man spørger Martin, men det vigtigste var at spare kræfter til 1500 meter, hvor det blev til fine 4.36,03 min. og en femteplads. En flot indsats i en svær kombination af øvelser af Martin, skal det lyder fra en der har prøvet det mange gange…

Christoffer Gissel fik endelig ram på en fin pr på 400 meter, hvor han i et løb på et højt niveau blev nummer tre i 52,97 sek. Første gang under 53 sekunder af Gissel, som også viste sit nye talent i stangspring med 2,30 meter.

Gustav Graff Esbensen satte ude-pr i trespring med 11,53 meter (har 11,75 meter indendørs), men reelt sprang han over 12 meter, da han døjede med at ramme planken og undertrådte med mindst 50 cm i adskillige af sine spring. Som indhopper i højde efter Markus Kirks afbud viste Gustav kølighed og sprang sikkert over 1.55 inden nerverne spillede ham et puds på 1.60 meter, som han faktisk klart passerede ved 1.55 springet.

Også Viktor Krejberg brød grænser – først og fremmest med en flot pr på 100 meter med 12,01 sekunder. Den gamle pr lød på 12,12 sek., så fremgangen var til at tage og føle på. I favoritøvelsen længdespring blev det til 5,97 meter efter en serie med 3 spring langt over 6 meter, som dog alle blev overtrådt med under 5 cm. En umiddelbart indebrændt Viktor vidste dog godt, at en PR står lige på trapperne.

Med i længdespring var også Peter Skovgaard, som fik 5,24 meter. Peter fik også en rolle som diskoskaster, hvor han nåede ud på 16,89 meter.

Endelig løb Gustav, Viktor, Christoffer og Peter fine 47,85 sek. på den afsluttende 4×100 meter – kun 85/100 dele fra en 18 års klubrekord, som havde en vis træner Blumensaat og en Almindsøstafetarrangør på deltagerlisten.Nu kan klubbens ældste drenge se frem til deltagelse i DM Hold-finalen, som efter planen skal afvikles lørdag den 15. september.

Se resultaterne fra DM Hold indledende her. Hvis du vil se holdstillingen, skal du nede i bunden skifte fra “Disciplin” til “Alle”.

Nu kan klubbens ældste drenge se frem til deltagelse i DM Hold-finalen, som efter planen skal afvikles lørdag den 15. september.