Spring til indhold

Inspirationstur til Randers

Mandag eftermiddag havde en initiativgruppe fra SAK 77 inviteret repræsentanter fra Silkeborg Kommune på en lille inspirationstur til atletikhallen i Randers. Det handlede naturligvis i vid udstrækning om at forklare såvel politikere som embedsmænd hvad vi drømmer om at få i Silkeborg.

En initiativgruppe bestående af Claus Birn Jensen, Morten Blumensaat, Per Fløjgaard, Thomas Skaarup, Bo Frankø og Erik Terkelsen har gennem mere end et år arbejdet på at få beskrevet et projekt for nye indendørs atletikfaciliteter i Silkeborg.

Forholdene i den gamle industrihal i Knudlund er tålelige men langt fra optimale og med den stadige tilgang af aktive er rammerne efterhånden også utilstrækkelige.

Drømmen er at kunne etablere en atletikhal på Søholt i umiddelbar tilknytning til atletikstadion. Sådan en løsning har man jo som bekendt fået etableret i Randers og alle der har set den hal må vel indrømme, at det er et noget nær et perfekt setup, de har fået skabt i Randers.

Derfor har gruppen længe arbejdet på at kunne invitere politikere og embedsmænd fra Silkeborg kommune på en tur til Randers, for bedre at kunne vise dem, hvad vi snakker om. Det var så lykkedes i dag, hvor borgmester Sten Vindum, udvalgsformand Johan Brødsgaard, kultur- og borgerservicechef John Bøgelund Frederiksen, sektionsleder Jeppe Thøgersen og specialkonsulent Isak Vatne Rasmussen alle tilbragte et par timer i Randers Atletikhal hvor repræsentanter fra Randers Freja Atletik og Randers kommune fortalte om deres projekt og beredvilligt svarede på spørgsmål om alt fra finansiering til daglig brug, udfordringer og fremtidsperspektiver.

Det blev til et par meget interessante timer og det er foreløbig håbet at få en atletikhal inkorporeret i de kommende planer for en helhedsplan på Søholt. I Randers har de vist, at det kan lade sig gøre. Kom så Silkeborg!

NB: Hvis nogen skulle kende en eller anden, som ligger inde med 20-25 millioner kroner som savner et godt formål, så må man meget gerne sige til 😉