Spring til indhold

Markus og Line udtaget til VM!

Sent tirsdag blev det officielt. Både Markus Kirk Kjeldsen og Line Brandt Pedersen er udtaget til at repræsentere Danmark ved VM-Cross på hjemmebane i Aarhus lørdag den 30. marts.

Markus skal løbe i drengenes U20 klasse over 6 km, mens Line skal løbe 10 km for senior kvinder. De samles med de øvrige danske deltagere i Aarhus allerede torsdag før løbet.

Det er præcis 30 år siden, at SAK 77 sidst havde deltagere med ved VM Cross. Dengang i 1989 var det også både en senior og en junior der repræsenterede klubben. I norske Stavanger løb Søren Munch i herrer senior mens Steen Nielsen deltog i junior-løbet.

VM-cross er uden sammenligning den største internationale atletikbegivenhed på dansk grund nogensinde og de to lokale løbere skal op mode en stjerneparade af verdens bedste mellem- og langdistanceløbere.

Alle bør unde sig selv at overvære denne enestående begivenhed på dansk grund. Ruten er en 2 km rundstrækning omkring Moesgård Museum syd for Aarhus. Det bliver særdeles spektakulært med en rute der bl.a. går op over det stejle græsbeklædte tag på museet og gennem strækninger med mudder, løst sand, græs og skarpe sving.

 Juniorløbet med Markus blandt deltagerne starter lørdag kl. 12.10, mens Line og de andre kvinder bliver sendt afsted kl. 13. Der bliver dog livlig aktivitet hele dagen startende med DM Cross for ungdom kl. 9.00 og helt frem til et stort motionsløb med start kl. 16.15.

Der er også masser af muligheder for selv at komme ud og løbe på ruten, men det o alle andre informationer om arrangementet kan man læse meget mere om her