Spring til indhold

110 til årsmøde og prisfest: Solid økonomi og god stemning

Det kunne se ud som om, at alle årets pokaler på prisfesten gik til piger, men billedet lyver lidt, for Ditte Skov Kjeldsen ude til venstre var oppe for at modtage “Årets præstation”-pokalen for sin sygemeldte søn, Markus Kirk Kjeldsen. Ellers er det bagest (hvid trøje) Liv Selmer med “Årets fund under 18 år”, forrest Carla O’Shea (“Årets udvikling”), nummer to fra højre er Karin Lykke som modtog pokalen for “Årets SAK77-medlem” og yderst til højre Mathilde Herskind, som fik pokalen “Årets SAK77-ungdomsmedlem”.

Rammerne var nye (Them Svømmehal), og menuen var anderledes (ikke pizza), men ellers var alt ved det gamle, da SAK77 tirsdag den 29. januar traditionen tro holdt kombineret årsmøde og prisfest.

Og det er faktisk en god ting, for det betød, at Bo Transbøl som sædvanlig blev valgt som dirigent, at bestyrelsen er fuldtallig, at alle ungdomsmedlemmerne fik en tur i svømmehallen mens 70 voksne holdt årsmøde, og at der igen var godt nyt at fortælle om klubben, der i år kunne samle 110 deltagere til årsmøde/prisfest.

”I 2018 blev SAK77 igen fremhævet som en klub, hvor der både er plads til elite og bredde”, sagde formand Pia Ostenfeldt og nævnte klubbens enormt populære decembertur til Julklappsjakten i Göteborg som eksempel. Her var der i år deltagere på mellem 10 og 20 år, og i den benhårde klubkonkurrence, hvor alle point tæller, lykkedes det SAK77’s store hold at mase sig frem til en fornem tredjeplads.

110 var tilmeldt spisning i Them Svømmehal, hvor menuen lød på kyllingefilet med ris, flødesovs og salat. Der blev stort set spist op, kan vi melde.

SAK77-formanden rettede en ”kæmpestor tak” til de trænere og forældre, der gjorde klubturen mulig, og mindede om, at ”andre atletikklubber måtte aflyse, fordi der ikke var forældreopbakning”.

Men selvom det går godt i SAK77, presses klubben som andre foreninger også på ressourcer, og det mærkes blandt andet på de mange henvendelser fra idrætslærere i forbindelse med det meget populære Skole-OL i atletik, som SAK77 har afviklet fire gange. Her må SAK77 ofte sige nej til at stille trænere til rådighed for skoler og klasser, og derfor afsendte Pia Ostenfeldt en pil med et håb om, at ”Silkeborg Kommune kommer med på bølgen og begynder at kompensere for tabt arbejdsfortjeneste for den slags opgaver.”

Mange tunge opgaver

Også DM i mangekamp i august 2018 – SAK77’s første banemesterskab nogensinde – trak tænder ud hos de frivillige, fordi det fandt sted få dage inden det årlige Almindsø-stafetten. Men det gik alligevel, og det gik faktisk så godt, at SAK77 fik så mange roser, at ”vi ikke havde vaser til at sætte dem i,” som formanden fik det sagt.

Nyt klubtøj: Som nogen nok har bemærket, udkommer SAK77’s klubtøj fremover med nyt klublogo. Fremover står klubnavnet på sort baggrund, og desuden kan man nu – efter pigernes store ønske – få overdelen som en top. SAK77’s bestyrelse opfordrer til, at de nye toppe kun bruges af aktive, der er eller bliver 14 år i indeværende kalenderår.

Udover de store ”tunge” stævner og mesterskaber havde SAK77 også værtskabet for DGI’s landsmesterskaber for masters samt for Midtjyske Mesterskaber, der traditionen tro afsluttede udesæsonen den første søndag i oktober.

2019 bliver også travlt år. Nok har SAK77 ikke noget DAF-mesterskab, men vi har følgende tre store arrangementer, som der skal mange hjælpende hænder til.

Hjælp i 2019:

  • Skole-OL 15. maj
  • Almindsø-stafetten 21. august – hele 50 (!) frivillige meldte sig under årsmødet!
  • DGI’s landsmesterskaber 21.-23. juni

SAK77’s økonomi har i de senere år været et særdeles fornøjeligt afsnit, og den historie fortsætter: Overskuddet i 2018 blev på hele 73.000 kr. – og det endda efter at kasserer Erik Thestrup og bestyrelsen havde valgt at afskrive udmeldte medlemmers skyldige kontingent til et samlet beløb på 25.000 kr.

SAK77’s økonomi er fortsat bundsolid med aktiver for 585.000 kr., heraf en halv million i banken.

Genvalg, genvalg, genvalg

Til bestyrelsen var kasserer Erik Thestrup, Karin Lykke og Bo Frankø på valg, og de blev alle genvalgt for en toårig periode. Rikke Cochran blev genvalgt som suppleant for en etårig periode. Som revisorer blev Robert Skov Kjeldsen og Elisabeth Sloth Munch genvalgt for en etårig periode.

Årets pokaler

“Årets præstation”: Markus Kirk Kjeldsen

Årets prismodtager, Markus Kirk Kjeldsen, var sengeliggende, så pokalen blev modtaget af hans mor, Ditte Skov Kjeldsen, mens far Robert tog fotos, som blev sendt hjem til Markus. Pokalen tilfaldt Markus for en sæson, der gav to danske mesterskaber samt en fantastisk vintersæson med sejre på stribe over den danske juniorelite samt deltagelse ved både NM og EM i cross.

“Årets fund under 18 år”: Liv Selmer

14-årige Liv Selmer var et stjerneskud en dag i februar 2018, da hun vandt sølv i højdespring ved DMU-inde med 1,68 meter – dansk ungdomsrekord for 14-årige og seniorklubrekord i SAK77. Siden har Liv afsløret sig som en alsidig atletikpige, som stikker næsen frem i både hækkeløb og stangspring. Pokalen blev overrakt af Thomas Skaarup, træner for de 14-15-årige.

“Årets SAK77-ungdomsmedlem”: Mathilde Herskind

En der aldrig giver op, en god kammerat, en der altid smiler og hjælper de nye. En pige, der lægger mærke til, når træneren har fået nye briller. Og så bare en yderst talentfuld snart 14-årige atletikpige. Ja, der var mange årsager til, at trænerparret Per Mortensen og Per Fløjgaard gav årets pokal til Mathilde Herskind.

“Årets udvikling”: Carla O’Shea

Pokalen, der er indstiftet af ungdomstræner Michael Seindal, gik til Carla O’Shea, der med trænertrioen Freja Jensen, Melanie Mozart Jensen og Martha Qvortrups ord er gået fra at være genert til at være snakkesalig. Carla er “med på alting, altid i godt humør, og det var hende der indførte krammeren efter træning,” lød begrundelsen.

“Årets SAK77-medlem”: Karin Lykke

Hvis nogen kan siges at være en motor i en bestyrelse og en klub, kan det siges om bestyrelsesmedlem Karin Lykke. Uden hendes organisationstalent var det nok ikke lykkedes at komme helskindet igennem DM-mangekamp i august og adskillige andre udfordringer, lød det fra kasserer Erik Thestrup, som uddelte pokalen.