Rammerne var nye (Them Svømmehal), og menuen var anderledes (ikke pizza), men ellers var alt ved det gamle, da SAK77 tirsdag den 29. januar traditionen tro holdt kombineret årsmøde og prisfest.
Og det er faktisk en god ting, for det betød, at Bo Transbøl som sædvanlig blev valgt som dirigent, at bestyrelsen er fuldtallig, at alle ungdomsmedlemmerne fik en tur i svømmehallen mens 70 voksne holdt årsmøde, og at der igen var godt nyt at fortælle om klubben, der i år kunne samle 110 deltagere til årsmøde/prisfest.
”I 2018 blev SAK77 igen fremhævet som en klub, hvor der både er plads til elite og bredde”, sagde formand Pia Ostenfeldt og nævnte klubbens enormt populære decembertur til Julklappsjakten i Göteborg som eksempel. Her var der i år deltagere på mellem 10 og 20 år, og i den benhårde klubkonkurrence, hvor alle point tæller, lykkedes det SAK77’s store hold at mase sig frem til en fornem tredjeplads.
SAK77-formanden rettede en ”kæmpestor tak” til de trænere og forældre, der gjorde klubturen mulig, og mindede om, at ”andre atletikklubber måtte aflyse, fordi der ikke var forældreopbakning”.
Men selvom det går godt i SAK77, presses klubben som andre foreninger også på ressourcer, og det mærkes blandt andet på de mange henvendelser fra idrætslærere i forbindelse med det meget populære Skole-OL i atletik, som SAK77 har afviklet fire gange. Her må SAK77 ofte sige nej til at stille trænere til rådighed for skoler og klasser, og derfor afsendte Pia Ostenfeldt en pil med et håb om, at ”Silkeborg Kommune kommer med på bølgen og begynder at kompensere for tabt arbejdsfortjeneste for den slags opgaver.”
Mange tunge opgaver
Også DM i mangekamp i august 2018 – SAK77’s første banemesterskab nogensinde – trak tænder ud hos de frivillige, fordi det fandt sted få dage inden det årlige Almindsø-stafetten. Men det gik alligevel, og det gik faktisk så godt, at SAK77 fik så mange roser, at ”vi ikke havde vaser til at sætte dem i,” som formanden fik det sagt.
Udover de store ”tunge” stævner og mesterskaber havde SAK77 også værtskabet for DGI’s landsmesterskaber for masters samt for Midtjyske Mesterskaber, der traditionen tro afsluttede udesæsonen den første søndag i oktober.
2019 bliver også travlt år. Nok har SAK77 ikke noget DAF-mesterskab, men vi har følgende tre store arrangementer, som der skal mange hjælpende hænder til.
Hjælp i 2019:
- Skole-OL 15. maj
- Almindsø-stafetten 21. august – hele 50 (!) frivillige meldte sig under årsmødet!
- DGI’s landsmesterskaber 21.-23. juni
SAK77’s økonomi har i de senere år været et særdeles fornøjeligt afsnit, og den historie fortsætter: Overskuddet i 2018 blev på hele 73.000 kr. – og det endda efter at kasserer Erik Thestrup og bestyrelsen havde valgt at afskrive udmeldte medlemmers skyldige kontingent til et samlet beløb på 25.000 kr.
SAK77’s økonomi er fortsat bundsolid med aktiver for 585.000 kr., heraf en halv million i banken.
Genvalg, genvalg, genvalg
Til bestyrelsen var kasserer Erik Thestrup, Karin Lykke og Bo Frankø på valg, og de blev alle genvalgt for en toårig periode. Rikke Cochran blev genvalgt som suppleant for en etårig periode. Som revisorer blev Robert Skov Kjeldsen og Elisabeth Sloth Munch genvalgt for en etårig periode.
Årets pokaler
“Årets præstation”: Markus Kirk Kjeldsen
“Årets fund under 18 år”: Liv Selmer
“Årets SAK77-ungdomsmedlem”: Mathilde Herskind
“Årets udvikling”: Carla O’Shea
“Årets SAK77-medlem”: Karin Lykke