Spring til indhold

DMU nærmer sig: 16 stafetløbere varmede op i Skive

SAK77’s fire stafethold plus adskillige andre SAK’ere fyldte godt i landskabet ved Skives store DM-forberedelsesstævne.

Det traditionelt meget store indestævne i Sparnord Arena i Skive, der ligger i begyndelsen af februar og er sidste opvarmning inden DMU-inde senere i februar, fik en ordentlig omgang SAK77 ved dette års stævne, lørdag den 2. februar.

21 aktive fra SAK77 stillede til start – mange af pigerne i de nye, smarte SAK-toppe – og hele 16 af dem blev til den bitre ende for at løbe 4×200 m. Stafetformen løbes til DMU, og stævnet i Skive er en af de meget få muligheder for at prøve sig selv af på de skråbaner. De mange sprintere smittede også af på 60 meter, hvor hele 8 piger fra SAK77 løb under 9.00 sekunder – lige fra Emilie Pedersens 8,06 sek. i det bedste heat til 12-årige Karla Mærkedahl, som løb flotte 8,92 sek. I mellem var der fine PR-tider: 8,34 sek. til Christine Bjerre Jensen, 8,39 sek. til Freja Jensen, Stine Gloggengischser (21 år) fik debut med 8,78 sek. – en stor PR, og der var også PR til Liv Selmer, Anna Mai Skaarup og Lærke Krejberg. Hos drenge fik Marcus Pallesen et fint comeback med 7,64 sek., mens Christoffer Gissel efter en langvarig forstuvning var tilbage med 7,68 sek.

Kristian Tinglef Svendstrup vinder VDMU-bronze i sin første nogensinde på 1500 meter.

På den afsluttende 4×200 meter stillede SAK77 med et næsten rent P17-hold, hvor kun P22-løberen Line D. Andersen havde sneget sig ind. Det gav en flot tid på 1.53,96 min., som ved DMU i 2018 ville have været 3 sek. fra en bronzemedalje. Et næsten rent seniorhold med to P19-løbere og to fra P22 løb på 1.56,12 min., mens tre P15-løbere forstærket af 12-årige Karla Mærkedahl løb på 1.56,50 min. Hos drengene løb tre D19-løbere plus Viktor Krejberg fra D17 1.42,21 min.

Oprykning med maner

Ellers bed man mærke i, at Kristian Tinglef Svendstrup er rykket op i D15 med maner. Den unge mand supplerede fine 10,80 m i trespring med en flot debut på 1500 meter, hvor han gradvist satte farten op, inden han spurtede i mål i 4.50,68 min. og vandt VDMU-bronze i D15. I D17 satte Martin Glerup inde-PR i 4.26,56 min., og også den tid gav VDMU-bronze. Endelig var Aksel Qvortrup med 4.44,18 min. i sit debutløb på distancen i D19 få sekunder fra bronzen.

I de tekniske øvelser vendte Line Damsgaard Andersen (årgang 99, P22) efter flere års bøvl og flere operationer i knæet endelig tilbage til sine gamle højder og var med 1,55 m kun 4 cm fra sin gamle PR. Samme højde nåede Liv Selmer, som dog allerede har springet 1,60 meter i januar.

I trespring satte Gustav Graff Esbensen på ny PR og er med 11,36 m nu godt seedet til en finaleplads ved DMU-inde.

Flot DM-placering af Mathilde Herskind

Mens klubkammeraterne muntrede sig i Skive, var Mathilde Herskind, netop oprykket til P15, alene afsted for at repræsentere SAK77 ved DM-inde i mangekamp i Randers i samme weekend. Og Mathilde gjorde det ganske forrygende med en 12. plads ud af 19 deltagere og 1851 point i P15-pigernes firekamp. Undervejs satte Mathilde PR på 60 m hæk i 11,02 sek. og løb sit livs bedste tid på det afsluttende 800 m løb i 2.48,80 min. Endvidere var hun med 1,40 m i højdespring kun 3 cm fra sin PR og stødte desuden 6,92 m i kuglestød.