Spring til indhold

VDMU i nye rammer: ”De nye” slog til

Der er mindre plads i Aalborgs atletikhal end i Marselisborghallen, og det kom de aktive til at mærke, da de en overgang måtte dele tilløb mellem højde- og længdespring.

Efter mange år i vante rammer i Marselisborghallen var årets januar-klassiker i børne- og ungdomsatletikken, vestdanske mesterskaber for ungdom – i daglig tale VDMU, i år flyttet til Aalborg atletikhal, der er en del af Gigantium-sportskomplekset.

Trods den noget længere køretur havde SAK77 alligevel hele 21 aktive med – tredjestørste klub ved mesterskaber, og de forstod at repræsentere klubben på flotteste vis. Hele 14 medaljer (4 guld, 5 sølv og 5 bronze) blev det til, og dertil kom et hav af utaknemlige fjerdepladser og andre flotte placeringer.

SAK’s hold var præget af oprykkere, der enten var med for første gang ved VDMU, eller var rykket en aldersgruppe op. Men det trykkede ikke den gruppe specielt meget, for hele 9 af SAK’s 14 medaljer gik til aktive, der debuterede ved mesterskaberne eller var rykket aldersmæssigt op.

Iøvrigt var SAK77 med sine 14 medaljer lige præcis tredjemest vindende medaljeklub ved VDMU – side om side med Randers Freja. Mest vindende var Aarhus 1900 – vi har ikke orket at tælles deres medaljer op, efterfulgt af Vejle IF med flotte 21 medaljer.

To af SAK77′ debuterende gav hinanden noget af en kamp i længdespring. Før i sjette og sidste forsøg sprang først Julie Bjerre Jensen 4,46 meter og derefter en anden oprykker, Karla Mærkedahl, 4,48 meter, og så stod der ”SAK77” på både guld og sølv i P12. Samme Karla huserede også på 60 meter, hvor hun efter flotte 9,03 sek. i semifinalen løb 9,18 sek. i finalen og vandt sølvmedalje.

Hele tre aktive var tre gange på medaljeskamlen, ikke mindst søskendeparret Julie og Christine Bjerre Jensen. Lillesøster Julie er netop rykket op i P12, og hun er også rykket op i SAK77’s efterhånden omfangsrige gruppe af piger, der kan finde ud af at springe højdespring. I P12 blev det til en sikker guldmedalje i 1,31 meter – 3 cm foran sølvvinderen. Endelig viste Julie sin fine alsidighed med bronze for 7,83 meter i kuglestød.

Julie storesøster, Christine, lod sig ikke imponere af de nye modstandere i P15 og præsterede både at vinde i trespring med PR 9,66 meter, vinde sølv i længdespring med 4,74 meter og tage bronze på 60 m i 8,42 sek. Med tre starter på 60 meter blev det til en ganske hård weekend for Christine…

Også Liv Selmer, der som årgang 2004 må siges at være blandt de rutinerede i P15, havde en flot weekend med guld og to gange bronze. Guldet faldt i favoritøvelsen højdespring, hvor Liv viste flot stabilitet med 1,60 meter og pæne forsøg på 1,65 meter. Mindre tilfreds var hun med 2,20 meter i stangspring, som dog indbragte en bronzemedalje, og det samme fik hun for sine 10,20 sek. på 60 m hæk.

Christine Bjerre Jensen på en af sine tre medaljeskammel-vandringer: Denne gang efter sølv i længdespring i P15.

Kuglestød gav to medaljer: Endnu en debutant, Daniels Bertelsen i D12, vandt sølv med 7,37 meter, og samme medaljetype fik Patrick Blauert i D17, hvor han satte en flot PR med 11,75 meter. Den sidste medalje vandt Kristian Tinglef Svendstrup, oprykker til D15, i trespring med 10,17 meter.

Blandt de næsten 100 SAK-resultater, der blev leveret i løbet af halvandet døgns atletikstævne i Aalborg, skal vi også nævne en håndfuld, som var imponerende:

Christian Bruhn, oprykker i D15, løb i indledende heat, semifinale og finalen enten 7,89 eller 7,90 sek., PR med næsten 1/10 sekund. Samlet blev det til en fjerdeplads.

Med 11,75 meter med 5 kilos-kuglen begynder Patrick Blauert så småt at nærme sig en 30 år gammel klubrekord for 17-årige. Den er sat i 1989 (12,70 m) af Thomas Bradal, som senere som senior i kørestol vandt handicap-OL (Paralympics) i 2000 i spydkast.

Matilde Herskind viste flot stabilitet i sin første start i P15. En fjerdeplads i 1,41 meter i højdespring var flot og tæt på den personlige rekord fra Sverige på 1,43 meter.

Frederikke Fløjgaard satte en flot PR i højdespring med 1,35 meter og skar yderligere 4/100 af sin PR på 60 m, så den nu lyder på 9,40 sek.

Rune Rober, nyoprykket i D15, røg under 12 sekunder på 60 m hæk – 11,98 sek. helt nøjagtigt. Og Signe Knudsen fik lige præcis ikke medalje i kuglestød i P13, men måtte nøjes med fjerdepladsen i 7,53 m.

Maja My Outzen Vejlgård, også ny i P12, ”den fjerde Vejlgård i SAK77”, løb sig i finalen på 60 meter med 9,22 og 9,32 i semifinalen. I finalen blev det til en fjerdeplads i 9,33 sek.

Freja Jensen, oprykket til P17, var med 8,45 sek. ganske tæt på finalen, og blev nr. 9 i længdespring med 4,56 m.

Emilie Arndt, P15, var for første gang med til et mesterskab og fik sat en fin PR på 60 meter meter med 9,23 sek. Det samme var Linus Cochran, D15, som løb på 8,85 sek., mens Isabella Cochran blev en flot nummer 3 i semifinalen i 9,33 sek. PR.