Spring til indhold

SAK77’s bredde slår igennem: 35 aktive klar til DMU-inde

Vi snakker ofte om, at SAK77 har en god bredde, og i den sammenhæng har et af hovedmålene i de senere år været at være bredt repræsenteret ved DMU-inde i skive i slutningen af februar. Historisk set er det gået godt – vi har haft mange med, og vi har vundet mange medaljer – og 2019 tegner til et mindst lige så godt år.

Lige nu har SAK77 ikke færre end 35 aktive i alderen 14 til 21 år, som er direkte kvalificeret til DMU-inde den 23.-24. februar. Dertil kommer, at SAK77 satser på at stille med en række hold på den meget populære 4×200 meter stafet, som afslutter DM-weekenden i SparNord Arena.

Men hvordan kvalificerer man sig til DMU-inde? Ja, det sker via den såkaldte ”DMU-rangliste”, som kan findes på forbundets statistik-side, Statletik. Her føres en aktuel DMU-inderangliste, der hele tiden opdateres i takt med at der løber resultater ind fra stævner. For at blive udtaget, skal man ved deadline den 11. februar være blandt de 18 til 24 bedste på listen. Der er lidt forskel på, hvor mange aktive der udtages i de forskellige øvelser – for 60 m/60 m hæk er det 24, på 200 m er det 20 aktive, og på 800 til 3000 m samt i alle de tekniske øvelser er der plads til 18.

Det er naturligvis ikke en selvfølge, at man kommer med til DMU-inde, hvis man ligger på listen, for der er stadig en række indestævner tilbage, som kan skabe ændringer på listen. Så det er med at komme afsted til de indestævner, der er i Jylland, så man kan forberede sig bedst muligt.

Følgende SAK’ere er per 14. januar klar til DMU-inde:

Piger 14-15 (5 piger med 15 resultater): Liv Selmer, Christine Bjerre Jensen, Mathilde Herskind, Nikoline Bundgaard-Hansen og Karla My Neess. Her er Liv topseedet i højdespring, og Christine er rykket op i aldersgruppen med topseedning i trespring.

Drenge 14-15 (2 drenge med 8 resultater): Christian Bruhn, Kristian Tinglef Svendstrup.

Piger 16-17 (8 piger med 16 resultater): Mette Klausen, Freja Jensen, Anna Mai Skaarup Jørgensen, Christine K. Jørgensen, Martha Qvortrup, Lea Jentoft Hansen-Damm, Josephine Kiese, Frederikke Fløjgaard. Her er bedste seedning Christine som nummer tre i højdespring.

Drenge 16-17 (6 drenge med 11 resultater): Viktor Krejberg, Peter Skovgaard, Martin Glerup, Malthe Bøgebjerg, Henrik Lykke, Patrick Blauert.

Piger 18-19 (1 pige med 2 resultater): Lærke Krejberg

Drenge 18-19 (5 drenge med 13 resultater): Christoffer Gissel, Gustav Graff Esbensen, Marcus Pallesen, Markus kirk Kjeldsen, Lucas Richardt.

Piger 20-22 (3 piger med 5 resultater): Emilie Vejlgård, Emilie Pedersen, Line Damsgaard Andersen.

Drenge 20-22 (4 drenge med 8 resultater): Andreas Støve, Esben Hansen, Robin Ostenfeldt, William Winkler.