Spring til indhold

Klar til EM-cross: Markus Kirk Kjeldsen er Danmark hurtigste U20-løber

Den 17-årige SAK-løber Markus Kirk Kjeldsen har fået en fantastisk start på vintersæsonen med sejre i de første to runde af Cross Nationals. Her vinder han lørdagens anden runde i Skanderborg. Foto: Lone Dybdal

Selvom han konkurrerer med op til to år ældre konkurrenter, så er der i øjeblikket ingen over eller ved siden af den 17-årige Markus Kirk Kjeldsen fra Silkeborg, når det drejer sig om crossløb.

Lørdag den 24. november vandt juniorklassen i anden runde af Dansk Atletik Forbunds vintercross-serie Cross Nationals, og da han også vandt første runde i oktober, blev han tirsdag den 28. november udtaget til det danske juniorlandshold, der om 14 dage stiller op ved EM i cross i Holland.

28 løbere udtaget til EM: Se alle holdene her

Lørdagens løb foregik på en spektakulær og hård rute i Skanderborg, og godt 1 km før mål på den 6 km lange rute sagde Kjeldsen farvel og tak til feltet sammen med den stærke Aarhus 1900-løber Magnus Nyman Hall. 300 meter før mål slog SAK-løberen dog til og sikrede sig med sin velkendte spurt en sikker sejr.

Med EM-udtagelsen har SAK-løberen nu nået to af vinterens tre mål: Først var det deltagelse ved nordiske mesterskaber i cross på Island, hvor Kjeldsen som nummer 6 blev bedste dansker, den 9. december gælder det så EM i Tillburg i Holland, men den helt store udfordring er stadig VM i cross, der foregår blot 45 km fra SAK’erens vante træningsomgivelser, nemlig på en rute på og omkring Moesgaard Museum i Aarhus.

”Vi er overraskede og ydmyge over, at fremgangen er kommet så hurtigt. Ingen havde regnet med, at Markus ville dominere juniorklassen herhjemme, som det sker nu, men nu glæder vi os over, at det går så godt,” siger Søren Munch, løbetræner i SAK77.

Med de to sejre har Markus bragt sig komfortabelt i spidsen for juniorernes Cross Nationals med 100 point – 12 point foran nærmeste forfølger.

SAK77 stillede med hele seks juniorløbere i Cross Nationals: Robin Ostenfeldt løb sig til en fin 21. plads i sit sidste crossløb som junior, 13 sek. efter fulgte Martin Glerup som nr. 23, og yderligere 13 sek. senere kom Malthe Bøgebjerg som nr. 29. Aksel Qvortrup blev nr. 36 – 59 sek. efter Malthe, og Benjamin Garsdal debuterede i cross som nummer 44.

I holdkonkurrencen (med 12 hold) stillede SAK77 med to hold, hver på tre løbere. Førsteholdet (Markus, Robin og Martin) sluttede på en flot fjerdeplads, kun 4 sekunder efter Aarhus 1900 på tredjepladsen, mens Sparta og Bagsværd tog sig af de første to placeringer. SAK77’s andethold (Malthe, Aksel og Benjamin) snuppede en samlet ottendeplads.

Forinden havde Line Brandt Pedersen været i ilden i kvindeklassen, der løb 8 km. Efter sygdom op til løbet følte Line sig ikke på toppen, men løb sig alligevel til en stærk 12. plads.