Spring til indhold

Alder ingen hindring på SAK77’s DT-hold

Kvalifikation til elitedivisionen, Ballerup 9. sept.:

Hvidovre AM 103½
Frederiksberg IF 100
————————
Esbjerg AM 86½
Ballerup AK 83½
SAK77 55½
Randers Freja 33
(De to hold over stregen kæmper i Elitedivision 2019)

Vi skal mange år tilbage for at finde et år, hvor SAK77 har fået et herrehold igennem to holdkampe med bravour. Sådan et år er 2018, for efter sejr i den indledende runde i juni blev søndag den 9. september fulgt op af en stærk indsats i kvalifikationen til elitedivisionen.

Det blev til en samlet femteplads på Ballerup Stadion i kamp med fem stærke hold, hvoraf Hvidovre AM og FIF på de to første pladser var uden for rækkevidde. Derimod var der ikke urimeligt langt op til nummer tre og fire, Esbjerg AM og Ballerup AK. På sidstepladsen kom Randers Freja, som SAK77 allerede havde slået i den indledende runde.

13 mand i alderen 15 til 64 år bestod holdet af, og for at tage det sidste først, så er det en historie i sig selv, at SAK77 havde to hammerkastere med på tilsammen 131 år! I fraværet af yngre kræfter – er der virkelig ingen der kan smide med et stykke jern på 7,25 kilo? – havde Bent Sørensen, årgang 1951, og Per Mortensen, årgang 1954, meldt sig under fanerne. De gjorde de efter omstændighederne godt, og det er værd at nævne, at begge d’herrer første gang stillede op i en holdkamp i atletik tilbage i begyndelsen af 70’erne, da SAK77 endnu ikke var født og hed SIF Atletik.

DT-holdet bestod af fra venstre Patrick Blauert, holdleder Thomas Krejberg, Markus Kirk Kjeldsen, Christoffer Gissel, Lucas Richardt, Marcus Pallesen, Bent Sørensen, Per Mortensen, Martin Glerup, Robin Ostenfeldt, Viktor Krejberg, Andreas Støve, Gustav Graff Esbensen og forrest Markus Ostenfeldt.

En af dem, Bent Sørensen, skrev således om en af sine yngre holdkammerater, 17-årige Markus Kirk Kjeldsen, som vakte opsigt med en usædvanlig triple i Ballerup:

”Hvis jeg var Søren Munch, ville jeg seriøst frygte at miste min klubrekord på 3000 meter forhindringsløb. Markus Kirk debuterede i går på distancen med en suveræn sejr i 9,42 minutter – med syv fremragende vandgravspassager. Forinden var han blevet nummer to i højdespring med 1,79 meter, og senere vandt han 1500 meter-løbet og løb på 53 sekunder på sidste tur af 4 x 400 meter staetløb. Det var en fremragende holdpræstation på Ballerup Atletikstadion i matchen om oprykning til elitedivisionen, men blandt alle stjernerne strålede Markus som en lysende komet,” skrev veteranen.

Ellers kan vi henvise til holdleder Thomas Krejbergs noter, som omtaler ærgerlige, overtrådte længdespring lige under seks meter til sønnike Viktor (han fik 5,56 m), en fin tredjeplads i 110 m hæk til hækuvante Andreas Støve, at Patrick Blauert (17 år) var tæt på 40 meter med seniorspyddet, og at 1500 m blev en kerneøvelse for SAK77, da Markus Kirk Kjeldsen og Robin Ostenfeldt sammenlagt skrabede 9,5 point sammen til holdet.

Endelig imponerede holdets yngste, Martin Glerup, med PR 16.34 min. på 5000 meter, og Christoffer Gissel satte på ny PR på 400 meter – denne gang med 53,90 sek.

Læs Dansk Atletiks omtale af matchen

Samtlige resultater kan ses her

Se Michael Hyllesteds fotos fra matchen