Spring til indhold

Topkarakter til SAK77 og Silkeborg Atletikstadion efter fornemt DM-stævne

Dansk ungdomsrekord var prikken over i’et ved SAK77’s første DM-værtskab i baneatletik i 41 år.

”Det er simpelthen det bedste stævne, jeg nogensinde har deltaget i. Så professionelt håndteret og arrangeret af en klub med en stor gruppe frivillige, der viste engagement og indsigt, samtidig med at de hyggede sig.” Sådan lød det fra en af deltagerne ved weekendens danske mesterskaber i mangekamp, som SAK77 afviklede på Silkeborg Atletikstadion.
Nok var det første gang i klubbens 41-årige levetid, at SAK77 var i rollen som arrangør af et DM i baneatletik, og nok havde en lang række af klubbens mange nyuddannede atletikdommere deres første optræden som officials ved et dansk mesterskab. Men det var ikke til se ved DM-stævnet, hvor alt klappede, selvom vejret til tider var lettere tvivlsomt med byger og blæst.
”Vi må sige, at alt det, vi havde planlagt, fungerede efter planen, og vi er utroligt stolte over at vi nu også som arrangører har fået sat SAK77 på landkortet i Atletikdanmark,” siger stævneleder Morten Blumensaat.

De gennemførende deltagere i P17, P19, P22 og kvinder senior. Den danske seniormester, Sandra Bøll fra Sparta, ses længst til højre.
En gruppe seje P15-syvkæmpere med den danske mester og nu også rekordholder, Josefine Skifter Andersen fra Slagelse Atletik, som nummer to fra højre.
De gennemførende 10-kæmpere i M22 og mænd senior. Den danske seniormester, Christian Lind Nielsen fra Århus 1900, ses som nummer fem fra højre, og den danske M22-mester, Sebastian Sund Frandsen fra Aalborg AM, er nummer tre fra højre.

Den tidligere topmangekæmper havde selv en dansk U/23-rekord i 10-kamp fra 1985 på spil, men den kom aldrig i fare ved mesterskabsstævnet. Det gjorde derimod to ungdomsrekorder i ungdomsklasserne: Først og fremmest hos de 14-15-årige piger, hvor Josefine Skifter Andersen fra Slagelse Atletik forbedrede den danske rekord i syvkamp for 15-årige betragteligt fra 5096 til 5204 point.

Ét point fra 16 års-rekord

Også i aldersgruppen piger 16-17 år var der en rekord på spil, men efter et hæsblæsende afsluttende 800 meter løb måtte Mathilde Kreiberg Skou fra Århus 1900 lettere grædefærdig erkende, at hun lige præcis havde misset den danske 16 års-rekord med ét point (4911 mod 4910).
I de to seniorklasser var der lutter favoritsejre: Hos mændene vandt Christian Lind Nielsen, Århus 1900, 10-kampen med 6795 point, mens kvindernes klasse blev vundet stensikkert af sidste års mester, Sandra Bøll fra Sparta med 5082 point.
SAK77 havde under DM-stævnet, der foregik fra tidligt lørdag morgen til ved 18-tiden søndag, omkring 50 frivillige i sving. Mange af dem kan man igen møde på onsdag ved Almindsø i Silkeborg, hvor de hjælper med at afvikle SAK77’s store årlige Almindsø-stafetten, der i år sætter rekord med over 3.100 deltagere.

Link til resultater

Hele 13 D15 gennemførte, og her ses hele banden med den danske mester, Max K. Andersen fra Rds. Freja, som nummer seks fra højre.
De gennemførende i D17 og D19 poserer for fotografen.