Spring til indhold

Overbevisende DM-titel til Markus – og fantastisk debut til kvindelig begynder

Markus Kirk Kjeldsen var suveræn i D17, hvor nærmeste forfølger var et halv minut efter.

I fem minutter var de kisteglade. Mundvigene sad højt på de fire SAK77-løbere, som netop havde besejret Danmarks stærkeste ungdomsklub, Sparta, i kampen om holdtitlen i D17 ved DM 4 km cross.

Ikke nogen let opgave, og sejren var da også kun på sølle fire sekunder. Men guldmedaljerne hang nu om halsen på de fire svedige ungersvende, Markus Kirk Kjeldsen, Mads Rademacher, Christoffer Gissel og Sebastian Mouritzen,  – lige indtil en nævenyttig leder – og det var såmænd træneren selv – fandt ud af, at et forkert resultat havde sneget sig ind på resultatlisten. Summa summarum – et flot DM-holdguld var få sekunder senere ombyttet til sølv, for Sparta viste sig at være 62 sekunder hurtigere sammenlagt.

Smilene var dog svære at tørre af i SAK-lejren, for Markus Kirk Kjeldsen havde undervejs i løbet sikret sig en dansk DM-titel på den smukke, men teknisk krævende rute i Golfparken i udkanten af Aalborg. Midtvejs i løbet – efter en taktisk omgang, hvor ingen havde lyst til at føre – sagde Markus farvel og tak og slog et kæmpestort hul, som forfølgerne aldrig fik lukket. Et blændende løb, som lover godt for Markus’ ambitioner om at deltage, når VM cross afvikles i marts 2019 i Aarhus.

Fodboldspiller overraskede alle

Line Brandt Pedersen passerer målstregen efter sin fornemme crossdebut.

Forinden havde Martin Glerup i sin crossdebut vist fine takter med en fjerdeplads i D15, og alle drengene plus et hav af forældre og søskende ventede på den sidste SAK-løber i aktion. Og det viste sig at værd at vente på Line Brandt Pedersen, 26 år og fra Silkeborg.

Line er tidligere elitefodboldspiller igennem en årrække, men har nu sat sig for at gennemføre en Ironman i august. Som en del af træningen har hun deltaget i SAK77’s løbegruppes træning i Indelukket nogle gange, og her var fremskridtene så imponerende, at hun blev lokket med til Aalborg af undertegnede.

“Du kan nok blive blandt de 10 bedste”, lød vurderingen. Men det gik langt bedre, for midtvejs i løbet så Line på en nærmest sensationel fjerdeplads i selskab med verdensmestre i orientering, EM- og NM-deltagere i cross og landsholdsløbere. I mål blev fjerdepladsen til en femteplads, men da en af løberne foran Line var junior, blev det til en meget imponerende samlet fjerdeplads – det bedste mesterskabsløb i cross af en SAK-kvinde i meget, meget lang tid – måske nogensinde.

Se resultater her

 

Mens det hele var gyldent: Markus Kirk Kjeldsen, Mads Rademacher og Christoffer Gissel nyder DM-holdsejren, mens Sparta drenge slukørede må nøjes med sølv. Få minutter senere var medaljerne byttet om.

Christoffer Gissel kæmper for at holde klubkammeraten Sebastian Mouritzen bag sig.

Ups, dén klubtrøje kender vi ikke. Mads Rademacher stillede op for Superman ved DM 4 km cross.