Spring til indhold

Lykke vild: Dansk rekord på 60 m – uden at træne sprint

Efter 7,36 sek. løb Henrik Lykke 7,34 sek. i revancheløbet og satte dansk 14 års-rekord. Målfoto fra løbet.

Det er ikke ret tit, at man kan fortælle om en dansk ungdomsrekord sat af en SAK-aktiv. Men det kunne vi lørdag den 30. december ved Sidste Chance-stævnet i Marselisborghallen i Aarhus, da Henrik Lykke i sine sidste timer som 14-årig atlet forbedrede den danske 14 års-rekord på 60 meter.

To SAK’ere, der arbejdede med marginalerne: Henrik Lykke (tv.) satte rekord med 1/100, mens Oskar Vejlgård manglede 3/100.

Med 7,34 sek. kneb han lige præcis 1/100 af et sekund af den rekord, som Daniel Andersen fra Aalborg AM satte for et par år siden. Rekorden var frem til Lykkes nytårsløjer anset for at være en af de stærkeste danske inde-ungdomsrekorder, og da Daniel satte den, var han i topform.

Men hvad Henrik løb på den dag i Aarhus, er ikke til at sige. Sprinttræning var det ihvertfald ikke, for grundet en langvarig skinnebensbetændelse har Henrik siden ungdoms-DM i september reelt ikke kunnet træne sprint, men har måttet nøjes med styrketræning og øvelser fra fysioterapeut Dorthe Østergaard. Og de har åbenbart hjulpet! Tillykke til Henrik!

Vejlgård 3/100 fra dansk rekord

Også en anden SAK’er, Oskar Vejlgård, var på rekordjagt i de sidste timer som 14-15-årig. Han havde sat kursen efter 15 års-rekorden på 60 meter hæk og var i indledende løb med 8,61 sek. præcis 1/10 sekund fra rekorden. Nogle timer senere var der mere fart på i revancheløbet, hvor Oskar med den fornemme tid 8,53 sek. måtte se den danske rekord være 2/100 sekund længere væk. I stedet måtte han nøjes med at snuppe klubrekorden for 15-årige fra sin træner, Morten Blumensaat, hvilket må føles som at kysse sin søster…

Oskar Vejlgårds flotte sejr i revancheløbet var nogle få centimeter fra at indbringe ham en dansk rekord. Målfoto fra løbet.