Spring til indhold

Danmarks sejeste Oskar: Seks personlige rekorder i ni starter

De 13 fuldførende drenge i 14-15 årsklassen stiller op til obligatoriske fællesfoto, som altid afslutter en mangekamp.

Efter mange års pause har historikerne i SAK77 fået travlt med at pudse mangekamp-rekorderne af. For efter weekendens DMU i mangekamp på Østerbro Stadion skal der stå et nyt navn på rekordlisterne: Oskar Vejlgård.

SAK77’s dygtige hækkeløber viste sig ved DMU for 14-15-årige også at kunne springe længde, kaste spyd, springe stangspring, løbe 800 meter, støde kuglestød og kaste diskoskast. Seks personlige rekorder i disse øvelser blev det til undervejs i nikampen, som var Oskar første mangekamp. Det rakte til en fornem fjerdeplads blandt 13 aktive i den flotteste og hårdeste dyst, man har set ved et DMU i mange år.

Oskar Vejlgård satte seks personlige rekorder på vej mod sine 5.224 point i nikampen.

Et par tal, der illustrerer, at Oskars fjerdeplads absolut lugtede af medalje: Oskar scorede 5224 point i sin nikamp, og den pointsum havde med over 600 points afstand sidste år givet guld. Sidste år vandt Nikolaj Grønbech fra Slagelse Atletik Delta, og det gjorde han også i år – men nu med hele 5.636 point. Blot 27 point efter fulgte kometen Oswald Christensen, der gik fra sidste års 3.789 point til 5.609! Bronzen til 1900’s Rasmus Vestergaard lød på 5.377 point – kun 153 point foran Oskar.

Hvis man kan tale om svage punkter hos Oskar, så er det nok i kasteøvelserne, men der er håb forude, mener træner Morten Blumensaat, som i sin storhedstid i 80’erne også selv måtte kæmpe en hård kamp for fremgang i kasteøvelserne.

Stort tillykke. Der ligger mange point og venter i kastene, og får du samlet dem op, går du en stor fremtid i møde som mangekæmper,” skrev Morten til Oskar på Facebook.

Hvis vi skal fremhæve et par enkelt resultater, så kunne det være længdespring, hvor Oskar for første gang nogensinde kom over 6 meter. Med 6,11 meter er han nu næstbedst i øvelsen i Danmark. I diskoskast satte han PR med fem meter og nåede ud på 32,83 meter, og i stangspring blev der lagt 10 cm på til 3,20 m.