Startside
Op


Nyhedsarkiv-2006
Nyhedsarkiv-2007
Nyhedsarkiv-2008
Nyhedsarkiv-2009
Nyhedsarkiv-2010



 

Overraskende rekord til SAK-løber

Ved årets sidste indendørsstævne i Århus den 30. december satte SAK’s deltagere hele tre danske ungdomsrekorder. Og den ene af dem var der ikke mange, der havde regnet med.

Det var måske ikke den store overraskelse, at der stod Louise Biede på den ene og Annelouise V. Jensen på to af de tre danske ungdomsrekorder, som SAK77’s deltagere vendte hjem med fra Sidste Chance-stævnet i Århus. Men ikke mange havde sat penge på, at 14-årige Mathias V. Andersen skulle snuppe 14-års-rekorden på 50 meter hæk. Men det gjorde han med tiden 8,00 sek., og dermed blev han den femte ungdomsaktiv fra SAK77, som har sat dansk ungdomsrekord inden for de seneste fire sæsoner. De fire andre er Louise Biede, Annelouise V. Jensen, Martin Nøhr og Fanny Sørensen.

Mathias V. Andersen forbedrede også klubrekorden for 14-årige på 60 meter hæk til fine 9,38 sek., og i det hele taget var det en god dag på hæk distancerne. Også Louise Biede viste god sæsonform – trods vanskelige træningsbetingelser i en længere periode med meget koldt vintervejr – da hun satte dansk 17-års-rekord på 50 meter hæk i 7,66 sek. Dermed kom Louise op på at være indehaver af ikke færre end 11 gældende danske ungdomsrekorder indendørs. Udendørs har hun tilsvarende 11 danske ungdomsrekorder, og hun er næppe færdig med dem endnu…

Annelouise V. Jensen, 14 år, var inden stævnet nået op på fire indendørsrekorder, og da hun tog hjem igen, var hun forsynet med en femte. Fremragende 6,67 sek. på 50 meter var ikke alene dansk 14-års-rekord, men også blot 0,04 sek. fra den danske junior- og U/23-rekord. Desuden var AL med 7,81 sek. kun 1/100 sekund fra sin friske danske rekord på 60 meter fra Julklappsjakten i Sverige.

Så var det slut med danske rekorder, men Emma Steenberg snuppede lige en seniorklubrekord i trespring. Den 16-årige hækkeløber har fået lysten til de flade spring tilbage, og med 10,60 meter forbedrede hun seniorrekorden med 5 cm.

Gældende danske ungdomsrekorder:

Louise Biede, årgang 1993                                        22
Annelouise V. Jensen, årgang 1996                          9
Jakob Kunst, årgang 1973                                          7
Stafetløb                                                                        2
Fanny Sørensen, årgang 1993                                   1
Mathias V. Andersen, årgang 1996                           1
Martin Nøhr, årgang 1992                                           1
Morten Blumensaat, årgang 1963                              1



































 

Arbejdet med Silkeborg Atletikhal skrider langsomt, men sikkert frem. I løbet af denne og næste  uge falder endnu flere ting på plads, men det hele står og falder med den frivillige indsats.
 
Og derfor beder vi endnu engang om hjælp med det praktiske arbejde - og samtidig indkalder vi til fælles arbejdsdag i atletikhallen søndag den 2. januar kl. 10-14. Her kunne det være rigtig rart at se mange aktive + gerne deres forældre til at give en hånd med. Tilmelding til arbejdslederne for de enkelte opgaver.
 
Vi beder om hjælp til følgende opgaver:
 
Onsdag fra kl. 9.00: Afhentning af rekvisitter hos Silkeborg Kommune og på SAS
Leder: Gert Toft (22543374, Erik Thestrup (chauffør) 
Behov for hjælpere: Minimum: 5 voksne med 1-2 biler, 2-3 ungdom.
Mødested: Gert Toft, Mosevej 5, Silkeborg.
 
Torsdag kl. 15.00: Færdiggørelse af brandvægge i hallen
Leder: Michael Seindal (20617502)
Behov for hjælpere: 2-3 voksne
Mødested: Silkeborg Atletikhal
 
Søndag kl. 10-14: Fælles arbejdsdag i Silkeborg Atletikhal
Opgaver:
  • Tømning af sandgrav (medbring gerne skovl, trillebør, kost,mv.)
  • Rengøring af loftsflader
  • Rengøring af gulv (fejning og højtryksspuling)
  • Opsætning af madrasser og andre rekvisitter
  • Bortskaffelse af betonaffald (medbring gerne trailer)
Leder/tilmelding: Søren Munch (20194307)
Behov for hjælpere: Alle der kan - unge og gamle...
 
I næste uge:
 
Afhentning af filt i Herning
Leder: Erik Thestrup (51363396)
 
Færdiggørelse af sandgrav
Leder: Michael Seindal (20617502)
 
Opstregning til kunststofbaner
Leder: Søren Munch (20194307)
 
På vegne af SAK77
Søren Munch
sportschef





 

Kom og hjælp med atletikhallen
Af sportschef Søren Munch 

I dag, fredag den 10. december, overtager SAK77 nøglerne til Silkeborg Atletikhal på Skellerupvej i Resenbro.
Og nu bliver der for alvor brug for mange hjælpende hænder, hvis hallen som planlagt skal stå færdig 1. januar 2011. 

December er ikke verdens mest praktiske måned at indrette atletikhal i, men nu er det jo engang den ende af året vi er i. Derfor indkalder SAK77 til fælles arbejdsdag i hallen søndag den 19. december kl. 10-16.  Desuden ”udbydes” en række selvstændige arbejdsopgaver, som vi håber kan være udført af små arbejdsgrupper, inden vi når til den 19. december.

 Hvad kan man hjælpe med? Skaffe redskaber, værktøj og maskiner gratis eller meget billigt – påtage sig en selvstændig arbejdsopgave – være med til fælles arbejdsdag.

Hvordan gør man så, hvis man vil hjælpe? Send en mail eller sms til den person, som er nævnt ud for arbejdsopgaven eller den fælles arbejdsdag. Så er det noteret, at du (og hele din familie, selvfølgelig) kommer og hjælper. Husk at vi skal være mange, for vi skal blandt andet gøre 1200 kvm atletikhal rent den 19. december.

 Hvis du vil ”byde” på en af de selvstændige arbejdsopgaver, så gør du det samme. Her kan man også lave en lille gruppe af frivillige, som melder sig til arbejdsopgaven.

 Her er de selvstændige arbejdsopgaver, som gerne skulle være udført senest den 19. december:

·        Flytte rekvisitter fra kommunens depot i Silkeborg samt vogn med hække til Silkeborg Atletikhal: Her skal bruges en lastbil – måske kan en mindre lastbil gøre det – men gerne med en palleløfter eller lille kran til at hejse tingene op med. Følgende skal flyttes: Madrasser + bunde til stangspring og højdespring (2 stk.), hækvogn med 40 hække, evt. net fra kastegården inde på stadion. Kontaktperson: Søren Munch – 20 19 43 07 - sm@sak77.dk

·        Skære hul i betongulv til sandgrav + stangspring: Der skal skæres et hul på ca. 4x6 meter til en sandgrav i hallen, samt et hul på ca. 1x0,5 m til stangspring. Betonaffaldet skal køres væk. Det kræver en betonskærer, en betonhammer og en trailer.  Kontaktperson: Søren Munch – 20 19 43 07 – sm@sak77.dk

·        Bygge brandvægge: Der skal etableres to brandvægge – en ca.4x6 meter ved indgangen til nabohallen og en ca. 2x2 meter ved en gammel dør. Kontaktperson: Michael Seindal – 20 61 75 02 – Morten Blumensaat – 29 65 49 90 – formand@sak77.dk

 Her er de arbejdsopgaver der skal gennemføres søndag den 19. december:

  • Hovedrengøring af ca. 1200 m gulvareal. Hertil skal bruges en industristøvsuger og/eller gulvrensemaskine, som vi håber at nogen kan skaffe (billigt).

  • Rengøring af udsugningsrør, vinduer etc.

  • Rengøring af omklædningsrum og toiletter.

  • Opstregning på gulv.

  • Bygge ramme til sandgrav: Her skal bruges glathøvlede brædder og en presenning.

Tilmelding til Søren Munch – 20 19 43 07 – sm@sak77.dk.

 
Følgende skal skaffes/lånes – enten gratis eller meget billigt:

  • Lastbil, gerne med kran eller palleløfter.

  • Sand til sandgrav – gerne lidt groft i det. Mængde: Ca. 4x6 meter x 30-40 cm dybde.

  • Gulvtæpper i store stykker – gerne brugt, gerne nålefilt eller lignende. Skal bruges til afdækning af beton, hvor der skal laves strækøvelser, hyggehjørne, etc.

  • Presenning – ca. 6x9 m, evt. i 2 stykker, helst armeret, skal bruges som bund i sandgrav.

  • Glathøvlet træ til ramme i sandgrav. Ca. 60-65 meter a 125 mm.

  • Rengøringsmidler til industribrug.

  • Maling – evt. rester - der kan bruges på beton, helst i markante farver: Gul, hvid, grøn, etc.

  • Basketkurv, hockeymål, etc.

  • Klubhjørne: Borde, stole, blomster, reol – måske en sofa.

Har du et bud på nogle af disse ting, så skriv eller ring til Søren Munch – 20 19 43 07 – sm@sak77.dk

 









































 

Fornem svensk indendørsstart for SAK77

Af sportschef Søren Munch

Med en stribe flotte resultater og placeringer ved et af Sveriges største stævner fik SAK77’s ungdomsafdeling i weekenden en fin start på indendørssæsonen.

Klubbens 21 deltagere leverede to danske ungdomsrekorder, tre seniorklubrekorder, 11 ungdomsklubrekorder og ikke færre end 21 placeringer blandt de otte bedste, som fik præmie ved Julklappsjakten i Göteborg.

”Og dertil kommer et væld af personlige rekorder, så vi er meget tilfredse,” siger SAK77’s sportschef Søren Munch.

Og sportschefen glæder sig allerede nu til næste års Göteborg-stævne, hvor SAK77-deltagerne vil komme endnu bedre forberedt efter træning i klubbens nye atletikhal i Resenbro uden for Silkeborg.

”Når vi for alvor for taget hallen i brug i de kommende dage, tror jeg, at mange af vores aktive vil kunne få indhentet mange af de svenske konkurrenter i Göteborg, som hver dag kan træne under perfekte forhold,” siger Søren Munch.

I første omgang gælder det den danske indesæson, og her fik 14-årige Annelouise V. Jensen gjort opmærksom på sig selv med to formidable danske ungdomsrekorder på 60 (7,80 sek.) og 200 meter (25,23 sek.). De to løb var desuden seniorklubrekord, og det samme gælder hendes tid på 9,61 sek. på 60 meter hæk.

Hos de 13-årige fortsatte Jakob Skov sin lovende udvikling med fire placeringer blandt de bedste og to klubrekorder – blandt andet 7,93 sek. på 60 meter og 26,31 sek. på 200 meter. Den 14-årige højdespringer Jonas Kløjgaard Jensen satte klubrekord i trespring med 11,38 meter, mens de 10-årige fik tre nye klubrekordholdere: Sofie Isager i kuglestød (6,48 meter), Gustav Pedersen i trespring (7,81 meter) og Anton Schmidt i kuglestød (7,05 meter).

I tre tilfælde var der en SAK77’er øverst på præmieskamlen: Både på 60 og 200 meter vandt Annelouise V. Jensen, og desuden vandt Jonas Gadegaard, 16 år, kuglestød med 11,39 meter.

Jakob Skov, 13 år, måtte fire gange på præmieskamlen i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fantomtider af SAK77-sprinter
Af sportschef Søren Munch

Efter en imponerende udendørssæson, hvor hun blev den yngste medaljevinder ved et senior-DM nogensinde, åbnede SAK77’s 14-årige sprintertalent Annelouise V. Jensen i denne weekend atletiksæsonen med at kvase to af dansk atletiks stærkeste ungdomsrekorder.

Det skete ved Julklappsjakten i Friidrottens Hus i Göteborg, hvor Annelouise – der fyldte 14 i sidste måned – lørdag med tiden 25,23 sek. på 200 meter kappede hele 7/10 sek. af Sara Slott Petersens ungdomsrekord, der blev sat i samme hal for ni år siden.

Under søndagens konkurrencer gentog Annelouise bedriften, da hun vandt 60 meteren i imponerende 7,80 sek. – efter først at have sat personlig rekord i indledende heat med 7,87 sek. Det var en forbedring af den 13 år gammel danske ungdomsrekord med 0,06 sek.

Begge tider er desuden så gode, at de også kommer til at gælde i den 15-års klasse, som Annelouise Jensen efter årsskiftet vil høre til.


.

Annelouise V. Jensen, 14 år, fik en lovende start på atletiksæsonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 SAK77’s stærke juniortrio som var tredjehurtigst i Århus: Fra venstre Mikkel Dahl-Jessen, Thomas Strange og Emil Weis.

Stærk cross-debut af SAK-trio
Af sportschef Søren Munch

Det gik over al forventning, da SAK77 søndag for første i en årrække stillede et drengejuniorhold ved Dansk Atletik Forbunds stærkt besatte vinterturnering.

I konkurrence med landets stærkeste løbeklubber besatte SAK77-trioen Mikkel Dahl-Jessen (15 år), Thomas Strange (17 år) og Emil Weis (16 år) tredjepladsen i et cross-stafetløb over 18 km omkring Aarhus Cyklebane.  Løbet var den anden af i alt seks runder i den landsdækkende løbsser.

Hver løber tilbagelagde 6 x 1000 meter på en kuperet og meget mudret rundstrækning, og da tiderne blev lagt sammen, lå SAK-juniorerne 2,05 minutter efter vinderholdet fra Skive AM og 1,05 minut efter AGF på andenpladsen.

Den unge talentfulde Mikkel Dahl-Jessen – først 16 år i december - var hurtigst på SAK-holdet med en samlet individuel femteplads. Men den nordiske juniormester i triathlon, Thomas Strange, viste stor styrke med en samlet syvendeplads. Emil Weis, også en af landets stærkeste juniortriatleter, fik også en fin debut som konkurrenceløber og sluttede som nummer 19.

Holdet er et resultat af et elitesamarbejde mellem SAK77, Silkeborg Motion-Tri Klub og Silkeborg Orienteringsklub, som SAK77 iværksatte for et års tid siden.

”Vi synes, at der var brug for et elitemiljø i Silkeborg, som både orienteringsløbere, atletikfolk og triatleter kunne drage nytte af. Vi tilbyder træning og coaching på eliteniveau, og i SAK77 har vi haft stor glæde af at have både orienteringsløbere og nu triatleter med på vores hold,” siger Søren Munch fra SAK77, initiativtager til elite-fællestræningen.

I kvindeklassen stillede SAK77 hold for første gang i flere sæsoner, og seniorholdet bestående af Dorethe Gamborg, Fanny Sørensen og Mette Bachmann sluttede på en samlet sjetteplads.  Her var Dorethe Gamborg hurtigst med en individuel 16. plads.

 

Sådan ser man ud når man har løbet 18x1000 meter i en mudderpøl. Fra venstre Mette Bachmann ("Nu skal jeg hjem og træne"), beskedne Dorethe Gamborg ("Cross er vist ikke lige mig") og Fanny Sørensen ("Det mudder var den rene ondskab - jeg ku' græde over det").











































 

Hvad graver de efter på SAS?
Af sportschef Søren Munch

Siden den 20. september har store gravemaskiner gjort deres yderste for at ødelægge dele af Silkeborg Atletikstadion, og mange har nok spurgt sig selv og andre om hvad der foregår. Her er forklaringen.

Det er byggeriet af den kommende omklædningsbygning, der er gået i gang, og det ventes afsluttet på den anden side af nytår – lidt afhængig af vejret, naturligvis. Resultatet bliver et arkitektonisk flot byggeri, der bliver delvist bygget ind i græsvolden og kommer til at rumme fire omklædningsrum, et dommerrum og et såkaldt teknikrum.

Byggeriet giver for første gang mulighed for at invitere til et stævne på et lidt højere niveau end vi tidligere har kunnet gøre, fordi vi nu kan tilbyde deltagerne dels at komme i tørvejr og dels at få et bad, inden de vender snuden hjemad.

Det bliver pludselig også mere attraktivt for de mange skoleklasser, der årligt gæster atletikstadion, at komme på besøg. Mange gange er skoleatletikken på SAS blevet til en klam oplevelse, når himlen har åbnet sine sluser uden mulighed for at elever og lærere har kunnet komme i læ.

Og endelig kan vi begynde at lære vores egne medlemmer det herlige ved at komme af det svedige sportstøj og få sig et bad, i stedet for at sidde iskold på cyklen på vej hjemad.









































 

Nu har vi brug for os alle sammen

Af sportschef Søren Munch

SAK77 er klar til at satse stort med indvielsen af Silkeborg Atletikhal om kort tid. Satsningen kræver penge, og dem vil skal vi alle være med til at skaffe. Men bestyrelsen har en skidego’ plan - læs om den her…

Man skal være blind for at undgå at få øje på, at SAK 77 i atletikåret 2010 endnu engang satte sit tydelige præg på atletikken i Danmark. Ingen i atletik-Danmark er efterhånden i tvivl om, hvad SAK77 betyder og står for, og i vores lokalsamfund har klubben også status som en hårdtarbejdende og velfungerende klub, der gør meget for sine medlemmer.

De seneste års udvikling med en markant medlemstilgang og en ligeså markant rekruttering af trænere medfører, at klubben hele tiden får nye behov og bliver ”udfordret”, som det vist hedder på moderne dansk. Den store medlemstilgang stiller nye krav til klubbens økonomi – vi bruger langt flere penge på stævnedeltagelse, startpenge, tilskud til ture, etc.

Nu er Silkeborg Atletikhal tæt på

Ligeledes har medlemstilgangen øget vores behov for markant bedre vintertræningsfaciliteter. Igennem længere tid har klubbens bestyrelse arbejdet med at finde en løsning, og nu er planerne begyndt at tage form for alvor.

”Vi arbejder for tiden med at etablere indetræningsfaciliteter, som er markant bedre end dem vi har i dag. Og de er tilmed lokale. Såfremt det hele falder på plads, kan vi forholdsvis snart præsentere en færdig Silkeborg Atletikhal-løsning,” lyder det fra SAK77’s formand, Morten Blumensaat.

Løsningen stiller dog væsentlig øgede krav til klubbens økonomi, hvilket gør at vi fremadrettet skal være langt mere aktive til at skaffe midler til vores klub igennem arrangementer, tilskud, fundraising samt hvad der ellers kan generere penge til klubbens kasse.

Vi har den første sponsor klar

”Og allerede nu har vi det første store sponsoremne på banen. Denne sponsor er parat til at lægge et ikke uvæsentligt beløb i klubbens kasse, såfremt vi er i stand til at tilbyde dem vores kompetence indenfor løbsafvikling a là Almindsøstafetten,” understreger Morten Blumensaat.

Men for at kunne tilbyde dem dette er det nødvendigt at der i klubben bliver mobiliseret flere kræfter til at give en hånd med. Vi kan ikke med de nuværende kræfter forvente, at denne opgave skal løses af udvalget, der står bag Almindsø-stafetten. Udvalgets kompetence skal naturligvis bruges, men der skal flere og gerne nye kræfter ind over, hvis alle arrangementer skal forløbe tilfredsstillende, understreger SAK-formanden.

Han sender i samme åndedrag en direkte appel til alle klubbens medlemmer og netværk. 

”Hvis vi skal give vores unge mennesker de faciliteter og oplevelser, som er ganske unik for atletikken, skal der være flere til at tage del i opgaverne. Vi har brug for alles arbejdskraft og kompetencer, da mange opgaver ikke nødvendigvis har direkte relation til atletik på et stadion. Der sidder rundt omkring i klubben en masse forældre, der via deres uddannelse, arbejde, fortid eller andet har forudsætningerne for at løse mange af de opgaver, som vi andre nogle gange finder uoverskuelige. Vi har brug for Jer,” siger Morten Blumensaat.

Der er brug for Jer

SAK77 søger hjælpende hænder til den store satsning med Silkeborg Atletikhal.

Hvad er der brug for: Hjælp til at søge fonde og sponsorer, gode ideer til indtægtsmuligheder, hjælp til at gennemføre sponsorarrangementer , praktisk hjælp til at indrette Silkeborg Atletikhal , m.m.

Forudsætninger: Kom med dine interesser, kompetencer, lyst og viden og giv hvad du kan afse. Og man behøver absolut ikke at vide noget om atletik.

Hvad kræver det: Med et korps af frivillige, som i fællesskab kan ”dække” os ind på mange praktiske opgaver, vil vi stå i en helt anden situation end vi gør nu. Det drejer sig ikke om at rende til alverdens møder alle ugens dage, men blot om at bidrage med hvad man selv kan overkomme og synes er spændende.

Har du mod /evner/ interesse i at give et bidrag, så send mig en mail på formand@sak77.dk.

Du kan skrive hvis der er bestemte opgaver som du gerne vil løse, eller måske kort beskrive hvor du har dine stærke sider. Vi vil så samle alle interesserede og kortlægge de mest akutte arbejdsopgaver for klubben.

 



































 

Boblernes store dag i SAK77

 Af sportschef Søren Munch

Årets sidste udendørsstævne i atletik, de vestdanske holdmesterskaber i Herning, plejer som regel at give en pæn medaljehøst. Med en enkelt bronzemedalje gik det ikke helt sådan i år for SAK77 ved lørdagens kæmpestævne med 400 deltagere.

Til gengæld blev stævnet på en anden måde meget positivt for Silkeborg-klubben, som oplevede, at en lang række af klubbens aktive fra ”anden række” rykkede frem i forreste linje.

”Med hele otte klubrekorder og over 40 personlige rekorder i 84 starter var der rigtig mange af vores ungdomsmedlemmer, som forbedrede sig markant. Og så kan vi sagtens leve med, at vi et enkelt år ikke svømmer i holdmedaljer,” siger klubbens sportschef Søren Munch.

Bronzemedaljen kom i hus i de 14-15-åriges klasse for drenge/pigehold, men der var som i de øvrige aldersgrupper benhård kamp om medaljerne. Først efter en formidabel 4x100 meter rykkede SAK77’s piger og drenge op på bronzetrinet på præmieskamlen. Med 10.856 point var der knap 450 point op til sølvet, mens Esbjerg AF vandt med 12.058 point.

Undervejs var to af holdets aktive meget tæt på en dansk ungdomsrekord. Annelouise V. Jensen satte seniorklubrekord med 40,89 sek. og var kun 24/100 fra den danske 14-årsrekord, mens Jakob Skov, 13 år, i sit første forsøg på distancen med 41,21 sek. var næsten lige så tæt på 13 års-rekorden. Det var også klubrekord for 13-årige, og det samme var hans tid på 12,81 sek. på 100 meter.

Jonas Kløjgaard Jensen, 14 år, cementerede sin placering som Danmarks bedste højdespringer blandt de 14-15-årige med at forbedre sig til 1,81 meter – klubrekord for 14-årige - og havde desuden gode forsøg på 1,85 meter.

Der var desuden markante personlige rekorder til Christian Bank Johnsen (26,86 m i spydkast), 13-årige Jonatan Borg (1,35 m i højdespring), Karen Toft (300 m på 50,49 sek.), Mathias V. Andersen (5,44 m i længdespring) og Sonja Ditlev (9,35 m i kuglestød).

Med på holdet var også de to 1500 meter løbere Sofus Kristensen (5.10,88 min.) og Rasmus Terkelsen (5.21,59 min.), mens debutanten Regitze Roien nåede 3,72 meter i længdespring.

På SAK77’s pigehold hos de 12-13-årige var der stor ærgrelse, da resultatlisten lå færdig. SAK-pigerne sluttede nemlig på fjerdepladsen i et stærkt felt – slået med blot 25 point. Ikke meget, når slutscoren blev 9.074 point.

”Alle pigerne var enige om, at de nok godt kunne have fundet de 25 point et par steder, men de ydede en indsats, der lover fantastisk godt for fremtiden,” siger Søren Munch.

Holdets stærke pige, Sofie Padkjær, sikrede to andenpladser i højdespring (1,40 m) og kuglestød (9,26 m), mens Emilie Vejlgaard blev nummer to i boldkast med 37,61 meter. Også Emma Schmidt var solid med en tredjeplads på 60 meter hæk (11,22 sek.), en fjerdeplads i længdespring (4,57 m) og en femteplads på 80 meter (11,42 sek.). Maria Kromann Knudsen, 12 år, satte personlig rekord på 80 meter med 1,196 sek., mens Anne-Sofie Herskind nåede op på 1,20 meter i højdespring. Thea Seindal præsterede to personlige rekorder (4,26 meter i længdespring og 30,17 meter i boldkast).

I 12-13-årsklassen blev SAK77’s mixhold nummer ni med 6236 point i et meget stærkt felt. Her overraskede Aleksander Vejlgaard, 12 år, positivt med 39,76 meter i boldkast, der sender ham ind på den danske ungdomsrangliste blandt de 10 bedste i øvelsen. Claire Schmidt, 11 år, satte klubrekord for 11-årige med 4,17 meter i længdespring, mens Malte Them, 12 år, nåede ned på 3.30,55 min. på 1000 meter. Philip Juul, 12 år, satte personlig rekord i længdespring med 4,25 meter, mens Thea Dannemand var en stor positiv overraskelse i højdespring med 1,28 meter – personlig rekord med 13 centimeter! Også Anne-Sophie Robinson, 12 år, kom hjem med en personlig rekord på 80 meter (12,92 sek.).

I den yngste klasse – for de 10-11-årige – kæmpede SAK77’s meget unge hold hårdt mod Jyllands stærkeste klubber og sluttede som nummer fem med 9.095 point. Undervejs blev der præsteret to klubrekorder for 8-årige af Victor Krejberg (10,53 sek. på 60 meter og 4.02,59 min. på 1000 meter), mens Oscar Kondrup løb flotte 9,82 sek. på 60 meter. Anton Schmidt snuppede en tredjeplads i boldkast med 36,98 meter, mens Frederik Falck kastede 28,71 meter i boldkast.

Gustav Pedersen nåede 1,05 meter i højdespring, og Oscar O’Shea nåede du på 6,16 meter i kuglestød.

 

 

Bronzeholdet i 14-15 årsklassen bestod af Annelouise V. Jensen, Sonja Ditlev og Regitze Roien (forreste række), Jonas K. Jensen og Sofus Kristensen (anden række), Karen Toft, Rasmus Terkelsen og Christian Bank Johnsen (tredje række) samt Mathias V. Andersen og Jakob Skov (bageste række). Med på holdet var også Jonatan Borg
  Stævnedebutanten Regitze Roien afleverer depechen til Danmarks bedste ungdomshøjdespringer, Jonas K. Jensen, under den afsluttende 4x100 meter

 

 












































 

Klubrekord i klubhuset

Af sportschef Søren Munch

Hvor mange mennesker kan der egentlig være i SAK77’s klubhus på Silkeborg Atletikstadion?

Ja, den test blev gennemført under amtsmesterskaberne søndag den 12. september, da himlen pludselig åbnede sine sluser i en af de byger, der har gjort eftersommeren trist og meget våd. Vel omkring 100 personer stimlede sammen i pavillonen, og det må vel siges at være ny klubrekord.

Til alt held kan man sige, at det er sidste år, vi skal opleve den slags situationer. Sidst i september starter byggeriet af den nye omklædningsbygning, der bliver bygget ind i jordvolden ud for længdespring.  Så er vi sikret tørvejr i forbindelse med stævner og et sted at få skyllet kroppen, inden man skal cykle hjem i svedigt tøj.

Blandt de mange mennesker i klubhuset under bygen var cirka totredjedele deltagere i årets mesterskaber. Kun 65 stillede til start – et antal, der i høj grad skyldes, at vores nabkoklubber af mange forskellige årsager ikke kom med så mange deltagere. SAK77 stillede med godt halvdelen af deltagerne, i alt 34 SAK’ere var til start.

Det var dejligt at se så mange nye SAK’ere i de yngste aldersklasser, og for eksempel havde vi i drenge 10-11 år hele otte drenge til start. Mange af vores deltagere fik også en nål med hjem – i alt fik vi én ”supernål”, 2 guldnåle, 7 sølvnåle og 14 bronzenåle. Dvs. at to tredjedele af vores deltagere faktisk fik en nål ud af trekampens anstrengelser.

SAK77 vandt fire af de 10 amtsmesterskabs-titler, der blev uddelt. I drenge 8-9år var Victor Krejberg hårfint foran nummer med sine 1418 point, mens Claire Schmidt var aldeles suveræn hos de 10-11-årige piger med 2898 point og en fuldnål. Nummer to, klubkammeraten Ulrikke Andersen, viste også fin form  med en andenplads og en sølvnål for 2417 point.

Stortalentet Jakob Skov var helt urørlig i drenge 12-13 år og sikrede sig stævnets eneste ”supernål” med sin score på 3220 point. Endelig vandt Emil Lichscheidt drenge 16-17  år med 2608 point og bronze.

Der faldt også fire klubrekorder. Anton Schmidt snuppede 10 års-rekorden i kuglestød med 6,62 meter og var utroligt tæt på også at snuppe 600 meter-rekorden, mens Claire Schmidt overtog 11 års-rekorden i længdespring med 4,08 meter.  Og så sikrede Jakob Skov sig en fornem 13 års-rekord med 1.43,71 min. på 800 meter, hvilket er en af aldersklassens 10 bedste tider i år. endelig fik Jakob noteret 10,55 sek. på 80 meter, hvilket egentlig er klubrekord, men da der ikke blev målt vind, bliver den i vores rekordlister opført ved siden af de vindmålte 10,60 sek., Jakob har løbet tidligere i år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er SAK77 virkelig Danmarks tredjebedste ungdomsklub?

Af sportschef Søren Munch

SAK77 havde hverken det største hold eller de fleste starter ved årets danske ungdomsmesterskaber på Glostrup Stadion den 4.-5. september.  Men til gengæld var dem, vi havde med, rasende effektive.

Vores 11 deltagere var så effektive, at SAK77  med 8 guldmedaljer og 2 sølvmedaljer placerede sig på tredjepladsen i den samlede medaljekamp.

Kun storklubberne  Sparta og Skive AM snuppede flere DM-titler end SAK77, og dermed leverede SAK77’s deltagere en præstation på niveau med sidste års DMU i Esbjerg, hvor det blev til 6 guld, 5 sølv og 2 bronzemedaljer.

”Vi er meget stolte af indsatsen på medaljesiden, og dertil kommer, at vi havde hele fem debutanter med, som alle leverede lovende præstationer,” siger Søren Munch, sportschef i SAK77.

Mesterskaberne var i sidste sekund blevet flyttet fra Ballerup Stadion, fordi en planlagt renovering af kunststofbanen trak ud og først blev færdig natten til lørdag. Derfor blev det i stedet til en tur til Glostrup Stadion, hvor mesterskaberne blev afviklet under fine forhold og i strålende sol.

Måske har solen skinnet ekstra meget på Annelouise V. Jensen, SAK77’s knapt 14-årige sprintertalent, for hun forlod DMU som den mest vindende atlet. Hele fem mesterskaber blev det til efter et meget hårdt program med to 100 meter-løb, 1 x 200 meter, et morgenløb på 300 meter hæk hos de 14-15-årige samt ture på 4x100 meter (for 16.17-årige) og 4x400 meter for 18-19-årige.

Samtlige titler blev vundet på meget højt niveau – som regel langt foran konkurrenterne. På 100 meter i 12,12 sek. (i medvind) var hun 4/10 foran sølvvinderne, og på 200 meter (25,31 sek.) lød differencen på over et sekund! Kun 300 meter hæk, som blev løbet tidligt om morgenen, var mere jævnbyrdigt, mens begge stafetløb blev løbet hjem i sikre sejre.

Også Louise Biede var sikkerheden selv og hun ikke alene satte sig på tre DMU-titler og en sølvmedalje i 16-17-årsklassen, men præsterede trods det ret sene tidspunkt på sæsonen en personlige rekord på 100 m med tiden 12,50 sek.

Dette blev dog overgået af Louises sejr i prestigeopgør på 100 m hæk mod Amagers ungdoms-OL-sølvvinder på 400 m hæk, Stina Troest. Louise løb i tiden 12.94 sin bedste tid i år og kun 3/100 fra sin egen danske ungdomsrekord, som blev sat i Gøteborg i juni 2009. Der var således ingen tvivl om, hvem der var stærkest. Louise satte sig på løbet fra starten og vandt komfortabelt.

Desuden var hun et ualmindeligt stærkt kort på 4x100 meter i 16-17-årsklassen, der trods tre dårlige skifter vandt sikkert i 50,31 sek. De øvrige løbere var Frederikke Borg, Annelouise V. Jensen og Emma Steenberg. På 4x400 meter var Frederikke Borg erstattet af Charlotte Kunø Christensen, og her blev det til guld i flotte 4.04,82 min. – seniorklubrekord og årets fjerdebedste tid i Danmark.

Også myreflittige Emma Steenberg (16-17 år) blev belønnet for sin indsats til træning med hele 3 guldmedaljer og 1 sølvmedalje. Emma havde også et benhårdt program med hele seks starter, og alligevel lå hun konstant tæt på sine personlige rekorder. Guldet på 400 meter hæk blev løbet i 67,72 sek., og både på 4x100 meter og 4x400 meter var hun usvigelig sikkert med til at løbe guldet hjem. På 400 meter var hun i knivskarpt opgør med en Odense-løber, som pressede Emma ned på 61,66 sek., hvilket gav sølv. Endelig blev det til en sjetteplads i længdespring med 5,00 meter. Et flot DM af SAK77’s store allround-talent.

Både Frederikke Borg, 16 år, og Charlotte Kunø Christensen, 18 år, drog hjem med et stafetguld. Frederikke løb på 4x100 meter, men blev også nummer fire i 100 meter-finalen i 13,19 sek. Ikke noget at råbe hurra for, mente Frederikke selv, fordi hun dermed var langt fra sin personlige rekord på 12,62 sek. men hun havde dog løbet 13,04 sek. i indledende heat. Charlotte Kunø var tættere på sin personlige rekord på 200 meter, hvor hun løb en fjerdeplads hjem i 27,45 sek.

Også Sonja Ditlev, 15 år, endte lige uden for medaljerne, men gjorde det fornemt i diskoskast for 14-15-årige, hvor hun stille og roligt forbedrede sig gennem konkurrencen og endte på femtepladsen i PR 27,35 m.

Drengesiden var præget af debutanter – hele fem af slagsen, og de gjorde det ganske enkelt forrygende.

Mest imponerende var uden sammenligning guldet til 14-årige Jonas Kløjgaard Jensen i højdespring. Én ting er at gå rundt det meste af sæsonen og vide, at man har sprunget 1,80 meter og er suverænt bedst i aldersklassen – noget andet er at slå til på dagen. Og det gjorde Jonas: Sprang bedre og bedre, jo højere overliggeren gik op, og vinderhøjden på 1,76 meter var 9 cm bedre end sølvvinderen. Dertil kom, at Jonas havde tre meget fine spring på PR-højden 1,82 meter. Den kommer snart, Jonas…

Jonas deltog også i trespring, hvor det blev til PR og en sjetteplads i 10,85 meter. Der var også PR til Mathias V. Andersen med 10,71 sek., men Mathias vil nok huske DMU for 100 meter hæk, hvor han ikke alene satte PR med 15,62 sek. i indledende heat, men også snuppede klubrekorden fra træningskammeraten Christian Bank Johnsen, 14 år, som løb 15,63 i samme heat og på banen ved siden af.

”Det var da fremskridt, at vi ikke stødte ind i hinanden denne gang,” mente Christian humoristisk efter heatet, hvor også han løb sig i finalen. I finalen fik begge SAK-drenge en dårlig start og løb i mål med Mathias på sjettepladsen (16,02) og Christian på ottendepladsen (16,35).  Men begge drenge har et helt år endnu i aldersklassen, og de fik samtidig set, at der kun var 7/10 op til en bronzemedalje. Christian tangerede også sin personlige rekord i højdespring med 1,55 meter.

       
Mathias V. Andersen og Christian Bank Johnsen er godt tilfredse efter to finalepladser på 100 m hæk        
         
       
Sprinttræner Erik Barslev tjekker tiderne efter sejren på 4x400 meter i juniorklassen        
         
       

Annelouise V. Jensen viser hvordan en DMU-guldmedalje ser ud. Dem vandt hun fem af…

       
         
       
Danmarks skrappeste kvartet på 4x100 meter bestod af fra venstre Frederikke Borg,
Louise Biede, Annelouise V. Jensen og Emma Steenberg
       
         
       
Sonja Ditlev viser klør fem, som smed ungdomsdiskossen ud på 27,35 meter        















































 

Drengen der ikke kunne slettes

Af Søren Munch - 14. september 2010

Selvom han ikke vandt medalje- og selvom han absolut ikke er en der råber op - lykkedes det for en af SAK77’s debutanter ved DMU på Glostrup Stadion at gøre gevaldigt opmærksom på sig selv.

Med to formidable og heroiske løb på 1500 meter og 5000 meter imponerede 15-årige Mikkel Dahl-Jessen (ja, han bliver først 16 til december) alt og alle. Ja, faktisk løb han på 5000 meter så hurtigt, at han helt røg ud af resultatlisten.

For da Mikkel kæmpede sig i mål på en fornem fjerdeplads på de 16-17-årige drenges 5000 meter, skete det i tiden 16.13,29 min. – omkring et minut (!) hurtigere end den tid vi havde tilmeldt ham på.

En fremragende tid, der placerer Mikkel helt oppe i top-5 på årsranglisten mod meget ældre drenge. Men også en tid, der mandagen efter stævnet pludselig var forsvundet fra resultatlisten. I stedet var Mikkel placeret som ”udgået”.

 Vi kontaktede de ansvarlige for tidtagningen, som forklarede, at der under 5000 meter var gået kuk i det for rundetællerne, og de havde svært ved at tro, at Mikkel havde forbedret sin PR med over et minut. En anden træner mente heller ikke, at der havde været nogen løber foran hans løber på fjerdepladsen, og så røg Mikkel ud. Men da SAK77 kunne fremlægge alle Mikkels mellemtider undervejs i løbet, begyndte tidtagerne igen at se på målfoto og mellemtider, og så røg Mikkel tilbage på fjerdepladsen.

Dramaet i kulissen svarede godt til den indsats, den unge knægt leverede på løbebanen. Udelukkende (!) med en baggrund som – en god – fodboldspiller leverede han en pragtindsats på ikke alene 5000 meteren, men også en syvendeplads i 4.20,13 min. i et svært taktisk løb på 1500 meter.

”Og nu har Mikkel tænkt sig at begynde at løbetræne. Hvad kan det ikke blive til,” siger Søren Munch, mellem- og langdistancetræner i SAK77.

     
Mikkel var godt brugt efter sin første 5000 meter på bane      
       
     
Målfotoet fra drengenes 5000 meter der viser    Mikkel Dahl-Jessen komme i mål på 16.13,29 min      















































 

Anette Christensen tredobbelt dansk mester

Af Søren Munch - 3. september 2010
 
Ægteparret Annette og Svend Christensen er nogle effektive mennesker. Ved de danske veteranmesterskaber på Skovdalen Atletikstadion i Aalborg den 28.-29. august stillede parret op i fem øvelser - og tog hjem med tre guld og to gange bronze.
Annette Christensen blev tredobbelt dansk veteranmester, men det skal dog siges, at der ikke var andre konkurrenter i hendes aldersgruppe, 45-49 år. Men kvaliteten af hendes vinderresultater var der intet i vejen med.
 
I hoføvelsen hammerkast viste Annette god form inden den kommende DT-finale med et vinderkast på 35,00 meter - kun 73 cm fra fin PR fra Randers i juni. Til gengæld var der sving over armen i kuglestød, hvor Annette efter seks godkendte stød nåede ud på fine 9,87 meter - klubrekord for veteraner 45-49 år. Og så fik vi en helt ny aldersrekord i vægtkast, hvor Annette med 9 kilos-vægten nåede ud på 11,05 meter.
 
Hendes bedre halvdel, Svend Christensen, var i hårdt selskab i sin aldersklasse, 50-54 år. Med én mand over 50 meter i diskoskast måtte Svend nøjes med bronze for sine 41,82 meter med diskossen på 1,5 kilo, som kun var to meter fra Kurt Bradals gamle klubrekord. Også i kuglestød var der bronze og to meter op til Kurts rekord, da Svend nåede 11,79 meter med 6 kilo-kuglen.

 
 
   
 
Svend Christensen (th) fejrer bronzen i kuglestød sammen med guldvinderen Jørgen Halkjær (i midten), Odense, og Tom O. Jensen
fra Skive AM, der vandt sølv ..
 
Resultatliste fra veteran-DM i Aalborg - 28.-29. august 2010














































 

SAK'ere i fint selskab

Af Søren Munch - 30. august 2010
 
SAK77's 13-årige stortalent Jakob Skov kom i fornemt selskab ved weekendens DGI-landsmesterskaber på Herning Stadion.
 
Som en af de kun seks deltagere ved mesterskabsstævnet opnåede han så mange point i mangekampen - 3276 point, at han kunne sikre sig den eftertragtede "supernål". Og det var der således kun en lille, eksklusiv gruppe der opnåede.
 
I mangekampen skal deltagerne gennemføre mindst 1 spring, 1 løb og 1 kast, og med sejr på 80 meter og store personlige rekorder på 800 meter og i kuglestød var vejen banet til en samlet andenplads i aldersgruppen 12-13 år. Kun Danmarks stærkeste atletikdreng i aldersklassen, Benjamin Lobo Vedel fra Aalborg AM, var i stand til at besejre SAK77-talentet. På 80 meter satte Jakob Skov klubrekord med 10,49 sek, som samtidig er årets tredjebedste tid i aldersgruppen, og det blev også til 2.28,74 min. på 800 meter og 9,42 m i kuglestød.
 
Også SAK77's stærke højdespring i samme aldersklasse, Sofie Padkjær, viste stor alsidighed med en samlet sjetteplads med 3373 point. hvilket udløste en guldnål. Blandt andet stødte hun flotte 10,03 meter i kuglestød - kun én centimeter fra klubrekorden for 13-årige - og rykkede op i top-5 i øvelsen i sin aldersklasse, hvor hun i forvejen er næstbedst i højdespring.
 
Også Emilie Vejlgård, 12 år, rykkede helt op i top-5 i spydkast, da hun i sin første optræden i spydkast nåede ud på 25,12 meter og satte klubrekord med fem meter. Samlet blev hun nummer 17 i 2959 point og opnåede også en guldnål.
 
Maria Kromann Knudsen, 12 år, scorede 2486 point og fik en sølvnål. I drengenes gruppe var der en bronzenål til Philip Juul med 2065 point og Troels Toft (1894 point).
 
I de yngste aldersgrupper - 10-11 år - var der også bronze til Anton Schmidt (1744 point) og Oscar O'Shea (1548 point).
 
I holdkonkurrencen blev DGI Midtjylland nummer to hos drenge 12-13 år med 11.994 point, mens DGI Nord vandt med 12.182 point. Hos piger 12-13 år blev DGI Midtjylland nummer fire med 12.207 point, mens sejren gik til DGI Fyn med 13.551 point.
 
Blandt de 14-15-årige blev der ikke afviklet mangekamp, men det afholdt ikke SAK77's fra at levere fine resultater.
 
Jonas Kløjgaard Jensen satte en streg under, at han er storfavorit til at vinde højdespring ved ungdoms-DM i den kommende weekend med et spring på 1,73 meter - 7 cm fra hans personlige rekord, men stadig klart bedre end nummer to i Danmark i år.
 
Mathias Andersen skal også til ungdoms-DM og viste gode takter på 200 meter med en sjetteplads i 26,43 sek. og 12,95 sek. på 100 meter. En tredje ungdoms-DM-aktiv, Sonja Ditlev på 15 år, blev nummer seks på 200 meter i 29,00 sek. og satte personlig rekord i kuglestød med 9,06 meter. Karen Toft, 15 år, satte personlig rekord på 200 meter med 31,66 sek.
 
















































Louise meget tæt på et nordisk mesterskab

Af H.J. Biede - 29. august 2010

I sin første internationale konkurrence på seniorhække, og i sit kun andet løb på ”de høje hække” overhovedet, lykkedes det søndag Louise Biede at få en højest overraskende sølvmedalje ved de nordiske juniormesterskaber, der foregik på Island i weekenden. Og det var faktisk meget tæt på at blive til en guldmedalje i et meget stærkt besat felt. Med tiden 14,48 sekund var Louise bare trehundrededele af et sekund efter guldvinderen Lotta Harale fra Finland, der løb i tiden 14,45 sekund.  

Selvom juniorverdensmesteren Isabella Pedersen fra Norge ikke stillede til start, var der tale om et også i international sammenhæng meget stærkt felt, med løbere der var op til to år ældre end Louise. Vinderen Lotta Harale blev således nummer fire ved sidste års ungdoms VM i Italien, og især Norge men også Sverige stillede med løbere, der på forhånd måtte formodes at kunne løbe hurtigere end Louise.

Men sådan skulle det ikke gå. Selvom det kun var 8 grader varmt og med en pæn modvind, løb Louise et flot teknisk og kraftfuldt løb, hvor hun hele tiden halede ind på den finske pige, der ligesom i sidste års VM finale fik en kanonstart. Faktisk var Louise først over den sidste hæk, men på de sidste meter lykkedes det alligevel finnen at presse sig foran Louise, der dog slog den stærke norske pige på tredjepladsen med godt en tiendedel af et sekund.

Det var således en meget glad og stolt Louise, der efter løbet kunne modtage en flot sølvmedalje. I næste weekend skal Louise ved ungdoms DM løbe sit sidste løb på ”de lave hække”, der jo egentlig er de hække, der svarer til Louises alder. Derefter gælder det hundredeprocent de høje hække, som Louise heldigvis meget hurtigt er blevet meget glad for at løbe på.  














































 

Flot fight da SAK77 kæmpede mod overmagten

Af Søren Munch - 23. august 2010

Man kan ikke forlange det umulige, når det umulige ikke kan lykkes. Men alligevel var der stor optimisme på holdet fra Region Østjylland, der lørdag den 21. august mødte op til regionsfinalen på Vejle Stadion.

For hvor galt kunne det går, når de fire østjyske hold i de to aldersklasser 10-11 år og 12-13 år havde ikke færre end 24 aktive fra SAK77 til start?

Men trods vores stærke indsats må vi erkende, at Region Østjylland ikke kunne hamle op med de meget stærke hold fra Sydjylland, Nordvestjylland, Fyn, Sønderjylland og Nordjylland. Især Sydjylland var helt vild i varmen med hele tre førstepladser, mens Nordjylland vandt den sidste klasse.

Faktisk er der kun fire klubber til at levere de aktive på regionsholdet – os selv, Randers Freja, Randers Real og BMI. Århus 1900 har aldrig deltaget i regionsarbejdet, og uden de stærke 1900-atleter bliver det svært at hamle op med de allerbedste.

Nu blev det bedste resultat en fjerdeplads til de to 12-13-årshold, mens både drengenes og pigernes hold for de 10-11-årige endte på den utaknemlige sidsteplads. Tættest på bronzen var de 12-13-årige drenge, der kun manglede 10,5 point i at få bronze.

På positivsiden tæller, at der så bliver plads til mange flere af vores egne aktive, og det må siges, at mange af dem greb chancen.

En af dem var Thea Seindal, 13 år, og egentlig mest til længdespring og sådan noget. Men i Vejle greb hun en diskos og smed den ud på 21,86 meter – sejr i klassen, klubrekord for 13-årige samt årets næstbedste kast i Danmark i aldersgruppen! Se, sådan noget er jo herligt, især fordi Thea og en række andre 12-13-årige faktisk har trænet ret ihærdigt i diskoskast.

En anden der også har fundet ud af, hvad han vil være, er Jonatan Borg, 13 år, som gerne vil springe stangspring. Det meste har han lært sig selv, og det virker, kan man se, for i Vejle vandt Jonatan med en klubrekord for 13-årige – 2,50 meter, hvilket også var årets tredjebedste i aldersklassen.  Desuden præsterede Jonatan fine 30,31 meter i spydkast og er pt. den bedste i vores talentfulde gruppe af spydkastdrenge.

Og så skal vi naturligvis også nævne kometen Jakob Skov, kun 13 år, men allerede i top-3 i sin aldersklasse i sprint og længdespring. I Vejle kiksede eltidtagningen desværre fra tid til anden, og det betød, at han helt sikkert gik glip af en klubrekord på 80 meter, hvor han i hård modvind vandt øvelsen i 10,3 sek. Tiden svarer til 10,54 sek. elektronisk målt og er bedre end de 10,60 sek. Jakob har løbet i år. På 200 meter var han med en andenplads i 26,76 sek. kun 1/100 sek. fra sin klubrekord fra VDMU, og i længdespring blev han nummer to med 4,86 m.

På det 12-13-årige pigehold var Emma M.K. Schmidt en rigtig pointsluger med en andenplads i længdespring (4,29 m) og gode placeringer på 80 m og i kuglestød. Mette Jertrum Hansen satte en flot pr på den uvante distance 200 meter med håndstoppede 30,4 sek. i tyk modvind, og Helle Schjødt Sørensen satte pr i kuglestød med 6,48 m.

På drengenes 12-13-årshold kastede Philip Juul fine 27,90 m, Troels Toft sprang 1,20 m i højdespring, mens Malte Them nåede helt ned på 3,37,13 min. på 1000 meter.

De yngste piger – de 10-11-årige – var kun et halvt point fra femtepladsen, og på holdet stak Julie Bremer næsen frem med 29,89 m i boldkast, Ulrikke Andersen nåede 1,16 m i højdespring, mens altmuligpigen Claire M.K. Schmidt blev nummer fire i længdespring (3,81 m) og nummer to i kuglestød med 7,70 m.

På drengenes 10-11-årshold kastede Oscar O’Shea 29,49 m i boldkast, og Anton Schmidt løb 3,51,70 min. på 1000 meter.

 

   
     

Per Mortensen vogter over sine hold under indmarchen. Foto: Vejle IF Atletik

   
     








































 

Fine resultater på ”gammeldaws” stadion

Af Søren Munch - 23. august 2010

Hvad er det for noget? Sådan har en del af SAK77’s 16 deltagere nok reageret, da de torsdag den 19. august ankom til DGI-nålestævne på Stoholm IF’s hjemmebane – et lille stadion i udkanten af byen med fire rundbaner med cinders.

Og cinders, hvad er det? Ja, det er det underlag, som der blev konkurreret på fra atletikkens start i det 19. århundrede og frem til slutningen af 60’erne, da de første kunststofbaner dukkede op. Det første stadion med kunststof – som dengang gik under betegnelsen tartan – var faktisk Århus Stadion tilbage i 1971, og i dag er kunststoffet så udbredt, at ingen rigtig kender cindersbanerne mere.

Men de er der stadig rundt om i Danmark, og en af dem ligger altså i Stoholm. Og her kunne der faktisk laves fine resultater, og SAK’erne stod så absolut i forreste række.

For første gang i nyere tid kom samtlige deltagere fra Silkeborg hjem med en DGI-nål, og en af dem endda med den sjældne ”supernål”, der kun opnås ved de helt vilde resultater. Og den gik ved stævnet til stortalentet Jakob Skov, 13 år, som scorede hele 3243 point i sin sejr i 12-13-års-klassen. Jakob har været en af de helt store kometer i år i SAK77, og ved stævnet forbedrede han sig med hele 25 cm i længdespring til 5,17 meter. Det gav en klubrekord for 13-årige, som han dog må dele med Jonas K. Jensen, som sprang 5,01 m sidste år, fordi der ikke var vindmåling i Stoholm. Også på dét punkt er Stoholm lidt ”gammeldaws”

I drenge 8-9 år røg Viktor Krejberg helt til tops med 1393 point, blandt andet med en klubrekord for otteårige på 400 meter, hvor Viktor løb fine 1.22,60 min.

To SAK-piger præsterede så gode resultater, at det var nok til andenpladser og en guldnål. Ulrikke Andersen sprang blandt andet 1,20 m i højdespring i sin serie på 2556 point, der gav guld, mens Maria Kromann Andersen hos de 12-13-årige piger fik en guldnål for en serie på 2902 point. Maria nåede blandt andet ud på 4,20 m i længdespring.

1 supernål – Jakob

2 guldnåle – Ulrikke og Maria K.

4 x sølv

9 bronzenåle

 

 
    Jakob Skov tordner mod sejren på 80 m ved regionsfinalen i Vejle

















































Danmarks største atletikbegivenhed

Danske seniormesterskaber på bane Odense 7. og 8. august 2010

Fem SAK-pletskud

Af træner Erik Barslev - 16. august 2010

 Danske seniormesterskaber har altid været præget af drama og spænding. I år havde mesterskaberne fået en tand ekstra opad, da vi så de bedst besatte felter i mange år, ja måske nogensinde.

Silkeborg AK-77 havde fire deltagere tilmeldt, alle fire stod på forhånd med medaljechancer. Den tidligere dobbelte danske mester i diskos Marianne Simonsen måtte desværre trække sig et par dage før på grund af overbelastet albue; ærgerligt for Marianne og DAF, da hun netop nu er i sit livs form med træningskast på den anden side af sin personlige rekord på 47,02, hvilket ville have givet det danske mesterskab, men hun må så gemme krudtet til Danmarksturneringsfinalen, der den 11. september foregår i Hvidovre.

 Hvordan kan man mene, at tre sekunder fra personlig rekord på 400 hæk kan være et pletskud. Jo for Emma Steenberg fik aftenen før søndagens finale feber og mødte op på Odense stadion bleg, slap men fattet. Alle andre, inklusiv to andre finalister der trak sig på grund af  skavanker, ville have streget sig fra deltagerlisten, men sådan noget findes ikke i den lille spinkle "stone-ladys" univers. Og præcist denne indstilling har gjort, at hun sin klejne fysik og lille alder (15 år), at hun allerede befinder sig i den danske seniorelite. Emma stopper ikke op og tager gidsler, hun gør det, hun har sat sig for; selvom man er syg af feber. Så Emma løb sig i mål på en ærefuld 4. plads, dog et stykke fra sin personlige rekord.

 Louise Biede, der allerede har deltaget i to store internationale mesterskaber, senest i Moskva med hele den europæiske ungdomselite med 7. hurtigste tid i indledende heat ud af 35 kvalificerede, har her i 2010 lidt af et mellem-år. Derfor var hun også netop hjemvendt fra ferie 14 dage forinden, hvor hun dog havde lavet en del fysisk træning. Louise skulle for første gang prøve kræfter med seniorverdenen på sin favoritdistance 100 hæk. På forhånd lignede det en svær opgave, hvor vi havde haft alt for lidt tid (nærmest som sædvanligt) til omstilling til de højere hække. Ikke desto mindre stod Louise Biede med en højest overraskende sølvmedalje mindre end 1½ meter fra guldet og en kvalifikation allerede nu til næste års junioreuropamesterskaber, der kommer til at foregå i Estland i juli måned. Tiden 14,24 sekunder var ydermere den hurtigste 17-års tid af en danske nogensinde. Det sættes ekstra i relief derved, at Louise henviste en godt løbende regerende dansk mester til 3. pladsen med over 2 tiendedele!

Dagen før havde Louise i finalen (i øvrigt den bedste i Danmark i mange, mange år) sat en lidt overraskende personlig rekord med 12,54 sek. på en meget ærefuld 4. plads ikke mindst på grund af hendes fremragende almene fysiske tilstand. Så alt i alt en fremragende weekend for Louise.

 Annelouise Villum Jensen er født i november 1996, og hvis hun skulle komme hjem med en medalje, ville hun blive Danmarkshistoriens yngste medaljetager nogensinde, idet den senere junioreuropamester, VM, EM og OL-deltager Dorthe Rasmussen som 14-årige vandt medalje ved senior DM. Da weekenden var gået var Annelouise dobbelt medaljevinder, idet hun såvel på 100 som på 200-meter fik sølv. På 100 meteren var hun endda nær stukket af med guldet. I indledende heat forbedrede Annelouise sin egen danske ungdomsrekord, så den nu lyder på 12,16 sek. Hun har således sænket den danske ungdomsrekord her i sommer med intet mindre end et halvt sekund, hvilket er et kvantespring i sprint. I finalen løb Annelouise sig midtvejs op på førstepladsen foran kæmpefavoritten, senior-EM deltageren på 60 meter indendørs, Anna Olsson. Men teknikken gik lidt i fisk på den sidste 30 meter, så Annelouise måtte se sig slået med dog mindre end en meter. På 200 meteren var der igen sølv i finalen, dog med lidt større margin til vinderen. I indledende heat havde Annelouise nærmest spadseret sig til finalepladsen med 25,36 sek. Havde hun løbet til der, havde hun forbedret sin danske ungdomsrekord på 25,06, men det må så blive en anden god gang, da den temmelig ”brugte” Annelouise i finalen løb 25,23 sek., hvilket dog stadigvæk er en horribel god tid af en 13-årig.
























Markant udvidelse af elitegrupperne
Af Søren Munch - 13. august 2010

Efter sommerferien har SAK77’s trænere valgt at udvide klubbens elitetræningsgrupper, således at omkring 25 aktive nu er i elitetræningsforløb. Det vil sige, at man binder sig til minimum 3 gange træning om ugen – efter aftale med elitetrænerne samt talenttrænerne (Søren Munch og Gert Toft).

De nye aktive i elitegrupperne kommer alle fra talentgruppen, og derfor vil de 3 gange træning om ugen stadig ligge på mandag og torsdag kl. 17.30-19.15 i talentgruppen samt på tirsdag fra kl. 16.00, hvor alle elitegrupper træner.

De ser herefter således ud:

Sprint/hæk (træner: Erik Barslev):

Louise Biede, Annelouise V. Jensen, Emma Steenberg, Charlotte Kunø Christensen, Frederikke Borg, Sonja Ditlev, Karen Toft, Mathias Andersen, Christian Bank Johnsen, Emma Schmidt, Jakob Skov.

Spring (træner: Charlotte V. Jensen):

Sabrina Jepsen Bak, Camilla Jepsen Bak, Jonas Kløjgaard Jensen, Christian Bank Johnsen, Mathias Andersen, Sofie Padkjær, Emma Schmidt, Thea Seindal, Emil Lichscheidt.

Mellem/langdistance (trænere: Søren Munch og Per Møller Hansen):

Fanny Sørensen, Ida Bobach, Stine Hagner, Mette Bachmann, Dorethe Gamborg.  Aspiranter: Mikkel Jessen, Mette Jertrum Hansen, Sofus Stokvad Kristensen, Ida Stübe, Sissel Abaoyoge.

Kast (træner: Svend Christensen): 

Marianne Simonsen, Anette Christensen, Sonja Ditlev, Jonas Gadegaard.














































Veteraner driller SAK-sprinter i rekordbøgerne

Af Søren Munch - 13. august 2010

Med sine tider i år på 100 meter har SAK77’s topsprinter Annelouise V. Jensen efterhånden pulveriseret den danske ungdomsrekord for 14-årige godt og grundigt. Hun har flyttet den fra 12,2 sek. håndstoppet (svarer til 12,44 sek. elektronisk) til 12,16 sek. – altså 28/100 sek. Dermed er hun også hurtigere end 15 års-rekorden på 12,36 sek. og lige så hurtig som 16 års-rekorden på 12,16 sek.

Men der er lige en enkelt pige, der står i vejen, inden AL kan kalde sig Danmarkshistoriens hurtigste sprinterpige til og med 16 år. Og det er faktisk ikke en pige, men en dame på 62 år, men som kan se tilbage på en fantastisk sprinterkarriere, der startede på meget højt niveau.

I 1963 – som 15-årig – løb skolepigen Else Hadrup fantastiske 11,7 sek. på 100 meter – vel at mærke på cindersbaner. Dengang var tiderne håndstoppede, så hvis hendes tid fra dengang skal ”oversættes” til en elektronisk tid, skal der tillægges de obligatoriske 24/100 sek., og så ender vi på 11,94 sek., altså 22/100 hurtigere end Annelouise.  Hurtige Else løb også fremragende 23,7 sek., vandt 10 danske sprinttitler og scorede medaljer ved junior-EM i 1966.

De fleste ved nok, at Annelouise bor i Viborg, og det sjove er, at Else Hadrup også er fra Viborg og dengang stillede op for Viborg AF, som også var Annelouises klub, inden hun skiftede til SAK77. Så selvom man er Danmarks hurtigste ungdomsløber, er det ingen garanti for at være den hurtigste nogensinde fra hjembyen.

Det havde heller ikke hjulpet noget, hvis Annelouise havde boet i Silkeborg. Så havde der faktisk været endnu længere op til titlen som ”byens hurtigste”, for den titel indehaves af Birthe Pedersen, som var 70’ernes dominerende sprinter og den dag i dag er Danmarkshistoriens næsthurtigste 100 meter-løber.

Birthe startede med atletik på sin fødeegn, Djursland, og var en del af kernen på Grenå IF’s meget stærke kvindehold, der huserede i slutningen af 60’erne og i starten af 70’erne. Allerede tidligt var hun en stærk 100 og 200 meter-løber, men først da hun flyttede til Silkeborg – og blev medlem af Silkeborg IF’s atletikafdeling, kom der internationalt snit over hendes resultater. I 1976 toppede Birthe med fantomtiden 11,59 sek., men desværre opnåede hun tiden for sent på året til at opnå kvalifikation til OL i Montreal.

Gennem årene var den hårdttrænende Birthe Pedersen plaget af skader, og benene holdt kun et par sæsoner endnu, inden Birthe stoppede karrieren. Forinden havde hun dog været med til at stifte SAK77 i oktober 1977, og hendes navn står faktisk stadig på indendørs-rekorderne på 60 meter og 3x33 1/3 meter – sat i 1979.

Birthes 7,6 på 60 meter bliver formentlig overgået i den kommende vinter af klubbens stærke sprintere, men da distancen 3x33 1/3 meter ikke længere løbes, vil Birthe Pedersen formentlig for tid og evighed være sikret en plads i SAK77’s historiebøger.













































Senior-DM:  Sølv, sølv og sølv til dynamisk duo
Af Søren Munch - 13. august 2010

Vakse tilskuere ved senior-DM på Odense Atletikstadion den 7.-8. august har måske undret sig over en stribe meget brede smil på tilskuerpladserne. De hørte til i SAK77’s lille lejr ved stævnet, og forklaringen var ganske enkel: Det var ganske enkelt gået over al forventning.

Optakten havde ellers været meget ærgerlig: SAK77’s mest sikre medaljekort – og nok eneste bud på en dansk mester – Marianne Simonsen, var blevet skadet i sin kastearm kort før DM-stævnet, og så var vi nede på tre tilmeldte: 16-årige Emma Steenberg og den kun 13-årige Anne Louise V. Jensen, som fik seniordebut, og Louise Biede, 17 år, som for første gang skulle prøve kræfter med 100 meter hæk på seniorhøjde.

Nye kapitler i SAK-historien

Ja, der var mange spørgsmålstegn på forhånd, men hurtigt viste det sig, at der skulle skrives et helt nyt kapitel i SAK77’s historie.  Og træner Erik Barslev havde travlt med at nedskrive det ene fine resultat efter det andet.

Først da både Annelouise – som vi herefter kalder AL – og Louise overbevisende løb sig i finalen på 100 meter i en af stævnets første øvelser. Der gik et sus over stadion, da AL vandt sit heat og satte den stærke KIF-sprinter Rugiatu Kallon på plads med en hel tiendedel – 12,16 mod 12,26 sek.

Ikke bare Erik Barslev måtteknibe sig i armen. Også publikum : Var det ren pige på 13 år og 8 måneder, der netop havde netop sat dansk 14 års-rekord med 12/100 sek.? Og Anna Olsson, favoritten fra Sparta, som vandt sit heat i 12,30 sek., har helt givet også tænkt sit, da hun så AL’s indledende tid.

”Hvorfor vandt jeg ikke bare?”

Finalen gik helt over forventning. På årsranglisten lå AL på forhånd som nummer tre, mens Louise med sine 12,57 var placeret som nummer otte. Men efter 50 meter lå AL meget overraskende forrest og var på vej mod en sensationel DM-titel, da Olsson langsomt begyndte sig at æde sig ind på hende. Ved 70 meter var der kontakt, og på de sidste 30 meter kneb Anna Olsson sig forbi og vandt i 12,08 sek.

”Jeg kom til at tænke, at hun løb hurtigere end mig, og det skulle jeg nok ikke have gjort,” lød det bagefter fra Annelouise, som fem minutter efter sølvet ikke helt kunne lade være med at ærgre sig over, at hun lod sig presse af Anna Olsson.

AL holdt sølvet i 12,19 sek., mens Louise sikrede en flot fjerdeplads i 12,54 sek. – personlig rekord. Samtidig rykkede pigerne op som henholdsvis nummer to og nummer fem på årets seniorrangliste.

Men det var ikke slut med det. Søndagen bød på endnu to sølvmedaljer, og det var nok mere end der stod på Erik Barslevs blok over DM-ønsker.

Lyspunkt i hækkeløb

Dagens helt store lyspunkt var Louise Biedes debut på 100 meter hæk. I sit første forsøg på seniorhækhøjder havde hun og træner Barslev på forhånd ”solgt den” for 14,70 sekunder, og så vandt Louise i stedet sølv med fremragende 14,24 sek.! Et halvt sekund hurtigere end ”godkendt” og kun 19/100 efter den bedste danske hækkeløber i en årrække, Anne Møller fra Århus 1900, der her fik lidt at tænke over.

Det hører med til historien, at hækkeløbet blev afviklet i regnvejr, som absolut ikke er hækkeløberes favoritvejr. Med tiden klarede Louise samtidig kravet til junior-EM i 2011, hvilket betyder, at næste sæson nu kan planlægges i ro og mag.  Louises tid var faktisk også 17 års-rekord på seniorhækhøjde, og samtidig overtog Louise seniorklubrekorden på 100 meter fra Jane Rasmussen, der helt tilbage i 1991 løb på 16,5 sek.

Stort af AL på 200 meter

En der også har kurs mod internationale mesterskaber er Annelouise V. Jensen, men da hun kun er 15 år i 2011 og kravet er 16 år, bliver der ikke noget junior-EM for hende. Ærgerligt når man tænker på det potentiale, unge AL viste på søndagens 200 meter. Først vandt hun sit indledende heat i 25,36 sek., selvom hun løb de sidste 100 meter helt løst og afslappet og uden at presse sig selv. I finalen var der udsolgt, men alligevel blev det til sølv og fine 25,23 sek. efter Anna Olsson i 24,79 sek.  Og et stort DM-publikum fik understreget, at dansk atletik har fået et nyt sprinternavn.

For 16-årige Emma Steenberg blev DM ødelagt af, at hun blev syg dagen før søndagens 400 meter hæk. Men ukuelige og lidt feberramte Emma mødte alligevel op og kæmpede sig igennem på 70,12 sek. – tre sekunder fra PR.  Respekt, Emma.

 

     
En meget glad træner, Erik Barslev, sammen med Louise Biede (sølv på 100 m hæk) og Annelouise V. Jensen (sølv på 100 og 200 m).
Foto: Søren Munch
     
       
     
Opløbet i 100 meter-finalen viser hvor tæt opgøret mellem Anna Olsson og Annelouise V. Jensen (næsten skjult) var. 
Foto: Søren Munch
     


































 

DT 2. runde: Hvem pokker er Emma Klingenberg?

Af Søren Munch - 07. juli 2010

Ja, hvem var den 18-årige pige som pludselig stod på startstregen på Odense Atletikstadion søndag den 27. juni – klar til at løbe 5000 meter for SAK77 i 2. runde af elitedivisionen for kvinder?

Det er der en god forklaring på, og den er samtidig med til at forklare, hvorfor SAK77 trods en syvendeplads i 2. runde alligevel forlod Odense i højt humør og med en stor lyst til at det så snart som muligt bliver lørdag den 11. september og DT-finale.

Fem ude med skader

For sandheden er, at SAK-holdet op til 2. runde var hårdt ramt af skader hos to af de bærende kræfter i sprintsektioner, Louise Biede (væskeansamling i hoften) og Annelouise V. Jensen (forstrækning i det ene baglår). Dertil kom, at den ene af vore to (!) springere , Sabrina Jepsen Bak, på stævnedagen måtte melde fra til både stang- og trespring med et springerknæ, mens hun humpede sig igennem højdespring. Og som om det ikke var nok, måtte vi se bort fra to af vores stærke langdistanceløbere, Mette Bachmann og Dorethe Gamborg, som også trækkes med skader.

Heldigvis er holdet bredt sammensat, så det lykkedes trænerne og holdleder Leif Borg at få flyttet rundt på brikkerne, så stort set alle huller var ”fyldt ud”. Dog ikke 5000 meter, hvor undertegnede for længe siden havde lovet vores to orienteringsløbere, Ida Bobach og Stine Hagner, at de af hensyn til junior-VM på dansk grund ugen efter højst skulle løbe 1500 meter. Det løfte blev sværere og sværere at holde, men det lykkedes til sidst, fordi Ida Bobach tog sagen i egen hånd og overtalte en af de andre løbere fra juniorlandsholdet til at trække i SAK-trøjen og stille op.

Næstbedst på mellem/lang

Og således gik det til, at Emma Klingenberg fik debut for SAK77 med en fornem andenplads i sindssygt flotte 17.43,48 min. – kun to sekunder fra Dorethe Gamborgs klubrekord fra 2009. Med Ida Bobachs flotte tredjeplads på 1500 meter i nydelige 4.50,11 min., Stine Hagners pr på 5.03,12 min. og Fanny Sørensens fjerdeplads på 800 meter blev SAK77 faktisk næstbedste klub på mellem- og langdistanceområdet.

I sprint, hvor vi var bedst og slog Sparta i 1. runde i Esbjerg, var vi mindre heldige denne gang og måtte tage til takke med en 7. plads. Men trods alt fik Frederikke Borg årsbedste på 200 meter i 26,66 sek., vi løb 51,24 sek. på 4x100 meter uden de to hurtigste 100 meterløbere og sluttede af med at løbe et sekund fra den nye klubrekord på 4x400 meter – igen uden Annelouise  og Louise på holdet. Jo, bredden var såmænd god nok til at vi sammenlagt klarede os igennem de to runder med en tredjeplads – kun tre point efter Århus 1900.

 Her er pointen fra de to runder plus den samlede stilling:

 

Sparta

Århus 1900

SAK 77

Helsingør

OA/OGF

Amager AC

Hvidovre

Skive

1.      RUNDE

125p

84½p

109½p

93½p

97½p

87p

53p

83p

2.      RUNDE

152p

104p

76p

87½p

79½p

87½p

91p

56½p

TOTAL

277p

188½p

185½p

181p

177p

174½p

144p

139½p

 Men igen kunne vi være glade for, at vores ”små hære” i spring- og kasteøvelserne bar point hjem.  

Flot klubrekord til Marianne

Marianne Simonsen og Anette Christensen sikrede os en sjetteplads i kasteøvelserne – blandt andet for Mariannes andenplads i diskos (44,40) og hendes fornemme klubrekord i kuglestød, hvor hun med 13,03 for første gang kom over 13 meter og blev årets fjerde danske over den grænse. Annette satte DT-pr i kuglestød med 9,58 meter, men var meget lidt tilfreds med indsatsen i hammerkast. 33,20 meter var næsten fem meter fra hendes friske pr fra weekenden før.

I springøvelserne var meget overladt til Camilla Jepsen Bak, da storesøster Sabrina gik ud med en skade, men mens  4,79 meter i længde absolut ikke var til Camillas tilfredshed, gik det bedre i trespring med årsbedste (10,09).

Emma Steenberg var som sædvanligt hårdt matchet med fire øvelser i DT-matchen, men viste fantastisk fighterånd med en fin tredjeplads på 400 meter, godkendte 17,11 på den korte hæk og to glimrende ture på begge stafetter. Charlotte Kunø Christensen ofrede en dag på Roskilde Festival, tog toget til Odense hvor hun rutineret kørte en fjerdeplads hjem på 400 meter og var tæt på pr på 100 meter.

Vi mangler springere og kastere

Jo, optimismen var stor efter matchen i Odense, og det er ikke så svært at regne ud, at bronzedrømmene – efter Sparta og Århus 1900 – ikke er urealistiske. Men meget kan indtræffe inden DT-finalen den 11. september et sted i Danmark – endnu ikke fastlagt, og derfor vil trænerne omkring holdet samt de aktive i den kommende tid være opmærksomme på at få styrket holdet på de pladser hvor vi mangler bredde, således at vi kan få aflastet de aktive der har (for) mange øvelser. 

Kort fortalt har vi brug for springere til at supplere Sabrina og Camilla Jepsen Bak i de tre springøvelser, og vi har brug for kastere der kan aflaste Marianne og Anette i primært spydkast og måske også kuglestød.

Til gengæld har vi en god bredde i sprint, stafet, hæk og på mellem/lang-området. Her handler det i højere grad om at holde vores aktive skadefrie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan en 14-årig være så hurtig?
Af Søren Munch - 04. juli 2010

 SAK77’s sprintertalent Annelouise V. Jensen fortsætter med at forbløffe i dansk atletik.

 Ikke alene vandt hun to øvelser ved weekendens World Youth Games i Göteborg, der med 3.200 deltagere regnes for Nordeuropas største atletikstævne. Hun erobrede også en af dansk ungdomsatletiks stærkeste og mest sejlivede ungdomsrekorder, sat for 10 år siden af navnkundige Sara Petersen.

 Som opvarmning til sin rekordhøst præsterede SAK-pigen at vinde 300 meter hæk på 44,49 sek. En personlig rekord, der også havde været dansk ungdomsrekord, hvis ikke klubkammeraten Louise Biede allerede som 14-årig havde præsteret at løbe 43,77 sek.

 Men rekorderne kom så blot på andre distancer. Blandt andet på 100 meter, hvor Annelouise V. Jensen allerede i juni havde overtaget den danske 14-års-rekord med 12,48 sek. Nu fik rekorden endnu et markant tryk nedad, da hun vandt de 14-åriges finale i 12,28 sek. – endda opnået i en markant modvind.

 ”Det er et ekstremt godt resultat, som er så godt, at Annelouise V. Jensen faktisk også overtager den danske 15-års-rekord på 12,36 sek.,” siger SAK77’s sportschef Søren Munch.

 Heller ikke på 200 meter viste den 14-årige sprinterpige nogen nåde over for Sara Petersens gamle danske ungdomsrekorder og forbedrede med fremragende 25,06 sek. rekorden med hele 3/10 sekund.

 Også 17-årige Louise Biede kunne se tilbage på World Youth Games med optimistiske briller. Småskader og skavanker – især i drilske og ustabile fodled – har sat den talentfulde hækkeløber meget tilbage i sprinttræningen i denne sæson, men på 100 meter kom endelig en opmuntring med en personlig rekord på 12,57 sek. – også opnået i stærk modvind.

 På 200 meter blev det til 25,69 sek. – tæt på hendes personlige rekord, mens hun af hensyn til en mindre væskeansamling valgte at stå over i favoritøvelsen 100 meter hæk.

 Med weekendens resultater ryger Annelouise V. Jensen næsten helt til tops blandt Danmarks seniorer på både 100 og 200 meter – kun overgået af Spartas Anna Olsson. Også Louise Biede ligger i top-5 på 100 og 200 meter.

 ”Og generelt er vi vældigt godt med i den danske sprinterelite i øjeblikket. På 100, 200 og 400 meter har vi hele fem løbere repræsenteret i top-10 – og det kan vi takke vores stærke sprint- og hækkeløbstræner Erik Barslev for,” siger sportschef Søren Munch.

 En af de fem er 16-årige Emma Steenberg, som ved det svenske mammutstævne satte personlig rekord på 400 meter med 61,58 sek. og med 67,18 sek. på 400 meter hæk forsvarede sin fjerdeplads på årets seniorrangliste.

 Endelig blev det til en flot placering til Jonas Kløjgård Jensen i højdespring. Som Danmarks suverænt bedste 14-15-årige har han sprunget 1,80 meter i år, men i Sverige blev det til 1,73 meter, og det rakte til en fjerdeplads i et meget stærkt felt. Desuden blev han nummer tre i trespring med 10,57 meter.

     
       
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan holder vi sommerferie i SAK77
Af Søren Munch - 25. juni 2010
 
SAK77 holder også sommerferie, men der er forskel på feriens længde. Se her hvornår din træningsgruppe holder ferie.
  • Yngste gruppe (indtil 9 år):  Ferie i uge 26-30. Almindelig træning fra uge 31
     
  • Mellemste gruppe (10-11 år): Træning mandage i uge 26-28. Ferie i uge 29-30. Almindelig træning fra uge 31.
     
  • Talentgruppen: Almindelig træning mandag og torsdag til og med uge 28. Herefter træning efter program i uge 29 til 31. Almindelig træning fra uge 32 igen.
     
  • Ældste gruppe: Efter aftale med trænerne.
 













































 

Danmarks hurtigste pige og dreng er fra Silkeborg
Af Søren Munch - 22. juni 2010

I SAK77 har man længe vidst, at man i Annelouise V. Jensen har Danmarks hurtigste ungdomssprinter. Den status understregede det 14-årige talent ved de vestdanske ungdomsmesterskaber, hvor hun sikrede sig hele fem titler.

Men tilmed kunne den stærke Silkeborg-klub konstatere, at man nu også har Danmarks hurtigste dreng til og med 13 år i sine rækker. Og det er tilmed en begynder…

Jakob Skov, 13 år, præsterede i sin mesterskabsdebut – og ved sit tredje atletikstævne overhovedet - at gå helt til tops på 80 meter i 10,60 sek., hvilket tilmed er Danmarks hurtigste tid på distancen i år i Danmark. Desuden fik han sølvmedalje på 200 meter i 26,75 sek. og bronzemedalje i længdespring med 4,87 meter – øvelser hvor han på rekordtid også har placeret sig helt i top i Danmark.

For Annelouise V. Jensen blev det ikke overraskende til individuelle titler for de 14-15-årige på 200 meter, 300 meter og 300 meter hæk, og desuden havde hun en andel  i de 18-19-årige pigers sejre på 4x100 meter og 4x400 meter. På 200 meter satte hun endda seniorklubrekord med 2,557 sek., hvilket placerer hende på tredjepladsen på den aktuelle danske seniorrangliste.

Generelt blev de vestdanske ungdomsmesterskaber på Skovdalen Stadion i Aalborg er kæmpesucces for SAK77, der blev en af de mest medaljetunge klubber ved det to dage lange stævne. SAK77 vandt hele 13 individuelle titler, fik 2 stafetmestre og sikrede sig i alt 30 medaljer.  Udover de fem titler til Annelouise V. Jensen gik der 4 titler til Emma Steenberg, 16 år, 3 titler til Charlotte K. Christensen og Frederikke Borg. Desuden var der mesterskaber til Jonas K. Jensen, Jonatan Borg, Camilla Jepsen Bak og Sabrina Jepsen Bak.

     

Annelouise V. Jensen, 14 år – Danmarks hurtigste pige.

     
       
     

Jakob Skov, Danmarks hurtigste dreng.

     
       
     

SAK77’s 18-19-piger er med 4.14,45 min. Danmarks næsthurtigste 4x400 meter stafet i år.

 

     








































 

Klubtøjet lader desværre vente på sig. ADIDAS ved det haster, og jeg lover at kontakte Jer alle - så snart tøjet lander hos mig.

 
Bestillinger til levering i efteråret modtages meget gerne nu - venligst benyt bestillingsseddel på siden Tøj og Sko.

 
God sommer til Jer alle

 
Sanne
 





































2. runde veteranholdturneringen i Randers
Af Coach Kim Richardt  - 07. juni 2010

 

Med over 6000 point og med 6 klubrekorder satte SAK 77's veteraner sig selv i fokus i anden runde af veteranturneringen.
 
- "Det er tankevækkende - for havde vi lavet samme antal point i første runde, så havde vi været uhyggelig tæt på 3. pladsen" udtaler holdets coach.
 
Med så stærke kræfter som Svend Christensen og Dorte Østergård samt debutanten Anders Aasberg Pedersen var truppen i den grad blevet forstærket, samtidig var der stangspringsdebut til Per Mortensen, der med et super spring på 1.80 sprang direkte ind på en klubrekord. - (der var i øvrigt et prøvespring, der lignede 2,20 har vi ladet os fortælle)
 
Men det var kun den første af i alt 6 klubrekorder der blev sat denne forrygende aften på Langvang stadion i Randers
 
Erik Terkelsen tog i mod udfordringen og løb i smuk stil en "mere-end-godkendt" 1500 m i ny klubrekord i tiden 5.22.70
 
De to formidable kvinder Annette Christensen og Dorte Skou Østergård var dog helt i særklasse med 2 klubrekorder hver!
 
Annette med et kuglestød på 8,91 og et hammerkast på 35.73
 
Dorte med en 100m på 14,00 og et længdespring på 4,31
 
Med 1291 point leverede Svend Christensen en superpræstation, der var klart medvirkende til at vi nåede over de magiske 6000 point denne aften.
 
Med tiden 19.57.00 på 5000 m leverede "yngste-manden" og debutanten Anders Aasberg Pedersen en fantastisk præstation, der lover godt for fremtidens veteranhold!
 
Men selv om det sitrede og boblede og smukke præstationer blev begået på stribe, var der dog en ting der overskyggede alt dette. - Kunne Bo Transbøl rejse sig fra ydmygelsen fra sidste år hvor han på 400 m blev overhalet af en 60 årig dame? - det var aftenens absolut mest spændende spørgsmål.
 
Bo, der allerede i ugen op til stævnet var gået i skarp træning, så både sammenbidt, koncentreret og skarp ud under opvarmningen.
 
Og den hårde "kvartals" træning han havde udført, gav i den grad pote. Med hele 2 sekunder slog han sin rival, og alle i truppen åndede lettet op:)
 
1000 m stafetten blev en smuk oplevelse, der tangerede sidste års formidable stafet i Ålborg.
 
Coachen takker for en forrygende aften og glæder sig over at veteranerne både kan og vil.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fantomtid af 14-årigt SAK-talent
Af Søren Munch - 07. juni 2010

Rekord og flotte vindtider af 14-årigt Silkeborg-talent

Det bobler af talent i SAK77, og det satte det 14-årige sprintertalent Annelouise V. Jensen i weekenden en tyk streg under med en flot dansk ungdomsrekord på sprinternes ”kongedistance”, 100 meter.

Ved det store svenske ungdomsstævne Sävedalsspelen fik SAK77-sprinteren hele fire forsøg på distancen, og det resulterede i en dansk 14 års-rekord på 12,48 sek. (W1,8). Den gamle rekord tilhørte Vickie Kristensen, Odense Freja (12,2 sek.  i 1979) og Sille Søndergaard, Viking Rønne, som i 1997 løb på 12,56 sek.

Det usædvanlige ved de fire 100 meter-løb i det svenske var såmænd ikke rekorden, men de to fænomenale medvindstider, som Annelouise V. Jensen opnåede i stævnet. Først vandt hun lørdag de 14-årige pigers finale på 100 meter i fremragende 12,15 sek. med en medvind på 2,4 sek/m. Og dagen efter fik hun lov at starte hos de 16-årige piger og løb efter indledende heat på 12,56 sek. sig til sejr i finalen med 12,26 sek. Her var medvinden på 5,1 sek/m.

Det gør ikke alene Annelouise V. Jensen til den næsthurtigste sprinterpige på 100 meter i samtlige ungdomsklasser til og med 19 år i Danmark – kun overgået af KIF’s Rugiatu Kallon, men hun stormer også ind i som tredjehurtigste senior i år.

Annelouise V. Jensen satte rekorden som led i DAF’s deltagelse i det svenske stævne med et vestdansk 14-15-årshold, og de danske deltagere præsterede en stribe fornemme resultater.

Se resultater på dette link: http://www.saik.nu/resultatss2010.htm

Udtaget til turen i Sverige var også SAK77’s to talentfulde 14-15-årige, Jonas K. Jensen og Mathias Andersen.  Sidstnævnte lagde flot ud med pr på 100 meter i 12,66 sek., mens tilløbet ikke stemte i længdespring, der endte med 4,85 meter. Endelig glemte Mathias at krydse sin start af  på 100 meter hæk, og så lærte han, at det ser svenskerne ikke med milde øjne på….

Jonas K. Jensen havde sin første seriøse start i højdespring og sprang 1,70 meter samt havde tre gode forsøg på 1,73 meter. Mon ikke Jonas er i topform til Vestdanske mesterskaber den 19.-20. juni i Aalborg? Endelig satte Jonas pr i trespring med 10,75 meter – 22 centimeter fra klubrekorden fra 1980.

   
 
Annelouise V. Jensen og hendes træner Erik Barslev kan glæde sig over en formidabel
dansk ungdomsrekord af den talentfulde sprinter.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simonsen 16 cm fra landsholdet
Af Søren Munch - 05. juni 2010

Diskoskasteren Marianne Simonsen måtte ved landsholdsudtagelsesstævnet på Østerbro Stadion fredag og lørdag lide den tort at se landsholdspladsen gå til sin hårdeste konkurrent Maria Sløk Hansen fra Hvidovre med 16 centimeters margin.

Og det var endda efter en konkurrence, hvor Simonsen først i femte runde fik det til at fungere med et kast på 46,09 meter.  Men glæden varede kort, for i sidste runde øgede Hvidovre-kasteren til 46,25 meter, og så var Europa Cup-turen med landsholdet væk.

Men på den positive side står nu, at Marianne i to på hinanden følgende konkurrencer har kastet over 45 meter. Og der er forlydender om rigtig lange kast under træningen i både Silkeborg og Århus, hvor Marianne indimellem også træner. Men vi har lovet ikke at fortælle hvor langt…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAK77 til nålefest i Herning

Af Søren Munch - 03. juni 2010

Der er tårnhøj forsommer-aktivitet med masser af atletikstævner i SAK77, og derfor stillede 30 aktive fra klubbens børne – og ungdomsafdeling op torsdag den 3. juni til DGI-nålestævne på Herning Stadion.

Næsten alle kom hjem med en af de eftertragtede nåle – to sikrede sig guld, otte aktive vandt sølv, mens hele 16 aktive fik bronze med hjem.

Der var guld til Sofie Padkjær hos de 12-13-årige piger. Hun vandt med 3210 point og var dermed kun et mulehår foran klubkammeraten Emma Sif de Neergaard, som sikrede sig 3154 point. Sofie Padkjær fik mange point for 1,35 meter i højdespring, mens Emma Sif de Neergaard satte to flotte personlige rekorder på 80 meter med 11,44 sek. og 800 meter i 2.49,94 min.

Hos de 0-7-årige piger vandt Yasmina Linack samlet og fik bronze med 656 point, mens Ulrikke L. Andersen var tæt på sejren hos de 10-11-årige piger med 2173 point – blandt andet med 1,10 meter i højdespring.

Malthe Holmgård var også tæt på en samlet sejr hos de 12-13-årige drenge, men måtte nøjes med andenpladsen og sølv med 2647 point – blandt andet med personlig rekord på 80 meter i 11,69 sek.

En femteplads var den bedste placering hos de 10-11-årige drenge, og den gik til Anton Schmidt med sølvnål og 1744 point. Blandt de yngste drenge – 0-7 år – blev der sat klubrekord på 400 meter, hvor Viktor Krejberg løb på 1.26,74 min.

Mette Jertrum Hansen, 13 år, sikrede sig stævnets højeste individuelle pointtal, da hun løb 2.43,0 min. og scorede 1241 point.
 

 

Emma Sif de Neergaard er klubbens hurtigste 12-13-årige sprinterpige efter 11,44 sek. på 80 meter i Herning.
 
 
Resultatlisten
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En enkelt klubrekord i Herning
Af Søren Munch - 03. juni 2010

SAK77 var repræsenteret med syv aktive ved årets Herning Games den 29. maj, og det kastede en enkelt klubrekord af sig. Louise Biede satte 17 års-rekord på 100 meter med 12,70 sek. og løb desuden udmærkede 14,32 sek. på 100 meter hæk.

Charlotte Kunø Christensen var med 27,22 sek. kun 11/100 fra en meget gammel 18 års-rekord på 200 meter, men mon ikke den falder senere på året. Charlotte løb desuden 13,35 sek. på 100 meter, hvor 14-årige Annelouise V. Jensen var et lille stykke fra sine friske personlige rekorder med 12,77 sek. på 100 meter og 26,29 sek. på 200 meter.

Sonja Ditlev satte personlig rekord på 100 meter med 14,05 sek., mens Mette Jertrum Hansen hos de 13-årige barberede en stor luns af sin pr på 800 meter og kom ned på 2.41,74 min.

Emma Steenberg, 16 år, løb glimrende 16,66 sek. på 100 meter hæk, og Sabrina Jepsen Bak, 20 år, nåede 1,45 meter i højde.













































 

Løbere havde næsen fremme i kvindeløb
Af Søren Munch - 03. juni 2010

En række af SAK77’s stærke løbere havde snuden langt fremme i det store kvindeløb på Silkeborg Atletikstadion, der med SMT som arrangør havde fået næsten 3500 kvinder i løbetøjet.

Danmarks superveteran Gitte Karlshøj kunne ingen røre på 5 km, hvor hun vandt i 18.05 minutter, men på andenpladsen kom Ida Bobach, Silkeborg Orienteringsklub, som også SAK77 har glæde af på sit DT-hold.

Hun løb i glimrende 19.00 minutter – 50 sekunder foran Viborg-løberen Michelle Jacobsen. På fjerdepladsen kom SAK77’s lille komet Mette Bachmann i glimrende 20.59 min., mens Fanny Sørensen var lige efter på femtepladsen i 21.17 minutter.

Også længere nede i resultatlisten fik man et glimt af SAK77. Som nummer 16 viste Lene Outzen Vejlgård med 24.12 min., at der kunne være forstærkning til klubbens veteranhold at hente, mens klubbens tidligere højdespringer Mette Odgaard kom ind i 25.02 min.

Link til resultatliste: http://www.altfordamerne.dk/kvindelob/silkeborg-31-maj-2010/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Frivillige til hjælp til DT runde 2

Den 27. juni skal SAK77 piger/damer til DT runde 2 i Odense. I den forbindelse har vi brug for 2-3 frivillige til at hjælpe med dommer tjanser. Vi vil typisk have 1-2 øvelser vi skal dække i løbet af dagen. Stævnet starter kl. 12:00 og slutter ca. 18:00. Hvis du selv vil komme til Odense (evt. koordineret med andre forældre / frivillige) skal du være fremme senest 11:30. Vi andre kører sandsynligvis omkring kl. 08:30. Benzinen betaler SAK 77.

Ud over at give en hånd med ved øvelserne har du også mulighed for at heppe på vores deltagere som ligger ganske lunt i svinget for at kvalificere sig til finalen.

Kort om DT (Danmarks turneringen). De 8 bedste hold for kvinder deltager i den bedste række og kæmper mod hinanden i udvalgte øvelser. Der er 2 indledende stævner som afgør hvilke 6 hold der får lov til at deltage i finalen. De 2 resterende hold skal sammen med det bedste hold fra 1. division øst og vest kæmpe for at komme i DT til næste år. Til disse stævner er der mulighed for at se nogle af de allerbedste danske atletik udøvere hos både mænd og kvinder.

SAK77 ligger på en 2. plads efter første stævne og det er vores 3. sæson i DT. Første år kom vi på en 7. plads, sidste år kom vi på en 4. plads i finalen og i år?????

Jeg er sikker på at vi får et fantastisk dejligt vejr i Odense den 27. juni - i hvert fald bedre end det vi havde i Esbjerg :-) Så pak en madkurv og tag på en udflugt med familien  til Odense og giv en hånd med.

Hvis du vil vide mere er du velkommen til at kontakte mig.

Leif Borg
e-mail: leif.borg [@] web2wine [punktum] com
telefon: 2069 9013










































 

  Af Coach Kim Richardt Kristensen - 28. maj 2010
 
 
Det blev en kamp mod tiden og lukkede porte for veteranerne, der i udfordring mod hverdagens stramme logistik, søgte mod Herning stadion i mandags.
 
Af uransagelige grunde havde man valgt at lukke alle de gen- og smutveje vi i fællesskab kendte til, og da vi i forvejen var lidt pressede med at nå til stævnet i tide var det lidt af en nedtur at se lukkede porte og låste døre ved alle de indgange vi forsøgte at komme ind af. Min første tanke var, at det måtte være arrangørerne der prøver at "psyke" os. De havde øjensynligt frygtet vores storform! - Det lykkedes os dog at komme ind. Omklædning foregik i et for veteraner, stærkt og ubehageligt opskruet tempo.
 
Et tempo vi åbenlyst fik svært ved at slippe denne halvkolde aften på stadion i Herning.
 
For på samtlige 4 løbedistancer, blev der sat PR - og der blev spurtet igennem på stafetten.
 
Med en forbedring af sin tid på 5.000 m på mere end 2 min. - Og en ilddåb på 1500m viste Henrik Andersen storform.
Erik Terkelsen var over 1.45 i højdespring - hvilket må være års bedste.
Per Mortensen - holdkæmperen - der bare stiller op i de discipliner jeg beder ham om at stille op i, sørgede for at vi fik 1289 point- og det uden at indregne hans indsats i stafetten.
Den store pointsluger var dog Anette Christensen der med hammerkast og kuglestød lavede 1371 point til holdet.
 
Personlig beskedenhed afholder mig fra at nævne resultaterne fra 100m og 400m.
 
Tak for holdindsatsen - Vi tog os af alle discipliner på nær stangspring, men den tager vi med næste gang, hvor holdlederen satser på at truppen er endnu stærkere.
 
Kim Richardt
Coach.
 

 































SAK'ere topper danske ranglister

 Af Søren Munch - 28. maj 2010
 
Sæsonen er ung endnu, men allerede nu har SAK77 lagt sig i spidsen i flere discipliner på den danske rangliste.
 
Ved ABC-stævnet i Århus i tirsdage leverede Marianne Simonsen årets længste diskoskast i Danmark med 45,52 meter, og så lange kast så tidligt på sæsonen lover godt for Mariannes længder senere på sommeren.
 
Også på 200 meter skød SAK77 langt frem på ranglisten i tirsdags. Louise Biede, 17 år, løb sin første 200 meter siden 2008 og satte seniorklubrekord med 25,59 sek. trods en gevaldig modvind på 2,0 m/sek.
 
Dermed ligger Louise toer på årets 200 meter-rangliste - lige foran sin kun 13-årige klubkammerat Annelouise V. Jensen, der i samme løb præsterede forbløffende 25,89 sek. Dermed er Annelouise tæt på den danske ungdomsrekord på 25,36 sek., som indehaves af ingen ringere end Sara Petersen.
 
Det skal tilføjes, at SAK77 i forvejen fører ranglisterne på 4x100 meter og 4x400 meter. Se flere ranglister på statletik.dk.







































 

Nye navne i Talent Udvikling Silkeborg
Af Søren Munch - 25. maj 2010

De tre drenge hedder Jonas, Mathias og Christian – bedre kendt som Jonas Gadegaard, Mathias V. Andersen og Christian Bank Johnsen.

Med tilgangen af de tre drenge er pigernes dominans i TUS ved at være opvejet lidt. Der er nu 11 aktive kvalificeret i TUS, og de syv af dem er piger. Læs selv videre under Talent Udvikling Silkeborg og navne, krav og muligheder.

Jonas Gadegaard, 16 år, er en efterhånden rutineret herre med mange år i klubben, og han øgede ved regionsstævnet i Silkeborg den 18. maj sin personlige rekord i spydkast til 46,30 meter og var dermed markant over kravet på 43,50 meter. Jonas kan nu regne sig blandt de fem bedste kastere i Danmark, og vi ved, at hans næste mål er 50 meter.

Mathias V. Andersen, 14 år, er relativt ny i klubben – han startede efter sommerferien sidste år, men er gået direkte ind på ”øverste hylde”. Stærk i sprint og længdespring, men måske mest lovende i hækkeløb, hvor han i vinter blev vestdansk mester for 14-15-årige. Han har kvalificeret sig med 9,50 sek. på 60 meter hæk og med  16,70 sekunder på 100 meter hæk, som han løb ved stævnet i Silkeborg den 18. maj. Løbet var ikke det bedste Mathias har vist, men det lover med andre ord godt for de kommende starter.

Christian Bank Johnsen, 14 år, har en fortid som gymnast, men vi er glade for, at han har kastet sig over atletikken. Han er meget atletisk og teknisk stærk, og det har foreløbig givet sig udslag i flotte 16,02 sek. på 100 meter hæk ved stævnet i Silkeborg den 18. maj, hvilket har kvalificeret ham til TUS. Men der er mere i Christian, som også har vist talent i sprint og længdespring og senest er begyndt at springe højdespring.

     
Christian Bank Johnsen (tv.) og Mathias V. Andersen – nye navne i TUS      




































 

SAK7’s talentfabrik slog til på hjemmebane
Af Søren Munch - 25. maj 2010

Talenterne fra SAK77’s børne- og ungdomsafdeling var hér, dér og alle vegne, da klubben tirsdag den 18. maj stod for første runde af den østjyske regionsturnering på Silkeborg Atletikstadion.

SAK77’s over 40 deltagere, der gennemførte hen ved 140 starter og satte fire klubrekorder, bliver svære at komme udenom, når det østjyske regionshold for 10-11-årige og 12-13-årige skal udtages senere på sommeren.

SAK77 har rigtig mange medlemmer i alderen 12-13 år, og netop i denne klasse viste SAK77-deltagerne, at de nok skal være at finde på det endelige regionshold.

Forbløffende 12-13-årige

Hos pigerne vandt Sofie Padkjær højdespring og satte klubrekord for 13-årige med flotte 1,45 meter – noget af det bedste i aldersklassen i Danmark i år, og hun var også tæt på en anden klubrekord efter sejren i kuglestød med flotte 9,47 meter. Emma M. K. Schmidt, 13 år, forbedrede sig markant i længdespring og vandt i fine 4,65 meter, mens hun var urørlig på 80 meter i 11,61 sek. - opnået i markant modvind.

Mette Jertrum Hansen, 13 år, vandt 1000 meter i 3.43,98 min., Emilie Vejlgård var hurtigst på 60 meter hæk i flotte 12,09 sek., og endelig viste SAK-pigerne stor bredde i sprint med sejr og fine 46,88 sek. på 4x80 meter.

Stærk debutant

Drengene holdt sig heller ikke tilbage, og især debutanten Jakob Skov, 13 år, gjorde et flot indtryk. Først vandt han længdespring i fornemme 4,92 meter – klart i den danske top-5 i år – og siden sejrede han på 80 meter i 11,24 sek. Jonatan Borg vandt højdespring med 1,35 meter.

Desuden overraskede den 12-årige Rasmus Thyrsted positivt med ikke alene en førsteplads i spydkast med flotte 27,42 sek., men også en imponerende klubrekord for 12-årige i længdespring, hvor han nåede ud på 4,80 meter.

Små profiler på vej

Hos de 10-11-årige piger var den store profil 11-årige Claire M. K. Schmidt, som vandt tre discipliner og blandt andet satte klubrekord i kuglestød med 8,18 meter. Ulrikke Andersen vandt højdespring og var med 1,15 meter tæt på klubrekorden, mens Julie Bremer vandt boldkast i 18,30 meter. Endelig vandt Maria Liv de Neergaard 1000 meter i 4.23,10 min. Også på 4x60 meter stafet var SAK-pigerne hurtigst og vandt i 40,37 sek.

Tættest på en plads på regionsholdet hos de 10-11-årige drenge var Anton Schmidt, der gik helt til tops i 4.08,97 min, og Oscar O’Shea, der vandt 60 meter hæk i glimrende 12,60 sek.

Marius Svinth fik to andenpladser - i højdespring med 0,90 meter og i længdespring med 3,64 meter. Også Anton Schmidt blev nummer to i kuglestød med 6,02 meter, mens Oscar O’Shea fik en tredjeplads i boldkast i 29,67 meter. Endelig blev drengenes stafethold nummer to på 4x60 meter i 42,39 sek.

Langt spydkast

I de ældste aldersgrupper viste et par af SAK77’s stærke aktive topform. Jonas Gadegaard imponerede med en klubrekord for 16-årige i spydkast med 46,30 meter og rangerer nu blandt de fem bedste i Danmark, og det 14-årige hækkeløbstalent Annelouise V. Jensen løb glimrende 12,51 sek. på 80 meter hæk. Endelig satte Christian Bank Johnsen en flot klubrekord for 14-årige på 100 meter hæk, hvor han med 16,02 sek. nu også kan regne sig blandt Danmarks fem bedste.

 

     
       

13-årige Sofie Padkjær fra SAK77 har springet sig op i den danske ungdomselite i højdespring.

 

































Flot 9. plads til Louise i tiden 14. 21 sek
Af Hans Jørgen Biede  - 22. maj 2010

Louise Biede fik lørdag eftermiddag en flot 9. plads i 100 m hækkeløb for piger ved det europæiske kvalifikationsstævne i Moskva, hvor knap 800 atleter i alderen 16 - 17 år fra hele Europa i disse dage kæmper om et begrænset antal pladser ved ungdoms OL senere på året i Singapore. Placeringen rakte dog lige netop ikke til finalen, hvor de otte bedste søndag løber om fem pladser i Singapore.

Vejrforholdene var ingenlunde med løberne i Moskva. Efter strålende vejr hele fredag og langt op af lørdagen, skiftede vejret til kraftig regn og hård modvind lige før løberne skulle i gang. I første omfang udsatte arrangørerne løbet, men efter kort tid kom løberne alligevel til start, modsat blandt andet spydkastere og længespringere, hvor konkurrencerne blev udsat i længere tid.

Louise var i det sidste af fem heat. Det skulle vise sig, at dette heat var klart det hurtigste med en vindertid omkring 13,80 sekunder. Louise blev nummer fire i heatet  i tiden 14,21 sekunder. En meget flot tid i lyset af den kraftige modvind. Da det imidlertid kun var de fem heatvindere plus de tre bedste tider, der gik i finalen, skulle Louise håbe på, at ingen af toerne i de øvrige heat havde løbet hurtigere end hende. Men der var netop én toer, der løb de 100 meter i 14.14 sekunder.

Dermed var Louise ude af finalen, på trods af at hun faktisk løb hurtigere end to af heatvinderne –  blandt andet en af storfavoritterne nummer seks ved sidste års ungdoms VM i Italien russeren Ekaterina Bleskina. Louise løb således i den 7. bedste tid af samtlige 36 deltagere.

Efter løbet var både Louise og hendes træner Erik Barslev selvfølgelig skuffede over den missede finaleplads. På den anden side havde Louise leveret en virkelig flot præstation under meget vanskelige forhold, og hun havde endnu en gang vist sin evne til at være klar, når det virkelig gælder. Løbet understregede således, at Louise er rigtig godt løbende for tiden, og det tyder godt for resten af sæsonen.

Nu glæder Louise og Erik sig til at se Den Røde Plads og Kreml søndag formiddag og en gang træning om eftermiddagen, inden de atter vender næsen hjemad på mandag.

   

 



























Silkeborg-talent til eksamen i hækkeløb
Af Søren Munch - 20. maj 2010

 Nok blev afrejsen forsinket en enkelt dag på grund af 1.g.-årsprøve på Silkeborg Gymnasium.

 Men lørdag eftermiddag kan man være helt sikker på at finde den 16-årige Louise Biede ved en anden form for eksamensbord – nemlig på det olympiske stadion i Moskva ved European Youth Olympic Trials (EYOT), historiens første kvalifikationsstævne til det første ungdoms-OL i august i Singapore.

 Der er ingen tvivl om, at Louise Biede står over for sin atletikkarrieres største udfordring. Bare stævnets størrelse er en stor mundfuld i sig selv – alene i atletikkonkurrencerne er der 811 aktive fra Europa til start. Dertil kommer, at der skal konkurreres på det olympiske stadion i Moskva, som er skræmmende stort med 78.000 siddepladser. Og endelig er der benhård konkurrence fra 36 andre europæiske piger på 16 og 17 år, som har kvalificeret sig til at løbe 100 meter hækkeløb.

 Og nåleøjet til ungdoms-OL er ufatteligt lille. Kun seks løbere får billetten til Singapore, hvor i alt 16 løbere fra hele verden kommer til start.

 I SAK-lejren melder man om behersket optimisme. Den langstrakte danske vinter har ikke gjort forberedelserne til OL-stævnet nemmere. Faktisk løb SAK-atleterne helt frem til starten af april rundt og trænede i minusgrader på Silkeborg Atletikstadion – og de første tre-fire stævner i maj måned er blevet afviklet i regn og bidende kulde.

 ”Vi har haft kort tid til optræning til sådan et stort stævne; alt for kort. Dertil kommer, at niveauet aldrig blot tilnærmelsesvist har været så højt før på ungdomsplan,” siger Erik Barslev, daglig træner for Louise Biede.

 Erik Barslev er med det danske hold i Moskva, der i løbet af foråret i takt med grøden i dansk ungdomsatletik er eksploderet i størrelse og nu tæller 15 aktive.

 Han vurderer, at Louise Biede med et løb omkring sin danske ungdomsrekord fra sidste år på 13,91 sekunder ikke er uden mulighed for en finaleplads. Men konkurrencen er hård: Bedst i feltet synes schweizeren Noemi Zbären med 13,52 sekunder at være, men også russiske Ekaterina Bleskina, der sidste år løb så hurtigt som 13,24 sekunder, er blandt favoritterne.

 ”Derefter kommer en meget stor gruppe på lige omkring 14 sekunder, hvor Louise befinder sig. Derefter en større gruppe af løbere, der næppe kan blande sig i kampen om de otte finalepladser og de seks pladser, der giver adgang til ungdoms-OL i Singapore i august,” siger Erik Barslev.

 Der løbes indledende heat lørdag eftermiddag og finalen søndag eftermiddag. 

Luzhniki Stadium i Moskva har plads til 78.000 tilskuere 

 

 

 





















Kold start på atletiksæsonen
Af Søren Munch - 11. maj 2010

Temperaturer på 8-10 grader er normalt ikke foreneligt med gode atletikresultater. Men den sammenhæng trodsede henved 40 aktive fra SAK77’s børne- og ungdomsafdeling ved årets første udendørsstævne på Viborg Atletikstadion tirsdag den 11. maj.

”Det har været en kold start på udendørssæsonen – også til træning, men vi har klædt os godt på, og så kan alting lade sig gøre udendørs,” siger SAK77’s sportschef Søren Munch.

Og SAK’erne kom da heller ikke skuffede hjem fra DGI-nålestævnet i Viborg. Tre klubrekorder blev det til, og samtidig sikrede atletikungdommen fra Silkeborg sig ikke færre end seks guldnåle, 10 sølvnåle og 14 bronzenåle.

Desuden vandt det 14-årige stortalent Mathias V. Andersen som den eneste ved stævnet en såkaldt supernål for de aktive, der ryger helt ud af pointskalaen. Mathias Andersen præsterede i sin serie et længdespring på 5,18 meter, en 100 meter på 12,8 sek. samt en 100 meter hæk på 16,5 sek.

Hækkeløb var i øvrigt en paradedisciplin for SAK77 ved øvelse, idet 17-årige Louise Biede benyttede stævnet til at pudse formen af til et stævne i Moskva, hvor hun skal forsøge at kvalificere sig til ungdoms-OL på 100 meter hæk. Uret viste 14,3 sek. – en tid hun et par dage senere forbedrede til 14,32 sek. ved et stævne i Esbjerg, og dermed er hun på rette vej mod sin danske rekord fra sidste år på 13,91 sek.

Også 14-årige Annelouise V. Jensen fik pudset formen af med flotte 12,1 sek. på 80 meter hæk, og multitalentet Emma Steenberg nåede ned på 15,6 sek. på 100 meter hæk.

De tre klubrekorder faldt hos drenge 8 år, hvor Viktor Krejberg løb 40 meter på 7,3 sek. , Louise Biede satte rekord for 17-årige piger på 100 meter hæk, og Jonas Gadegaard fortsatte fremgangen med 700 grams spyddet hos de 16-årige drenge og nåede ud på 42,80 meter.

Som sædvanlig var SAK77 stærkt repræsenteret hos de 12-13 årige, hvor Jonatan Borg vandt drengenes klasse med 2643 point – blandt andet med flotte 28,15 meter i spydkast, mens en hurtig 12-årig dreng ved navn Rasmus Thyrsted stak næsen frem med en fin 80 meter på 11,6 sek.

Hos pigerne dominerede SAK77 med Emma Sif de Neergaard, Sofie Padkjær og Mette Jertrum Hansen på de første tre pladser, og også Maria Kromann Knudsen og Emilie Vejlgård sluttede i top-6.

13-årige Emilie Vejlgård vinder sit heat på 80 meter i 12,2 sek. 13-årige Emilie Vejlgård nåede 4,10 meter i længdespring
         
       

SAK77’s 14-årige stortalent Annelouise V. Jensen vinder 100 meter i 12,8 sek. foran Emma Steenberg og Luna Richardt.

Flere billeder

       









SAK77 helt ustyrlig i alle tiders holdkamp
Af Søren Munch - 15. maj 2010

Kun Danmarks stærkeste kvindeklub var i stand til at besejre SAK77 i første runde af danmarksturneringen.

Atletik, danmarksturneringen for kvinder, 1. runde:

1.Sparta  125 p., 2.SAK77 109,5 p., 3.Odense Atletik 97,5 p., 4.Helsingør IF 93,5 p., 5. Amager AC 87 p., 6.Århus 1900 84,5 p., 7. Skive AM 83 p., 8. Hvidovre AM 53 p.

Og det var endda kun på et hængende hår, at Sparta nåede forbi et homogent og toptunet mandskab fra SAK77, der trodsede elementernes rasen på et råkoldt og forblæst Esbjerg Atletikstadion 

Først i løbet af de sidste af de i alt 18 discipliner klemte københavnerne sig forbi den midtjyske sensation og holdt fast i sin dominerende position i toppen af dansk kvindeatletik. Men der er forandringer på vej, for Jyllands stærkeste kvindeklub, Århus 1900, endte på sjettepladsen, mens SAK77 kunne sikre sig andenpladsen med klubbens største pointtal nogensinde.

Dermed synes en plads i DM-holdfinalen temmelig sandsynlig, idet de seks bedste hold efter de to indledende runder går til finalen.

”Og vi har efter denne holdkamp så stort et forspring, at vi formentlig er sikre på en finaleplads,” siger holdleder Leif Borg, som undervejs i matchen kunne notere hele fire disciplinsejre og fire andenpladser.  

Oveni købet lykkedes det SAK77-kvinderne – hvoraf kun en håndfuld er over 18 år – at bryde Spartas sprintmonopol og blive den mest vindende klub i sprint, hækkeløb og stafetløb. Nøjagtig halvdelen af SAK77’s point faldt i disse øvelser. 

Blandt andet præsterede SAK77 at slå Spartas opbud af danske mestre på både 4x100 meter og 4x400 meter. Desuden blev Louise Biede og Frederikke Borg nummer to og tre på 100 meter, mens Charlotte K. Christensen tog andenpladsen på 400 meter. Og endelig fik 14-årige Annelouise V. Jensen en fornem debut på holdet med en imponerende andenplads i flotte 25,74 sek. – desværre i lidt for stærk medvind – og også den unge SAK77-sprinters respektløse ryk på 4x400 meter blev bemærket.

Der faldt også to sejre i kastedisciplinerne, hvor Marianne Simonsen og Anette Christensen i  en stærk duo sikrede SAK77 en fjerdedel af holdets point, blandt andet med sejre til Simonsen i diskoskast (41,88 meter) og kuglestød (klubrekord med 12,88 meter).

To af Silkeborg Orienteringsklubs stærke løbere fik også debut på holdet – og med effekt. Juniorverdensmesteren Ida Bobach løb en blændende 5000 meter og sikrede sig andenpladsen i flotte i 18.00,41 min., mens Stine Hagner fik debut på 1500 meter i fine 5.05,10 min.

Den anden indledende runde i danmarksturneringen finder sted i Odense den 27. juni.




















SAK77 ude af LTU
Af Søren Munch - 8. maj 2010
 
 
Konfirmationer, skader, sygdom og andre afbud. Det var mere end selv SAK77's bredde kunne holde til, da vi lørdag den 8. maj sendte to hold afsted i indledende runde i Landsturneringen for ungdom på Odense Atletikstadion.
 
Hverken piger 12-15 år eller piger 16-19 år nåede blandt de tre bedste, som efter sommerferien stiller op til LTU-finalen. Lidt en nedtur efter at have vundet turneringen én gang og vundet medaljer to gange tidligere, men når de ældste piger kun kan stille med fire - godt nok stærke - aktive efter hele fem afbud, og yngste piger er nede på seks aktive efter hele ni (!) afbud, så bliver det svært.
 
Kort fortalt blev ældste piger nummer fire med 4478 point og var dermed godt 600 point fra tredjepladsen. Skive vandt med 6847 point. Her måtte vi stille med et nul i spydkast og på 1500 meter, og heller ikke i paradeøvelsen 4x100 meter kunne vi få point. Laver vi det tankeeksperiment, at vi havde haft vores sædvanlige aktive i øvelserne, så var vi endt på en komfortabel andenplads - 400 point efter førstepladsen, men sådan er der jo så meget.
 
Der var højt niveau i de øvelser, vi fik besat: Årsbedste til Louise Biede på 100 meter i modvind (12,73) og pr i kugle (9,64). Pr til Emma Steenberg både i længde (5,11 i modvind) og på 100 m hæk (17,20), mens Charlotte Kunø Christensen fortsatte ned mod minuttet på 400 meter med 61,01 sek. Sissel Aboyage fik en fin debut på 3000 meter med pr på 11.42,37 sek.
 
Hos yngste piger blev det til en samlet femteplads blandt otte hold med 5027 point. Her var der knap 400 point til tredjepladsen og 500 point til førstepladsen, men holdet fik dog også dækket alle øvelser. Trods femtepladsen var der flere fine resultater - blandt andet 13,02 (nr. 1) på 100 m og 12,44 sek. på 80 m hæk (2. plads) til Annelouise V. Jensen, 1,38 m til Ida Jepsen Bak og Sofie Padkjær i højde, pr på 800 m på 2.52,19 min. til den 13-årige debutant Thea Seindal, Sonja Ditlev kastede 24,52 m i diskos og Karen Toft nåede 3,89 m i længdespring.
 









SAK77 venter fantastisk sæson
Af Søren Munch - 15. april 2010
 
Atletiksæsonen i SAK77 er startet på Silkeborg Atletikstadion, der summer af liv mange gange om ugen.
 
På den første træningsdag - torsdag den 8. april - var 65 af klubbens nuværende medlemmer mødt op til træning, plus et halvt hundrede, forældre, trænere og ledere. En del flere ventes at slutte sig til træningen i de kommende uger.
 
Og nu slår SAK 77 dørene op for nye børn, unge og voksne, der kunne have mod på at prøve atletikkens udfordringer i et stort, sjovt og trygt klubmiljø.
 
"Vi mener, at vi har et særdeles godt tilbud til alle aldre - børn, ungdom, voksne, veteraner og børn med et handicap. Vi har noget til dem alle," siger sportschef Søren Munch.
 
Flere trænere i 2010
 
I år har SAK 77 udvidet sin i forvejen store trænerstab, således at hele 17 trænere modtager klubbens medlemmer til træning. Træningen foregår i seks forskellige træningsgrupper:
  • Yngste gruppe (børnetræning for til og med 9 år)
  • Mellemste gruppe (børnetræning 10-11 år)
  • Talentgruppen (opdelt i to grupper 12-13 år og 14-16 år)
  • Træning for børn med motoriske udfordringer (8-15 år)
  • Ældste gruppe/elitetræning (15 år+ og seniorer)
  • Veteraner (30 år+)
"Vi har forventninger om en stor og forrygende sæson med masser af aktivitet på alle niveauer og for alle aldersgrupper. Især har vi rigtig mange aktive i alderen 10-13 år, som træner sammen, og der er også stor fremgang i vores elitegruppe, hvor flere og flere aktive slutter sig til," siger sportschef Søren Munch.
 
Sjældent handicap-tilbud
 
Sportschefen peger på, at SAK 77 har flere tilbud i sit træningsmiljø, som man ikke finder ret mange andre steder. Blandt andet tilbuddet om atletik til børn og unge med motoriske udfordringer i alderen 8-15 år.
 
"Vi har gode erfaringer med vores handicapbørn, som fra sæson til sæson gør store fysiske fremskridt med blot en enkelt gang træning om ugen. Det er vores håb, at endnu flere børn og unge med motoriske udfordringer vil få øjnene op for vores tilbud," siger Søren Munch.
 
Nye faciliteter på vej
 
SAK 77 ser desuden frem til at få løftet faciliteterne på Silkeborg Atletikstadion, når Silkeborg Kommunes byggeri af omklædnings- og redskabsrum går i gang senere på året.
 
"I år bliver sidste sæson, hvor man skal gå 300 m uden for stadion for at få et bad eller komme på toilet," lover formand Morten Blumensaat. Målet er, at byggeriet står færdigt til næste forår.


 

 

 










Så er der nyt omkring klubtøj
Af Sanne Falck  - 12. april 2010
 

Nu er det nye klubtøj godkendt af Dansk Atletik Forbund og der kan afgives bestillinger igen.

Der ligger et bestillingsark, som I kan udfylde og returnere til mig. I er også velkommen til at sende en mail med jeres bestilling.
Det er de gamle billeder, der ligger på hjemmesiden - vi vil bestræbe os på, at de nye modeller svarer så godt som muligt til de gamle.

Så snart I har bestilt tøj, bedes I indbetale beløbet på reg. nr 9225 konto nr. 457 36 29405 Jeg bestiller først tøjet efter jeg har registret jeres betaling. HUSK at mærke betaling med navn og mailadresse. Så snart tøjet er kommet hjem, vil I kunne afhente tøjet efter nærmere aftale med mig, enten hjemme hos mig eller på stadion.

Der vil være mulighed for at bestille til om med den 1. maj. Herefter vil der være mulighed for at bestille tøj 4 gange om året. (I nødstilfælde finder vi nok også ud af dette).

Man vil kunne bestille til og med 1. februar / 1.maj / 1. august og til og med 1. oktober. Vi håber på en hurtig levering efter disse datoer.

Alle som har lagt ordre i foråret - har modtaget en mail fra mig, hvor der er informeret om, at alle "gamle" ordrer er annulleret.

Hvis I har spørgsmål er I altid velkommen til at kontakte mig.

 
Med venlig hilsen

 
Sanne
 








Så er det forår på Silkeborg Atletikstadion
Af Søren Munch - 04. april 2010

 

 Traditionen tro starter udendørssæsonen i SAK77 den første dag efter påske – og det er i år torsdag den 8. april kl. 17.30.

     
Her tager vi hul på udelivet på vores atletikstadion – i daglig tale SAS – med den lige så traditionelle flaghejsning (ja, det har vi gjort tre år, så længere er den tradition ikke). Der bliver en kort velkomst, inden vi går i gang med træningen. Forældre og pårørende der gerne vil se på træningen er velkomne til at brygge kaffe i klubhuset – og må i det hele taget gerne give en hånd med, hvor der trænger. 
På forhånd ser vi i SAK77 med fortrøstning på den kommende sæson. Vi har haft en flot vintersæson – selvom den blev lang og træls med masser af sne, is og indetimer, har der været virkelig mange aktive til træning på Langsøskolen og på SAS.

Så vi bliver mange fra udestarten i år, regner vi med.

Og dertil kommer så de medlemmer, som har lavet noget andet her i vinter, hvad enten det er badminton, spejder eller sportsdans
 
     
Vores trænergruppe er så stærk som aldrig før. I år kan vi mønstre hele 17 (!) trænere alle former for træning. Desuden har en del af trænerne været på kursus og møder fagligt trimmet op til foråret. Vi er virkelig glade for at være så mange i trænergruppen – dels fordi det ikke er sjovt at stå med for mange aktive til træning, dels fordi vi i SAK77 gerne fortsat vil være kendt som en forening, hvor man er i stand til at gøre noget for den enkelte. Og det er vi kun, hvis vi er mange nok.
     
Vi holder fast i vores tre træningsgrupper – de yngste til og med 9 år, de mellemste i alderen 10-11 år, og talenterne i alderen 12 til 16 år.

Heldigvis har vi i år så mange trænere, at det kan lade sig gøre at dele de aktive op, således at man træner sammen med nogen på samme alder. Vi har tidligere taget det lidt på slump med at lade de aktive rykke op i aldersgrupperne, men i år har vi valgt at skære mellem årgangene.

Det betyder, at temmelig mange aktive fra årgang 1997 og 1998 skal rykkes fra mellemste gruppe til talentgruppen.

Trænerne tager en snak med de aktive på den første træningsdag, sådan at oprykningen bliver sjov fra den første dag.
 
Vi holder fast i vores tre træningsgrupper – de yngste til og med 9 år, de mellemste i alderen 10-11 år, og talenterne i alderen 12 til 16 år.

 Heldigvis har vi i år så mange trænere, at det kan lade sig gøre at dele de aktive op, således at man træner sammen med nogen på samme alder. Vi har tidligere taget det lidt på slump med at lade de aktive rykke op i aldersgrupperne, men i år har vi valgt at skære mellem årgangene.

Det betyder, at temmelig mange aktive fra årgang 1997 og 1998 skal rykkes fra mellemste gruppe til talentgruppen. Trænerne tager en snak med de aktive på den første træningsdag, sådan at oprykningen bliver sjov fra den første dag.
 
     
Udover ungdomstræningen er vi glade for på tredje sæson i træk at kunne tilbyde handicaptræning til børn med lettere motoriske handicaps. Som de tidligere år er det Ole Gadegaard og Lone Borg, der varetager træningen hver mandag, og de bistås af en række forældre.
     

 Alle vores trænere har i øvrigt udfyldt børneattester efter reglerne.

     
Endelig tilbyder vi hver torsdag atletik for de lidt ældre - det der med et grimt ord hedder ”veteraner”. Men i atletiksammenhæng er man veteran det år, man fylder 30 år, så målgruppen er stor. Har man lyst til at prøve lidt af det, som man ser ungerne gå og lave – og står man alligevel og fryser, så mød op torsdage kl. 17.30-ca. 19.00, hvor Kim Richardt vil give en let introduktion til atletikken. Det er også muligt at løbe sig en tur og få et bad bagefter.
     
Liste over trænere
Oversigt over træningstider og grupper
   



 

 

 

 

 
 

 






















DM fest på Silkeborg rådhus

Af Søren Munch - 15. marts 2010

Fem mestre på rådhuset – og en leder

 SAK77 var godt repræsenteret, da 110 danske mestre fra 2009 fra hele Silkeborg Kommune mandag aften troppede op på Silkeborg Rådhus til den årlige DM-prisfest.

Seks DM-titler i atletik stod skulder ved skulder og modtog det traditionelle glas med kommunens byvåben på - Fanny Sørensen (dansk mester på 800 meter, 1500 meter og 2000 m forhindring – og ikke ”200 meter”, som formanden for Idrætsrådet Ole Rasmussen fik formuleret det), Louise Biede (100 m hæk, 100 meter, samt 4x100 meter), Charlotte Kunø Christensen (4x100 meter), Frederikke Borg (4x100 meter) og Camilla Jepsen Bak (4x100 meter).

Sidste år havde vi 10 aktive med til DM-prisfest, men da fyldte Marianne Simonsen og fire veteraner godt op.

Forhåbentlig bliver SAK77 endnu bedre repræsenteret i 21011 ved den næste prisfest. Og allerede nu har klubben tre danske mestre – alle opnået ved inde-DMU for et par uger siden.

Sportschef Søren Munch modtog – lidt overraskende for ham selv – Silkeborg Kommunes idrætslederpris.

 

   
       








DM for ungdom i Skive
Af Søren Munch - 7. marts 2010

SAK77 fik flot ungdoms-DM trods sygdom

 Ungdoms-DM endte lykkeligt for SAK77: Tre titler og otte medaljer – og så fik Louise Biede has på rekorden og sin værste konkurrent.

 Humøret var ikke højt hos SAK77’s trænere lørdag morgen, da årets danske inde-mesterskaber for ungdom lagde fra land i Danmarks mekka for inde-atletik, Sparbank Arena i Skive.

Sygdom havde lagt to af klubbens medaljeesser, Annelouise V. Jensen og Frederikke Borg, på langs, og det betød, at SAK77 kunne starte med at afskrive omkring fem medaljer – heraf mindst tre af guld.

 ”Også stafetholdene var i fare efter sygdomsafbuddene, og mest af alt var det trist for de syge piger, som havde glædet sig til DM,” siger SAK77’s sportschef Søren Munch.

 Men efter par timer senere var stafetholdene repareret, den første DM-titel var i hus, og siden så SAK77’s 14 deltagere sig ikke tilbage. Og søndag aften lød opgørelsen på tre danske mesterskaber, fire sølvmedaljer og en bronzemedalje, en dansk ungdomsrekord, fire finalepladser, to seniorklubrekorder og syv årgangsklubrekorder.

 ”Et virkelig flot DM, hvor der dels er grund til at rose vores etablerede kræfter, som havde toppet formen perfekt, og vores store gruppe af debutanter ved et mesterskabsstævne,” siger Søren Munch.

 Ikke uventet var hækkeløberen Louise Biede et af SAK77’s skarpeste navne, men det var uventet, at hun blev en så overlegen vinder af prestigeopgøret i 16-17 årsgruppen mod den ét år yngre Stina Troest fra Amager AC. De to har delt den danske ungdomsrekord på 60 meter hæk i vinter, men i finalen i Skive var 17-årige Biede urørlig og med en dansk ungdomsrekord på 8,62 sek. klart hurtigere end Troest.

 SAK77’s to andre DM-titler gik til aktive, der aldrig havde prøvet at vinde DM før. Jonas Kløjgaard Jensen, nyoprykket i 14-15 årsgruppen, deltog i sit første DM, men var med 1,72 meter og gode forsøg på 1,76 meter i særklasse. Og på 400 meter udnyttede Charlotte Kunø Christensen sin efterhånden store erfaring på 400 meter til fuldstændig at sætte sig på konkurrenterne og løbe sejren hjem i 61,22 sek. – hendes første individuelle guld.

 Emma Steenberg, der netop er rykket op i 16-17 årsgruppen, tog fusen på de fleste, da hun vendte hjem med hele tre medaljer. Hendes sølv på 200 meter i 27,47 sek. var decideret overraskende, mens det i mindre grad kom bag på SAK-lejren, at hun vandt bronze på 400 meter i 61,24 sek. Desuden udgjorde den alsidige SAK-pige en fjerdele af kvartetten, der på 4x200 meter satte seniorklubrekord med 1.51,82 min. De tre andre sølvvindere var 400 meter-mesteren Charlotte Kunø Christensen, løberen Fanny Sørensen og Sonja Ditlev, der var rykket op fra 14-15 årsgruppen.

 Den ene af de to sidste sølvmedaljer blev vundet af orienteringsløberen Ida Bobach, der udnyttede en sjælden optræden indendørs til at sætte seniorklubrekord i 10.27,27 min. i et tempoløb, der varsler gode tider i den kommende udesæson. Og så sluttede Louise Biede sølvfesten med at blive nummer to på 60 meter i 7,98 sek. – igen foran rivalen Stina Troest.

 Uden at vinde medaljer imponerede flere af SAK77’s debutanter. Mathias V. Andersen og Chr. Bank Johnsen, begge 14 år, løb sig begge i finalen på 60 meter hæk, og Mathias V. Andersen nåede også i finalen i længdespring med 5,25 meter.

Nye klubrekorder i 2010 NYT  

 

   
  Louise Biede guldvinder på 60 m hæk i tiden 8,62 sek.   Jonas Kløjgaard Jensen guldvinder i højdespring i 1,72 cm

 Link til flere billeder : Gudmand Fotos    Gunnar Sørensens Fotos







Senior DM i Skive
Midtjyllands Avis - 01. marts 2010

DM-bronze til 13-årig SAK'er

Finaleplads afgjort ved lodtrækning imellem to klubkammerater fra SAK 77.

13-årige Annelouise Villum Jensen fra SAK77 var yngste medaljetager ved et seniorDM, da hun i weekenden vandt bronze på 200 meter ved DM indendørs i Skive i tiden 26,53.

- Selv om hun var seedet toer, var det et rigtig godt resultat, idet sølvvinderen Katrine Mikkelsen (23) fra Aalborg ikke havde nogen tid registreret ved tilmeldingen, men hun var - og burde også være - hurtigere, siger SAK77-træner Erik Barslev.  Klubkammeraten fra SAK77 Frederikke Borg blev nummer fire på 200 meter i tiden 27,84

Lodtrækning

Louise Biede blev nummer fem i finalen på 60 meter med tiden 8,03 efter 8,06 i indledende heat.
Samme tid, helt ned på 1000-dele af et sekund havde klubkammeraten Annelouise Villum Jensen, og de stod således placeret, at den ene af dem ikke skulle med i finalen. - Da de hørte det, gik de da helt i sort. Arrangørerne forsøgte, om det var muligt med en bane 9 i finalen, men det var ikke muligt, siger Erik Barslev.

I kvindernes 60 meter hæk sluttede Emma Steenberg på en fjerdeplads i tiden 10,04, mens Charlotte Kunø Christensen blev nummer seks på 400 meter i tiden 62,04.
- Charlotte lagde hårdt ud, som hun skulle for at gå efter bronzen, men på de sidste 100 meter gik hun kold. men alle pigerne levede op til det, som vi forventede af dem. Det var super-resultater alle sammen, siger Erik Barslev.

I næste weekend gælder det ungdoms-DM i Skive, og Silkeborgatleternes træning er planlagt til at kulminere netop der. Men det kan måske blive vanskeligt. - Jeg har netop fået besked om, at vi ikke har indendørs træningsmuligheder i Marselisborghallen i den kommende uge. Aarhus 1900 vil ikke lade os komme ind, selv om det er en kommunal hal. Vi kan end ikke komme ind med to løbere. Men det er selvfølgelig også en måde at få de unge atletikudøvere til at skifte klub på, siger Erik Barslev, der håber på en uge med tøvejr, så han kan komme på atletikstadion i Silkeborg.











 

 

 

 

 

 

 

 







DGI Landsmesterskaber i atletik i Marselisborg hallen i Århus
Af Søren Munch - 27. februar 2010
 

Hårdtslående SAK-trio snuppede seks medaljer 
 
Hele 11  gange var atletikungdom fra SAK77 på præmieskamlen ved weekendens DGI-landsmesterskaber i indendørs atletik, og tre gange skulle en af dem øverst for at modtage en guldmedalje.
 
To af mesterskaberne faldt i drengenes 14-15-års-klasse, hvor SAK77 trioen Jonas K. Jensen, Christian Bank Johnsen og Mathias V. Andersen har et hårdtslående trekløver. I alt snuppede de tre drenge 6 af de 11 SAK-medaljer, og især på 60 meter hæk var dominansen udtalt. Mathias V. Andersen vandt i 9,49 sek., men var hårdt presset af Christian Bank Johnsen i 9,52 sek., mens Jonas K. Jensen blev nummer fire i 10,09 sek.
 
Alle tre hører nu til blandt Danmarks 10 bedste på distancen - med Mathias V. Andersen som næsthurtigst i Danmark og Christian Bank Johnsen som tredjehurtigst. Der var til gengæld ikke så meget diskussion i drengenes højdespring, hvor Jonas K. Jensen endnu engang var suveræn med højden 1,70 meter og fine forsøg på 1,75 meter.
 
SAK's stærke drengetrio sørgede desuden for sølvmedalje til Christian Bank Johnsen i længdespring med 4,79 meter, mens Mathias V. Andersen vandt sølv i 60 meter-finalen med 7,89 sek. og bronze i trespring med 10,52 meter. Debutanten Sofus Kristensen, 15 år, vandt sølv på 800 meter i 2.44,65 minutter.
 
Dagens tredje landsmesterskab faldt hos de 10-11-årige piger, hvor der er ved at vokse et stortalent frem i 10-årige Claire Schmidt. Hun vandt suverænt kuglestød med 7,18 meter, og SAK-pigen blev desuden nummer tre i længdespring med 3,87 meter og nummer fire i 60 meter-finalen i 9,53 sek.
 
Endelig var der bronze til Emilie Pedersen hos de 12-13-årige piger på 60 meter hæk med 11,79 sek., mens Karen Toft hos de 14-15-årige overraskende vandt bronze i længdespring med en stor personlig rekord på 4,37 meter.

 

 

   
Mathias V. Andersen (øverst) og Christian Bank Johnsen vandt guld og sølv på 60 meter hæk for 14-15-årige drenge.

 

 
Karen Toft overraskede med bronze i længdespring hos de 14.15-årige piger.

 

 


























Vi er desværre stødt på nogle udfordringer i forhold til klubtøj. Bedst som der er taget billeder af alle SAK77´s tøj modeller, og alt er oppe at køre på hjemmesiden, har vi desværre fået besked fra Adidas, at der er kommet nye modeller.
Disse modeller skal godkendes af Dansk Atletik Forbund, da der er visse regler og normer til tøjet, når det skal bruges til konkurrencer.

Jeg har derfor ikke lagt ordre på alle de bestillinger, som I har sendt til mig. Jeg kontakter Jer alle, når det nye tøj er godkendt, for at høre om I stadig er interesseret - og måske skal have andre størrelser en bestilt.

Jeg beklager dette - hvis I skulle ligge inde med spørgsmål er I meget velkomne til at kontakte mig på 31424340 el 86810100.


 
Med venlig hilsen
 
Susanne Falck
 

















Gøteborg Inomhus
Midtjyllands Avis - 09. februar 2010

Dansk rekord kom en uge for sent

Louise Biede kunne med rette føle sig ærgerlig i weekenden. For trods et rekordløb på 60 m hæk i tiden 8,71 sek. ved et stort svensk indendørsstævne i Gøteborg blev det alligevel ikke til dansk ungdomsrekord for 17-årige.

For en uge forinden havde 16-årige Stina Troest fra Amager AC præsteret en tid på 8,65 sek., og da 16-års tiden er hurtigere end den tidligere rekord for 17-årige (8,81 sek.) regnes denne også som rekord for 17-årige.

Nu måtte SAK-løberen nøjes med at glæde sig over, at topformen er ved at indfinde sig trods meget vanskelige træningsbetingelser med sne, is og kulde på Silkeborg Atletikstadion og begrænset adgang til pigskotræning på kunststof.

- Og trods alt var tiden Louises hurtigste nogensinde på 60 m hæk, konstaterer SAK 77's sprint- og hæktræner Erik Barslev.

Han kunne glæde sig over flere gode SAK-tider ved stævnet i Sverige. 14-årige Annelouise V. Jensen præsterede med 26,31 en af årets hurtigste seniortider på 200 meter og satte også personlig rekord på 60 m hæk i 9,25 sek., og Charlotte Kunø Christensen indtog andenpladsen på seniorranglisten på 400 meter med en personlig rekord på 1.01,03 minut.













SAK77: Vi er klar til at bygge
Af Søren Munch - 04. februar 2010

Udsigten til millionbyggeri på Silkeborg Atletikstadion vækker begejstring i byens atletikklub.

Knap 10 år efter indvielsen af Silkeborg Atletikstadion er der nu udsigt til, at anlægget færdiggøres med bygninger til omklædning og toiletter.

Pengene – et beløb på 4,4 mio. kr. - har Silkeborg Kommune lånt i statens anlægspulje, og nyheden har skabt begejstring i kommunens eneste atletikklub, Silkeborg Atletikklub 1977 (SAK77).

Beslutningen indebærer, at der hurtigst skal igangsættes byggeri af omklædnings- toiletfaciliteter i nær tilknytning til atletikstadion. Samtidig er der afsat penge til en renovering af anlæggets kunststofbaner, som traditionelt har en holdbarhed på maksimalt 10 år. 

”Vi har sukket efter det her i årevis, og vi går ind i byggeprojektet fra dag ét,” sagde formand Morten Blumensaat forleden på klubbens generalforsamling, hvor han lovede, at atletikklubben meget hurtigt ville spille ud med et konkret byggeprojekt på atletikstadion.

Atletikformanden kunne ikke understrege nok, hvor betydningsfuld kommunens beslutning er for Silkeborg Atletikstadion og atletikkens fremtid i det midtjyske.

”Dels for klubben, som kan tilbyde medlemmerne tidssvarende forhold. Samtidig kan vi nu byde gæster udefra på ordentlige forhold under stævner, og dermed vil vi kunne være for større stævner og også mesterskaber. Endelig betyder det også meget for skolernes brug af Silkeborg Atletikstadion, at de kan klæde om, gå i bad og på toilet og komme i ly for en regnbyge,” sagde atletikformanden.

SAK-formanden kunne også berette om en anden stor sejr fra 2009, som ellers var fuld af sportslige højdepunkter: Kampen for en god økonomi.

Året sluttede med et overskud på hele 85.000 kr., og det står i skarp kontrast til situationen for blot trekvart år siden, da storsponsoren for klubbens hovedindtægtskilde – Almindsø-stafetten – uventet trak sig. Men en kompetent indsats af klubbens ledelse og løbets arrangørgruppe sikrede hurtigt en ny hovedsponsor og yderligere udvikling af arrangementet.

”Og med et deltagertal på tæt på 3.000 personer blev Almindsø-stafetten en økonomisk succes, som har sikret os arbejdsro,” fastslog SAK77-formanden.

Men roligt bliver der næppe i den nærmeste fremtid. For SAK77 brugte sin generalforsamling  til at igangsætte en række arbejdsgrupper, der skal komme med bud på en række af de mest presserende spørgsmål:  En fortsat god økonomi, flere trænere, faciliteter til indendørs atletik og udvikling af Almindsø-stafetten.

Og netop faciliteter bliver et hovedemne i årene fremover, for det sprudler med både elite og bredde i SAK77. Og de stiller krav, sagde klubbens sportschef Søren Munch.

”Eliten er så stærk som aldrig før, og bredden breder sig, så det er en fornøjelse. Medlemstallet i børne- og ungdomsafdelingen ligger i sommerhalvåret på over 100, og i den forløbne sommer kunne vi snildt være 60-70 aktive til træning,” sagde Søren Munch, som hæftede sig ved, at klubben ikke særligt markant har mærket noget til frafald blandt klubbens ældste ungdomsmedlemmer.

På generalforsamlingen blev Morten Blumensaat genvalgt som formand, mens Erik Terkelsen blev genvalgt som bestyrelsesmedlem. Sabrina Jepsen Bak afløste Kim Richardt i bestyrelsen, hvor Ole Gadegaard blev ny suppleant.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indestævne i Skive
Af Søren Munch - 30. januar 2010 

Rekorder i Skive

Også i Skive blev der afviklet indendørsstævne med deltagelse fra SAK77. Charlotte Kunø, 17 år, viste fin sæsonform med 62,63 sek. på 400 meter - klubrekord for 18-årige samt junior- og seniorrekord, mens Emma Steenberg også var i hopla med to personlige rekorder indendørs - 27,97 sek. på 200 meter og 63,62 sek. på 400 meter, hvilket begge var klubrekord for 16-årige. Jonas Gadegaard, 16 år, satte personlig rekord i længdespring med 5,11 meter, 400 meter med 61,01 sek. og kuglestød med 9,82 sek.
 

 

 

 

 

 

Indestævne i Århus
Af Søren Munch - 30. januar 2010 

SAK 77-sprinter sætter igen dansk rekord
SAK77's 13-årige sprinttalent Annelouise V. Jensen er slet ikke til at styre i øjeblikket. Selvom det danske vintervejr gør det meget vanskeligt at gennemføre sprinttræning i topfart, fortsætter hun med at forbedre den ene danske ungdomsrekord efter den anden.

For nogle dage siden satte hun dansk 14-års-rekord på 50 meter med 6,85 sekunder, og lørdag fik rekorden et nyt tryk nedad til 6,82 sekunder ved et stævne i Århus, hvilket naturligvis var både senior-, junior- og 14-års klubrekord. På andenpladsen på distancen kom 16-årige Louise Biede, som satte personlig rekord og 17-års-klubrekord med 6,91 sekunder.


SAK-sprintere dominerer

De to konkurrerede også på 60 meter-distancen, og her var opgøret tættere, idet de to SAK-sprintere løb over målstregen som nummer ét og to i 7,98 og 7,99 sekunder - med Annelouise V. Jensen forrest.

Med weekendens tider har SAK77 nu sine tre hurtigste piger med på seniorernes top-10 på 60 meter: Annelouise V. Jensen er nummer tre i 7,91 sek., Frederikke Borg nummer seks i 7,94 sek., mens Louise Biede er niendehurtigst med 7,99 sek. Alle tre piger stiller op til senior-DM i Skive den sidste weekend i februar.

På 60 m hæk satte Annelouise personlig rekord med 9,27, mens Louise løb på 9,01.

Stort talent i højdespring

Ved stævnet fortsatte Jonas Kløjgaard, som netop er rykket op som 14-15-årig men stadig kun er 13 år, sin spændende udvikling i højdespring med at forbedre sig med 5 cm til 1,75 meter. Dermed er SAK-springeren hele 10 cm bedre end den næstbedste i aldersklassen i Danmark, selvom han kun har optrådt i den i en måned.










Velkommen til 98’erne
Af Søren Munch - 24. januar 2010  

Årets vestdanske mesterskaber i Århus i forrige weekend (23.-24. januar) var i SAK77’s trænerstab imødeset med spænding på et ganske særligt punkt: Hvordan skulle det gå med hele 10 debutanter ved et mesterskab?

Og det spørgsmål kan besvares ganske positivt. For trods hele 12 aktive i de yngstes aldersgruppe – de 12-13-årige – og som sagt 10 debutanter ydede ”de små og nye” en flot indsats.

Dygtigt styret af træner Dorte Østergård optrådte de scenevant i de nye omgivelser, og hvis der var noget nervøsitet, så var de svært at se på dem – og det kunne heller ikke aflæses i resultatlisten.

 Det er svært at gøre præcist op, men klubbens trænere vurderer, at samtlige aktive kom hjem med mindst én personlig rekord – bortset fra Maria Kromann Knudsen, der ude i Marselisborghallen måtte indse, at hun havde for ondt i benet til at kunne stille op. Så brugte hun i stedet tiden på at hjælpe sine klubkammerater med at fordrive ventetiden i køen til længdespring og kuglestød, der var præget af meget store felter.

 Lad os prøve at tage ”de små” fra en ende af:

Det blev faktisk til hele to medaljer, og de gik ikke helt overraskende til to 97’ere – Malthe Holmgård og Emma K. Schmidt, som begge var med til mesterskaberne sidste år. Den rutine betød, at de formåede at presse sig selv langt hen i konkurrencen: Malthe sluttede en række af personlige rekorder i længdespring med hele 4,69 meter og vandt bronze, mens Emma langt hen i kuglestødskonkurrencen pustede sig selv op til et bronzestød på 9,39 meter.

 Emma M. K. Schmidt havde gabt over hele fire øvelser ved mesterskaberne, og den svære disciplin i sig selv håndterede hun fint. Det blev til en fjerdeplads i længdespring med PR 4,30 meter og en sjetteplads i finalen på 60 meter i 8,94 sek. Faktisk hendes dårligste på 60 meter den dag, for i indledende heat løb hun 8,84 sek., og den tid havde i finalen rakt til medalje. Endelig var hun decideret uheldig på 60 meter hæk i indledende heat, hvor hun efter et flot løb kiksede sidste hæk, væltede den med hænderne og blev korrekt diskvalificeret. Surt show, men Emma tog det efter hvad vi hører pænt…

 Endnu et par 97’ere stillede op: Nanna Tang Andersen valgte som den eneste af alle at løbe i bare fødder – ”det kan jeg bedst”, som hun siger – og det gav en fin tid på 60 meter (9,55) og pæne 3,72 meter i længdespring – også i indianerfodtøj. Debutanten Tobias Iversen var kommet i hårdt selskab, men fightede sig til personlige rekorder på 60 meter (12,38), længde (2,78) og kugle (4,84).  

Og så til 98’erne, som viste stor energi og en fantastisk kampgejst: For eksempel Bjarke Kristensen, der på 60 meter pressede sig ned på fine 9,65 sek. i et meget fint løb. Troels Toft overgik alles forventninger, da han pludselig svævede ud på 3,90 meter i længde – stor personlig rekord, og Malthe Them var bedste SAK-dreng med den tunge 3 kilo-kugle, der endte ude på 6,99 meter. 

Hos 98’er-pigerne nåede Emilie Pedersen i semifinalen på 60 meter efter en flot personlig rekord i indledende heat på 9,08 sek. Her blev det til 9,11 sek., og mon ikke Emilie dykker under de 9 sekunder i denne vinter? I længdespring blev Emilie nummer 10 i fine 4,02 meter, og højdespring gav en 7. plads for PR 1,25 meter. Endelig var hun på vej mod en personlig rekord på 60 meter hæk, da klubkammeraten Emma M. K. Schmidt var uheldig og gav sig til at vælte hække med hænderne på nabobanen.

 En anden talentfuld Emilie, nemlig Vejlgård, viste også lovende takter med 9,36 sek. på 60 meter, et længdespring på 3,89 meter, et kuglestød på 7,30 meter og 1,15 meter i højdespring. Endelig var Anne-Sofie Herskind med 3.04,87 min. meget tæt på sin personlige rekord på 800 meter – en tid, der indbragte en fin 10. plads.












Fire vestdanske titler til SAK77

Af Søren Munch - 24. januar 2010 

SAK77 har længe haft sprint- og hækkeløbstalenterne Louise Biede, Frederikke Borg og Annelouise V. Jensen som sikre kort på medaljeskamlen ved mesterskaber.

 Men efter weekendens vestdanske mesterskaber skal atletikinteresserede nu til at lære navnene på en række nye spændende navne fra SAK77, som stak næsen frem ved mesterskaberne, som gav SAK77 i alt 10 medaljer - seks guldmedaljer, to sølvmedaljer og to bronzemedaljer.

 For eksempel Jonas Kløjgaard Jensen, som vandt sit første individuelle mesterskab i 14-15-årsklassen, selvom han først rykkede op i aldersgruppen til nytår og endnu ikke er fyldt 14 år. Titlen kom hjem med en tangering af hans klubrekord på 1,70 meter, og med den højde er SAK77-drengen også Danmarks bedste i aldersklassen.

 Mindst lige så imponerende var indsatsen af den jævnaldrende Mathias V. Andersen, som også er ny i 14-15års-klassen og heller ikke er fyldt 14 år endnu. Det forhindrede ham dog ikke i at klippe 7/10 sekund af sin personlige rekord på 60 meter hæk og vinde i 9,50 sek. - klubrekord for 14-årige og årets næstbedste tid i aldersklassen.

 I 12-13-årsklassen maste to SAK77-atleter sig også op på medaljeskamlen. Malthe Holmgård tog i bogstaveligste forstand et kæmpe skridt fremad i længdespring, hvor han med 4,69 meter satte en stor personlig rekord og vandt bronze. Og samme slags metal var der til multitalentet Emma K. Schmidt, 13 år, der stødte 9,39 meter i kuglestød.

 Blandt de "sikre kort" var der mange glædelige momenter ved stævnet, der blev præget af et højt resultatniveau.

 Også Annelouise V. Jensen viste ekstrem skarphed med et dobbeltmesterskab på 60 meter og 60 meter hæk - og så valgte hun endda at spare kræfterne i længdespring, hvor hun formentlig havde vundet en sikker medalje. SAK-pigen er fra nytår rykket op i 14-15-årsklassen, selvom hun først fyldte 13 år i november, og præsterede med 7,91 sek. den hurtigste 60 meter, som en dansk 13-årig pige nogensinde har løbet herhjemme. På 60 meter hæk vandt hun i personlig rekord på 9,32 sek., men har endnu et stykke vej op til den danske ungdomsrekord på 8,77 sek., som indehaves af klubkammeraten Louise Biede.

 Og netop hendes forbillede, Louise Biede, viste i 16-17-årsklassen, at hun synes at være kommet ovenpå efter en lang periode med forvredne fodled, da hun blev dobbeltmester med 7,99 sek. på 60 meter og 8,97 sek. på 60 meter, selvom hun først for nylig har skiftet løbeskoene ud med pigsko. Tiden var kun 2/10 sekund fra Sara Petersens danske ungdomsrekord (8,78), som hun resten af vinteren vil foretage angreb på.

 Et tredje sprinttalent, Frederikke Borg, rykkede fra nytår op i 16-17-årsklassen og sikrede sig sølv på 60 meter i 8,01 sek. - efter Louise Biede, og også Emma Steenberg indfriede forventningerne med en sølvmedalje på 60 meter hæk i personlig rekord 9,46 sek. - også efter Louise Biede.

 Også lige uden for medaljerækken skete der spændende ting og sager for SAK77's 24 deltagere.

 Emma M. K. Schmidt blev nummer fire i længdespring (4,30 m) i 12-13-årsklassen, og samme skæbne overgik Mathias V. Andersen i 14.15-årsklassen, hvor han satte personlig rekord med 5,02 meter.

 På 60 meter endte Mathias Andersen som nummer 8 i 8,05 sek. - personlig rekord, og her kom Sonja Ditlev i semifinalen hos de 14-15-årige med 8,70 sek. - også personlig rekord. Emma M. K. Schmidt kom i finalen på 60 meter hos de 12-13-årige og blev nummer seks i 8,91 sek. efter 8,84 sek. i indledende heat. Emilie Pedersen, 12 år, kom i semifinalen hos de yngste piger med flotte 9,08 sek. i indledende heat, og Emma Steenberg blev nummer fire hos de 16-17-årige med 8,43 sek. efter fine 8,37 sek. i indledende heat. Endelig satte Jonas Kløjgaard Jensen personlig rekord på 60 meter hæk hos de 14-15-årige med 10,01 sek.

Nye klubrekorder ved stævnet

Billeder fra lørdag













SA
K77-ungdom er klar til medaljeregn
Af Søren Munch - 09. januar 2010

 Om knap 14 dage er der vestdanske ungdomsmesterskaber i indendørs atletik, og SAK77’s ungdomsafdeling står godt rustet til at sende en række af sine aktive på medaljepodiet.

Det ligger klart efter lørdagens indendørsstævne i Marselisborghallen i Århus, hvor en stribe af SAK77’s talentfulde ungdomsaktive fik kørt sig i stilling som favoritter til guld, sølv eller bronze.

 SAK77 er efterhånden godt repræsenteret i samtlige aldersgrupper, og på forhånd tegner der sig en lille håndfuld medaljeslugere. Ikke mindst stortalentet Annelouise V. Jensen, netop rykket op i 14-15-års gruppen, som satte dansk 14-års-rekord på 50 meter med blændende 6,85 sekunder, hvilket også var seniorklubrekord i SAK77. SAK-pigen vandt også 60 meter hæk med personlig rekord 9,46 sekunder og er storfavorit til mindst to gange guld ved mesterskaberne.

 I 16-17års-gruppen ser 60 metertitlen ud til at blive et opgør mellem SAK77’s Louise Biede og Frederikke Borg, som i Århus løb på 8,07 sekunder, men så sent som i december løb 7,94 sekunder. Louise Biede viste i Århus, at hun trods vedvarende problemer med anklerne er i god grundform og løb 6,96 sek. på 50 meter. Også Emma Steenberg, 16 år i år, kan se frem til et par ture på præmieskamlen efter sin flotte personlige rekord på 60 meter hæk – 9,55 sek.

Hos drengene tegner Jonas Kløjgaard, netop rykket op i 14-15-års gruppen, til at skulle på medaljeskamlen et par gange. For anden gang i denne vinter var han over 1,70 meter i højdespring og er favorit til guldet. På 60 meter hæk satte han 14-års klubrekord med 10,16 sek., men blev fulgt til dørs af hele to klubkammerater fra årgang 1996, Mathias V. Andersen der løb 10,29 sek. og Christian Bank Johnsen med 10,56 sek. Mathias V. Andersen, der kun har gået til atletik siden eftersommeren, forbedrede sig desuden i længdespring til 4,99 meter, 7,04 sek. på 50 meter og til 8,30 sek. på 60 meter.

 Og ellers koger det af talent i de næste lag i SAK77’s ungdomsafdeling, som lover godt for de kommende års mesterskaber. Luna Richardt, 14 år, satte personlig rekord på 50 meter med 7,51 sek., og Emilie Pedersen, 12 år, var hurtig på 60 meter hæk med 12,35 sek. Sissel Aboayoge, 15 år, satte personlig rekord på 60 meter med 9,19 sek., Jonas Gadegaard på 16 år forbedrede sig til 8,31 sek. på 60 meter og 9,70 meter i kuglestød, mens et nyt navn, 12-årige Philip Juul, løb fine 8,97 sek. på 60 meter. Blandt de alleryngste stak Anton Schmidt, årgang 2000, næsen frem med 3,35 meter i længdespring, tæt fulgt af jævnaldrende Gustav Pedersen, der sprang 3,20 meter.  

Klubrekorder ved stævnet:

Annelouise V. Jensen, 96 - 50 m: 6,85 - Senior klubrekord / Dansk Ungdoms Rekord 14 år /KR14
Louise Biede, 93 - 50 m: 6,96 - KR17
Frederikke Borg, 94 - 50 m: 7,00 - KR16
Emma Steenberg, 94 - 60mhæk: 9,55 - KR16
Mathias V. Andersen, 96 - 50 m: 7,04 - KR14
Jonas K. Jensen, 96 - 60mhæk: 10,16 - KR14
Jonas K. Jensen, 96 - højde: 1,70 - KR14

 
     
     
     
     

Fotograf: Erik Laursen
 

 















 

Fotograf: Erik Laursen





 



 









Årets første indestævne i Århus
Af Søren Munch - 10. januar 2009

 
Foto: Erik Laursen                  


Sort-grøn-gul invasion i Århus

 Så kan man da sige, at SAK 77’s nye klubtrøjer blev præsenteret med maner. Der var sort, gult og grønt alle vegne i Marselisborghallen, da årets første indestævne fandt sted i lørdags, den 10. januar.

 Hele 25 af klubbens vinteraktive var trukket i klubtøjet, og for første gang i klubbens historie præsterede vi at stille med deltagere i samtlige ungdomsklasser – fra lille Emma Sand hos de 9-årige til Sabrina Jepsen, der nu er 19 år. Dertil kom, at Dorte Østergård sørgede for den første kvindeveteranrekord nogensinde i klubben med sin start på 50 meter. Så vi var med på alle fronter…

 Men grundlæggende var det de unges dag ved et stævne, der med over 400 starter varede langt over fem timer. Faktisk var stævnet så langvarigt, at vi valgte at tage hjem inden den afsluttende 1500 meter (18.20), og det var nok godt det samme, for rundetællerne talte forkert, og løberne kom i stedet til at løbe 1650 meter.

 Inden det havde klubbens mange trænere og dejligt mange forældre i hallen konstateret, at der er temmelig mange af vores aktive, der har hørt efter i træningstimerne. Der røg fem klubrekorder, selvom de efterhånden er svære at få has på, og da vi var nået op på 40 personlige rekorder, opgav undertegnede at tælle. Meget flot klaret at sætte personlig rekord i hver anden af klubbens 85 starter… 

Hvis vi skal nævne klubrekorderne, så faldt tre af dem i samme løb på 50 meter. Frederikke Borg tangerede 15-års-rekorden med 7,30 sek., Camilla Jepsen Bak satte 17-års-rekord med 7,48 og Dorte Østergård satte veteranrekord for 35-39 årige med 7,49 sek. Den fjerde klubrekord gik til en af de mindste, Gustav Pedersen på 9 år, som stødte 5,89 meter i kugle.

 Hvad angår de personlige rekorder, er det umuligt at nævne alle, men vi kan da lige tage en række af de mest iøjnefaldende præstationer – aktiv for aktiv:

Vi starter med de ældste

Flot sæsondebut til Sabrina Jepsen Bak, 19 år, der sprang 1,50 m i højde og havde lovende forsøg på PR-højde 1,55 meter. Det skal nok komme i vinter, Sabrina! Frederikke Borg har igen fundet rytmen i sit sprintløb og nød godt af det med en inde-PR i længde – 4,79 meter. Camilla Jepsen Bak, 17 år, plejer ømme skinneben, men nåede alligevel 7,48 og 8,70 på 50 og 60 meter.

Og så de lidt yngre:

Jonas Gadegaard, 15 år i år, fik hul på både 60 meter (9,04) og længde (4,44 meter). Tobias Seindal på samme alder opdagede trespring og gik derfra med en fin PR på 8,47 meter. Tre piger fra årgang 1995 er nye i 14-15 årsklassen, men det er de ligeglade med: Sonja Ditlev stødte 7,55 m med den tunge 3 kilo-kugle, Karen Toft satte PR på 60 m med 9,40 sek., og Feline Miller Andersen viste noget af sit store potentiale med 1,30 m i højde.

Anne-Cathrine Dyhr, årgang 96, ligner vores næste gode sprinter med fornemme 9,01 sek. i B-finalen på 60 meter – hendes anden PR efter 9,13 sek. i indledende heat, og Luna Richardt fulgte trop med 3xPR: 9,39 sek. på 60 meter, 4,05 m i længde og fine 7,85 m i kugle som hun faktisk vandt øvelsen med.

I årgang 1997 var der også masser af PR. Jonatan Borg, 12 år, nåede allerede i det første stævne sit sæsonmål: 1,25 m i højde og satte også PR på 60 m hæk med 13,67 sek. Emilie Bak Sand har lært rigtig meget i det seneste år og satte blandt andet PR i trespring med 6,90 m. Endelig begyndte stortalentet Emma M. K. Schmidt for alvor at røre på sig med 4xPR: 60 meter (9,24), længde (4,02), kugle (7,69) og 60 m hæk (12,22).

Og så er der jo årgang 1998, hvor talenterne efterhånden står i kø for at komme til. Også ved stævnet i Århus, hvor flere af de rigtig skrappe klubrekorder var tæt på at ryge. Emilie S. Pedersen var et halvt sekund fra Louise Biedes rekord for 11-årige på 60 meter hæk med sine 11,85 sek., og hun var også stævnets hurtigste 11-årige på 60 meter med 9,45. Emilie Vejgård var dog tæt på hende med 12,12 sek. på hækken og 9,65 på 60 meter, mens en af de nye piger, Maria Kromann Knudsen, vandt sit heat på 60 meter i fornem stil (9,76). Anne-Sofie Herskind satte også personlig rekord på 60 m hæk (14,03). Hos drengene var der PR til Troels Toft på 50 m (8,66) og til Bjarke Kristensen i længde (3,32).

Claire M. K. Schmidt satte PR på 50 m hos de 10-årige med 8,41 sek. – meget tæt på klubrekorden, og hos de allermindste fra årgang 2000 var der også fuld speed på resultaterne. Gustav Pedersen snuppede som omtalt en klubrekord, mens Anton Schmidt satte rekord i længde (2,76).

Og som rosinen i pølseenden kommer Emma Bak Sand, som imponerede alt og alle med sin fremragende teknik i hækkeløb, der sendte hende i mål på 60 m hæk i 15,17 sek., selvom hun knap kunne se over hækken. Og på 50 meter var Emma med 9,87 sek. faktisk kun 2/100 fra klubrekorden. Så den kommer måske senere i 2009…

Billeder fra stævnet    Resultatlisten 

 

 

En rigtig mand støder vel kugle… Rasmus Terkelsen prøver at gå i Joachims fodspor.
Foto: Erik Terkelsen

 

   

De små tromler frem i SAK 77. Claire M. K. Schmidt klar til længdespring, mens en flok årgang 98’ere venter på at komme til. Fra venstre Emilie Vejlgård, Emilie Sand, Anne-Sofie Herskind, Maria Kromann Knudsen, Emma M. K. Schmidt og Emilie S. Pedersen. Foto: Erik Terkelsen