Startside
Op


Nyhedsarkiv-2006
Nyhedsarkiv-2007
Nyhedsarkiv-2008
Nyhedsarkiv-2009

Flot afslutning på 2008
Af Søren Munch - 27. december 2008
 

Trods en ualmindelig begivenhedsrig og langvarig sæson var det ikke just træthed, der prægede SAK 77’s deltagere ved det traditionelle afslutningsstævne, sidste chance, lørdag den 27. december i Århus.

Fem aktive fra talentgruppen, der pt. tæller 14-15 aktive, havde sagt nej til julefrokoster og sofaen for at give sig i kast med årets sidste chance for en klubrekord eller personlig rekord, inden året skifter, og man måske er i en ny aldersgruppe.

Alle greb chancen og kom hjem med personlige rekorder, og der faldt indtil flere klubrekorder – flere af dem ganske imponerende. 13-årige Sonja Ditlev fik endelig tingene til at stemme i kuglestød og forbedrede sig med 2 kilo-kuglen fra 9,10 meter til fornemme 10,18 meter. Det var klubrekord for 13-årige og en forbedring af Maiken Rasmussens rekord med hele 20 centimeter. Det bliver spændende at se, hvordan Sonja efter nytår vil håndtere 3 kilo-kuglen, men optakten var i hvert fald lovende.

Også Jonas Kløjgaard Jensen, 12 år, sluttede året med en klubrekord. Det faldt på 50 meter hæk, hvor SAK 77 ganske vist ikke tidligere har noteret en klubrekord for 12-årige drenge. Men Jonas’ tid på 9,18 sek. var faktisk kun 89/100 fra den danske 13-års-rekord, så formentlig har vi kun set en flig af unge Jonas’ evner på den korte hæk.

Blandt de 13-årige piger stak Karen Toft næsen frem, da hun endelig fik taget mod til sig i højdespring og nemt satte personlig rekord med 1,30 meter. Det kan sagtens blive til 1,40 meter eller mere for Karen i 2009, hvis modet ikke svigter i tilløbet.

I højdespring prøvede også Feline Miller, 13 år, vingerne af ved sit første stævne, og det blev til en godkendte indsats med 1,25 meter. I længdespring nåede Feline i en stabil serie ud på 4,27 meter og i kuglestød endte kuglen på flotte 8,39 meter. Og potentialet er til langt mere, så det bliver spændende at følge Feline i takt med at teknikken udvikles.

Emil Lichscheidt, 14 år, testede juleformen trods en øm akillessene, og det blev til en PR i 60 meter hæk med 13,36 sek.

Se alle resultaterne

 

 
De  små slog til ved indestævne i Århus
Af Søren Munch - 13. december 2008

De yngste og allermindste blandt SAK77’s deltagere ved indestævnet i Marselisborghallen i Århus lørdag den 13. december var også de mest effektive ved listen med klubrekorder. Hele fem stykker blev det til, da to 10-årige og en 11-årig gik i gang ved indesæsonens første atletikstævne.

Bjarke Kristensen, 10 år, som kun har gået til atletik i knap et år, blev indehaver af klubrekorden for 10-årige drenge med et flot stød på 6,62 meter, og dertil kom personlige rekorder i længde (3,32 meter) og 60 meter (10,41 sek.).

 

 

Og klubbens anden 10-årige deltager, Sanne Schjødt, var også sej da det gjaldt, selvom også Sanne synes, det var underligt, at ingen på hendes alder fra SAK 77 havde fundet vej til Århus.

Nu lykkedes det Sanne at sætte klubrekord i kuglestød med 5,26 meter samt personlig rekord i længdespring (3,05 meter) og 60 meter (10,49 meter). Flot gået af Sanne i ensom majestæt.

 

Foto: Erik Laursen    

Også Malthe Holmgård, 11 år, var stærkt kørende i sine øvelser og vendte hjem med hele tre klubrekorder. I trespring forbedrede han sin friske klubrekord fra Julklappsjakten med hele 57 centimer – fra 8,55 til 9,12 cm. I længdespring satte han klubrekord med 4,15 meter og hav et meget langt spring der var let overtrådt. Og endelig snuppede han rekorden på 50 meter med 7,99 sek. I forvejen har han klubrekorden på 800 meter, så Malthe er nu indehaver af hele fire klubrekorder i sin aldersgruppe.

Blandt de ældste var der mandefald på grund af sygdom og småskader, men det er værd at bemærke, at Camilla Jepsen Bak, 16 år, sæsondebuterede med 4,92 meter i længde, og at Sonja Ditlev på 13 år viste god form med 9,07 sek. på 60 meter og 4,26 meter i længde – og som rosinen i pølseenden: Hele 9,10 meter i kuglestød.

 Flot gennembrud af Dorethe Gamborg på 10 km
Af Søren Munch - 7. december 2008

 

 

SAK 77’s stærke veteranløber Dorethe Gamborg fik et regulært gennembrud til den danske elite ved 3. runde af DAF’s vinterturnering i Roskilde søndag den 7. december.

Med tiden 38,50 minutter satte hun ikke alene en kæmpestor personlig rekord, men røg med en niendeplads for første gang i denne vinter også ind på top-10 i vinterturneringen.

Med tiden var Dorethe kun 21 sekunder fra Marie Overbyes efterhånden bedagede klubrekord fra 1994, og meget tyder på, at rekorden ryger i løbet af vinteren. Dorethe har nemlig for alvor overvundet de sygdoms- og skadeproblemer, der gjorde hele banesæsonen og starten på vintersæsonen til en tvivlsom fornøjelse.

Det langsigtede mål for Dorethe og SAK 77’s øvrige løbepiger er nu DM i cross i starten af marts.

 

Foto: Kim Gudmand    

 

 

 
Julklappsjakten i Gøteborg
Af Søren Munch - 7. december 2008

Atletikungdom vandt små sejre i Sverige
 

Horisonten blev løftet for SAK 77’s atletikungdom, der i weekenden deltog i det store svenske indendørsstævne Julklappsjakten i Göteborg.

For Sverige er et af Europas stærkeste lande inden for ungdomsatletik med et hav af klubber og en lang række af de atletikhaller, som Danmark er så fattig på.

Alt dette vidste de 23 deltagere fra SAK 77 udmærket, og trods det vendte de hjem med en lang række personlige rekorder, ni klubrekorder, to finalepladser og en stribe præmieplaceringer.

-         Rigtig godt klaret af vores små talenter, som til daglig slet ikke har de træningsfaciliteter, som vore svenske konkurrenter har, siger holdleder Per Mortensen. 

For eksempel har det ikke været muligt at løbe hækkeløb i Silkeborg, siden udendørssæsonen sluttede i starten af oktober på Silkeborg Atletikstadion, og alligevel stak et nyt hæktalent næsen frem. Det var 12-årige Jonas Kløjgaard Jensen, som løb sig i A-finalen, hvor han blev nummer fem i flotte 10,66 sek. SAK-drengen var også godt med i trespring, hvor han satte klubrekord med 8,99 meter – dog hårdt presset af den jævnaldrende Anders T. Andersen (8,89 m), der også løb sig til andenpladsen i B-finalen på 60 meter med 8,80 sek.

I drengenes 11 års-klasse faldt også to klubrekorder – begge opnået af Malthe Holmgård i så forskellige øvelser som 800 meter (2.48,92 min.) og trespring (8,55 m).

Hos pigerne var der størst rekordaktivitet hos de 10-årige i årgang 1998, som tegner uhyre stræk allerede nu. SAK-pigerne stod nærmest i kø for at sætte personlige rekorder, og også ved kassen med klubrekorder var der kø. I hele fire tilfælde blev det imidlertid Emilie Skov Pedersen, som snuppede rekorder – i længdespring med 3,81 meter, i højdespring med 1,13 meter, i kuglestød med 5,78 meter og i trespring med 7,95 meter. I samme klasse opnåede Emilie Vejlgård også et nyt fint resultat på 60 meter, da hun løb sig i B-finalen og blev nummer seks i 9,59 sek. – kun 6/100 fra supertalentet Louise Biedes klubrekord.

Endelig satte Emma de Neergaard klubrekord for 11-årige i trespring med 8,26 meter.

 

 

Fart og tempo over vintersæsonen
Af Søren Munch - 23. november 2008

Siden indendørssæsonen startede efter efterårsferien, har der mildest talt været topfart på SAK 77’s aktive.

Mellem 50 og 65 aktive er til træning på Langsøskolen to gange om ugen, og vi har endda været nødt til at sprede træningen for de ældste til to timer om onsdagen også for at kunne være der. Fredag tager ældste træningsgruppe til Marselisborghallen i Århus og træner, og også søndag er blevet fast træningsdag på Silkeborg Atletikstadion for en del.

 Der er endnu ikke kommet gang i stævnesæsonen – bortset fra Adventsspelen i Göteborg som en bilfuld aktive var oppe til den 22.-23. november, men til gengæld var næsten 20 ungdomsmedlemmer til træningssamling i Randers den 15.-16. november. Og den 5.-7. december har hele 23 aktive meldt sig til klubturen til det store ungdomsstævne Julklappsjakten i Göteborg.

 Stævnerne herhjemme kommer først i gang lørdag den 13. december, og årets sidste stævne finder sted mellem jul og nytår i Århus. Januar byder på to stævner – blandt andet vestdanske ungdomsmesterskaber – og i februar står den på DGI’s landsmesterskaber og indendørs-DM (14 år og op efter).

 Uden for i kulden har vores løbere været i aktion – blandt andet med deltagelse i DAF’s vinterturnering – en serie af crossløb, landevejs- og gadeløb, som løber fra november til marts næste år. Dorethe Gamborg og Fanny Sørensen deltog i 1. runde -  et crossløb i Odense – hvor Fanny blev nummer 9 i ungdomsklassen og Dorethe fik en flot 14. plads i det stærke seniorkvindefelt.

I 2. runde var pigerne udvidet til en trio, idet 17-årige Ida Bobach også stillede op, og her forbedrede Fanny Sørensen sig til en 5. plads, men Dorethe blev nummer 16. Løbene på Bellahøj i København var uhyre stærkt besatte, fordi der samtidig blev afviklet nordiske mesterskaber i cross, og både Dorethe og Fanny havde kun omkring et minut op til den nærmeste danske landsholdsløber.

 

 

 
Louise åbnede indesæsonen med tredobbelt rekord
Af Søren Munch - 23. november 2008

SAK 77’s talentfulde sprinter Louise Biede, 15 år, fik i weekenden en fantastisk start på indendørssæsonen i atletik, da hun ved Adventsspelen i Göteborg satte ikke færre end tre danske ungdomsrekorder i lige så mange starter.

Som så mange gange tidligere i de tre foregående sæsoner var det 60 meter, 60 meter hæk og 200 meter-distancen, som måtte ”holde for”, da den talentfulde Silkeborg-pige kom i rekordhumør.

Første rekord faldt på 60 meter, hvor Louise Biede tangerede en 12 år gammel 15 års-rekord med 7,91 sekunder. Det var samtidig en forbedring af hendes egen personlige rekord med 7/100 sekund – og selvfølgelig seniorklubrekord.

Rekorden på 60 meter hæk blev til gengæld hendes helt egen, for med tiden 8,80 sek. aflivede hun Aalborg-sprinteren Christina Holms efterhånden 19 år gamle rekord for 15-årige, der lød på 8,83 sek. Samtidig fik hun sat en tyk streg under, at hun i øjeblikket er Nordens hurtigste ungdomshækkeløber, da Sveriges store talent Ulrikka Nyhlén slet ikke stillede op i hækkeløb.

I sin sidste start ved stævnet i Friidrottens Hus faldt 15 års-rekorden på 200 meter, da Louise Biede flyttede rekordtiden fra 25,90 til 25,74 sek. – også seniorklubrekord.

Med weekendens tre rekorder er Louise Biedes samlede antal ungdomsrekorder dermed oppe på 22 – 11 indendørs og 11 udendørs, og dermed er hun den mest dominerende danske ungdomsatlet lige nu.

Ved stævnet præsterede Emma Steenberg, 14 år, også to fremragende præstationer med 10,44 sek. på 60 meter hæk og 28,14 sek. på 200 m – personlig rekord med næsten to sekunder. 

Flotte bronzemedaljer til SAK-løbere
Af Søren Munch - 22. november 2008 

Medaljerne skinnede om kap med ansigterne, da SAK 77 lørdag den 22. november vendte hjem fra de vestdanske mesterskaber i cross i Viborg.

Viborg AF havde lavet en flot og smukt beliggende rute mellem det nye imponerende Viborg Atletikstadion og Søndersø, hvorfra der var en fantastisk udsigt over Viborg. Det var de aktive vist ligeglade med, for ruten var også krævende og hård med et par gode bakker på, så der blev ikke tid til meget sightseeing for løberne.
 

 
Jonas Kløjgaard Jensen og Laurids Tarpgaard   Rasmus Terkelsen Fanny Sørensen og træner Søren Munch

 Heller ikke for SAK 77’s fire deltagere, som stillede op i klubbens nye flotte konkurrencedragt. I drengenes 12-13 års-klasse havde tre 12-årige gutter taget udfordringen fra klubbens trænere op – og derfor fik både Rasmus Terkelsen, Jonas Kløjgaard Jensen og Laurids Tarpgaard deres debut ved et crossmesterskab. Og lad os bare slå fast: Det gik godt. Alle tre løb et veldisponeret løb over 4 km, og i mål var de godt brugte, men ikke mere end at de var på benene et par minutter senere. Lidt overrasket over, at det havde været hårdt, men at de havde klaret den. Der var ingen individuelle medaljer til drengene, men da medaljeoverrækkelsen nåede til holdløbet, viste det sig, at SAK-trioen havde vundet bronze – kun 17 sekunder fra sølvet. Meget flot…

 Fanny Sørensen var ene om at repræsentere pigerne i 14-15-årsklassen, hvor hun sled sig til en bronzemedalje efter de to stærke Viborg-piger Nanna Bagger og Michelle Jakobsen. I mål var Fanny omkring 30 sekunder fra sølvmedaljen, men var godt tilfreds med sit løb, fordi vinterens crossløb for hende primært er træning og forberedelse til næste forårs banetræning.

 Ekstra herligt var det, at op mod en halv snes forældre og andre familiemedlemmer var mødt op for at heppe på drengene. Dejligt, for det betød, at alle havde husket klubtøj og næsten alle havde husket pigsko.

 Jeg glæder mig allerede til næste gang vi skal af sted til crossløb…

   
Flot bronzemedalje til de 12-årige drenge fra SAK 77   - og til Fanny Sørensen i 14-15 års-klassen  

Link til flere billederFantastisk start på indesæsonen: 66 aktive til træning
Af Søren Munch - 20. oktober 2008 
 

Der var fyldt til sidste kvadratcentimeter, da SAK 77 mandag den 20. oktober tog hul på indendørsæsonen på Langsøskolen. Hele 66 aktive - fordelt på fem træningsgrupper - var mødt op, og med trænere og forældre var mindst 80 personer i gang i hallen og den tilstødende sal.
 
To nye gruppe debuterede indendørs - handicapgruppen, der under Ole Gadegaard og Lone Borgs ledelse har haft en fin udesæson og nu prøver at følge succesen op indendøre, samt talentgruppen, hvor hele 16 aktive mødte op for at gå til makronerne. Derudover fortsætter de tre andre grupper - ældste gruppe, mellemste gruppe og yngste gruppe, og her var der også godt besat.
 
De mange aktive kan godt vække bekymring, for der skal ikke meget tilgang til, før rammerne ganske enkelt bliver for snævre. Samtidig har vi ikke den lille sal til rådighed på torsdage, så der skal tænkes utraditionelt - og det er der også blevet. Blandt andet har ældste gruppe valgt at bruge nogle ledige timer onsdag kl. 16-18 til ekstratræning og vil også bruge nogle torsdage på Silkeborg Atletikstadion. Det betyder, at der så er mere plads til de øvrige grupper i hal og sal.
 
Formand Morten Blumensaat var klar med kameraet på den første træningsaften og dokumenterede, at selv den største idrætshal kan blive for lille.

 

     
Handicaptræning i den lille sal. Foto: Morten Blumensaat   En sjælden pause hos talent- og ældste gruppe.
Foto: Morten Blumensaat
   
         
Så mange er man når han er et stykke over 70 til træning. Foto: Morten Blumensaat

Flere billeder fra træningen 
Rekordregn ved SAK 77’s sæsonafslutning
Af Søren Munch - 4. oktober 2008 

Der var hagl og regn, modvind og medvind, overskyet og blændende solskin over Silkeborg Atletikstadion, da SAK 77 sluttede årets udendørssæson med sit store familiestævne lørdag den 4. oktober.

Og der var også flot atletik at se på trods det meget sene tidspunkt på sæsonen. Hen ved 100 aktive ungdomsmedlemmer og deres forældre tilbragte en eftermiddag med atletik, og da dagen var omme, var der ikke alene sat to danske ungdomsrekorder, men også hele 16 klubrekorder i alle aldre.

 De mange deltagere stillede desuden op på hele 23 familiehold, der deltog i den prestigemættede familiekonkurrence. Her gik sejren til Team Steenberg bestående af Emma Steenberg (14 år), Karoline Steenberg (12 år) og Mads Steenberg (50 år) efter en hårdt opgør med Borg-banden.

Ved den efterfølgende fællesmiddag stillede knap 100 medlemmer op og var med til at give sæsonafslutningen en hyggelig afrunding. 

-         Vi er fantastisk glade for den opbakning, som rigtig mange forældre giver ikke alene deres børn, men også atletikklubben ved at møde op til et sådant arrangement, siger bestyrelsesmedlem Kim Richardt, som selv var en af de mest aktive på kunststoffet. 

Stævnet fik en fornem optakt, da klubbens store hækkeløbs-talent Louise Biede, 15 år, efter en lang sæson plaget af modvind i en række afgørende løb endelig fik en fuldtræffer. Over distancen 300 meter hæk fik hun noteret tiden 42,54 sekunder, som ikke alene er dansk 15 års-rekord, men samtidig det hurtigste en dansk ungdomsløber nogensinde har løbet på distancen.

I skyggen af Biede lykkedes det faktisk Viborgs 12-årige talent Annelouise V. Jensen at sætte endnu en dansk ungdomsrekord, da hun løb på distancen på 49,57 sek.

 

Dagens danske rekorder    
       
Piger 15 år 300 m hæk  Louise Biede 42,54 sek.
Piger 12 år 300 m hæk Annelouise V. Jensen, Viborg    49,57 sek.
       
Dagens klubrekorder      
       
Drenge 8 år Bold  Rasmus Vejlgård    31,28 meter
       
Drenge 11 år 600 m  Malthe Holmgård 1.58,34 min.
  Kugle     Jonatan H. Borg        7,33 meter
       
Mænd veteran 50-54 år 800 m     Erik Terkelsen    2.35,79 min.
       
Piger 9 år Kugle   Claire Moltke Schmidt  6,17 meter
       

Piger 11 år

Kugle  Emma Moltke Schmidt  7,70 meter
       
Piger 15 år 300 m hæk  Louise Biede         42,54 sek.
       
Kvinder veteran 30-34 år 100 m    Karina Isager    19,16 sek.
  800 m          Mette Changiz  3.31,91 min.
  Længde  Mette Changiz 2,85 meter
       
Kvinder veteran 35-39 år Længde  Dorte Østergård     4,72 meter
       
Kvinder veteran 40-44 år 100 m    Yujie Huang   18,49 sek.
  Længde   Yujie Huang 2,30 meter
       
Kvinder veteran 45-49 år 100 m    Inger M. Skov        17,59 sek.

Resultatlisten    Resultatet af holdkonkurrencen      Billeder fra stævnet


SAK 77 slog til i nye farver
Af Søren Munch - 27. september 2008


Efter 30 år klædt i gult og grønt har SAK 77 valgte at skifte til en ny klubdragt, og det betød, at klubbens godt 35 deltagere ved weekendens vestdanske mesterskaber for hold gik helt i sort.

Helt galt gik det nu ikke, for tre af SAK 77’s fem tilmeldte hold kom hjem med én gang guld- og to gange sølvmedaljer. SAK 77 blev dermed en af stævnets mest vindende klubber og fik fra starten markeret, at man nu for alvor skal til at holde øje med den nye sorte klubdragt med SAK 77 i gul-grønt på brystet – et design, som er blevet til i et samarbejde med Adidas og Intersport Silkeborg. 

  

    Størstedelen af SAK 77’s deltagere ved de vestdanske ungdomsmesterskaber for hold i Herning – iklædt nye klubdragter.

Langt størstedelen af SAK 77’s ungdomsmedlemmer er under 14 år, og det vakte derfor stor begejstring, at klubbens 10-11 års-pigehold for første gang slog til med sølvmedaljer og dermed viste, at der er talentfulde afløsere på vej for SAK 77’s stærke 14- til 18-årige piger.  

Pigeholdet sluttede med 11.529 point godt 500 point efter Esbjerg og vandt undervejs fire af disciplinerne.
Helt i særklasse var 11-årige Emma Moltke Schmidt, som vandt højdespring i klubrekord 1,25 meter og kuglestød ligeledes i klubrekord 7,80 meter samt var sidste løber på stafetholdet, der vandt 4x60 meter i flotte 38,34 sek. Endelig blev hun nummer to på 60 meter i 9,28 sek.
Dertil kom, at Thea Seindal blev nummer to i 60 meter hæk i 13,22 sek., og at Mette Jertrum Hansen vandt 1000 meter i 3.42,56 min. en fornem indsats af holdet, der også talte Anne Sofie Herskind, Nanna T. Andersen og Emma B. de Neergaard.
 
    Emma Moltke Schmidt på vej mod sejren i højdespring – en af hendes tre førstepladser i Herning.

 De små pigers forbilleder – de stærke 14-15 årige piger  - var som ventet suveræne i den ældste aldersgruppe og havde med 9.881 point næsten 2.000 points afstand til Århus 1900. Ikke uventet var den tredobbelte danske ungdomsmester Louise Biede suveræn og vandt sine fire starter – 100 meter i 12,92 sek. i, 80 meter hæk i 11,66 sek. og 300 meter i seniorklubrekord 41,13 sek. Desuden var Biede en stærk fjerdedel på 4x100 meter, der sammen med Frederikke Borg, Emma Steenberg og Marie Christensen gav så flot en sejrstid som 53,05 sek. Fanny Sørensen, dansk ungdomsmester på 1500 meter, tog sig af sejren på 1500 meter i 5.02,16 min., og Frederikke Borg vandt kuglestød i 8,86 meter. Endelig blev Emma Steenberg nummer to i længdespring i personlig rekord 4,80 meter, mens Nadia Jepsen Bak blev nummer tre i spydkast med 19,88 meter, og Ida Jepsen Bak sprang 1,30 meter i højdespring, mens Marie Christensen blev nummer tre i diskoskast med 16,18 meter.

 Der var også sølv til SAK 77’s 14-15 års-drengehold, som dog kun havde Århus 1900 at kæmpe imod. Det betød en oplevelse for livet for Jonas Gadegaard, der ligesom de øvrige deltagere i højdespring blot så til, da 15-årige Jannick Klausen fra Århus sprang 2,13 meter – verdens bedste spring af en 15-årig i 2008! Her blev der sat personlige rekorder af Søren Sylvest (13,78 sek. på 100 meter), Tobias Seindal på 1500 meter (5.47,90) og 300 meter (52,47 ), Emil Lichscheidt i stangspring (1,20 m) samt Emil Bak i diskoskast (19,71).

 På de to sidste hold var der også mange personlige rekorder, men ingen medaljer. Mixholdet i 10-11 års-klassen blev nummer 8 ud af hele 11 hold med 8.585 point, og her blev der sat klubrekord på 1000 meter af 8-årige Sara Lange, der løb 4.12,36 min. Holdet bestod af desuden af Emilie Vejlgård, Claire Moltke Schmidt, Ulrikke L. Andersen, Sofie Padkjær, Troels Toft og Bjarke Kristensen.

I drengenes 12-13 års-klasse blev SAK 77 nummer 7 ud af 10 hold, men havde den laveste gennemsnitslader og har således fremtiden foran sig i aldersgruppen. Tre klubrekorder for 12-årige faldt: Laurits Juel Tarpgaard løb 3.23,23 min. på 1000 meter, Jonas Kløjgaard løb 1,490 sek. på 80 meter hæk, og på 4x80 meter løb Malthe Holmgaard, Jonas Kløjgaard, Anders T. Andersen og Rasmus Terkelsen fine 47,48 sek. Der var desuden personlige rekorder til Rasmus Terkelsen på 1000 meter (3.31,63 min.), Malthe Holmgaard på 80 meter (12,16 sek.) og Jonatan Borg i højdespring (1,15 m).

 

    Malthe Holmgaard afleverer depechen til Rasmus Terkelsen i de 10-11- årige drenges 4x80 meter.

 

Rekordstort atletikstævne i Silkeborg 
Af Søren Munch - 21. september 2008

Ungdomsatletikken i Midtjylland lever og har det godt, og det blev meget markant understreget med rekorddeltagelse i DGI-amtsmesterskaberne på Silkeborg Atletikstadion.

Hele 114 deltagere stillede op mandag den 15. september, og som så ofte før med værtsklubben SAK 77 med klart det største antal deltagere. I alt 64 af klubbens godt 115 børne- og ungdomsmedlemmer var med, og dertil kom 19 aktive fra Stoholm IF, 21 fra Viborg AF og 10 fra Herning AM – alle stærke børne- og ungdomsklubber.

SAK 77 kunne bryste sig af to amtsmestre – Claire Moltke Schmidt i pigernes 0-9 års-klassen med 2176 point samt Nadia Jepsen Bak, som vandt de 14-15årige pigers klasse med 2629 point.

Resultatniveauet var højt, og det kunne blandt andet aflæses på, at alle klubber sikrede sig amtsmester-titler. Mest effektiv var Viborg AF’s hold, som sikrede sig tre amtsmestre, Stoholm vandt to, mens Herning vandt en enkelt titel.

I mange af klasserne blev titlerne først fordelt efter hårfine opgør på højt niveau, og der blev således uddelt ikke færre end 20 guldnåle efter DGI’s pointtabel – et meget højt tal. Desuden blev der uddelt hele fem såkaldte ”supernåle”, som gives til et ekstraordinært højt pointtal. Blandt modtagerne af en ”supernål” var SAK 77’s Claire Moltke Schmidt, der nåede 2178 point og vandt sin klasse med bare fire point.

Stævnerne på Silkeborg Atletikstadion plejer at være en god anledning for mange nye medlemmer til at prøve sig af under ”sikre” forhold, og amtsmesterskaberne blev ingen undtagelse. SAK 77’s store tilgang i de yngste rækker sås tydeligt i yngste klasse 0-9 år, hvor vi havde hele 23 aktive til start. En del af dem endda til deres første atletikstævne nogensinde. Bedste SAK-pige hos de yngste var Claire Moltke Schmidt med 2178 point, og bedste placering hos drengene blev en tredjeplads til Magnus Justesen med 1374 point.

Hos piger 10-11 år var SAK 77 uhyggeligt stærkt repræsenteret med tre piger i top-5 og seks piger i top-10 i stævnets største aldersgruppe med 30 aktive til start, og drengene fulgte også godt med.

Hos pigerne blev Emma Moltke Schmidt nummer to med 2660 point – kun fem point efter vinderen, og blandt drengene blev Malthe Holmgård nummer to med 2418 point.

Stævnets højeste pointtal faldt hos de 12-13 årige piger, hvor Viborgs supertalent Annelouise V. Jensen samlede 3604 point. SAK 77’s Ida Jepsen Bak var nu ikke tabt bag en vogn og blev nummer to med 3203 point. Hos drengene dominerede to meget stærke Stoholm-drenge, men begynderen Anders T. Andersen kunne godt være sin tredjeplads og 2640 point bekendt.

Nadia Jepsen Bak vandt de 14-15 årige pigers amtsmesterskab med 2629 point, mens Kris Thomsen fra Stoholm tog sig af drengenes med 3410 point. Her blev bedste SAK-dreng Jonas Gadegaard på fjerdepladsen med 2328 point.

I alt blev der opnået 5 supernåle, 20 guldnåle, 22 sølvnåle og 43 bronze-nåle.Superveteran blev SAK 77’s 10. danske mester i år
Af Søren Munch - 21. september 2008

 Når veteraner runder de 50 år, så får de lov til at gå en vægtkategori ned i kasteredskaber. Og det kunne mærkes på længderne, da Peer T. Jensen, nybagt veteran i 50-54 års-klassen, i weekenden sikrede sig en DM-titel i kastefemkamp.

Peer havde taget hele den lange vej til Herlufsholms stadion i Næstved, men det var turen værd, for hans guldserie på 3317 point indeholdt en stribe fine personlige rekorder. For første gang skulle Peer prøve kræfter med en kugle og en hammer på 6,0 kilo, og det gav to personlige rekorder på henholdsvis 11,83 og 41,06 meter. Også i vægt debuterede han med et nyt redskab – denne gang på 11,86 kilo – og det gav en fornem personlig rekord på 15,21 meter. I spydkast og diskoskast måtte Peer stadig kæmpe med seniorvægtene på 800 gram og 2,0 kilo, men nåede alligevel pæne 37,40 og 35,48 meter.

Med titlen blev Peer T. Jensen den tiende SAK77’er, som i 2008 sikrede et dansk mesterskab. De ni øvrige er Marianne Simonsen (2 stk.), Erik Terkelsen (1), Svend Christensen (1), Louise Biede (5), Fanny Sørensen (1), Camilla Jepsen Bak (1), Maiken Rasmussen (2), Camilla Rasmussen (1) og  Frederikke Borg (1).DM Ungdom i Hvidovre

Af Søren Munch - 13. september 2008

Det næsten perfekte ungdoms-DM

 Der var guld, der var sølv, der var bronze, der var topresultater, og der var perfekt timing af formen.

Jo, det var ikke tosset at være SAK 77-træner ved årets danske ungdomsmesterskaber på Hvidovre Stadion den 13.-14. september, som udviklede sig til at blive det bedste mesterskabsstævne i en årrække for de gul-grønne.

 SAK 77’s hold var på otte aktive – alle piger, og helt bevidst havde aktive og trænere valgt at satse på lidt færre starter for til gengæld at kunne fokusere fuldt og helt. Således var den krævende 1000 meter stafet valgt fra i år, og flere aktive havde kun 1-2 starter. Det gav lange pauser, men også tid til at snakke tingene grundigt igennem mellem træner og aktiv.
 

   
 Bronze til Emma Steenberg   Guld til stafet-holdet   Guld til Fanny B. Sørensen

 Og strategien gav pote, for medaljerne og de gode resultater væltede ind fra SAK’s første DM-start: Bronze til skarpe Emma Steenberg (14-15 år) på 300 meter hæk, hvor hun med 49,17 sek. savede næsten to sekunder af sin personlige rekord. Så var niveauet lagt, og dér blev det resten af weekenden.

Desværre havde en drilsk vind også indfundet sig på Hvidovre Stadion, og det gjorde det til lidt af en prøvelse i sprint- og hækkeløbene. Faktisk kan vi godt tillade os at sige, at Louise Biede (14-15 år) nok var kommet hjem med en ny 15 års-rekord på 80 meter hæk, hvis det ikke havde været for en modbydelig modvind i finalen, hvor hun på førstepladsen klokkede 11,57 sek. – 16/100 fra sin danske rekord. Vinden drillede også på 200 meter, hvor det i stiv modvind blev til en suveræn sejr i 26,48 sek. Nej, Louise har så sandelig ikke været heldig med vinden i år, og heller til DMU var der på nogen måde medvind. Men trods det et flot DMU til Louise, som med 2 x individuelt guld og 1 x sølv viste, at hun trods sine fodproblemer i år stadig er urørlig i aldersgruppen.

 Til gengæld havde Louise vinden i ryggen på anden tur på 4x100 meter (16-17 år), hvor 15-årige Maiken Rasmussen på en formidabel førstetur bar depechen frem. Ligeledes 15-årige Louise blev klokket til en ”flyvende” 100 meter på langsiden på 11,6 (!) sekunder, hvorefter 15-årige Camilla Rasmussen løb en fremragende tur i opløbssvinget og afleverede til 14-årige Frederikke Borg, der fejede al modstand til side og løb i mål i seniorklubrekord 49,86 sek. Det var samtidig årets tredjehurtigste seniortid, og det kan nok tælles på en hånd i DAF’s historie, at et så ungt hold – tvillingerne Rasmussen fylder 16 lillejuleaften – løber så stærkt!

 Et andet af dagens store højdepunkter blev de 14-15 årige pigers 1500 meter, hvor undertegnede nok havde knyttet et lille håb til Fanny Sørensen, som har vist fantastisk fremgang i år. Men niveauet var højt – nok det bedste i en årrække, feltet var stort (18 løbere!) og så stærkt som det kunne blive, så det ville blive svært. Men Fanny holdt taktikken, gik med i det forventede tempoløb og placerede sig godt i feltet. Men de sidste 300 meter overgik alligevel alt hvad undertegnede har set fra en 15-årig pige – og Fanny rykkede fra femte- til tredjepladsen og på de sidste 100 meter helt uimodståeligt fra de andre piger. I mål i 4.49,86 min. – seniorklubrekord og pr med næsten tre sekunder og samtidig ottendebedste seniortid i år. Og så måtte træneren fælde en lille tåre…

Om søndagen løb Fanny Sørensen bronzen hjem på 3000 meter i 10.52,78 min.

 Det var også tæt på tårer hen mod lørdag aften, da Maiken Rasmussen (16-17 år) tog fat på sin eneste individuelle start – spydkast. Men det var værd at vente på, for allerede i anden runde leverede Maiken det teknisk perfekte kast og svirpede 600 gram-spyddet ud på 38,45 meter – seniorklubrekord med over 3 meter og Danmarks syvendebedste seniorkast i år. Det så legende let ud, at Maiken ikke helt selv troede at det var så langt, men dommeren overbeviste hende om det modsatte, og så fulgte en række nervepirrende runder, hvor Maiken forsøgte at gentage det fremragende kast, mens konkurrenterne – blandt andet Spartas Nina Otto som i år har kastet næsten 41 meter - nærmede sig bagfra. Ingen nåede dog over 38 meter, og dermed var Maikens meget overraskende – og meget fortjente - DM-guld hjemme. Ingen har som Maiken så længe haft potentialet uden at kunne ”få det ud”, men i Hvidovre lykkedes det altså endelig…

 Camilla Jepsen Bak (16-17 år) blev ligesom de øvrige hækkeløbere generet kraftigt af modvind, og på den baggrund var hendes bronze-tid på 100 meter hæk på 16,83 sek. absolut godkendt. Hun havde også sæt næsen op efter endnu en medalje i længdespring, og efter en kraftig træningsindsats op til DMU var der noget der tydede på, at Camilla skulle springe langt. Men i stedet blev Camilla sammen med Camilla Rasmussen ofre for en fortolkning af startreglerne, som hele SAK-lejren fandt urimelig. Camilla og Camilla havde glemt at krydse sig af på startlisterne til længdespring (16-17 år) og blev derfor streget af startlisten. Selvom vi bad så mindeligt, var Hvidovre-lederne iskolde og kunne slet ikke se, at det var noget de skulle bidrage til løsningen af. Surt for 2 x Camilla, især i betragtning af at sølvmedaljen gik for jævne 4,82 meter.

 Også Louise Biede blev ramt af fejl blandt stævnets officials. Louise mistede en oplagt guldmedalje, da starteren i 100 meter-finalen skød løbet i gang, mens halvdelen af feltet stadig var på vej i ”færdige”-stilling. Reservestarteren nåede ikke at skyde løbet af, og Louise måtte af sted fire meter efter sin værste konkurrent, som hun lige præcis manglede 2/100 i at hente. Superærgerligt, og endnu mere surt, fordi fejlen helt oplagt lå hos starteren.

 Men vi skal sluttede positivt af – som vi begyndte – og det bliver med to glædelige bronzemedaljer. Dels til Sabrina Jepsen Bak (18-19 år), der kronede et flot comeback i år med årsbedste i højde på 1,50 meter og en bronzemedalje, dels til Frederikke Borg (14-15 år), der vandt bronze på 300 meter i 43,64 sek., selvom hun havde fået den skarpe kurve på bane 1. Formidabelt af Borg’en, der også blev nummer 4 på 200 meter.

 

     
 Bronze til Sabrina Jepsen Bak   Sølv til Louise Biede    

Flere fotos


SAK77 i eliten efter nærmest perfekt holdkamp
Af Søren Munch - 31. august  2008

 Kvalifikation til elitedivisionen kvinder, Bagsværd:

Amager AC      98

SAK 77             93,5

Aalborg AM      80,5

Helsingør IF      76

KIF                       72

Randers Freja    trukket

 

Der skulle tre forsøg til, inden SAK 77’s danmarksturneringshold for kvinder lærte lektien i elitedivisionen.

Hverken i Århus i maj eller i Odense i juni spillede klaveret vores melodi, men da det så endelig skete i kvalifikationen til elitedivisionen på Bagsværd Stadion søndag den 31. august, kan det nok være, at det skete, så de stadig kan huske melodien derovre i København.

Ikke alene gav SAK-pigerne stærke klubber som KIF og Helsingør IF en på goddagen, men vi fulgte også Danmarks stærkeste ungdomsklub, Amager AC, helt til dørs i en match, der var tæt på det perfekte.

I den første tredjedel hang vi godt på med en tredjeplads, men midtvejs i matchen rykkede pigerne gevaldigt og bragte sig faktisk i spidsen. I slutspurten var Amager AC imidlertid for stærk i løbeøvelserne, men vi sluttede kun 4,5 point efter det hold, som en københavnsk atletikleder fra matchens start betegnede som ”urørligt”. Andenpladsen var helt sikker, idet Aalborg AM var hele 13 point efter, mens Helsingør sluttede 17 point bagefter.

 Det var en helt igennem fremragende holdindsats, der blev ydet på Bagsværds lille, hyggelige stadion. I samtlige 18 øvelser blev der enten sat klubrekord eller personlig rekord, eller vi satte os på en god placering – og i mange tilfælde var der både point og rekord.

I listeform kan det gøres således op:

 • 4 seniorklubrekorder
 • 4 førstepladser
 • 4 andenpladser
 • 4 tredjepladser
 • 8 personlige rekorder.

 Det var faktisk sværere end man skulle tro. Først og fremmest på grund af matchens længde: Femenhalv time er faktisk rigtig længe at holde koncentrationen oppe, men det lykkedes det i modsætning til de første to runder pigerne at gøre nærmest til perfektion. Humøret var højt, selvtilliden i top, og efterhånden som matchen skred, steg troen på en god placering i takt med at modstanderne sakkede agterud. Midtvejs i matchen var KIF sat af, og sidst i matchen knækkede også Aalborg og Helsingør IF – sidstnævnte udgik simpelthen på 4x400 meter. Med til historien hører også, at et af rækkens stærke hold – Randers Freja – slet ikke kom til start, knækket af skader og afbud.

SAK 77’s hold var stort set i stærkeste opstilling – bortset fra Mette Odgaard, som er taget på high school i Nebraska, og vores stærke veterankaster Anette Christensen, som desværre har pådraget sig en diskusprolaps i nakken. Til gengæld trådte Dorte Østergård helt og fuldt ind på holdet og fik blandt andet en fin debut som stangspringer, langdistanceløberen Dorethe Gamborg var rask igen, og endelig kom Louise Biede for første gang til start uden skader.

 Dagens store pointsluger var kasteren Marianne Simonsen, der var urørlig i diskos og kugle. Den danske diskosmester satte endda årsbedste med 43,27 meter og fulgte op med 11,96 meter i kugle og personlig rekord i hammerkast, 29,10 meter. I alt 17 point til Marianne! Den tredje sejr var en noget større overraskelse, idet ingen havde ventet, at Maiken Rasmussen kunne besejre et stærkt felt af ungdomskastere. Men Maiken fortsatte den seneste tids flotte fremgang og lagde ud med 35,77 meter – en forbedring af en 15 år gammel klubrekord. Og så var der vist nogle jævnaldrende, der fik lidt at tænke over inden ungdoms-DM om 14 dage…

 Også Louise Biede fik sat sig i respekt på 200 meter, da hun fulgte Danmarks tredjehurtigste sprinter, Kathrine Mikkelsen fra Aalborg, til dørs i 25,62 sek. i stærk modvind – pr og seniorklubrekord med 3/10 og samtidig årets sjettehurtigste seniortid. Samtidig klarede Louise som den første SAK77-aktiv nogensinde kravet til ungdoms-VM (under 17 år) næste år, men det er en helt anden sag. 100 meter var også generet af modvind, så her var 12,78 sek. på tredjepladsen aldeles godkendt.

 Søndagens tredje seniorklubrekord tilfaldt Dorte Østergård, der 17 år efter sin seneste pr nu fik et nyt liv som stangspringer. Efter tre ugers kamp med stangen præsterede Dorte små mirakler med stangen og klarede 2,25 meter – en markant klubrekord. Og der var løfter om mere, for der var gode spring på 2,40 meter. Den fjerde seniorklubrekord kom på 4x400 meter med 4.27,12 min., selvom Louise Biede måtte trække sig kort før start med en øm fod. Afløseren Maiken Rasmussen var dog godt løbende og sikrede sammen med Camilla Jepsen Bak, Dorte Østergård og Frederikke Borg en fin afslutning på matchen.

 I afdelingen for flot fight tog Fanny Sørensen kegler. Fanny erobrede Bagsværd Stadions hjerter med to for hende usædvanligt offensive løb på mellemdistance. Først glædede hun sin træners gamle løberhjerte med en fuldblods satsning på 800 meter. 68 sekunder på første omgang er seks sekunder hurtigere end forrige gang hun løb 800 meter, og helt frem til 650 meter lignede tiden noget med 2,22. På opløbet kunne kun en enkelt Amager-pige presse sig forbi Fanny, der trods træthed fik en fin pr – 2.25,03 min. Også på 1500 meter prøvede Fanny en satsning i front, men det blev lidt for tungt, og hun måtte bøje sig for to Amager-piger i spurten. Men respekt – det vandt hun…

 Også Camilla Jepsen Bak kunne se sig selv i spejlet efter en hård dag med fire starter. Det er de færreste der er i stand til at levere varen i to spring, et hækkeløb og en 400 meter, men Camilla gjorde det. Toer i trespring (9,83 i modvind), treer i længde (4,72 uden at noget fungerede) og 100 meter hæk (18,53 sek. efter to skub fra en modstander) og en fin tur på 400 meter-stafetten. Mere kan man ikke forlange. Nu venter vi spændt på, hvad en helt frisk Camilla kan gøre ved ungdoms-DM.

 Holdet talte tre 94’ere, som kom til at spille vidt forskellige roller. Frederikke Borg blev bevidst sparet på 200 meter for at være helt frisk til de to stafetter, og det gav pote. Sidste tur på 4x100 meter, som gav en aldeles sikker sejr på halvandet sekund, og Frederikke fik også lov at slutte af på 4x400 meter. Emma Steenberg satte personlig rekord på 100 meter hæk (seniorhøjde) med 19,95 sek. og var tæt på i 400 meter hæk med 73,72 sek., mens Marie L. Christensen som kompensation for ikke at komme i aktion som reserve stillede op i diskoskast. Som Marie sagde med sit fantastiske gåpåmod: Nu ved jeg da hvor meget en seniordiskos vejer…

I den anden af aldersskalaen kunne holdets to 71’ere også godt være indsatsen bekendt. Dorte Østergård nærmede sig på 400 meter en ældgammel personlig rekord med 63,72 sek. mens Dorethe Gamborg sikrede holdet gode point med en andenplads på 5000 meter og en solid afslutning på 1500 meter. Tidsmæssigt kørte det ikke for Dorethe, som ellers havde satset på en god tid, men mon ikke den gode 5000 meter kan komme engang i september…?

 Lidt ærgerlig var også Sabrina Jepsen Bak over sine 1,45 meter i højde, for hun havde sat næsen op efter 1,50 meter. Men ældste Jepsen har erkendt, at det tager tid at få stævneerfaringen tilbage efter længere tids pause, og på den baggrund skal de 1,50 nok komme. Og en samlet tredjeplads var over forventning.

Også Camilla Rasmussen kom godt fra holdkampen og sikrede gode point i to af de fire øvelser, hvor også klubbernes anden aktive tæller point - med 13,45 sek. på 100 meter (modvind) og 4,62 i længde (fjerdeplads) viste Camilla, at efterskoleopholdet i Ikast endnu ikke har taget livet af hendes sprinteregenskaber. 

 Jo, som man kan fornemme, så var det nemt for Leif Borg (holdleder), Søren Munch og Erik Barslev (trænere) at være ledere den søndag for et utroligt tændt SAK-mandskab. Vi glæder os allerede til næste års elitedivision, hvor vi udover Amager AC skal møde Sparta, der vandt guld i lørdagens DT-finale, Århus 1900 (sølv), Hvidovre AM (bronze), FIF, Aabenraa og Odense.

 
Regionsholdfinalen i Sønderborg
Af Søren Munch - 30. august  2008

SAK-børn stak næsen frem i regionsfinale

 SAK 77’s grøngule klubfarver var med helt fremme, da Dansk Atletik Forbund i lørdags afgjorde hvilken region der er bedst. Østjylland, som SAK’erne repræsenterede, vandt ikke nogen af aldersgrupperne, men individuelt gjorde SAK’s aktive hvad der skulle til.

 Regionsfinalen blev også et bevis på, at der er spændende talenter på vej i klubben.

 Især de 10-11-årige piger markerede sig med Emma Schmidt (11) som vinder af kuglestød i 7,52 meter og som nummer to på 60 meter i 9,1 sek. trods modvind. Mette Jertrum Hansen (11) blev nummer fem på 1000 meter i 3.52,00 min., Emilie Vejlgaard (11) nummer fem på 60 meter hæk i 12,5 sek. og ikke mindst blev det til en sejr på 4x80 meter, hvor Emilie Pedersen og Emma Schmidt udgjorde halvdelen af vinderholdet. Emilie Pedersen blev desuden nummer fem i længdespring med 3,71 meter.

 Hos de 10-11-årige drenge viste den nybagte DGI-landsmester Malthe Holmgaard igen hurtighed med 9,3 sek. på 60 meter – også i stærk modvind, mens han blev nummer tre i længdespring med 4,04 meter og nummer fire i boldkast med 42,41 meter.

 Sonja Ditlev viste stor styrke hos de 12-13-årige piger med en andenplads i diskoskast i 18,68 meter – klubrekord for 12-årige – og en femteplads på 200 meter i 31,46 sek. Karen Toft satte personlig rekord i højdespring med 1,28 meter.

 Også blandt de 12-13-årige drenge var der storm fremgang. Godt illustreret af Anders T. Andersen, 12 år, som netop er startet til atletik. Både hans tredjeplads i længdespring med 4,40 meter – 5 cm fra klubrekorden - og hans 12,06 sek. på 80 meter var imponerende – uden pigsko. Også Laurits Tarpgaard, 12 år, viste god form med 3.30,78 min. på 1000 meter – et sekund fra klubrekorden, mens Jonas Kløjgaard, 12 år, satte klubrekord i stangspring med 1,20 meter.Almindsø-stafetten - 27. august 2008
Af Søren Munch - 28. august  2008

Hvem skulle nu have troet det for et par måneder siden? At Almindsø-stafetten – SAK 77’s store klassiske motions-stafet – ville opleve en deltagerfremgang på hele 60 procent, og at klubben ville hente hele tre andenpladser i årets stafet?

Nej vel, men sådan gik det altså på en klassisk augustaften. Med andre ord: Det var gråt og overskyet med heftige byger, men dog lunt, da hele 2400 deltagere stillede op i den 26. udgave af Almindsø-stafetten med start og mål på Østre Søbad. En kolossal fremgang på 40 procent i forhold til sidste års deltagerantal på godt 1700 løbere. Og dertil kom, at overraskende mange – 415 deltagere - på glædelig  vis stillede op på den nye walk-distance.

Summa summarum: I alt 2816 deltagere i årets stafet – en fremgang på over 60 procent! Det er en  danmarksrekord, som alle arrangører af motionsarrangementer kun kan drømme om, men nu skete det altså i Silkeborg.

Forklaringen på den fornemme deltagerrekord er formentlig sammensat.

For det første var stafetten i år skubbet  14 dage i takt med flytningen af skolernes sommerferie, således at skoler og firmaer pludselig havde nogle uger til at samle hold og få sig tilmeldt, hvor tidsfristen tidligere har gjort det meget vanskeligt at nå. Det medførte eksempelvis, at Virklund Skole nu nåede at samle hele 200 deltagere blandt skolens 500 elever – en fantastisk præstation, som i høj rad skal tilskrives løbe-ildsjælen Torben Holm, der er lærer på skolen.

For det andet blev stafetten ramt af ”kvindebølgen”. I en længere årrække har deltagertallet i kvinderækken bølget frem og tilbage, men i år gik kvindernes helt amok og stillede hele 126 hold – altså næsten 400 kvinder i klassen. Dertil kommer 125 piger i børneklasserne og nogle hundrede i mix-klassen, så sammenlagt har der nok været næsten 1000 kvinder med startnummer på rundt om Almindsø.  Stafetten er således det foreløbigt seneste i rækken af motionsarrangementer, der nyder godt af kvindernes fornyede interesse for at stille op og få en tid. Hold som Desperate Housewifes, Hurtigere end Jakob, Luntende sønymfer og Strømsvigt har undertegnede i hvert fald aldrig hørt om før…

For det tredje fyldte  nogle rigtig store arbejdspladser godt op i felterne. Jyske Bank, Regionshospitalet Silkeborg og Silkeborg Kommune stillede i hundredvis af deltagere, men også en lang række nye firmahold stillede op i stafetten.

Med så mange deltagere kunne man med rette frygte svedige hænder hos arrangørgruppen, myndigt anført af Erik Terkelsen. Men aftenen forløb gnidningsfrit – trods den drilske regn – og deltagerne kom til at opleve et fornemt arrangement, hvor der var kælet for selv de små detaljer.  Der er virkelig grund til at rose holdet bag stafetten for et fantastisk arbejde med det store arrangement, der er hjørnestenen i SAK 77’s økonomi.

SAK 77 stillede selv med hold i både børneklasserne og kvindeklassen, og lad os bare sige det ligeud: Det gik ret godt. Klubbens rå løbepiger snuppede hele to andenpladser i børneklasserne: Hos piger 8-11 år var Nanna T. Andersen (19,20 min.), Sanne Schjødt (21,12) og Anne-Sophie Robinson (20,17) kun 22 sekunder fra sejren i klassen, og Nanna havde endda den næsthurtigste individuelle tid. Flot klaret af pigerne, som ikke normalt løber så langt. Her var der hele 29 hold til start.

Det samme kan man sige om SAK 77’s pigehold i 12-14-års klassen, men alligevel nåede Luna Richardt (22,40), Anne-Cathrine Corell (20,43) og Ida Stübe (19,20) så hurtigt rundt om søen, at kun ét hold var hurtigere.  Ida havde endda næsthurtigste tid af alle pigerne i klassen. I alt 12 hold var med.

Hos drengene stillede vi med to hold i 12-14-års klassen, og her blev det til en flot fjerdeplads til Jonas Kløjgaard  (17,06), Laurids Tarpgaard (18,10) og Rasmus Terkelsen (17,16) – kun ét sekund fra tredjepladsen. Her havde Jonas syvendehurtigste tid blandt de 60 løbere.

Lidt længere nede – på niendepladsen, men i den bedste halvdel – sluttede Jonas Gadegaard (20,08), Tobias Seindal (19,55) og Emil Lichscheidt (20,45).

Og endelig - ikke mindst – havde SAK 77 for første gang i en længere årrække et stærkt kvindehold til start i en ualmindeligt godt besat kvindeklasse. Optimismen blev så sandelig indfriet, for Ida Bobach, Dorethe Gamborg og Fanny Sørensen formåede på andenpladsen at kile sig ind mellem stærke AGF-hold med flere landsholdsløbere.  AGF’s førstehold  var tre minutter foran, men andenpladsen blev sikret med næsten to minutters margin, da først Ida løb 15,53 min., Dorethe fulgte op med 15,33 (dagens fjerdehurtigste tid), og Fanny sikrede andenpladsen med 16,09. Her kan det lige nævnes, at AGF’s landsholdsløber  Maria Sig Møller løb både 13,59 og 14,10!

Også hos mændene blev der løbet pænt stærkt, idet Morten Munkholm med 12,01 min. løb sig helt op i alle tiders top-5 rundt om søen.  ABC stævne i Århus 19. august og
Åbne Østerbro-mesterskaber på Østerbro Stadion 23. august 2008

Af Søren Munch - 23. august  2008

Ældste træningsgruppe har i disse uger øjnene stift rettet mod DMU den anden weekend i september på Hvidovre Stadion. Derfor prøves formen af ved flere mindre stævner rundt om i Danmark, og her skal kort nævnes to af dem.

 Ved ABC-stævnet på Århus Stadion tirsdag den 19. august leverede en række af SAK 77’s aktive fra DT-holdet, der skal i aktion den 31. august i Bagsværd, solide præstationer. Trods tyk modvind fik Louise Biede noteret 12,92 sek. på 100 meter og 12,12 sek. på 80 meter hæk.

Fanny Sørensen formåede trods tung træning i en længere periode at presse sig ned på 10.53,61 min. på 3000 meter – to sekunder fra PR, og også Dorte Østergård var med 65,07 sek. på 400 meter tæt på sin PR. Emma Steenberg, 14 år, løb på 70,53 sek. og nåede på 80 meter hæk 14,64 sek. i hård modvind. Også Marianne Simonsen viste fin stabilitet med 41,06 meter i diskoskast og havde dermed endnu en konkurrence med et slutresultat pænt over de 40 meter.

 Træner Erik Barslev havde taget en håndfuld 14-årige piger med til Østerbro-mesterskaberne lørdag den 23. august på – ja, Østerbro Stadion, sæ’føli. Turen var god, har Erik og pigerne berettet, men stævnet blev overskygget af det ringeste atletikvejr i mands minde: 12 graders ”varme”, plaskende regn og hård blæst gjorde det umuligt at lave fornuftige resultater.

Alligevel lykkedes det SAK-pigerne at trodse elementernes rasen og sikre flere gode placeringer. Louise Biede vandt de 14-15-årige pigers 100 meter i fine 12,91 sek. trods en stærk modvind og slog blandt andre en af sine værste rivaler, Rugiatu Kallon fra KIF. Frederikke Borg blev nummer fire i finalen i 13,71 sek. efter 13,42 sek. i indledende heat, og Emma Steenberg løb på 14,68 sek. i -2,2 sek/m modvind.

Med den samme modvind var det imponerende, at både Louise og Emma kunne holde niveauet på 80 meter hæk og løbe hhv. 12,03 og 14,30 sek. – begge godt et halvt sekund fra PR.

Også Fanny Sørensen var tæt på PR på 800 meter med 2.27,41 min. – meget tæt på stærke Dagmar Olsen fra Allerød.


LTU finale på Skive Stadion
Af Gert Toft og Morten Blumensaat - 23. august  2008

Årets landsturneringsfinale var placeret i Skive, og lad os med det samme slå fast at vores deltagende pigehold i aldersklassen 16-19 år strålede ligeså meget, som solen gjorde denne herlige eftermiddag.

På forhånd havde vi vel nok inderst inde drømt om at være med i førerfeltet, men da de fleste deltagere på vores hold jo er rykket op fra den yngre gruppe, frygtede trænerne (Gert og Morten) lidt, at der godt kunne gå ”gummiarm” i nogle øvelser. Der var derfor lagt en plan med udgangspunkt i de resultater, som holdet havde kvalificeret sig til finalen med.

 Men det skulle hurtigt vise sig, at trænerne tog grueligt meget fejl. Sabrina Jepsen Bak åbnede ballet med et godkendt 1,45 m i højde, og det var vistnok kun hende selv der ikke var tilfreds. At potentialet er til meget mere er jo kun glædeligt. Hun blev fulgt til dørs af Camilla Rasmussen, der med PR i diskos sendte et signal til modstanderne om, at SAK 77 var klar til at kæmpe med om medaljerne.

Camilla Jepsen Bak bidrog med to gode resultater i hhv. 100m hæk og længde. Hendes stabilitet i længde er nu efterhånden sådan, at det kun er et spørgsmål om tid  før hun rammer tidligere tiders længder.

Vi havde dog stadigvæk nogle øvelser, hvor vi ikke har deciderede specialister, og det er lige nøjagtigt det der gør forskellen i holdkampe. Og det troede trænerne heller ikke at vi havde i de lange løb, da det var her at holdet mistede mange point i den indledende runde. Men der havde vi gjort regning uden vært, for med debutanten Ida Bobach i topform hentede vi her to flotte 3.pladser hjem.

Og ikke nok med de fremragende placeringer i meget flotte tider. Ida viste også en taktisk forståelse i løbene, som normalt kun er meget rutinerede baneløbere forundt. Der er ikke tvivl om at Ida kan nå meget langt hvis hun kommer i et par pigsko og får løbet nogle intervaller på bane. Vi glæder os allerede til at se hende løbe igen.

Da Maiken Rasmussen midt på eftermiddagen endelig ramte det spydkast, som hun har haft i ærmet hele sommeren, skulle det gå meget galt hvis der ikke skulle hænges medaljer på pigerne. Charlotte Kunø leverede en solid 400m, og så var der pludselig kun en stafet tilbage. Når man så løber lige op med Spartas pigehold på de første 300m, ja så har man vist fortjent en medalje, og den blev altså af bronze. GODT GÅET, PIGER!!!!!!!!

 Det er svært ikke allerede at glæde sig til næste år, når de ”små” piger rykker op. Så stiller vi med et hold, hvor der vil være rift om trænerpladserne, for hvem vil ikke gerne med dem til en ny DTU-finale som træner.

 Tak for en dejlig eftermiddag.!
Veteran DM på Tårnby Stadion
Af Søren Munch - 24. august  2008

Fire starter – tre medaljer. Så effektive var SAK 77’s tre deltagere ved veteran-DM i atletik på Tårnby Stadion i den forløbne weekend.

Trods helt igennem rædselsfulde forhold – 12 graders varme, piskende regn og stormende vind – lykkedes det SAK 77’s veteraner at præstere fine resultater. Klubbens danske seniormester i diskoskast, Marianne Simonsen, stillede for første gang op ved veteran-DM i 30-34-års klassen og var som ventet helt urørlig med glimrende 41,40 meter – godt en meter fra hendes årsbedste. Kasteren jagter dog stadig det lange 45 meter-kast i denne sæson, men har flere muligheder endnu i den kommende måned.

Også Marianne Simonsens træner, Svend Christensen, havde guld med hjem i bilen efter sejr i diskoskast med 38,97 meter, mens det blev til sølv i kuglestød med 12,38 meter – to centimeter efter vinderen, som han jagtede gennem hele konkurrencen. I øvrigt skal det til Svends ros siges, at han gennemførte veteran-DM i sin 14-årige datters gule klubtrøje – i mangel af bedre. På førstedagen kneb det med at ånde, men om søndagen gik det meget nemmere, beretter Svend, så Marie skal nok ikke regne med at få sin klubtrøje tilbage foreløbig.

SAK 77’s tredje guldmedalje gik til Erik Terkelsen, der i mænd 50-54 år vandt højdespring med 1,55 meter, selvom han i månedsvis har ligget vandret i luften med forberedelser til Almindsø-stafetten onsdag den 27. august. Erik er en af de mange veteraner, der har valgt at finde pigskoene frem fra skabet i år, fordi SAK 77 stillede med et veteranhold, og dermed har ungdommerne på stadion også pludselig fået at se, hvordan pigsko så ud i 80’erne…DGI Landsmesterskaber i Randers
Af Søren Munch - 17. august  2008

Nyt stjerneskud fra SAK 77

 Bid mærke i navnet Malthe Holmgaard. En 11-årig dreng fra SAK 77, der meget vel kan gå hen og blive et af dansk atletiks nye stjerneskud.

 I SAK 77 har man længe lagt mærke i hans talent, og ved DGI’s landsmesterskaber i atletik i Randers den 16.-17. august fik han sit gennembrud med et dansk mesterskab i trekamp i den stærkt besatte aldersgruppe for 10-11-årige.

 Med resultaterne 9,55 sek. på 60 meter, et længdespring på 3,98 meter og et boldkast på imponerende 48,04 meter nåede han pointsummen 2533 og sikrede sig DGI-titlen med et forspring på 39 point. Boldkastet var samtidig klubrekord for 11-årige med over tre meter.

Samtidig var Malthe Holmgaard blandt de kun seks atletikaktive, der ved mesterskaberne opnåede den eftertragtede ”supernål”, der kun gives for meget høje pointtal. Det skal samtidig siges, at Malthe i både længdespring og på 60 meter har præsteret bedre resultater end i Randers, og det gør bare indsatsen yderligere imponerende.

 SAK 77 stillede i alt med 8 deltagere i trekampen, som opnåede følgende nåle, placeringer og pointsummer:

 • Supernål og guldnål: Malthe Holmgaard, 10-11 år (nr.1 – 2533 point).
 • Guld: Sonja Ditlev, 12-13 år, nr. 21 – 2923 point. Sonja satte blandt andet en fornem personlig rekord i kuglestød med 8,38 meter og nåede fine 4,00 m i længde.
 • Sølv: Ida Stübe, nr. 34 – 2576 point. Ida havde hele fireøvelser og scorede bl.a. flotte 905 point for 3.01,76 min. på 800 meter. Mon ikke snart Ida ryger under 3 min.?
 • Luna Richardt, nr. 40 – 2431 point. Her kan det nævnes, at Luna igen var under 13 sekunder på 80 meter med 12,85 sek.
 • Thea Seindal, 10-11 år, nr. 30 – 1991 point, bl.a. for 3,33 m i længde og 10,51 sek. på 60 m.
 • Jonas Kløjgaard, 12-13 år, nr. 12 – 2527 point. Jonas fik en flot placering i den stærkt besatte 12-13-års gruppe og sprang 1,40 m i højde og satte PR i spydkast med 28,56 meter.
 • Bronze: Karen Toft, nr. 44 – 2324 point. Karen er startet sent på atletik i år, men er kommet godt efter det og løb en fin 80 meter på 12,76 sek.
 • Rasmus Terkelsen, 12-13 år, nr. 29 – 2086 point. Rasmus er jo løber, så ikke overraskende scorede han flest point på 800 meter, hvor 2.49,52 min. gav 846 point.

 Hos de 14-15 årige drenge, hvor der kun blev afviklet individuelle øvelser, stillede Emil Lichscheidt, Tobias Seindal og Jonas Gadegaard op og sikrede sig en række personlige rekorder.

Tobias løb  blandt andet 15,92 sek. på 100 meter, mens Jonas nåede ned på 34,14 sek. på 200 meter. Emil satte personlig rekord på 1500 meter med 6.25,58 min, og Jonas nåede med 600 gram-spyddet ud på 28,86 meter.

 SAK77-kaster genvandt sit diskos-DM
Af Søren Munch - 03. august  2008

SAK 77's diskoskaster Marianne Simonsen er svær at komme udenom for den danske kasteelite. Det måtte et stærkt felt sande ved DM i atletik på Østerbro Stadion, hvor Silkeborg-kasteren søndag genvandt sin DM-titel i diskoskast.

Selvom Marianne Simonsen var forsvarende dansk mester, så var DM-titlen en smule overraskende, fordi den hårdeste konkurrent, Maria Sløk Hansen fra Hvidovre AM, op til DM havde kastet næsten 44 meter. Hvidovre-kasteren lagde også fint ud med over 41 meter, men hun havde gjort regning uden Marianne Simonsens selvtillid og rutine, som i fjerde runde resulterede i et kast på 42,37 meter. Den længde og et supplerende kast på 42,18 meter i femte runde afgjorde sagen.

Med kastet på 42,37 meter fastholder Marianne Simonsen sin andenplads på årets seniorrangliste, men har sat sig som mål for resten af sæsonen at nå længere ud end DM-konkurrentens 43,91 meter.

Marianne Simonsen vandt sidste år overraskende DM efter en pause på hen ved otte år, og hun er en central figur på SAK 77's danmarksturneringshold for kvinder, som søndag den 31. august skal i kvalifikationsmatch i Bagsværd om pladserne i næste år elitedivision.Fire SAK-piger på udvalgt hold
Af Søren Munch - 24. juni  2008

Midt i eksamenslæsningen tog fire af SAK 77’s stærke piger fra ældste gruppe af sted med et udvalgt jysk hold til Hässleholm for at prøve sig af mod et hold fra Småland, Skåne, Sydvestnorge og Sjælland.

De fire 16-årige piger var Maiken Rasmussen, Charlotte K. Christensen, Camilla Rasmussen og Camilla Jepsen Bak, som hver især satte deres præg på holdet. Blandt andet udgjorde Camilla Rasmussen og Charlotte K. Christensens halvdelen af holdet på 4x100 meter, der med 51,57 sek. besatte tredjepladsen.

Individuelt fik Maiken Rasmussen den bedste placering med en fjerdeplads i spydkast for 33,06 m, mens Camilla Jepsen Bak på 100 meter hæk var tæt på sit bedste med 16,48 sek. på en sjetteplads. I diskoskast satte Camilla Rasmussen årsbedste med 24,31 meter, mens Charlotte K. Christensen på 100 meter løb på 13,77 sek.

 

 

 


Syv klubrekorder ved regionsstævne
Af Søren Munch - 24. juni  2008

 Klubrekorderne står for fald i år i SAK 77, og ved DAF-regionsturneringens 2. runde i Randers den 18. juni trimlede hele syv af slagsen omkuld, da SAK 77 mødte op med hen ved 25 aktive i alderen mellem 9 og 14 år.

 Men først lige lidt om regionsturneringen, der som sagt afvikles over to runder. Ved det første stævne i maj i Silkeborg på hjemmebane havde SAK 77’s aktive været meget dominerende, og trods hård modstand fra især et stærkt hold fra Beder-Malling lykkedes det at vinde en samlet sejr i både klassen for indtil 9-årige og 10-11-årige. Kun i 12-13-årige glippede det, og vi måtte nøjes med andenpladsen, men det skyldes ifølge holdleder Per Mortensen udelukkende, at vi ikke havde fået nok 12-13 årige med til Randers.

Den samlede stilling blev således (i parentes pointscoren i de to stævner):

-9 år:             SAK 77 – 49 p. (30+19)

Randers Real – 23 p. (8+23)

Randers Freja – 9 p. (0+9)

10-11 år:      SAK 77 – 56 p. (31+25)

BMI – 47 p. (25+22)

Randers Freja – 42 p. (25+17)

Randers Real – 31 p. (12+19)

12-13 år:      BMI – 63 p. (28+35)

                      SAK 77 – 49 p. (29-+19)

                      Randers Real – 43 p. (16+27)

                      Randers Freja – 17 p. (9+8)

 Med så flotte placeringer er det oplagt, at SAK 77 står godt rustet, når Dansk Atletik Forbunds Østjyllandskreds udtager det endelige regionshold, der stiller op i forbundets regionsholdfinale den 30. august i Sønderborg.

 SAK 77’s dominans var især udtalt i klassen indtil 9 år, hvor der faldt hele fire klubrekorder. Sara Lange satte hele to af slagsen – dels 7,38 sek. på 40 meter, og dels en flot 600 meter på 2.19,41 min. To af de relativt nye medlemmer i klubben, Kathrine Mai Jensen, 9 år, og Emma Sand, 8 år, fik sig hver en klubrekord i spydkast med henholdsvis 8,54 m og 5,30 m. Her blev det desuden til dobbeltsejr til Magnus Justesen, 9 år, i kuglestød (6,62 m) og spydkast (13,35 m).

 Blandt de 10-11-årige satte 11-årige Malthe Holmgård en tyk streg under sit sprinttalent med en klubrekord på 60 meter på fornemme 9,07 sek. Det rakte til sejren og en klubrekord, og Malthe vandt også længde i 3,96 m. Her viste SAK 77’s aktive fin bredde med hele seks 10-11-årige under 10 sekunder på 60 meter og fire aktive over 3,50 meter i længdespring. På 1000 meter vandt Mette Jertrum Hansen, 11 år, i fine 3.47,49 min., og endelig dukkede et nyt talent op i SAK-trøjen i et par af de tekniske øvelser. Nicoline Jensen, 10 år, satte klubrekord i kuglestød med 6,57 m og var kun to cm fra rekorden i højdespring, hvor hun nåede 1,13 m. Også Bjarke Kristensen, 10 år, satte klubrekord i kuglestød med 5,86 m.

 Hos de 12-13-årige faldt der ingen klubrekorder, men Anders T. Andersen var meget tæt på en rekord på 80 meter, hvor han med 11,60 sek. nu rangerer blandt Danmarks 20 hurtigste drenge i aldersgruppen.

 

 Vinderne i 10-11 års gruppen   Foto: Lars Brix

 

Ny stærk indsats fra Veteranerne
Af Kim Richardt Kristensen og Søren Munch - 9. juni  2008

Veteranerne rykker frem 

Med ikke færre end fire afbud var det bredden i truppen, der sikrede SAK 77 endnu en super indsats i veteranturneringen, da 2. runde fandt sted på Langvang Stadion i Randers mandag den 9. juni.

 Med afbud fra så stærke navne som Søren Munch, Anette Christensen, Jens Juel og Erik Terkelsen gav det plads til tre nye på holdet:

 - Dorethe Gamborg løb 1500m og 5000m.

- Peer T. Jensen kastede spyd, kugle og hammer.

- Leif Borg kastede spyd.

 Og det var såmænd ikke så dårlige erstatninger, for med 6561 point var holdet kun godt 500 point den flotte score fra 1. runde i Aalborg. Pointsummen indbragte ligesom i 1. runde en tredjeplads efter Skive AM og Aalborg AM, men foran Randers Real og AK Holstebro. Herning GF stillede ikke hold i 2. runde.

 Holdleder Kim Richardt havde skærpet kravene og med stort held møbleret lidt rundt på holdet.

Således gjorde en fin indsats af Marianne Simonsen og Peer T. Jensen endnu engang kasteøvelserne til klubbens stærkeste kort, hvor kun Aalborg AM overgik os. Her gjorde Peer T. Jensen, årgang 58, en fin figur med 11,73 m i kugle (6 kilo), 42,10 m i hammer (6 kilo) og 37,25 m i spyd (800 g). Flotte resultater der i de fleste klubber ville have rakt til klubrekorder, men som i SAK 77 kun rækker til at være et stykke fra Kurt Bradals gamle veteranrekorder, der stadig er i verdensklasse.

Også Per Mortensen kom over 30 meter i hammer (30,56 m), og i spydkast debuterede Leif Borg med personlig rekord 31,95 m. 

 På løbedistancerne var der klare fremskridt. Dorte Østergård nåede ned på 14,1 sek. på 100 meter og viste så stor styrke på den afsluttende 400 meter på 1000 meter stafet, at hun få dage efter blev udtaget til DT-holdet til elitedivisionen. Stafetten var i øvrigt blevet kraftigt ramt af skader og afbud, men Per Mortensen og Bo Transbøl viste mod og mandshjerte og var sammen med Kim Richardt med til at løbe på 2.40,6 min. Dorethe Gamborg, 37 år, fik debut på holdet med en fornem double på 5000 m (19.35,1) og 1500 m (5.28,2), der begge var klubrekorder. Kim richardt trykkede sig yderligere 4 sek. ned på 400 meter til 67,0 sek. og trak Bo Transbøl med ned på 71,3 sek.

 I springøvelserne var Gert Toft faldet ned på lidt mere ”normale” højder efter sine klubrekorder i 1. runde. Nu blev 1,55 afløst af 1,40 m i højde og 2,20 m i stang af 1,80 m. I længdespring satte Dorte Østergård klubrekord i K35-39 med 4,37 m.

 Veteranholdet afventer efter de første to runder nu spændt, om holdleder Kim Richardt vover at tilmelde holdet til DM-holdfinalen efter sommerferien.  

 

 

Nye SAK’ere gik til tops ved Vestdanske mesterskaber i Skive
Af Søren Munch - 9. juni  2008

 De vestdanske mesterskaber i ungdomsatletik i Skive i weekenden blev et gennembrud for en stribe af SAK 77’s unge aktive. Mens klubbens trumfkort Louise Biede stadig trækkes med en forstuvet fod og således ikke deltog individuelt, trådte flere jævnaldrende klubkammerater frem på scenen og sikrede klubben fem gange guld, syv sølvmedaljer og 4 gange bronze. Dertil kom to seniorklubrekorder og 24 personlige rekorder

 Mest markant skete det for 14-årige Frederikke Borg, som vandt tre mesterskaber på 100 m, 200 m og 4x100 m stafet. Tiderne på 12,81 sek. og 26,62 sek. var langt over forventning og gør hende lige nu til den næstbedste danske sprinter i 14-15-års klassen. Desuden var Borg ankerpige på klubbens 16-17-års stafethold, som med 50,24 sek. ikke alene vandt og slog stærke Århus 1900, men også rykkede op på andenpladsen på årets seniorrangliste – blot et sekund fra den danske ungdomsrekord. Her løb Louise Biede i øvrigt anden tur uden at mærke noget til sin dårlige fod, og i SAK 77 regner man med, at hendes comeback på bane for alvor kommer inden sommerferien.

 Også 14-årige Emma Steenberg brød igennem med sejren på 300 meter hæk i 50,86 sek. – en titel som hun overtog fra Louise Biede, og hos de 16-17-årige viste Camilla Rasmussen stor mental styrke, da hun tog titlen på 100 meter i personlig rekord 13,09 sek. og slog en stærk Århus 1900-sprinter med en hundrededel af et sekund.

 I alt 10 af SAK 77’s 17 deltagere ved mesterskaberne kom på medaljeskamlen, og stort set alle satte desuden personlige rekorder.

 Fanny Sørensen, 15 år, fik et fornemt gennembrud til senioreliten på 1500 meter, da hun i en benhårdt opgør med Danmarks hurtigste pige vandt sølv og kappede hele 16 sekunder af sin bedste tid. 4.52,55 min. var ikke alene seniorklubrekord, men også Danmarks syvendehurtigste seniortid i år. Også på 3000 meter var der sølv til SAK-pigen, som trods bagende varme forbedrede sig syv sekunder til 10.51,78 min. og nu er Danmarks næstbedste i aldersgruppen.

 Endelig var Fanny Sørensen ankerpige på 1000 meter stafet for 14-15-årige, som vandt bronze i 2.33,23 min. Holdet bestod desuden af Emma Steenberg, Sonja Ditlev på 13 år og Marie Christensen, 14 år. De 16-17-årige piger fik sølv på 1000 meter stafet i 2.31,78 min. med et hold bestående af Maiken Rasmussen, Camilla Rasmussen, Charlotte Kunø Christensen og Frederikke Borg, som var rykket en aldersklasse op.

Allround-pigen Maiken Rasmussen havde en indbringende weekend med sølv i spydkast med personlig rekord 34,00 meter samt bronze i kuglestød med 8,28 meter – også personlig rekord.
 


SAK 77’s bronzehold fra 1000 meter stafet for 14-15-årige. Fra venstre sprinteren Sonja Ditlev, 13 år, mellemdistanceløberen Fanny Sørensen, 15 år, hækkeløberen Emma Steenberg og sprinteren Marie Christensen, begge 14 år.
 


SAK 77’s sølvhold fra 1000 meter stafet for 16-17-årige. Fra venstre Camilla Rasmussen, Maiken Rasmussen, Frederikke borg og Charlotte Kunø Christensen.

 
SAK 77 dominerede regionsstævne
Af Søren Munch - 29. maj 2008

 En del af atletikungdommen fra Silkeborg Atletikklub 1977 (SAK 77) kan godt sætte tid af til en tur til Sønderjylland senere på året.

Efter det første af to regionale udtagelsesstævner er det nemlig så godt som sikkert, at SAK 77 kommer til at dominere det udvalgte østjyske hold, som i september skal til finale i Sønderborg mod de øvrige danske regioner.

Ved udtagelsesstævnet på Silkeborg Atletikstadion den 29. maj udgjorde de 50 deltagende SAK’ere ikke alene over halvdelen af de aktive ved stævnet, men løb også med en stribe førstepladser. Og står det til SAK 77, så bliver den massive dominans gentaget ved det næste stævne i Randers senere i juni.

”Vi satser meget på dette stævne, dels fordi vores aktive klarer sig godt, men også fordi det er det højeste niveau vores indtil 11-årige aktive kan komme til at konkurrere på. Først fra det 12. år kan man komme med til individuelle mesterskabsstævner,” forklarer ungdomstræner Per Mortensen, som sammen med klubbens øvrige trænere har oplevet en voldsom medlemstilgang i foråret.

”Vi har fået så mange nye aktive i år, at vores ungdomsafdeling for længst har rundet 100 medlemmer. Og vi er rigtig mange til træning – op til 75 aktive på en aften plus trænere, ledere og forældre,” siger Per Mortensen.

En del af de nye medlemmer fik deres stævnedebut ved regionsstævnet, og flere af dem skilte sig ud fra starten. Blandt andre 12-årige Anders Tang Andersen, som viste stort talent på 80 meter (12,15 sek.) og i kuglestød (7,87 meter).

De gik til følgende:

Drenge 7 år: Oliver Moltke Schmidt, 600 meter – 2.42,76 min. og kuglestød – 4,05 m.

Drenge 10 år: Bjarke Kristensen, kuglestød – 5,59 m.

Piger 8 år: Sara Lange, boldkast – 17,88 m.

Piger 9 år: Claire Moltke Schmidt, kuglestød – 5,07 m.

Piger 11 år: Emma Moltke Schmidt, kuglestød – 7,15 m.

Piger 18 år: Sabrina Jepsen Bak, højdespring – 1,45 m.

 

 

SAK 77 tæt på total triumf
Af Søren Munch - 17. maj 2008

En meter dér eller et par tiendedele dér. Så lidt var det der i weekenden skilte SAK 77 fra den helt store succes i danmarksturneringen for ungdomshold.

Kun 33 point manglede der for at klubbens 12-15 års pigehold - forsvarende danske mestre fra 2007 – havde nået den afgørende tredjeplads, der giver adgang til DM-finalen senere på året. De tre pladser gik imidlertid i et stenhårdt opgør til Aabenraa IG, Odense Atletik og Skive AM, der nåede 6089 point mod SAK 77’s 6056 point.

-         Pigerne lavede en fantastisk indsats med mange personlige rekorder, og vi er stolte af at kæmpe lige op med landets stærkeste ungdomsklubber, selvom vi har rykket rigtig mange aktive op på 16-19 årsholdet, siger holdleder Søren Munch.

Faktisk var hele fire af pigerne fra sidste års vinderhold rykket op, og det gav til gengæld bonus i den nye aldersgruppe. For her i klassen for 16-19-årige vandt SAK 77 en komfortabel sejr over Århus 1900 og Skive AM og er dermed klar til DM-finalen.

SAK 77 stillede med flere debutanter på 12-15 årsholdet. Sonja Ditlev, 12 år, debuterede på 100 meter med glimrende 14,93 sek., og jævnaldrende Ida Jepsen Bak satte personlig rekord i højdespring med 1,30 meter. Emma Steenberg satte personlig rekord i længdespring med 4,70 meter, og der var også rekorder til Marie Christensen i diskoskast (21,25 meter), Mary Petersen i spydkast (22,38 meter) samt Frederikke Borg i kuglestød (9,02 meter). Endelig leverede pointslugeren Fanny Sørensen en fornem indsats med andenpladser på både 800 meter og 3000 meter.

-         Positivt var det også, at vi fik prøvet Louise Biede igen efter nogle måneders pause med en dårlig fod. Hun løb 4x100 meter i løbesko og klarede testen uden problemer, så hun nærmer sig snart et comeback, vurderer Søren Munch.

Stafetten endte med en andenplads i flotte 54,06 sekunder, selvom holdet aldrig havde løbet sammen før. Samtidig løb 16-19 årsholdet fremragende 51,90 sekunder, og lægger man de fire hurtigste fra de to stafethold sammen, begynder det at ligne rigtigt hurtige tider i år. Måske ned mod de 50 sekunder, som er elitegrænsen i Danmark.

På det ældste pigehold blev der leveret en helstøbt indsats. Maiken Rasmussen satte personlig rekord i spydkast med 33,04 meter og er nu tæt på seniorklubrekorden, mens Camilla Jepsen Bak vandt længdespring i glimrende 5,06 meter og 100 meter hæk i 16,48 sek. Camilla Rasmussen satte personlig rekord på 100 meter i 13,13 sek. og diskoskast med 23,90 meter, og også Charlotte Kunø Christensen havde en god dag med to personlige rekorder – 13,33 sek. på 100 meter og 66,24 sek. på 400 meter. Sabrina Jepsen Bak gjorde comeback efter et års pause med 1,35 meter i højdespring.


Maiken Rasmussen satte personlig rekord i spydkast.

Link til billeder  

Camilla Jepsen Bak vandt dobbeltsejr i længdespring og 100 meter hæk.

 


SAK 77 dominerede kæmpestævne på SAS
Af Søren Munch - 15. maj 2008

108 deltagere. Dertil kommer dommere, tilskuere, forældre og andre aktive. Så ja, der har nok været hen ved 200 mennesker i aktion på Silkeborg Atletikstadion torsdag den 15. maj, da SAK 77 var vært for årets første hjemmestævne – et DGI-nålestævne.

Det var dermed det største stævne på SAS siden DGI-landsmesterskaberne i 2001, og det er en spændende udvikling den midtjyske atletik er inde i lige nu. Der var nemlig mange aktive fra både Stoholm, Herning og Viborg, som for alvor har fået gevinst på medlemssiden efter det nye atletikstadion i Viborg.

Men trods de gæstende klubbers styrke er det ikke til at komme udenom, at SAK 77 for alvor har indtaget rollen som lokomotivet i den midtjyske ungdomsatletik.

Af stævnets 108 deltagere fra klubberne i DGI Midtjylland var de 47 fra SAK 77, og det var vel at mærke stort set kun fra klubbens yngste årgange. Klubbens stærke 14-18-årige aktive deltog slet ikke, men forberedte sig til andre stævner og medvirkede som dommere.

 - Vi er virkelig kommet godt på vej i år. Vi har fået rigtig meget tilgang i de yngste årgange, som var til start i dette stævne, og samtidig er det lykkedes for os at holde på de ældste aktive, siger SAK 77’s formand Morten Blumensaat, der blandt andet kunne notere, at hele 41 af SAK 77’s aktive scorede en DGI-nål af guld, sølv eller bronze.

Seks af dem var af guld, og de gik til Claire Korsgaard Schmidt og Sara Lange (piger 8-9 år), Emma Korsgaard Schmidt, Emilie Pedersen og Mette Jertrum Hansen (piger 10-11 år) samt til Malthe Holmgaard (drenge 10-11 år). Syv SAK-aktive vandt en sølvnål, og 18 fik en af bronze.

SAK 77 kunne også glæde sig over en stribe aldersklassevindere, og her stak familien Korsgaard Schmidt for alvor næsen frem. Lillebror Oliver Korsgaard Schmidt vandt drenge 0-7 år med 1066 point og satte blandt andet klubrekord for syvårige på 400 meter med 1.36,16 minut. Storesøster Emma Korsgaard Schmidt vandt for piger 10-11 år med 2611 point og satte undervejs klubrekord for 11-årige med 6,65 meter, og mellemste søster, Claire, blev nummer to hos de 8-9-årige piger – kun slået med tre point.

Der var også en flot aldersgruppesejr i drenge 10-11 år, hvor stortalentet Malthe Holmgaard ikke alene vandt med flotte 2435 point, men også satte klubrekord i boldkast med 40,08 meter. På andenpladsen i gruppen fulgte SAK 77’s Jonatan Borg, som satte klubrekord for 11-årige i kuglestød med 6,91 meter. Endelig satte Gustav Pedersen, 8 år, klubrekord i kuglestød med 4,82 meter.

Mange af SAK 77’s nye medlemmer havde deres første start, og går man resultatlisten igennem, kan man finde mindst 10-15 navne, som er helt nye medlemmer i klubben. De viste stor gejst og vilje, og flere af dem viste talent fra starten. Nicoline Jensen, 10 år, imponerede for eksempel med 33,20 meter i boldkast, og Anders Tang Pedersen, 12 år, løb en fin 80 meter på 12,43 sek.
Udendørssæsonen startede ved DGI-nålestævne i Herning

Af Erik Terkelsen  - 22. april 2008

25 aktive atletikbørn fra SAK 77 i alderen 8-14 år tog hul på sæsonens stævneaktiviteter med et DGI-nålestævne i Herning den 22. April.

 Stævnet resulterede i en enkelt klubrekord, mange personlige rekorder og hele 16 atletiknåle fordelt på 4 guld, 2 sølv og 10 af bronze.

 Bedst klarede såvel piger som drenge sig i aldersgruppen 10-11 år. Det var også her stævnets enlige klubrekord faldt, da 11 årige Emme Moltke Schmidt stødte den 2 kg tunge kugle ud på 6,34 m. Fulgt op med 9,74 sek. på 60 m og 3,62 m i længdespring rakte resultaterne også til både guld-nål og en samlet førsteplads i et felt på 19 piger.

Emma blev tæt fulgt af den et år yngre klubkammerat Emilie Pedersen, der imponerede med 9,64 sek. på 60 m og 3,72 m i længdespring. Sammen med et kuglestød på 5,20 m gav også disse resultater guld-nål og en samlet andenplads.

 I samme aldersklasse var der sølv-nåle til både Emilie Vejgård og Thea Seindal. Emilie sprang bl.a. 1,00 m i højdespring, mens Theas bedste resultat var 3,24 m i længdespring. Desuden var der broncenåle til Kamilla Hegnet, Helle S. Sørensen, Sanne Schødt og Emilie Sand. 

Der faldt også to guldnåle i drengenes 10-11 års klasse. Malthe Holmgaard indledte sæsonen med at tangere sin personlige rekord i længdespring med 4,02 m Han imponerede med 42,08 m i boldkast og løb solide 9,95 sek. på 60 m hvilket indbragte den samlede sejr i aldersgruppen samt en guld-nål.

 Tæt efter på en overraskende andenplads fulgte Jonathan Borg. Et kuglestød på hele 7,95 m må vel kaldes noget af et gennembrud og samme med tiden 9,99 på 60 m og 3,63 m i længdespring gav det point nok til guld-nål og en samlet andenplads.

 I samme aldersklasse var der bronze-nål til både Jacob Prins og Andreas Brix. De gjorde det begge specielt godt i længdespring, hvor de sprang henholdsvis 3,57 m og 3,50 m.

 Også blandt de yngste i klassen for 8-9 årige var der gode præstationer af deltagerne fra SAK 77. Hos drengene var der broncenåle til Gustav Pedersen og Oscar O’Shea, der også blev henholdsvis nummer et og to sammenlagt i aldersklassen.

 8-årige Gustav Pedersen var med 7,83 sek. på 40 m blot 8/100 sek. fra klubrekorden, mens 9-årige Oscar O’Sheas bedste resultat var 2,88 m i længdespring.

 Pigerne i samme aldersgruppe hentede også to bronze-nåle, som gik til Emma Sand og Sofie Isager. Her var de to pigers bedste resultater deres kuglestød på henholdsvis 3,46 m og 2,86 m.

 Alle resultater fra stævnet kan ses på www.sak77.dk

SAK 77 siger nej til nordisk mesterskab
Af Søren Munch - 07. april 2008

Man skulle tro, at det er løgn: SAK 77 har sagt nej til at være vært for et nordisk mesterskab. Dansk Atletik Forbund har spurgt klubben, om vi med kort varsel ville afvikle Nordic Challenge, som er nordiske mesterskaber på 10.000 meter for mænd og kvinder. Men vi har simpelthen måttet sige nej tak: Ikke fordi vi ikke kunne løfte selve arrangementet, men fordi at Silkeborg Atletikstadion ganske enkelt ikke har faciliteter, der lever op til et NM-stævne.

Vi har ingen overdækning, ret primitive omklædnings- og bademuligheder, og vi er ret sikre på, at vores lille pavillon ikke helt vil slå til, når kravene til stævneafviklingen skal gøres op.

Ærgerligt at Silkeborg Kommune ikke har gjort Silkeborg Atletikstadion klart til større opgaver, men dejligt at vi stadig er ”inde i varmen” hos Dansk Atletik Forbund.         Så er tøjsalget sluttet
Af Søren Munch - 07. april 2008

SAK 77’s nye klubtøjskollektion er blevet modtaget godt af klubbens medlemmer og forældre. Det kan ses på antallet af bestillinger, der er indkommet i løbet af de første to uger af udesæsonen på Silkeborg Atletikstadion.

Over 50 bestillinger er det blevet til, og det har givet en god start på et forhåbentligt langt samarbejde med Intersport på Vestergade. Der bliver først mulighed for at bestille tøj igen i august, men klubben har valgt at bestille et mindre antal sæt klubtøj hjem, således at ingen kommer i klemme, når vi engang i august skifter klubtøj.           Klubtur til SINE er aflyst
Af Søren Munch - 07. april 2008

En lidt kedelig beslutning blev truffet af SAK 77’s trænere mandag aften: Vi aflyser klubturen den 11.-13. april til SINE i Sønderjylland. Af en eller anden årsag har ikke så mange aktive – kun omkring 10 stykker – fået øjnene op for denne meget attraktive tur, og det finder klubbens trænere er for lille et antal at sætte et stort apparat i gang for.

SAK 77 satser i stedet på at gennemføre turen i den stævneløse periode mellem efterårsferien og juleferien.  

Årets første klubrekord: 63 aktive til træning!

Af Søren Munch - 07. april 2008

Klubrekordlisten bliver lidt tungere næste gang den udkommer, hvis sæsonens første klubrekord skal anerkendes med samtlige deltagere. Mandag den 7. april var der således ikke færre end 63 aktive og 10 trænere til træning på Silkeborg Atletikstadion, og det er simpelthen det højeste aktivitetsniveau, SAK 77 har oplevet.

Stadion summede af energi, da første 21 aktive fra yngste gruppe, så 24 unge fra mellem gruppe og til sidst 18 aktive fra ældste gruppe på skift sprang højdespring, kastede boldkast, var i diskosringen, sprang længdespring, løb sprint og intervaller, osv. i det skønneste forårsvejr, man kan forestille sig.

Når man tænker på, at vi kun skriver den 7. april, må det siges at være den mest fantastiske sæsonstart for SAK 77 nogensinde. Lad os håbe, at vi kan holde humøret og fremmødet på samme niveau resten af sæsonen…


Træningslejr i Århus for ældste gruppe
Af Louise Biede  - 17. marts 2008

Vi startede fra Silkeborg fredag kl. 16.00. Fire piger - Fanny, Frederikke, Emma og Louise.  Efter første træningspas søndag sluttede Camilla R., Maiken og Janni sig til truppen og om mandagen kom også Anders Eggert  (håndboldspiller fra Flensborg) og trænede med os.

Erik var selvfølgelig med på hele turen som "den skrappe træner".

Træningsprogram:

Fredag d. 14. marts Elise Smith Skolen i Århus   P3160486.JPG (125216 byte)
  Rytmeøvelser  
  Fysisk træning  
  Styrketræning  
       
Lørdag d. 15. marts 1. træningspas - Ørnereden 2. træningspas - Århus stadion P3160470.JPG (143009 byte)
  Bakke-intervaller Løb over mærker
  Bakke-sprint Lange intervaller
  Klatring  
       
Søndag d. 16. marts 1. træningspas - Århus stadion 2. træningspas - Århus stadion P3170493.JPG (98374 byte)
  Løb over mærker Løb over mærker
  Lange sprint ved skovsøen Intervaller (200m-150m-100m)
  Styrketræning Løb op af trapper
       
Mandag d. 17. marts 1. træningspas - Århus stadion   P3180521.JPG (107867 byte)
  Løb over mærker  
  Sprint/hæk  
  Korte intervaller  
  Styrketræning    

Link til flere billeder

 


 

Historien om dengang Peter blev hvid i hovedet…
Af Søren Munch - 11. marts 2008

Ja, det er jo i virkeligheden en gammel historie, for den stammer helt tilbage fra tirsdag den 11. marts, da SAK 77 mødte talstærkt op på Silkeborg Rådhus for at deltage i den årlige fest for danske mestre.

Efter det fantastisk indbringende 2007 mødte vi med hele 8 aktive. Hvis man lige ser på listen lidt længere nede i historien her, vil man kunne se, at der ikke var de store overraskelser på den liste. Vi vidste godt på forhånd, at Marianne Simonsen var dansk seniormester i diskoskast, og vi vidste også godt, at 14-15 års pigeholdet havde vundet hold-DM, at Louise Biede havde sikret sig hele seks individuelle titler og også var med på holdet, at Camilla Jepsen Bak havde vundet to DM’er og at vi var hurtigst på de 14-15 åriges korte stafet. 

Men hvad kun undertegnede og et par stykker mere i klubben vidste var, at Peter Riis skulle modtage Silkeborg Kommunes idrætslederpris. Og vi har måske aldrig haft en bedre kandidat i Peter – og måske heller aldrig en bedre anledning, når man tænker på at han og Lene drager af til Norge engang i juli.

Det udløste følgende indstilling fra SAK 77 til Idrætssamvirket, som indstiller til prisen: 

Som 31-årig er Peter Riis allerede en veteran i dansk atletik – og i særdeleshed i SAK 77, hvor han har optrådt siden sit 12. år. De første mange år som en gudbenådet springer med mange DM-titler bag sig, men den flotte aktivkarriere er helt blevet overskygget af de seneste 10 års indsats som en karismatisk træner og rollemodel i SAK 77. Peter Riis er om nogen indbegrebet af den sjæl, der hersker i SAK 77, hvor klubbens og de aktives tarv sættes over alt andet. Altid opfindsom og initiativrig har Peter lagt linjen i SAK 77’s træningstilbud og således været medvirkende til, at atletikklubben har et meget lavt frafald. Når de først har mødt Peter, så bliver de…

Desværre mister SAK 77 Peter Riis fra sommerferien, idet han sammen med familien flytter til Norge i en toårig periode, og derfor finder ”de efterladte”, at det kunne være et passende punktum at hædre ham med Idrætslederprisen. For en gangs skyld kan man her tale om en person, der bliver svær at erstatte… 

 Og derfor sad Peter så sammen med otte piger en tirsdag aften. Bevares, han havde en pæn hvid T-shirt på, og den farve passede ifølge øjenvidner meget godt på Peters ansigtskulør, da det gik op for ham, at det var ham der skulle op og trykke borgmester Jens Erik Jørgensen i hånden og ha’ prisen.

 Det er i det lys, man skal se billedet her på forsiden af hjemmesiden: Han vidste det sgu’ ikke…

 Fra alle trænerkolleger og bestyrelsen: Et stort tillykke, Peter…

 Årets danske mestre fra SAK 77:

Dansk seniormester (DIF) – Marianne Simonsen (66) – Diskoskast

Dansk mester, piger 12-15 år – Camilla Jepsen Bak (92), Camilla Rasmussen (92), Maiken Rasmussen (92), Fanny Sørensen (93), Charlotte Kunø Christensen (92), Marie Lykkemark Christensen (94), Louise Biede (93) – Dansk holdmesterskab med mesterskabsrekord

Dansk mester, piger 14-15 år – Louise Biede (93)

Udendørs: 100 m, 200 m, 80 m hæk og 300 m hæk  - Indendørs: 200 m og 60 m hæk

Dansk mester, piger 14-15 år – Camilla Jepsen Bak (92)

Længdespring og trespring indendørs.

Dansk mester, piger 14-15 år – Camilla Jepsen Bak (92), Camilla Rasmussen (92), Charlotte Kunø Christensen (92), Louise Biede (93) – 4x100 meter

Link til flere billeder

 


Louise Biede får talentpokalen
Af Erik Terkelsen  - 05. marts 2008

 På Idrætssamvirkets årlige repræsentantskabsmøde onsdag aften fik Louise Biede tildelt Talentpokalen, som tildeles den idrætsmand eller kvinde i Silkeborg Kommune, der har ydet den bedste idrætslige junior-præstation i årets løb. Sammen med hæderen fulgte også en check på 5.000 kr. 

Det har været under opsejling i flere år, men der er hård kamp om at være årets junior-idrætsmand eller -kvinde i Silkeborg. Således tilfaldt pokalen sidste år junior-verdensmesteren i orienteringsløb Søren Bobach og året før den suveræne kajakroer Emil Stær. 

I sin begrundelse for at tildele Louise prisen i år citerede Idrætssamvirkets formand Bent Pedersen følgende fra klubben indstilling af Louise: 

”Med 7 danske ungdomsmesterskaber i 2007, 6 danske ungdomsrekorder i 2007 og som indehaver af ikke færre end 16 stående danske ungdomsrekorder slog Louise Biede i 2007 sig igennem som dansk atletik suverænt største ungdomsnavn. Den 14-årige atletikpige sluttede også året på toppen af de danske ranglister i hele 7 øvelser – en utrolig dominans, som man skal mange år tilbage for at finde mage til.

På nordisk plan er Louise Biede med helt fremme – kun en enkelt svensk pige var hurtigere i 2007 i hækkeløb, og ser man ud i Europa, er kun en lille håndfuld atletikpiger i stand til at følge hende på favoritdistancerne. Hendes internationale niveau illustreres af, at hun ved en start i Göteborg i juni var under et sekund fra verdensrekorden for 13-årige på 400 meter hæk. Også hendes danske rekord på 80 meter hæk på 11,41 sek. illustrerer hendes formidable evner, for den tid er faktisk kun et par tiendedele langsommere end aldersverdensrekorden, der tilhører en østtysk aktiv, der opnåede den i 80’ernes dopingprægede årti.

I dansk atletik næres der store forhåbninger til Louise Biedes fremtid, og i krogene hviskes der allerede om olympisk potentiale. Og OL om 8 år er absolut ikke urealistisk, for Louise er en meget seriøs og målbevidst atlet, der allerede nu træner på meget højt niveau.

Bent Pedersen erklærede at bestyrelsen var helt enige i denne indstilling og derfor valgte at tildele Louise Talentpokalen for sine præstationer i 2007.

 

 På Idrætssamvirkets årlige repræsentantskabsmøde blev fik Louise Biede hædret med Talentpokalen, for årets bedste idrætslige junior-præstation i  Silkeborg. Prisen blev overrakt af formanden for Idrætsrådet i Silkeborg Bent Pedersen

 


4 gul-grønne til Löpslappet i Gøteborg
Af Erik Barslev - 04. marts 2008

En kort og indholdsløs inde-sæson til de danske atleter, og en rigtig lang og begivenhedsrig ditto til de svenske af slagsen; således kan man kort beskrive den lange mørke og kolde periode for de danske løbere, springere og kastere.

Hvis man ikke er mangekæmper lukker og slukker vi efter inde-DM anden weekend i februar, hvor de svenske atleter i skrivende stund endnu ikke er nået til deres inde-mesterskaber for ungdom og juniorer. Skives ny flotte indehal kan forhåbentligt være katalysator for en ændring af denne triste lange kolde vandring gennem vinterens triste mørke.

I al fald drog 4 af Silkeborgs 14-15 årige piger til Gøteborg for at få lidt mere ud af vinterformen.

Fantastisk Frederikke!

Et skridt ind i den absolutte danske ungdomselite er, hvad Frederikke Borg foretog i løbet af Löpslappets to konkurrencedage.

Frederikkes force er ikke de tekniske kvaliteter, men mere hendes naturlige styrke og hurtighed og hendes fokuserede indsats til træning, hvor hun de sidste 14 dage virkeligt har leveret et godt stykke arbejde.
4 personlige rekorder i lige så mange starter fik Sejs-pigen sig med hjem.

Efter en ukoncentreret indsats ved DM på 60 meter tog Frederikke her totalt revanche; først pr med 8,31 i indledende heat, derefter kæmpe personlig rekord og bronzemedalje i finalen med 8,25 sek.
Der blev fulgt op på 200 meteren senere på dagen med 27,93 sek. Kun anden gang nogen på i klubbens historie kommer under 28 sekunder.
Søndag blev det til endnu en personbedste med 9,68 i trespring.


Emma på vej igen!

Efter lidt svingende resultater vinteren igennem fik Emma Steenberg, der ligesom Frederikke de sidste 14 dage har vist fin træningsindsats, sluttet flot af.

Bedst gik det på 60 hæk, hvor hun med 10,75 rykkede pænt op ad den danske inderangliste.

Også i længde viste Emma, med kun 3 cm fra personlig rekord med 4,56, at hun er på vej igen.


Louises lange vej tilbage

Efter et tumleuheld kort før jul, hvor Louise Biede vrikkede rundt på venstre fod, måtte hun holde 7 ugers total pause fra kvalitetstræning og pigskotræning.

Louise, der i 2007 var dansk atletiks mest vindende og rekordsættende atlet overhovedet, benyttede den lange off-periode til at træne styrke og almen træning. Med en meget kort periodes pigskotræning op til stævnet var max-hurtigheden så småt ved at vise sig igen.

Styrken langt bedre end nogensinde kunne dog ikke gøre det op for den usikre teknik efter så lang tids pause. Yderligere røg koncentrationen i hækstarten totalt, således at Louise, der ellers har en fremragende start kom næstsidst over 1. hæk. Op gennem feltet gik det til en tilfredsstillende sølvmedalje. Tiden 9,02 kunne have været meget bedre især taget i betragtning, at Louise satte årsbedste på 60 meter dagen før. Men hækkeløb er en teknisk svær affære. I øvrigt løb vinderen, den lille bitte svenske Ulrikka Nylen, op til, hvad verdensrekordholderen landsmandinden Susanna Kallur præsterede i den alder, lige en god tiendedel hurtigere end vores Louises personlige og danske rekord på 8,77 sekunder.

5 snappe runder til Fanny   (Foto på vej)

1000 meter på den 200 meter korte rundbane var hvad der ventede Fanny Sørensen. Fanny, der i 2006 var bedst i landet på et par af mellemdistancerne, havde i 2007 haft en noget blandet sæson. Men forbedret træningsindsats vinteren igennem har bragt Fanny tilbage i sporet. Målet var at holde de 40 sek. pr omgang, hvilket ville give en klar personlig rekord på under 3 minutter og 20 sekunder. Sidst Fanny forsøgte sig dermed, lykkedes det næsten, men det lykkedes bare ikke for dommerne at holde styr på omgangene; spildt arbejde til ingen nytte. Det gik dog lige efter bogen denne gang. Med 3,19,24 fik Fanny halet en toppræstation i land; en præstation der lover godt for 2008.

Oplevet på turen:

Frederikke taler i telefon i et par minutter. ”Hvem snakkede du med?” – ”Hmm det ved jeg ikke, men hun hed vist nok Anne”. ??

Undervejs på 200 meteren nåede samme Frederikke at rette på tøjet 4 gange. Det frembragte almindelig latter hos de tilskuere, der stod ved siden af mig, og fik mig til at tænke på, at piger kan multitaske, og at man måske slet ikke behøver sine arme, når man løber indendørs, for Frederikke satte en flot personlig rekord alligevel.

Vidste du, at motiverede atleter sagtens kan spise tre dåser Benn and Jerry is til 150 svenske kroner. Det beviste pigerne i al fald på vej hjem på færgen Jutlandia.


Vidste du, at Louise kan have pakket alt til 3 måneders ophold hysterisk korrekt pakket i en lille sportstaske, men at hun aldrig ved, hvor nogen af tingene er.

Vidste du, at Emma, trods sin klejne størrelse, snildt kan indhalere en pizza på størrelse med et traktorhjul uden at gå kold.

Vidste du, at Fanny og Erik er meget (jeg siger MEGET) bedre end Lovise, Fredrikke og Emma til at spille røvhul. Til gengæld er Frederikke sygeligt hurtig til at spille FJOLS.
14-årig sprinter rykkede frem ved DGI LM-stævne i Århus
Af Søren Munch - 23. februar 2008

Den knap 14-årige atletikpige Frederikke Borg fra SAK er godt på vej frem i den landsdækkende 14-15-års klasse, selvom det kun er to måneder siden hun rykkede op i aldersgruppen.

Senest ved lørdagens DGI-landsmesterskaber indendørs i Marselisborghallen i Århus, hvor det blev til tre gange sølv og en enkelt bronzemedalje. Lidt overraskende var hun bedst i længdespring, hvor hun satte personlig rekord med 4,80 meter og vandt sølv, men der var også personlige rekorder og en sølvmedalje i trespring (9,66 meter) og kuglestød (9,21 meter). Kun i favoritdisciplinen 60 meter måtte hun nøjes med bronzemedalje i 8,45 sek. – 8/100 sek. fra sin egen rekord.

 Hos de 12-13 årige drenge var der sølvmedalje i højdespring til talentfulde Jonas Kløjgaard Jensen, der efter sygdom i ugens løb ikke nåede helt op til sit årsbedste på 1,48 meter, men måtte nøjes med 1,40 meter. SAK-drengen vandt desuden bronze i kuglestød med 7,41 meter.

Hos de 14-15 årige drenge fik Tobias Seindal, 14 år, med tiden 2.48,0 min. endelig has på en 16 år gammel klubrekord, og hos de 12-13 årige piger løb 12-årige Anne-Cathrine Correl og Luna Richardt på henholdsvis 9,89 sek. og 9,93 sek.
SAK 77 slog til på hækken
Af Søren Munch - 17. februar 2008

En lynhurtig omskoling og en særdeles veltimet afslutning på en længere skadeperiode banede i weekenden vejen for to danske mesterskaber i hækkeløb til SAK 77 ved DM i atletik i Sparbank Arena i Skive.

Ikke så overraskende gik den ene titel til rekordslugeren Louise Biede, som for andet år i træk vandt 60 meter hæk for 14-15 årige piger. Hendes tid på 9,13 sekunder var 39/100 fra hendes danske ungdomsrekord, men blev opnået efter ikke færre end syv uger uden træning i pigsko.

Helt tilbage i december var Biede så uheldig at træde forkert under træning i Skives nye flotte atletikhal – Danmarks nye nationalarena i atletik – og frem til forrige mandag havde hun kun kunnet træne i løbesko. Først da turde SAK 77’s trænerteam lade hende tage pigskoene på igen, men alligevel var SAK-pigen aldeles suveræn på sin favoritdistance.

På 60 meter, hvor hun sidste år fik sølv efter KIF's komet Rugiatu Kallon, blev det igen til sølv i glimrende 8,12 sek. – kun 17/100 sek. fra personlig rekord.

Langt mere overraskende var DM-guldet til Camilla Jepsen Bak, 16 år, der sidste år vandt de 14-15 åriges længdespring med imponerende 5,41 meter. Siden har det ikke helt fungeret for den 16-årige SAK-pige i springøvelserne, og samtidig havde SAK 77’s sprint- og hæktræner Erik Barslev bidt mærke i Jepsen Baks høje tempo mellem hækkene. Hun blev tilmeldt på 60 meter hæk hos de 16-17 årige og blev derefter en – for alle andre – højst overraskende dansk ungdomsmester i flotte 9,84 sek.
Foto: www.skiveam.dk

Samtidig vandt hun bronze i længdespring med 4,91 meter og var desuden med til at vinde sølv på 4x200 meter for 16-17 årige i 1.54,51 sek. sammen med Camilla Rasmussen og DM-debutanterne Frederikke Borg, 14 år, og Janni Hovgaard, 16 år.

Frederikke Borg, 14 år, markerede sig ved sit første DM-stævner lige uden for medaljerækkerne med en fornem fjerdeplads på 200 meter i 28,05 sek. – kun 6/100 fra bronzen – og blev desuden nummer fem på 60 meter.

Også Camilla Rasmussen blev nummer fem i 60 meter-finalen for 16-17 årige med 8,42 sek. og var stærkt løbende på første tur på 4x200 meter.

Martin Nøhr var decideret uheldig i sine to starter søndag ved DM. Efter en uges skiferie kom Martin skidt ud af blokken på 60 meter og løb på 8,09 sek., mens han efter godt 57 sekunder på 400 meter måtte opleve det sure at blive diskvalificeret.

Hans Christensen blev nummer seks på 200 meter for 16-17 årige med 24,58 sek., men fik derefter så ondt i ryggen, at han måtte melde fra til 60 meter søndag.

Mette Odgaard fik to starter i højdespring lørdag, men ingen af dem vil Mette huske ret længe. 1,57 meter rakte kun til fjerdepladsen hos de 16-17 årige piger, og senere på dagen stillede Mette op i seniorkonkurrencen og rev tre gange på starthøjden 1,55 meter.

Janni Hovgaard, som bor i Århus og kun træner med i Marselisborghallen, gik frisk til sagen ved sit første DM og satte personlig rekord på 60 meter i 8,80 sek. og viste lovende takter i længdespring uden dog at få det optimale spring. Endelig var hun under 30 sekunder på sit 200 meter skifte på stafetten.
Så er det ingen hemmelighed: Atletikhal på vej på Århusbakken


Af Søren Munch - 04. februar 2008
 

SAK 77 har længe arbejdet med et flot atletikhal-projekt på Silkeborg Atletikstadion, men meget tyder på, at de planer nu bliver overhalet indenom af realistiske hal-planer på Århusbakken.

Det nye Silkeborg Sportscenter på den gamle Reimar-grund på Århusbakken har nemlig haft så stor succes siden åbningen i september sidste år, at centret allerede er i gang med at planlægge en udvidelse.

Silkeborgenserne er strømmet til, og mange af klubberne har oplevet en enorm fremgang, siden de er flyttet ind i sportscentret.

- Derfor er vi i bestyrelsen begyndt at tænke lidt højt med henblik på at udvide med endnu en hal, mens vi endnu har mulighederne for det. Vi kan se behovet nu, og det ville jo være for sent, hvis der bliver bygget boliger på grunden ved siden af, siger medlem af bestyrelsen for Silkeborg Sportscenter og formand for kultur- og fritidsudvalget, Jørn Rye Rasmussen (SF) til Midtjyllands Avis.

Og Rye Rasmussen, som i sin tid var primus motor i at få gennemført Silkeborg Atletikstadion, kan meget vel også være manden, der baner vejen for atletikkens nye indendørsanlæg.

I hvert fald siger han til Midtjyllands Avis, at der også ”er ønsker fra andre foreninger og klubber om at komme op til sportscentret.”

 - Atletikklubben har for eksempel haft ønsker om en overdækket bane ved Søholtanlægget, men den kunne jo også placeres på Århusbakken, siger Jørn Rye Rasmussen.

SAK 77 er allerede blevet inddraget i planlægningen af hal nummer 3, fordi et hovedelement skal være en atletikhal. Der skal desuden være squashbaner, fordi squashklubben nærmest er eksploderet medlemstal siden flytningen til Århusbakken, og Silkeborg Skøjteløberforening har ytret ønske om isbaner til curling.

Der er foreløbig ikke meget konkret om udformningen af en atletikhal, men SAK 77 har allerede afleveret sine ønsker til hallens udformning: Mindst 70 meter lang, 25-30 meter bred, springgrav, stangsprings- og højdespringsanlæg samt anlæg til kuglestød. Desuden en opmålt 150 meter rundbane, hvis bredde- og længdemål bliver som ønsket.

Tidshorisonten er også behagelig, erfarer sak77.dk. Hvis alt går vel – både økonomisk og politisk – kan en atletikhal tages i brug til vinteren 2009/10.

Og hvem ved – måske kan SAK 77 blive vært for de vestdanske ungdomsmesterskaber i Januar 2010?
 

 

 Indestævne i Marselisborghallen i Århus
Af Dorte Østergård - 26. januar 2008

De yngste tordner fremad

  Klubbens dygtige årgange – 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, osv. – kan godt begynde at kigge sig over skulderen, for der sker noget nede i yngste træningsgruppe.

Skulle man være i tvivl, så snak bare med træner Dorte Skou Østergård, der sammen med de øvrige trænere fra yngste gruppe havde en snes af de yngste aktive med til indestævne i Marselisborghallen lørdag den 26. januar.

 To af klubbens debutanter, Bjarke S. Kristensen og Emilie Outzen, begge årgang 1998, klarede sig rigtig flot. Bjarke vandt sit 60 m heat i fine 10,20 sek., og Emilie der kun har været til atletik 3-4 gange sprang 1,10 i højde blot efter 20 min højdespringstræning torsdagen før. Desuden havde hun et kuglestød på over 5 meter og sprang flot i længde. Desuden løb hun 50 m og 60 m hæk, og hun slægter vist sin mor på, der er tidligere atletikudøver fra Haderslev.

 Der var også andre godbidder ved stævnet: Emma Sand viste flot hækkestil i 60 meter hæk, Claire Moltke Schmidt lavede et superflot spring på 1,10 meter i højdespring og var 10 cm over højden! Storesøster Emma Schmidt kom i B-finalen på 60 meter og satte en fin personlig rekord i 9,47 sek. Malthe Holmgaard sprang med fuld energi og nåede ud på 4 meter i længde – kun 2 cm fra personlig rekord.

 Et af heatene på 60 meter var næsten et rent SAK 77-heat, og blev der kæmpet mellem Bjarke, Agre, Gustav og Oliver + ”en ude fra”.  Gustav og Oliver var helt høje bagefter, og Gustav ville sikre sig, at Oliver ikke blev sur over, at Gustav kom før ham, så han viste Oliver med fingre, hvor tæt på de havde været i at komme over målstregen samtidig…

 Træner Thomas Schmidt overhørte en samtale mellem nogle publikummer, hvor én af dem ikke kunne ikke forstå, hvordan lille Emilie P kunne løbe så hurtigt og blev endnu mere undrende, da han opdagede, at hun ikke en gang løb i pigsko. Det kunne bare ikke lade sig gøre mente han.

 Til sidst en oversigt over dagens klubrekorder ved stævnet:

 Piger 9 år

50 m              Rikke Mia Petersen, 99                                             9,85

Højde            Claire M. K. Schmidt, 99                                           1,10

Piger 10 år

50 m              Emilie Aasberg Pedersen, 98                                   8,27

60 m hæk     Emilie Aasberg Pedersen, 98                                 12,56

Højde            Emilie Outzen Vejgård, 98                                         1,10

Kugle            Emilie Outzen Vejgård, 98                                          5,06

 

Drenge 12 år

60 m hæk     Jonas Kløjgaard Jensen, 96                                       11,31

 

 

 

 Vestdanske mesterskaber for ungdom i Århus
Af Søren Munch - 19. januar 2008

SAK 77’s oprykkere slog fra sig
 

SAK 77’s talentfulde ungdomstrup fik hård kamp ved de vestdanske ungdomsmesterskaber i atletik i Marselisborghallen i Århus i den forløbne weekend. Hvor SAK 77 for et år siden hentede 14 medaljer, blev det denne gang til det halve – fire sølv og tre bronze.

Men det er der en relativt naturlig forklaring på. Blandt Silkeborg-klubbens 17 deltagere var der fem mesterskabsdebutanter, mens hele otte andre led under at være rykket op i en ny aldersgruppe. Endelig måtte en af klubbens sikre medaljeslugere, Louise Biede, blive hjemme under dynen med influenza.

-         Til gengæld er vi meget glade for at se de syv medaljer blive fordelt på hele syv forskellige aktive, og vi er meget tilfreds med at have så mange nye navne med til et mesterskab, siger SAK 77-træner Peter Riis.

Blandt de nye navne, der stak snuden frem, var 12-årige Jonas Kløjgaard Jensen, der vandt bronze på 60 meter hæk i klubrekorden 11,34 sek. og blev nummer fire i højdespring med en ny klubrekord på 1,48 meter. Også Frederikke Borg, der var rykket op hos de 14-15 årige, klarede sig fint med en bronzemedalje på 60 meter i 8,38 sek. og viste sit store mangekamptalent med en fjerdeplads i trespring (9,42 m.) og en femteplads i længdespring (4,64 m).

Ny på medaljeskamlen var også Emma Steenberg, 14 år, der vandt bronze på 60 meter hæk i 11,21 sek.

Blandt de mere rutinerede kræfter, der nu alle starter i 16-17 års-gruppen, var der en stribe sølvmedaljer. Højdespringeren Mette Odgaard var én centimeter fra sin seniorklubrekord på 1,64 meter og sluttede på samme springhøjde som vinderen, der havde færre nedrivninger på 1,63 meter, der i øvrigt er klubrekord for 17-årige. Til gengæld havde Odgaard gode forsøg på rekordhøjden 1,66 meter.

Der var også sølv til 16-årige Camilla Jepsen Bak i længdespring (4,87 m.) – klubrekord for 16-årige, og samme medalje tilfaldt Maiken Rasmussen i 16-17 års-klassen for en personlig rekord i kuglestød på 9,12 meter. Også Fanny Sørensen løb rutineret en sølvmedalje hjem på 1500 meter i de 14-15 åriges gruppe (5.28,85 min.).

Camilla Rasmussen, 16 år, satte personlig rekord på 60 meter med 8,30 sek., og Hans L. Christensen var lige ved og næsten på 60 meter hos de 16-17 årige drenge med en fjerdeplads i 7,56 sek. Morten B. Kjær, 16 år, satte personlig rekord på 60 meter hæk i 11,26 sek., Jonas Gadegaard, 14 år, tangerede sin personlige rekord i højdespring med 1,30 meter, og Martin Nøhr, 16 år, satte årsbedste på 60 meter med 7,90 sek.

Blandt debutanterne skal også nævnes Janni Hovgaard, 16 år, der forbedrede sig til 8,81 sek. på 60 meter, og Luna Richardt, 12 år, der løb glimrende 9,76 sek. på 60 meter. Emil Lichscheidt, 14 år, forbedrede sig på 60 meter hæk til 1,340 sek., og de to 12-årige Rasmus Bjerg Terkelsen og Morten Graversen løb 800 meter på 2.54,40 min. og 2.57,96 min.
           
Fotograf: Erik Laursen

SAK 77 dominerede ved Århus-stævne
Af Søren Munch - 12. januar 2008

 Hele 25 af SAK 77’s vinteraktive havde valgt at stille op ved årets første indendørsstævne i Marselisborghallen i Århus, og det kom der noget af en dominans ud af.

 SAK 77 stillede med 79 starter ganske enkelt med over en tredjedel af starterne ved stævnet, som trods sin placering en uge inden de vestdanske ungdomsmesterskaber samme sted ikke var overrendt.

 Og det kom der en god dag, seks klubrekorder og et hav af personlige rekorder ud af. Lad os lige tage klubrekorderne først:

 Camilla Rasmussen var i lighed med de øvrige 92’ere rykket op i 16-17-års-klassen og satte 16-årsrekord og personlig rekord på 50 meter med 7,18 sek. På samme distance kappede 9-årige Emilie Aasberg Pedersen en ordentlig luns af 10-årsrekorden med fine 8,44 sek. Samme Emilie var også mester for en klubrekord i kuglestød med 4,71 meter med 2,0 kilo-kuglen, som de mindste nu støder med. På 1500 meter satte Fanny Sørensen 15-årsrekord med 5.26,65 min., og de to sidste rekorder stod talentfulde Jonas Kløjgaard Jensen for. Den 12-årige dreng hævede 12-årsrekorden til 1,45 meter og havde gode forsøg på 1,48 meter, og også 11,39 sek. på 60 meter hæk var klubrekord.

 Ellers sprang SAK 77’s dominans hos de lidt ældre piger utroligt i øjnene. Efter i en årrække at have domineret 12-, 13- og siden 14-årsklassen har vores mange stærke piger spredt sig over endnu flere aldersklasser, således at vi efter stævnet råder over hele 7 piger som har løbet hurtigere end 9,00 sek. på 60 meter. Det kan ingen anden danske ungdomsklub præstere, og dertil kommer, at flere SAK-piger endnu ikke har startet indendørs på 60 meter.

Og der kommer heldigvis også nye navne til. Ved stævnet i Århus dukkede for eksempel 15-årige Janni Hovgaard op og imponerede med en fin 50 meter og to gange 8,89 sek. på 60 meter.

 I den sammenhæng kan det være nærliggende at glemme drengene, men de gjorde også en god figur ved stævnet. F.eks. var Morten Kjær for første gang i vinter vældigt godt springende på rekordhøjden 1,65 meter i højdespring, men måtte nøjes med at tangere sin personlige rekord på 1,60 meter. Noget tyder dog på, at både 1,65 og 1,70 meter er inden for rækkevidde i denne vinter.

Også Jonas Gadegaard, der er rykket op i 14-15-årsklassen, satte personlig rekord med 1,30 meter, og det samme gjorde Ida Jepsen Bak, 13 år, med 1,35 meter og desuden 4,07 meter i længdespring.

 Blandt vores yngste sprang Emilie Aasberg Pedersen, som lige er rykket op i 10-11-årsklassen, i øjnene med fine 9,88 sek. på 60 meter. Dermed kom hun såmænd i B-finalen, som hun efterfølgende vandt i 9,75 sek.!

        

     
Fotograf: Erik Laursen 

Og sådan gik det til at Gert Toft blev verdensberømt
Af Søren Munch - 12. januar 2008

 Spørg SAK 77’s ungdomstræner Gert Toft, hvordan det er at gøre kometkarriere i atletikkens verden.

For et halvt år siden gik Gert rundt og var en ganske almindelig forhenværende atletikmand (dygtig, bevares – 2,00 meter i højdespring for 20 år siden er ikke at kimse af), i september meldte han sig under fanerne som træner i SAK 77 da sønnen Troels begyndte i SAK 77, og lørdag den 12. januar 2008 blev han så verdensberømt.

Det var nemlig Gert, der ordnede paragrafferne som øvelsesleder ved indestævnet i Marselisborghallen da Århus 1900’s 14-årige vidunderdreng Jannick Klausen blev den hidtil yngste dansker til at klare 2,00 meter i højdespring.

Et par timer efter den 168 centimeter høje drengs fantastiske spring lå der to klip af hans indsats på YouTube, og her kan man i øvrigt også se bestyrelsesmedlem Erik Terkelsen og ungdomstræner Thomas Schmidt optræde i mere diskrete biroller. 

Her klarer Jannick 2,00 meter – bemærk Gert der giver gode råd efter springet http://youtube.com/watch?v=fBzfbQYJWsA

 Her forsøger Jannick sig på 2,03 meter – her holder Gert sig i baggrunden

http://youtube.com/watch?v=d7THAVxmsoE