Startside
Op


Nyhedsarkiv-2006
Nyhedsarkiv-2007
Nyhedsarkiv-2008
Nyhedsarkiv-2009
Nyhedsarkiv-2010

Indestævne i Århus
Af Søren Munch - 07. december 2009

Lynhurtig sæsonstart i Århus

Det gik hurtigere end forventet, da SAK77 tog hul på indesæsonen med vinterens første stævne i Marselisborghallen.

Sygdom og småskavanker havde drillet op til stævnet, og samtidig var 12 andre aktive på klubtur til Julklappsjakten i Sverige. Derfor var SAK-holdet i Århus reduceret til otte aktive, men de viste til gengæld flaget med en dansk ungdomsrekord, tre klubrekorder og en masse personlige rekorder.

Der må være grund til at kippe lidt ekstra med flaget for 15-årige Frederikke Borg, som næsten udelukkende har trænet udendørstræning siden udesæsonen sluttede i starten af oktober. Det har givet en fantastisk grundform, som kom hende til gode i finalen på 60 meter, som hun vandt i personlig rekord 7,94 sek. – et pænt stykke foran den tidligere topsprinter Tina Brødsgaard fra Aabenraa, som har gjort comeback. Frederikkes tid var kun 3/100 sekund fra seniorklubrekorden og samtidig 15 års-klubrekord, og mon ikke tiden ligger meget højt, når de første danske ranglister snart dukker op?

13-årige Annelouise V. Jensen ser ud til at være kommet over det vokseværk, der har plaget hende i mange måneder, og løb 8,12 sek. på 60 meter. Samtidig satte hun en flot dansk ungdomsrekord for 13-årige, da hun med tiden 6,94 sek. var lige i hælene på Frederikke, der løb 6,91 sek. og satte seniorklubrekord.

Emma Steenberg, 15 år, så tilsyneladende bort fra, at hun har været syg i de seneste par uger, da hun kappede en luns af sin pr på 60 m hæk i 10,06 sek. Desuden viste hun stabilitet med 8,70 sek. på 60 meter og 4,76 meter i længdespring.

Hos de 12-13 årige så man en sjældenhed, da stortalentet Christian Bank Johnsen, 13 år, i sin første start på 60 meter hæk satte klubrekord for 13-årige med 10,24 sek. Den rekord skal han og den jævnaldrende Jonas Kløjgaard Jensen nok komme til at kæmpe lidt om…

Christian satte også personlig rekord i længdespring med 4,56 meter og på 60 meter med 8,70 sek.

I det hele taget var der kommet en god gruppe drenge afsted, som snuppede en stribe personlige rekorder. Malte Them fra den talentfulde 98-årgang løb fine 9,64 sek. på 60 meter og nåede helt ud på 8,14 meter i kuglestød – ganske tæt på klubrekorden. Philip A. Juel og Martin Duelund fra samme årgang fik 11,59 og 12,13 sek., mens to 9-årige drenge – Anton Schmidt og Julius Hensel – løb 10,42 og 13,52 sek.

På 800 meter var der flere pr: Malte Them løb i fine 3.04,16 min., mens Anton Schmidt løb på 3.13,41. I længdespring var Anton Schmidt med 3,34 meter tæt på klubrekorden for 9-årige, og Philip Juel viste talent for kuglestød med 7,39 meter.

Dagens klubrekorder:

D13

60 m hæk

Århus

10,24

 

Christian Bank Johnsen, 96

P13

50 m

Århus

6,94

 

Annelouise V. Jensen, 96

P15/Sen

50 m

Århus

6.91

 

Frederikke Borg, 94

D9

800 m

Århus

3.13,41

 

Anton Schmidt, 00

 

       

 

       

Fotograf: Erik Laursen







Julklappsjakten i Gøteborg
Af Søren Munch - 07. december 2009
 

Svenske julegaver til SAK77
 
Danmarks bedste højdespring, syv præmieplaceringer og syv klubrekorder - og så en masse personlige rekorder.
Sådan blev facit, da 12 aktive fra SAK77's ungdomsafdeling i den forløbne weekend stillede op ved det store svenske ungdomsstævne Julklappsjakten i Göteborg.
 
Og uden at underdrive kan det slås fast, at SAK77 har fået et nyt stjernefrø i 13-årige Jonas Kløjgaard Jensen. Hele tre gange måtte han på præmieskamlen for at modtage en pokal, og det blev til fire klubrekorder, og en af dem - 1,70 meter i højdespring - var samtidig også årets klart bedste højdespring af en 12-13-årig dansk dreng.

Få sekunder efter sit sidste forsøg i højdespringskonkurrencen løb den 13-årige SAK'er over til starten på 60 meter hæk-finalen og tog en enkelt prøvestart, inden han med tiden 10,33 sek. satte personlig rekord på endnu en andenplads. Desuden blev det til klubrekorder i trespring (nr. 5 i 10,13 meter) og længdespring (4,66 meter).

Klubbens to femtepladser gik til Anne-Cathrine Dyhr Correll, 13 år, som løb 1000 meter på 3.27,88 min., og til 12-årige Malthe Holmgaard i trespring, hvor han med 9,24 meter også satte klubrekord.
Mathias V. Andersen, 13 år, viste sit store sprinttalent med en ottendeplads og 27,30 sek. på den vanskelige 200 meter-bane.

Endelig vandt Jonas Gadegaard, 15 år, drengenes kuglestødskonkurrence med 9,37 meter i sit første forsøg med 5 kilo-kuglen, men mødte dog kun modstand af en enkelt konkurrent.
Hos pigerne blev det til en enkelt klubrekord, da Emilie Pedersen, 11 år, i længdespring forbedrede sig til 4,13 meter. Her fulgte to andre 11-årige godt med: Emilie Vejlgård sprang 4,03 meter, mens Maria Kromann Knudsen nåede ud på 3,89 meter.

Blandt mange andre fine resultater kan nævnes, at Emilie Vejlgård blev nr. 11 i trespring hos de 11-årige piger med 8,52 meter, og hun satte også personlig rekord på 60 meter hæk med 12,22 sek. i B-finalen, hvor Emilie Pedersen blev nummer to med 12,12 sek. Emilie Vejlgård blev også nr. 11 i kuglestød med 7,40 meter, mens Annesofie Herskind satte personlig rekord på 800 meter med 3.07,43 min.

Hos de 12-13 årige piger satte Luna Richardt personlig rekord på 60 meter med 8,98 sek. og på 1000 meter i 3.43,01 min., og Anne-Cathrine Dyhr Correll forbedrede sig til 29,64 sek. på 200 meter.
Sonja Ditlev, 14 år, viste markant fremgang med personlige rekorder i kuglestød med 8,62 meter og på 60 meter med 8,90 sek., og Rasmus Terkelsen, 13 år, satte personlig rekord indendørs på 1000 meter med 3.33,11 min.

Link til billeder fra stævnet






Vestdanske cross mesterskaber for ungdom
Af Per Møller Hansen -  08. november 2009

En lille trup fra SAK 77 drog til Ålborg d. 8. november for at deltage i vestdanske cross mesterskaber for ungdom.

For flere af deltagerne var det debut indenfor denne specielle atletikdisciplin.

Sofus deltog i sit første stævne og mente at det ukendte crossbegreb kunne sammenfattes således: ”Det er vel ligesom at løbe ud over markerne og få våde sokker undervejs”

Det blev dog ikke helt ligesom Sofus havde forventet, ruten var på grusstier men til gengæld med en lang bakke og et langt nedløb. Så det var hverken muligt at dyrke afgrøder eller få våde strømper! Men Sofus kæmpede flot hele vejen, men måtte sande at der er forskel på at have været til atletik fem gange og at have trænet i fem år. Han har en uimponerethed der med lidt træning nok skal føre ham videre.

Jonas Gadegaard havde en virkelig hård weekend. Først træningslejr i Randers med stævne og træning hele lørdag, 3-4 timers søvn i gymnastiksal, søndag startede med morgenløb og mere træning inden vi samlede ham op og serverede 4 kilometer crossløb til dessert, Jonas kæmpede godt, ingen beklagelse over træthed, men han havde jo også hvilet sig en time i bilen derop!

Mette Jertrum og Anne-Cathrine Dyhr havde rigeligt at se til blandt de 12-13 årige piger i et stærkt felt, desværre sluttede løbet før tid for Anne Cathrine med en forvridning af fodled.

Det blev dog til lidt guld og glimmer ved Fanny B. Sørensen som løb et veldisponeret løb og fik en sikker årgangssejr blandt de 16-17 årige piger. Der var dog god konkurrence fra de 14-15 årige opkomlinge.

Fanny måtte på sidste runde vise et hidtidigt ukendt crosstalent i nedløb. Den elles så stilrene løber, viste hvordan man kobler hjernen fra og kaster sig i næsten frit fald ud over afgrunden. (Okay måske en smule overfortolkning af hvad der skete på en grussti i en offentlig park, men læserne skal jo helst ikke falde fra undervejs…)

Sammenfattende kan man sige at det der manglede var en rigtig crossrute med afvekslende underlag. Vi manglede måske også lidt specifik træning og enkelte også lidt nattesøvn. Der manglede også nogle flere SAK 77’ere så vi kunne stille hold, bemærk at der også er en klasse fra 8-11 år der løber 2 kilometer, der burde vi kunne stille med indtil flere hold.














Træningssamling i Randers

Af Dorte Østergaard -  07. november 2009

16 aktive fra SAK og to trænere drog lørdag morgen til Randers, hvor Anna Lange traditionen tro havde inviteret til atletik weekend, indeholdende atletikskole og nålestævne. 4 SAK’ere måtte vi desværre lade blive tilbage i Silkeborg med influenza.

Dagen startede med løbeskole, hvor SAK’ere såvel som de øvrige ca. 40 andre atleter fra rundt omkring i Jylland, havde nok at gøre med at løfte knæene højt, trække tæerne højt nok op til skinnebenene og samtidig svinge armene hver sin vej og så tager vi lige samme øvelser baglæns lød det fra Randers’ træner René. Fantastiske koordinationsøvelser der var tæt på at få de flestes hjerner til at brænde sammen…. Herefter var der reaktionsøvelser, stafetlege og stangspringstræning inden en velfortjent frokostpause. Efter denne gik det løs med nålestævne, årets eneste nålestævne, hvor man må være med i alle de øvelser man kan nå. Det satte flere en ære i at opnå og nogle klarede således 7 øvelser på knap tre timer. Der blev opnået rigtig mange flotte resultater i løbet af dagen, som det fremgår af resultatlisten, som er lige på trapperne.

Herefter blev der tanket op med kage og saftevand og inden aftensmaden var der tid til tumlen og leg i hallen og de yngste fik også muligheden for at prøve kræfter med stangspring. Efter Annas obligatoriske og aldeles fantastiske kyllingegryde, var der igen krudt i ungerne, der sammen med to af Annas børnebørn, som er blandt landets bedste springgymnaster, boltrede sig på madrasser, airtrack og trampoliner. En oplevelse der udløste en kommentar som ”det er det allerbedste ved denne her weekend” Så selvom man er atletiknørd, kan man vel godt være bidt af spring og stunt.

Traditionen tro var der aftenservering med æbleskiver og var der nogen der fik flormelis i det meste af hovedet - Mads? Der skulle i øvrigt ikke gå noget til spilde hos firkløveret Anton, Marius, Mads og Gustav, tallerknerne blev slikket rene.

Nu troede trænerne at ungerne ville gå om kuld lidt efter lidt, men nej det krævede hård styring at få de 50 krudtugler til køjs og efter en, efter manges mening, alt for kort nats søvn stod den på morgenløb. Jeg synes det var fantastisk at løbe med 50 friske unger, okay nogle mere end andre, rundt i den friske morgenluft klokken meget tidligt!! - det vil jeg gerne opfordre jer til at prøve hjemme i de små hjem, det er en super start på dagen og vi havde alle brug for at få løsnet musklerne op, de var godt ømme efter at have trænet hele den foregående lørdag.

Klokken otte var der morgenmad og så var der igen summen i hallen, nu stod den på træning i hæk-, højdesprings-, og længdespringsteknik. Som afrunding på det hele var der fællessamling, hvor rundkredsen måtte laves super stor, for at der var plads til  alle de mange, efterhånden trætte, men stadig glade atletikunger og som til allersidst jamrede sig igennem den sidste del af træningen – strækøvelser!!

Afslutningsvis stod den på frokost og Emma spiste vist sin livs frokost, det var som om der ikke var bund i den lille energiske pige!

Jeg vil gerne på vegne af alle SAK’ere, sige tusind tak til Anna Lange for at hun endnu en gang stablede denne fantastiske weekend på benene, en weekend med kammeratskab, konkurrence og sjov og ballade! Og jeg hørte faktisk at hun lovede ”det lille firkløver” at der også bliver en træningssamling til næste år! Så herfra skal lyde ”TUSIND TAK OG PÅ GENSYN”

 

 



 
 

 

SAK77 sluttede udesæsonen på toppen
Af Søren Munch - 26. september 2009  

En guldmedalje, en sølvmedalje og to bronzemedaljer. Klubrekorder, personlige rekorder, dansk årsbedste og en stribe top-10 placeringer.

Ja, det er svært at vælge, når man skal finde et sted at starte med at rose SAK77's 35 aktive, der lørdag den 26. september var med til at lukke udendørssæsonen med de efterhånden traditionsrige vestdanske holdmesterskaber på Herning Stadion.

Derfor vil jeg - lidt utraditionelt - gerne starte med at rose de rigtig mange forældre, der havde taget turen med til Herning for at støtte under hele eller dele af stævnet. Undervejs i stævnet dukkede snesevis af forældre op og var en god støtte for deres børn, eller gav en hånd med ved dommerpligten eller fik en god snak med de andre i SAK77-lejren. Mange tak - det gør det hele meget sjovere at være træner, leder eller dommer, når forældrene er så engagerede...

Jo, SAK77 fyldte meget på Herning Stadion. På tribunen blev det til et helt tribuneafsnit, og på banen og i resultatlisten blev der også sat et markant fingeraftryk.

Med guldet og sølvet samt de to bronzemedaljer sluttede SAK77 på en samlet tredjeplads i den uofficielle medaljestatistik - kun overgået af Vejle IF's velfungerende ungdomsafdeling og storklubben Skive AM. Og historisk set var stævnet det bedste VDMU-holdmesterskab nogensinde set fra Silkeborg: For første gang nogensinde kom vi hjem med medaljer i fire rækker. Og for første gang fik to drengehold medaljer!

Individuelt stak Jonas Kløjgaard næsen frem med dansk årsbedste i højdespring for 12-13-årige, og Emilie Pedersen præsterede blandt de 10-11pårige piger at vinde hele fire øvelser. Dertil kommer fire klubrekorder og mindst 10 resultater, som går ind blandt de 10 bedste på Dansk Atletik Forbunds ungdomsranglister.

 

Her går vi de enkelte aldersgrupper igennem - én efter én:

Piger 10-11 år: Guld. Klubbens piger i 10-11 års-klassen var i særklasse i deres gruppe. Med 12.143 point var der over 1100 point ned til Vidar Sønderborg i gruppen, der talte hele otte hold. Fra første øvelse var SAK-pigerne suveræne med sejre i hele fem øvelser - blandt andet med dobbeltsejr i længdespring og 60 meter hæk. Emilie Pedersen vandt hele tre øvelser - 60 meter, 60 meter hæk og længdespring og var også med på stafetholdet, der med 37,91 sek. løb den hurtigste 4x60 meter siden den berømte 92-93-årgang huserede. Claire Schmidt, 10 år, vandt kuglestød og var næst hurtigst på 60 meter hæk, og på 1000 meter overraskede debutanten Anne Mygind og Anne-Sofie Herskind meget positivt. Maria Kromann var bundsolid med en tredjeplads på 60 meter, mens Emilie Vejlgård udover en god tur på stafetten også blev nummer to i længde og sprang 1,16 meter i højde. Et utroligt godt hold, som vi glæder os til at følge.

Drenge 10-11 år: Bronze. Uden sammenligning dagens største positive overraskelse. Pludselig - nogle timer hen i holdkampen - lå drengene på bronzepladsen, og den placering blev aldrig siden diskuteret. Der blev kæmpet i kuglestød, så blodet sprang fra neglene, og på stafetten, hvor Randers Frejas drenge skulle slås for at holde bronzen, blev der løbet over evne, og så var pladsen på medaljeskamlen hjemme med 9.261 point. Vejle IF vandt med 12.070 point foran Århus 1900 med 9.990 point. Rasmus Thyrsted var skarp med to andenpladser (60 meter på 9,27 og 40,02 meter i boldkast), mens Troels Toft og Bjarke Kristensen slog til og blev nummer to og tre i kuglestød, da det var mest nødvendigt. Malte Them fik en fin debut på 1000 meter, Philip Juul sprang glimrende 3,27 i længde, mens Oscar O'Shea satte pr på 60 meter hæk med 14,37 sek.

Piger 12-13 år: Bronze. En stærkt besat gruppe, hvor bronzen kom hjem trods et nul på 4x80 meter, hvor sidste skifte blev overtrådt. Formentlig gruppens yngste hold med hele seks 97'ere ud af de syv på holdet, så der er voldsomt potentiale til næste år. Aabenraa var urørlige med 10.267 point med Vejle IF på andenpladsen i 8.581 point - SAK77 fik 7.656 point. To resultater sprang i øjnene: Sofie Padkjær satte 12 års-klubrekord i højdespring med flotte 1,43 meter og rykkede dermed op på 5. plads på den danske ungdomsrangliste. Emma Schmidt, også 12 år, skød sig op i nærheden af den danske top-10 på 60 meter hæk med en personlig rekord på 10,99 sek. Holdet bestod desuden af Thea Seindal, Mette Jertrum Hansen, Nanna Tang Andersen, Emma Sif de Neergaard og Anne Cathrine Dyhr.

Drenge 12-13 år: Sølv. En stor positiv overraskelse, og kun detaljer gjorde, at sølvet ikke var blevet til guld. Nu vandt Aalborg AM med 8.491 point mod SAK77's 8.083, mens Vejle IF fik bronze for 7.201 point. Holdkampen var præget af dagens største SAK-individualist Jonas Kløjgaard Jensen, 13 år, som satte en tyk streg under sit store potentiale med 1,68 meter i højdespring - dansk årsbedste og klubrekord for 13-årige. Dertil kom klubrekord på 80 meter hæk i 13,64 sekunder, hvilket er Danmarks næsthurtigste tid i år. Holdet talte to debutanter, som i deres første stævnestart imponerende voldsomt: Mathias Andersen skød op i den danske top-10 for 12-13årige på 80 meter (10,99 sek.) og i længdespring (4,90 meter), mens Christian Bank Johnsen i sin første start nogensinde på 80 meter hæk løb sig ind på den danske top-10 med 14,94 sek. De to debutanter leverede sammen med Anders Tang Andersen og Malthe Holmgård årets tredjehurtigste 4x80 meter i tiden 43,76 sek., hvilket også var klubrekord for 13-årige. Malthe Holmgård røg også ind på top-10 i Danmark med 43,82 meter i boldkast. Holdet bestod desuden af Jonatan Borg og Rasmus Terkelsen.

Mixhold 14-15 år: Nr. 4. Kun småfejl skilte her SAK77's kombinerede drenge- og pigehold (9.361 point) fra en bronzemedalje, som gik til Randers Freja (9.677 point). Guldet gik til Århus 1900 med 11.137 point, mens Odense Atletik fik sølv med 10.848 point. Emma Steenberg viste efter en lang og hård sæson, at der stadig er krudt i benene med personlige rekorder i længdespring (4,93 meter) og 80 meter hæk (13,39 sek.). Holdet bestod desuden af Frederikke Borg (nr. 1 på 100 meter), Jonas Gadegaard, Tobias Seindal, Emil Lichscheidt, Sonja Ditlev, Karen Toft, Sissel Aboayoge og Ida Jepsen Bak.

 

 
   
   
 
   
   
 

























 

Flot indsats af stærk veteran
Af Søren Munch - 26. september 2009

 SAK77's stærke veterankaster Peer T. Jensen sluttede sæsonen af med at deltage i en veteran-landskamp mellem Vestdanmark og Nordtyskland. Og det var vist ikke så dumt, at Peer forlængede sæsonen, for ikke alene var han med til at sikre Danmark en samlet landskampsejr, han satte også to personlige rekorder og en årsbedste.

Vægten blev smidt ud på 15,77 meter - halvanden meter længere ud normalt og kun 26 cm fra Kurt Bradals nærmest urørlige veteranklubrekord, og i kuglestød var der også pr med 1,228 meter. Endelig satte Peer årsbedste i diskos med 36,31 meter.

 

 




























Og så vandt "vi" også lige gymnasie-DM...
Af Søren Munch - 24. september 2009

Der skulle fire af SAK77's atletikpiger og to stærke orienteringsløbere til, inden det endelig lykkedes Silkeborg Gymnasium at vinde den DM-titel for gymnasiehold, som skolen på Oslovej har været så tæt på i en årrække.

 Så vidt vi husker her fra dette tastatur, var det kun få centimeter der sidste år skilte Silkeborg Gymnasium fra DM-titlen, men torsdag den 24. september var der ingen slinger i valsen.

De seneste par års DM-vindere måtte trods deres egne tårnhøje forventninger ned og kysse kunststoffet, da Fanny Sørensen, Charlotte Kunø Christensen, Mette Odgaard og Louise Biede i samarbejde med de stærke piger fra orienteringsklubben Ida Bobach og Stine Hagner rullede sig ud på Køge Stadion.

 Silkeborg-holdet var ualmindeligt homogent og godt besat, og det blev til hele fire førstepladser i de otte øvelser. 4x100 meter, 800 meter (her vandt Silkeborgs tre piger med over 30 sekunder sammenlagt!), 3000 meter (2,14 minutter sammenlagt foran nummer to) og højdespring endte med sikre Silkeborg-sejre, mens det blev til en andenplads på 100 meter. Der var tredjepladser i kuglestød og spydkast, hvor talentfulde Trine Trier tog mange point.

 Også individuelt var der mange fine resultater: Mette Odgaard var tilbage i topform med 1,55 meter i højde, Louise Biede stødte 10,01 meter i kugle med 3 kilo-kuglen, og mellemdistanceløberen Fanny Sørensen satte pr i længde med 4,67 meter.

 Desværre var Charlotte Kunø Christensen så uheldig at pådrage sig en fibersprængning i låret efter 100 meter (13,45 sek.), og der venter hende nu en pause og genoptræning.

 Se hele resultatlisten her: http://www.emu.dk/gym/fag/id/staevner/hall_of_fame_atletik.html

 Slutstillingen:

Silkeborg Gymnasium                                 62,5 point

Marselisborg Gymnasium       53,5

Køge Gymnasium                                       47,5

Øregaard Gymnasium                                  40

Aabenraa Gymnasium                                 39,5

Falkonergården Gymnasium  39

Virum Gymnasium                                      33,5

Odense           Katedralskole                        24,5

 

 
   
Fanny Sørensen, Charlotte Kunø Christensen, Mette Odgaard og Louise Biede i samarbejde med de stærke piger fra orienteringsklubben Ida Bobach og Stine Hagner rullede sig ud på Køge Stadion.  

 

 














DT-finalen - øvelse for øvelse
Af Erik Barslev  - 12. september 2009

100 meter (begge deltagere tæller point i matchen)

En lang sommer sæson uden komplet vintertræning pga. fodproblemer lakkede mod enden for Louise Biede. Yderligere svækkedes ungdoms OL deltageren og den danske rekordholder på 100hæk af forstuvning mandagen inden; dermed heller ikke mulighed for ordentlig træning i de sidste dage. Men trods alt hæderlige 12,75 i et tæt 1. heat.

Juniorlandsholddeltageren Frederikke Borg blev til gengæld klar vinder af b-heatet med godkendte 12,56 i et godt teknisk løb. En lang og god 100-meter-sæson for Frederikke sluttede her på fin vis.

200 meter

Frederikke er meget afhængig af, at teknikken virker, når hun sprinter. Det gjorde den ikke på 200 meteren. En uskøn første 100 meter i kurven, hvor den formstærke Frederikke kun løb lige op med de dårligste i A-heatet umuliggjorde et topresultat. Tiden 26,58 var Ok, men turde ikke sammenligning med sidste uges 26,24 ved ungdoms DM.

400 meter

Måske matchens bedste SAK-resultat stod Charlotte Kunø for, da hun fik en overraskende 3. plads med 61,30 sek.  i et særdeles stærkt felt. Stille og roligt med stabil træning i ryggen har Charlotte skåret sekund efter sekund af sin personlige rekord på den hårde 400 meter.

800 meter

Luskeløb kan man altid regne med i disse holdmatcher; ingen gider tage teten, da det her udelukkende drejer sig om placeringer og ikke tider. Den danske ungdomsmester Fanny Sørensen har nok brug for godt tempo, hvis en god placering skal til, men det var der altså ingen, der var med på her, så da tempoet pludseligt eksploderede, kunne 1500-meter-specialisten Fanny ikke rigtigt svare igen og en egentlig godkendt 5. plads blev resultatet.

1500 meter (begge deltagere tæller i matchen)

Igen var Fanny Sørensen i ilden og denne gang var det mere Fannys hjemmebane. At hun bliver overspurtet lige til sidst af en hurtig Amager-pige, kan vi ikke bebrejde Fanny, der leverede en fin taktisk præstation i et meget ujævnt felt. Fanny har hævet sit niveau betragteligt i denne sæson, så hun nu ikke blot er dansk ungdomsmester, men også kan klare sig blandt de bedste seniorer.

Efter en hård 5000 meter præsterede debutanten Mette Bechmann et fint løb, hvor hun oven i købet besejrede Odenses 2. pige.

5000 meter

Ærgerligt skadesafbud fra Dorethe Gamborg (hendes tid fra såvel DM som 2. runde af DT ville have givet en klar 3.plads).  Men heldigvis trådte maratonløberen Mette Bachmann modigt til og fik sin banedebut lige midt i løvens hule. Med en 21-minutters tid levede hun absolut op til det forventelige trods den utaknemmelige sidsteplads.

100 hæk

Emma Steenberg leverede et superløb og fik sig presset forbi Odenses løber på de sidste 2 hække med en 4. plads og 16,62 til følge. Den lille Emma er ellers absolut ikke specialist på den korte hæk, men viser gang på gang sin uimponerede indstilling til tingene og overpræsterer tit i disse DT-matcher.

400 hæk

Matchens første øvelse var den lange hæk. Emma Steenberg fik teknisk set ikke tingene til at stemme og endte få tiendedele fra sin personlige rekord på distancen. Hun levede dog helt op til sin forhånds-seedning med sin 4. plads i den tællende konkurrence.

4x100 meter

Sidst sejrede det unge SAK-hold til alles store overraskelse. Det var kun én placering fra at ske igen da kvartetten Emma Steenberg, Louise Biede, Frederikke Borg og Charlotte Kunø fik en flot 2. plads med årsbedste 50,31 sek.

4x400 meter

Før matchens sidste øvelse stod det fast, at SAK-holdet ville få en meget flot 4. plads. Den trætte kvartet Frederikke Borg, Fanny Sørensen, Charlotte Kunø og Emma Steenberg kronede værket med matchens 2. klubrekord med 4,17,12 og så i Tivoli!!

Højdespring

En fibersprængning i lægen to uger før matchen var det en lidt usikker Sabrina Jepsen Bak, der stillede op. Imidlertid gik alt over forventning, for da konkurrencen var slut stod der en 3. plads ud for Sabrinas navn. Lillesøster Ida fik sin seniordebut med en tilfredsstillende indsats.

Længdespring (begge deltagere tæller i matchen)

Sølvvinderen fra ungdoms DM ugen forinden Camilla Jepsen Bak stillede lidt træt op, men fik et tilfredsstillende 5,03-resultat med hjem. Præcist samme resultat ramte Louise Biede. Trods en ramponeret fod fra sin omvrikning mandagen forinden og det faktum at Louise ikke har stillet op i andet end SAK’s familie-stævne i denne øvelse siden 2006, blev det til et fint plus 5-meter-spring.

Trespring

Den tidligere danske ungdomsmester i trespring Camilla Jepsen Bak har mere eller mindre lagt denne øvelse på hylden til fordel for længdespring. Det blev dog til et tilfredsstillende 10-meter-spring i en konkurrence, hvor Camilla holdt sin forhånds-seedning.

Spydkast

Ellers ikke lige den dobbelte danske diskosmesters livret, men Marianne Simonsen kom i 5. forsøg med på tavlen (5 maveplaskere og ét gyldigt forsøg) med en absolut tilfredsstillende 5. plads til følge.

Diskoskast

Under opvarmningen fik Silkeborgs langarmede fysioterapeut vist, at et 50-meter kast ikke ligger langt ude i fremtiden. Så langt kom den et-kilo tunge diskos dog ikke; dog lige under 46 meter og matchens eneste 1. plads til Silkeborg. Marianne satser nu på næste sæson og tager blandt andet med sprinterne i klubben på træningslejr i vinterferien på Fuerte Ventura.

Sonja Ditlev deltog også med en fin personlig rekord til følge.

Kuglestød (begge deltagere tæller i matchen)

12,40 i første forsøg og en fin 3. plads fik Marianne Simonsen.  Gode point scorede Annette Christensen også trods et stykke fra sit årsbedste.

Hammerkast

Annette Christensen leverede matchens første af to klubrekorder her med en fornem indsats. 34,58 i en meget tæt konkurrence og en tællende 3. plads. Efter flere års pause har den tidligere danske mester i diskoskast genoptaget træningen og er en meget vigtig brik på SAK’s hold.

















DT-finalen på Østerbro stadion
Af Søren Munch - 12. september 2009

SAK77-kvinder overgik sig selv

 Så langt væk. Så sent på sæsonen. Og så trætte ben...

 Alligevel leverede SAK77's kvindehold en mesterlig indsats ved lørdagens finale i danmarksturneringen på det nyrenoverede Østerbro Stadion. Med en fjerdeplads blev det ikke alene til klubbens bedste placering i de to sæsoner, vi i moderne tid har stillet op i danmarksturneringen, men også til klare sejre over etablerede topklubber som Amager AC (nr. 5) og Odense Atletik (nr. 6 og sidst).

 Da den sidste krudtrøg var startpistolen var forsvundet over Østerbro, stod SAK77 med 62,5 point - 7,5 point efter Hvidovre AM på bronzepladsen, men 8 point foran Amager AC og 8,5 point foran Odense Atletik. Mesterskabet tog Sparta sig af som forventet med 110 point, mens Århus 1900 lige så forventet fik sølv med 89 point.

 Og hvorfor er indsatsen så mesterlig? Jo, blandt andet fordi at der på SAK77-holdet faktisk kun var 3 (tre!) seniorer, mens resten af holdet blev udgjort af piger i alderen 14 til 19 år. Det gør holdet - sammen med Amagers unge talenter - til finalens yngste hold, og samtidig siger det lidt om holdets potentiale i de kommende år. Der er nemlig masser af talent på vej nedefra i klubbens talentmasse. Næste år rykker en stor gruppe SAK77-talenter op i "dt-alderen", og næste år igen, og så videre...

 Den flotte placering i DT-finalen blev som de to indledende runder muliggjort af en ekstremt disciplineret holdindsats. SAK77 vandt faktisk kun en enkelt øvelse - diskoskast af Marianne Simonsen, men i resten af øvelserne blev der leveret maksimalt. Faktisk så maksimalt, at vi blandt de "papir-holdkampe", vi havde lavet på forhånd, endte med at måtte tage "alt klapper"-versionen frem. For der var stort set ikke ét resultat, som kunne have været afleveret bedre på dagen.

 Indsatsen er endnu mere imponerende, når man tager i betragtning, at holdet stillede op uden sin bomstærke løber Dorethe Gamborg, der efter en lang og hård sæson er løbet ind i en længerevarende drilsk fodskade. Det gav debut til en af klubbens nye løbepiger, Mette Bachmann på 24 år, som på forhånd var indforstået med at skulle i hårdt selskab, hvor vi højst forventede at hun hentede minimumspoint på 5000 meter og 1500 meter. Det blev så til en flot pr på 21.48,58 minutter, mens hun faktisk slog en løber på 1500 meter og dermed overgik forventningerne på papiret.

 Mange andre overgik også sig selv, så lad os tage et resumé over finalens rekorder:

Først og fremmest 2 seniorklubrekorder:

·                     Annette Christensen forbedrede sin egen rekord i hammerkast fra 32,94 meter til 34,58 meter og sikrede vigtige point i øvelsen.

·                     Og fire trætte piger - Frederikke Borg, Emma Steenberg, Charlotte Kunø og Fanny Sørensen - forbedrede klubrekorden på 4x400 meter med to sekunder til 4.17,12 minutter.  

Der var også fire personlige rekorder

·                     Charlotte Kunø hakkede igen en luns af sin pr på 400 meter og kom med 61,30 sekunder og en fin tredjeplads endnu tættere på minuttet - og seniorklubrekorden på 58,67 sek.

·                     Sonja Ditlev, 14 år, løb 28,81 sekunder på 200 meter og kastede 21,07 meter i sit første forsøg med seniordiskossen.

·                     Emma Steenberg blev snydt for en seniorklubrekord og en personlig rekord på 100 meter hæk, hvor en lidt for stærk medvind ødelagde tiden på 16,61 sek.

·                     Louise Biede trådte til i længdespring og satte personlig rekord med 5,03 meter.

Og så var der de gode placeringer opnået med det solide resultat:

·                     Marianne Simonsen vandt som nævnte den eneste disciplinsejr med 45,88 meter i diskoskast og fik sin revanche fra senior-DM over Hvidovres Maria Sløk Hansen. Hun vandt til gengæld kuglestød, hvor Marianne blev treer med 1,240 meter. Endelig trådte Marianne Simonsen til i spydkast i stedet for afbudramte Maiken Rasmussen og sikrede 2 point med 26,61 meter.

·                     Frederikke Borg og Louise Biede som nummer 3 og 6 på 100 meter i 12,56 og 12,75 sek. - begge dog i medvind. Frederikke desuden som nummer 4 på 200 meter i 26,58 sek.

·                     Fanny Sørensen sled i det med tre starter: Nummer 5 på 800 meter i et taktisk løb i 2.21,33 minutter og nummer 6 på 1500 meter i 4.56,52 min. Desuden en fjerdedel af holdet på 4x400 meter.

·                     4x100 meter-holdet med Emma Steenberg, Louise Biede, Frederikke Borg og Charlotte Kunø forbedrede årsbedste til 50,31 sek. og blev nummer to efter Sparta, men foran Århus 1900.

·                     Sabrina Jepsen Bak havde været skadet op til DT-finalen, men viste stor styrke og taktisk snuhed ved at klare 1,51 meter i første forsøg, mens på papiret stærkere springere først kom med i anden og tredje runde. Det gav en overraskende tredjeplads og fire gode point. Sabrina gjorde desuden sin pligt og klarede begyndelseshøjden i stangspring med 1,81 meter.

·                     Camilla Jepsen Bak kom for anden konkurrence i træk over 5 meter i længdespring med 5,03 meter, hvilket gav en sjetteplads i et meget stærkt felt. I trespring rakte 10,6 meter til femtepladsen.

·                     Endelig skal nævnes 14-årige Ida Jepsen Bak - et af klubbens mange højdespringstalenter, som var med for at samle erfaring og sprang 1,36 meter.

 

 

















 
Nålestævne i Stoholm
Af Søren Munch - 08. september 2009

SAK-talenterne står i kø 

Der var trængsel på Stoholm Atletikstadion torsdag den 3. september, da SAK77 sendte en del af sin børne- og ungdomsafdeling til DGI-nålestævne.

 31 aktive blev det til, og de drog hjem med hele fem klassevindere, to klubrekorder, syv guldnåle, 10 sølvnåle og syv bronzenåle.

 - Dejligt at vi kan sende så mange af vores børn og unge afsted på en hverdagsaften, siger holdleder Per Mortensen, som finder det positivt, at så mange af klubbens aktive er i stand til at erobre en af DGI's eftertragtede nåle.

 - Der er fremgang hos stort set alle vores aktive, og det er lige præcis vores mål: At den aktive forfølger sine egne personlige rekorder og ikke de andres, siger Per Mortensen.

På listen over årets klubrekorder tegnede yderligere to drenge sig ind: Troels Toft forbedrede rekorden for 11-årige i kuglestød til 8,11 meter, og Anton Schmidt satte klubrekord på 400 meter for niårige med 1.21,40 minut.

 SAK77's aktive vandt ikke færre end fem af stævnets 10 aldersklasser - Maria Liv de Neergaard vandt piger 8-9 år med 1888 point og en guldnål, og der var også guldnåle og sejre til Emilie Vejlgård i piger 10-11 år (2584 p.) og Emma Sif de Neergaard i piger 12-13 år (3070 p.), mens Anders T. Andersen vandt drenge 12-13 år med en sølvnål (2730 p.) og Karen Toft - også med sølv - sikrede sejren i piger 14-15 år med 2831 p.

 De øvrige fire guldnåle fordelte sig med to hos piger 10-11 år (Maria Kromann som nr. 2 med 2377 p. og Thea Dannemand som nr. 3 med 2331 p.), to hos piger 12-13 år (Anne Cathrine Dyhr Correll som nr. to med 3011 p. og Sofie Padkjær som nr. 3 med 2996 p.)

 De øvrige otte sølvnåle gik til Emma Bak Sand i piger 8--9 år, Anton Schmidt og Lukas Richardt i drenge 8-9 år, Ulrikke Andersen i piger 10-11 år, Troels Toft og Bjarke Kristensen i drenge 10-11 år, Luna Richardt og Nanna T. Andersen i piger 12-13 år. Endelig var der bronze til Marcus Boye i drenge 10-11 år, Gustav GraffvEspensen i drenge 8-9 år, Signe Kjærulff Svaneborg i piger 10-11 år, Rasmus Thyrsted og Philip A. Juul i drenge 10-11 år, Helle Skjøth og Emilie Bak Sand i piger 12-13 år samt Sissel Aboagye i piger 14-15 år.

 Der stod også SAK77 på en række af dagens bedste individuelle præstationer. Hos de 10-11 årige drenge stak talentfulde Rasmus Thyrsted næsen frem med flotte 8,9 sek. på 60 meter, og hos piger 12-13 år stod de gode resultater i nærmest i kø. Både Emma Sif de Neergaard og Sofie Padkjær sprang 1,35 meter i højdespring og var tæt på klubrekorden, mens Anne Cathrine Dyhr Correll på Stoholms tunge cindersbaner fik noteret fine 1.57,9 minut på 600 meter, hvor også Emma Sif de Neergaard var hurtig med 2.00,2 min.

 

 
Maria Kromann fra SAK77's talentfulde gruppe af 10-11-årige  

 


















SAK77-ungdom hentede guld på Vestkysten
Af Søren Munch - 06. september 2009 

Weekendvejret var ikke optimalt for en vindfølsom idrætsgren som atletik, men alligevel blev de danske ungdomsmesterskaber i atletik på Esbjerg Atletikstadion en meget positiv oplevelse for SAK77.

 Mens kulingen og regnbygerne stod på langs af stadionanlægget, indsamlede Silkeborg-klubbens ni deltagere den ene medalje efter den anden, således at mesterskaberne med seks danske mesterskaber, fem sølvmedaljer og to bronzemedaljer blev det bedste for SAK77 i nyere tid.

 - Mesterskaberne blev de bedste i årrække for os, og vi ser meget positivt på de kommende års mesterskabsstævner, når man tænker på de talentfulde ungdomsårgang, vi har på vej i klubben, siger SAK77's sportschef Søren Munch.

 Især to af SAK77's aktive skilte sig ud i guldjagten: Louise Biede og Fanny Sørensen, begge 16 år, der begge præsterede at blive tredobbelte mestre i 16-17 års-klassen. Samtidig sikrede SAK77 sig også titlen på 4x100 meter og vandt således over halvdelen af mesterskaberne i aldersgruppen.

 Seks guld til to piger

Rutinerede Louise Biede slog som ventet til i favoritøvelsen 100 meter hæk i 14,51 sek. og på 100 meter, hvor hendes personlige rekord på 12,57 sek. desværre blev opnået med for meget medvind. Desuden udgjorde hun sammen med Camilla Jepsen Bak, Frederikke Borg og Charlotte Kunø Christensen holdet på 4x100 meter stafet, som med tiden 50,68 sek. løb den hurtigste pigestafet ved mesterskaberne.

 Med kombinationen 800 meter, 1500 meter og 2000 meter forhindring præsterede Fanny Sørensen det meget usædvanlig at vinde tre lange løbeøvelser på en weekend. Der var sikre sejre på 800 meter (2.23,70 min. og i forhindringsløb 7.33,62 min.), mens 1500 meterløbet først blev afgjort, da SAK-løberen på målstregen i tiden 4.47,34 min. klemte sig 4/100 sekund foran Danmarks stærkeste ungdomsløber på de lange distancer.

 Gennembrud for unge Borg

Trods vejret var resultatniveauet meget højt, men desværre holdt kun få af stævnets sprint- og hækkeløb sig inden for den tilladte medvind på 2,0 sek/meter. Det gik også ud over 15-årige Frederikke Borg, der fik et mindre gennembrud ved mesterskaberne. Dels med sølv for 14-15-årige på begge de korte sprintdistancer, men mest fordi det med flotte med dog vindassisterede 12,42 sek. i 100 meter-finalen for første gang lykkedes at presse Danmarks hurtigste ungdomssprinter, Stina Troest fra Amager AC, der kun løb 2/100 hurtigere.

 Lige ved og næsten var det også for 15-årige Emma Steenberg, der fik sølv på både 300 meter (43,84 sek.) og 300 meter hæk, hvor hun satte personlig rekord med 47,16 sek. - i begge tilfælde slået nærmest på målstregen.

 Fremgang til 16-årige

Der var også sølv til Camilla Jepsen Bak, der i 16-17 års-klassen endelig fik hul på sit længdespring med fine 5,14 meter. SAK-springeren vandt desuden bronze i trespring med 10,22 meter, men havde her flere lange let overtrådte spring. Der var også fremgang og bronze til 16-årige Charlotte Kunø Christensen, der på 400 meter igen forbedrede sig til 62,24 sek. og vandt sin første individuelle medalje ved et mesterskab. Endelig viste Camilla Rasmussen, 16 år, formstyrke med en fjerdeplads i længdespring med 4,75 meter.

 I drengenes 14-15 års­klasse mesterskabsdebuterede Jonas Gadegaard med en fin fjerdeplads i spydkast i 41,77 meter, mens Ida Jepsen Bak i samme aldersklasse fik debut i højdespring med 1,35 meter.

 For SAK77's eliteaktive er sæsonen ved at være slut, men først venter finalen i danmarksturneringen på Østerbro Stadion på lørdag, hvor SAK77 for første gang skal prøve sig mod Danmarks fem stærkeste klubber.

 

 
Louise Biede var sikkerheden selv og vandt guld på 100 meter hæk, 100 meter og 4x100 meter  

 

 

Frederikke Borg pressede på 100 meter Danmarks hurtige pige, Stina Troest fra Amager AC (forrest).
På 200 meter (billedet) var der dog større forskel.

 

 

 

Fanny Sørensen vandt en sjælden guld-triple med sejre på 800 meter, 1500 meter og 2000 meter forhindring (billedet).

 














DAF Regionsfinalen i Herning

Af Søren Munch - 30. august 2009
 

SAK77 svømmer i talent

 

Regionsfinalen 2009 på Herning Stadion søndag den 30. august blev et meget godt eksempel på, at SAK77 i øjeblikket svømmer i talent.

Ikke alene stillede atletikklubben med hele 12 stærke aktive som gjorde det godt. Ledere og trænere kunne samtidig på stående fod opremse en god håndfuld aktive i alderen 10-13 år, som også burde have været med.

 

- Vi har yderligere en halv snes aktive i alderen 10 til 13 år, som havde været gode nok til holdet, men enten havde meldt afbud til stævnet eller ikke havde deltaget i de to kvalifikationsstævner, der gik forud før finalen. Næste år skal vi være meget bedre til at få meldt vores aktive til, så vi kan stille med 20 deltagere på regionsholdene, siger SAK77's sportschef Søren Munch.

 

SAK77 var bedst repræsenteret i 12-13 års gruppen med fire drenge og fem piger på startlisterne, men tre aktive var med hos de 10-11-årige.

Og det var netop hos de 12-13 årige drenge, at dagens to klubrekorder faldt. I højdespring øgede Jonas K. Jensen til 1,62 meter i en direkte duel med en sønderjysk springer om at være Danmarks bedste i aldersgruppen. Den hæder løb sønderjyden af med på et spring på 1,65 meter, men SAK's Jonas kan kalde sig Danmarks næstbedste. I stangspring viste den kun 12-årige Jonatan Borg et uomtvisteligt talent for stangspring og forbedrede sig efter få ugers træning med 30 cm og øgede klubrekorden til 2,10 meter - Danmarks næstbedste i aldersgruppen.

 

Blandt de øvrige fine resultater i denne aldersgruppe kan nævnes Jonas K. Jensens flotte disciplinsejr i længdespring med 4,90 meter og et flot personlig rekord i længdespring til Malthe Holmgaard, 12 år, med et spring på 4,35 meter. Længdespring blev afviklet i en gedigen modvind, men trods en modvind på hele 5,3 sekundmeter det formåede Anders Tang Andersen alligevel at nå ud på 4,28 meter. Sammenlagt blev Region Østjylland nummer fem med 128,5 point.

 

I pigernes 12-13 års gruppe viste Anne Cathrine Dyhr, 13 år, igen flotte takter og forbedrede sig til 4,50 meter - også opnået i stærk modvind, mens Sofie Padkjær, 12 år, sprang 4,11 meter. På 1000 meter satte Luna Richardt og Emma Sif de Neergaard begge personlig rekord med henholdsvis 3.40,36 min. og 3.40,76 min., mens Emma Schmidt var hurtigste SAK-pige blandt i alt tre på 80 meter med 12,01 sek. Endelig var både Emma Schmidt, Luna Richardt og Anne Cathrine Dyhr med på 4x80 meter-stafetten, der løb 46,78 sek. på fjerdepladsen.

 

Region Østjyllands 12-13 års pigehold blev nummer fire med 91,5 point, mens regionens 10-11 års drengehold blev nummer fire med 100,5 point – kun 8,5 point fra førstepladsen. Her havde SAK77 11-årige Rasmus Thyrsted med, og han satte blandt andet personlig rekord i boldkast med flotte 40,42 m.

 

I pigernes 10-11 års gruppe blev Region Østjylland nummer fire med 94 point, og her ydede Emilie Vejlgård og Maria Kromann Knudsen er fin indsats. Emilie Vejlgård, 11 år, blev nummer fem i 60 meter hæk i personlig rekord 12,53 sek. og nummer tre på 60 meter i 9,62 sek. Maria Kromann Knudsen blev nummer fire i kuglestød med 6,43 meter og nummer syv på 60 meter i 9,79 sek.

 

Indsatsen i Herning lover godt for deltagelsen ved de vestdanske mesterskaber for hold om en måned på samme stadion. Her satser SAK77 på at stille hold i samtlige aldersklasser, og med den store fremgang og tilgang, der er på Silkeborg Atletikstadion for tiden, skal det nok kunne lade sig gøre.

 

 

Jonas K. Jensen er nu Danmarks bedste næstbedste i hækkeløb og i højdespring for 12-13 årige drenge
 


















 
Effektive SAK-kvinder: 11 ranglisteplaceringer
Af Søren Munch - 24. august 2009

 SAK77's eliteaktive er stille og roligt ved at bide sig fast i den danske senior top-10. Sidste år skete det lidt tilfældigt og overraskende, men i år har SAK'erne systematisk erobret den eneste øvelse efter den anden.
 

Bedste ranglisteplacering pt. (per 24. august) tilhører Marianne Simonsen, der ligger nummer 1 i diskoskast med 46,32 meter (kun få cm fra hendes mange år gamle personlige rekord).

SAK 77's 4x100 meter stafethold er næstbedst i Danmark med tiden 50,41 sekunder, der blev opnået i anden runde af danmarksturneringen i juni i Århus.

De resterende ranglisteplaceringer følger herunder:

4.                   Marianne Simonsen               Kugle                                   12,81 m

5.                   Louise Biede                         100 m                                   12,63 sek.

7.                   Frederikke Borg                     100 m                                   12,68 sek.

                      Emma Steenberg                  400 m hæk                             67,89 sek.

8.                   Fanny Sørensen                    800 m                                   2.18,32 min.

9.                   Fanny Sørensen                    1500 m                                 4.45,56 min.

                      Dorethe Gamborg                  5000 m                                 17.41,27 min.

10.                 Maiken Rasmussen               Spyd                                    36,63 m

                      Annelouise V. Jensen            200 m                                   26,39 sek.      

 













Tre gange sølv til Peer T.
Af Søren Munch - 23. august 2009

 Tre gange skulle SAK 77's stærke veterankaster Peer T. Jensen op på medaljeskamlen ved veteran-DM den 22.23. august på Hvidovre Stadion. Men til Peers store ærgrelse skete det alle tre gange i skyggen af en guldvinder, mens han fik overrakt en sølvmedalje.

Sølvet faldt i disciplinerne hammerkast (37,77 meter), vægtkast (14,68 meter) og kuglestød (12,12 meter).
















 
Flot fremgang i Århus
Af Søren Munch - 19. august 2009

 En håndfuld af SAK77's aktive tjekkede formen af ved Århus Ungdoms Games, der blev afviklet på Århus Stadion dagen efter SIF's flotte 2-2 kamp mod AGF. Og i lighed med SIF'erne gav SAK77's deltagere heller ikke ved dørene, men leverede mere end godkendte resultater.

 På 400 meter formåede Charlotte Kunø Christensen at kappe en ordentlig luns af sin personlige rekord, da hun i ét hug gik fra 64,49 til 63,02 sekunder. "Og det føltes bare let," sagde en glad Charlotte efter løbet, som efterfølgende blev fejret med glimrende 27,82 sek. på 200 meter - et halvt sekund fra PR.

Jonas Kløjgaard Jensen, 13 år, forsvarede sin førsteplads på de 12-13 årige drenges årsrangliste med at tangere sin personlige rekord på 1,58 meter. Og dog. For næsten samtidig blev han dog fortrængt fra førstepladsen, da en Vidar-dreng sprang 1,60 meter ved DGI's landsmesterskaber i Vejen, men med til historien hører, at Jonas havde fine spring på 1,61 meter. Så nye højder lurer lige om hjørnet, om man så må sige..

Også Camilla Jepsen, 17 år, leverede gode takter i længdespring, hvor hun i drilsk modvind forbedrede sit årsbedste med en centimeter til 5,01 meter. Lillesøster Ida Jepsen Bak, 14 år, var med 1,44 meter i højdespring tæt på sin personlige rekord fra stævnet på SAS sidst i juni.

Også 16-årige Louise Biede testede formen og leverede på 100 meter hæk igen et godt resultat med 14,49 sekunder - 58/100 fra sin flotte danske ungdomsrekord, mens 100 meteren gik på 12,95 sekunder.

 

 

 

 















Gode lærepenge for Frederikke Borg
Af Søren Munch - 22. august 2009

 15 år og afsted til nordisk juniorlandskamp nogle hundrede kilometer nord for Finlands hovedstad. Hård kost, men SAK77's Frederikke Borg vovede forsøget i weekenden den 22.-23. august. Og ifølge de foreløbige telefoniske bulletiner - Frederikke er i skrivende stund endnu ikke kommet hjem - var eksperimentet vellykket.

 Som ventet var de norske, svenske og finske juniorer en stor mundfuld - ikke alene for Frederikke, men generelt for det meget unge danske juniorlandshold, som holdmæssigt fik store smæk. Det var der ikke noget at sige til, for det var ventet med en række 15-16-årige på holdet, men positivt er det, at Frederikke fra Finland har berettet om adskillige erfaringer, det er værd at gøre sig, inden man satser på at slå igennem ved et internationalt stævne.

 Blandt andet man ikke selv kan afgøre, hvor længe man skal opholde sig i et callroom, hvor de aktive venter, inden de kommer på banen til deres øvelse. Inden Frederikkes 100 meter gik der rigtig lang tid, så SAK77's unge håb var blevet rigtig kold, da 100 meter-løberne endelig blev sluppet fri inde på stadion. Dertil kom en giftig modvind, som kappede hen ved et halvt sekund af samtlige sprinteres 100 meter-tider, så på den baggrund var Frederikke tilfreds med sine 13,02. Nok har hun løbet 12,68 sekunder i år, men den tid blev opnået under noget mere hjemlige og betryggende forhold.

 Frederikke var også en fjerdedel af Danmarks 4x100 meter-stafet, som løb i 49,19 sek. En fin tid efter danske forhold, men over tre sekunder langsommere end de norske vindere. Et meget godt billede på nutidens styrkeforhold mellem de nordiske juniorlandshold.



















Silkeborgløbet 2009
Af Søren Munch - 20. august 2009

SAK-trøjen blev luftet godt og grundigt ved dette års Silkeborgløbet, der i år faldt torsdag den 20. august. Omkring en snes SAK'ere stillede op i løbet, der blev afviklet i fint solskin, der hen på eftermiddagen og ud på aftenen blev til tung lummervarme, som gjorde løbets fire distancer til en drøj affære.

Selv ikke ude i Sønderskoven, hvor de fleste af løbets kilometer forløb, lettede varmen, og især på den lange 17,1 km-distance klagede deltagerne over heden. Heldigvis var der godt med væske i målrområdet, så vi slap for utilpasse deltagere der dejsede om.

På børneløbets distance over 2,5 km var SAK 77 godt med og havde i Mette Jertrum Hansen feltets hurtigste pige - dog i samme tid - 11,30 min. - som en jævnaldrende pige. Kun 7 drenge var hurtigere end Mette, som formentlig har arvet et par gener fra farmand, Per Møller Hansen, som tidligere med succes huserede på de fleste løbedistancer for Århus 1900.

Lidt længere nede i feltet kom en flok stærke SAK-piger: Som nummer 26. samlet Anne Cathrine Dyhr (12.23), Thea Seindal var lige efter som nummer 38 (12.27), herefter kom Luna Richardt som nummer 31 (12.20), Emilie Vejlgård blev nummer 37 i 12.41, og Anne Sofie Herskind blev nummer 42 i 12,51 min. Endelig blev SAK77's yngste deltager Lucas Richardt nummer 82 samlet i 14,31 min.

De fleste har efterhånden lært at der er et ekstra "e" i Dorethe Gamborgs fornavn, men det kiksede for løbsspeakeren, da han skulle kalde Dorethe til præmieroverrækkelse, hvor hun skulle have overrakt præmien for sin flotte førsteplads på 5,3 km i 19.29 min. Dorethe er i sit livs form, men kæmper for tiden med en drilsk fodskade, der har generet træningen i den seneste måned. Forhåbentlig bliver hun klar til årets udfordring på bane, DM-senior på 5000 meter i den kommende weekend i Odense. Nummer to på 5,3 km var også fra SAK 77 - mellemdistanceløberen Fanny Sørensen tog en pause fra banetræningen og løb i mål på 21.32 min. Nummer tre i mål i 25.05 min. var såmænd også SAK-relateret - Lene Vejlgård, mor til fornævnte Emilie Vejlgård. På ottendepladsen kom endnu en atletikmor - og SAK-træner: Pia K. Jensen, som løb på 25.58 min. Nummer 11 blev Ida Stübe, årgang 1995, i 26,03 min.

Kvinderne er i overtal blandt SAK 77's løbere, men 24-årige Kim Tang Andersen har i år vist, at man sagtens kan begynde på atletik i en "høj" alder. Kim har trænet siden foråret og blev nu en flot nummer to på 5,3 km i fine 18,03 minutter - kun slået af træningskammeraten Andreas Bueno fra AGF, landsholdsløber på 1500 meter.

På 11,1 km-ruten havde spydkasteren Jonas Gadegaard, 15 år, valgt at udfordre sig selv og kom igennem som nummer 80 på 58.06 minutter.

Et par klubbens trænere og ledere havde valgt strabadserne på 17,1 km. Ole Gadegaard blev nummer 23 i 1.16.51 time, mens Kim Richardt - halvandet år efter at han kvittede smøgerne - blev nummer 52 i 1.24.20 time, en forbedring fra sidste år på 14 minutter.

Link til 20 billeder fra løbet.

 

 


Flot sølv til SAK-juniorer - Talenter på vej
Af Søren Munch - 17. august 2009

SAK77 har landets næstbedste juniorpiger, og vi har nogle ualmindeligt talentfulde afløsere på vej.
Sådan lyder den overordnede konklusion efter at SAK77 lørdag den 15. august for første gang nogensinde deltog i finalen i Landsturneringen for Ungdom (LTU) med hold i to af de fire rækker.

Hele 17 aktive var i aktion på Tårnby Stadion, og med sølvmedaljerne til pigeholdet i 16-19-årsgruppen tog SAK 77 faktisk et skridt fremad i forhold til sidste gang klubben hentede medaljer på Amager AC's hyggelige hjemmebane. Dengang hed værtsklubben Kastrup-Tårnby Atletik, arrangementet var DT-finalen for mænd senior, og SAK77's herrer vandt en sensationel omgang bronzemedaljer.

I år i DT-finalen kom SAK-juniorernes sølvmedaljer ikke som den helt store overraskelse. Dels vandt holdet allerede sidste år bronzemedaljer, dels havde en af medaljekandidaterne Sparta allerede sendt sig selv ud i den indledende runde, og der var således kun Skive AM tilbage, der kunne true medaljerne. Skive-pigerne var til gengæld umulige at røre og vandt guld med 7524 point - et godt stykke fra SAK77's 6627 point. Bronzen gik til Helsingør IF med 6467 point.

Sølvmedaljen blev kæmpet i hus med en homogen holdindsats med to førstepladser og hele fem andenpladser. Louise Biede vandt sikkert 100 meter med 12,78 sekunder, og hun var også med på 4x100 meter-holdet, der vandt i 51,64 sek. Her hed de andre løbere Charlotte K. Christensen, Maiken Rasmussen og Camilla Rasmussen.

SAK77 havde til finalematchen sikret sig forstærkning fra juniorverdensmesteren i orienteringsløb, Ida Bobach, og det fik Danmarks stærkeste ungdomslangdistanceløber, Nanna Bagger fra Skive, at føle. På samtlige meter af 3000 meteren fulgte Bobach i Baggers fodspor, og først på de sidste 200 meter fik Skive-løberen slidt sig løs. I mål fik Bobach noteret 10.29,64 min., hvilket var seniorklubrekord indtil i onsdags, hvor Dorethe Gamborg forbedrede den til 10.27 minutter.

Der var også flotte andenpladser til Charlotte K. Christensen på 400 meter (64,68 sek.), Camilla Jepsen Bak i længdespring (4,99 m.) og Fanny Sørensen på 1500 meter (5.00,00 min.), og samme placering fik Maiken Rasmussen, der med 36,63 meter i spydkast leverede sit bedste resultat siden hun for godt et år siden blev dansk ungdomsmester.

SAK77's 12-15 års-piger blev nummer fem blandt de seks finalehold med 6075 point - godt 550 point fra bronzemedaljerne.
- Et ualmindeligt flot resultat af vores piger. Dels er aldersgruppen særdeles stærkt besat, og dels havde vi rigtig mange unge piger med - blandt andet en række 12-13 årige piger. Til gengæld har vi også en stærk stamme af 14-15 årige piger, sikrede rigtig mange point, siger holdleder Søren Munch.

Han fremhæver 15-årige Frederikke Borg, som "fejrede" sin udtagelse til juniorlandsholdet på 100 meter og 4x100 meter med at bliver nummer to på 100 meter i 12,86 sek. og sætte personlig rekord i kuglestød med 9,44 meter. Blandt de bedste resultater hos "de små" kan nævnes, at 12-årige Emma Sif de Neergaard forbedrede sig 36 sekunder på 3000 meter til fine 12.14,52 min.
 

 
Louise Biede, Camilla Jepsen Bak, Camilla Rasmussen, Maiken Rasmussen, Charlotte K. Christensen. Ida Bobach og
Fanny B. Sørensen mangler på billedet


















Frederikke Borg på langfart med juniorlandsholdet
Af Søren Munch - 17. august 2009


En af klubbens mest hårdtarbejdende aktive, 15-årige Frederikke Borg, har fået et fornemt skulderklap. Hun er udtaget til Danmarks juniorlandshold, som den 22.-23. august stiller op ved U/20-mesterskaber i den finske by Vaasa, der ligger godt 500 km nord for hovedstaden Helsinki.

Stævnet tæller deltagere fra Norge, Finland og Sverige venter som modstandere, og samtidig med at det danner rammen om årets nordiske juniorlandskamp, tæller det også som de individuelle nordiske mesterskaber for juniorer (til og med 19 år).

Frederikke er udtaget på 100 meter, hvor hun med sine 12,68 sek. i år er rangeret som Danmarks syvendehurtigste sprinter. Desuden er hun med på 4x100 meter i selskab med tre andre af dansk atletiks unge talenter.

Hvis man vil se hele juniorlandsholdet, så kan det ses her: http://www.dansk-atletik.dk/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=710&Itemid=588

Arrangørernes hjemmeside er her - http://www.vis.fi/u20/  - og her kan man følge Frederikke og juniorlandsholdets indsats i det finske.
 

 
Frederikke Borg i aktion ved stævne i Skive  














Peer T. Jensen nummer 11 ved veteran-VM
Af Søren Munch - 10. august 2009

Det er "godkendt". Sådan lød det fra SAK 77's eneste deltager ved årets veteran-VM i atletik, der fandt sted fra 28. juli til 8. august i den finske by Lahti.

Manden er Peer T. Jensen, der som 51-årig stillede op med en flok hårde hunde i kastefemkampen for 50-54-årige. Sammenlagt blev det til en 11. plads ud af 23 deltagere med pointsummen 3295 - lige under Peers egen personlige rekord.

Når Peer T. kun ville gå med til betegnelsen "godkendt", skyldtes det, at han følte sig bortdømt i spydkast, hvor han kun fik noteret 37,31 meter. Tidligere i år har han kastet over 44 meter, og i konkurrencen havde han et kast på 45 meter, som dommerne til Peers store ærgrelse ikke godkendte.

Det betød et tab på 150 point, og med de point var Peer sluttet i nærheden af 3450 point, hvilket formentlig havde givet en niendeplads. Bedst blandt de stærke veterankastere var nordmanden Karl Jørgen Hoff, som scorede 4119 point.

Peer T. Jensens serie blev følgende:

Hammer: 40,61

Kugle: 12,06

Diskos: 36,68

Spyd: 37,31

Vægt: 14,41

Samlet pointsum: 3295










Årsbedste af Marianne Simonsen
Af Søren Munch - 28. juli 2009

 
De seneste to års danske mester i diskoskast, Marianne Simonsen, SAK 77, viste i weekenden, at DM-formen er ved at indfinde sig. Ved søndagens kastestævne i Esbjerg nåede Silkeborg-kasteren ud på 46,32 meter, hvilket er dansk årsbedste og over en meter længere end det hidtil længste kast på 45,18 meter fra Maria Sløk Hansen, Hvidovre AM.
 
Der er dermed lagt op til en gentagelse af sidste års DM-duel mellem de to stærke kastere, men det bør nok vække til eftertanke i Hvidovre-lejren, at Marianne Simonsen blandt sine opvarmningskast kunne tælle mindst to 48 meter-kast. Hendes personlige rekord på 47,18 meter, som er over 10 år gammel, står dermed formentlig for fald.
 
I kuglestød nåede SAK77-kasteren ud på personlig rekord 12,81 meter og konsoliderede sin fjerdeplads på årets top-10.



 

 





Louise Biede syv hundrededele fra finalen ved Ungdoms OL

Det lykkedes tidligt onsdag aften ikke for Louise at komme i finalen ved Ungdoms OL i Tampere i Finland. Ligesom i sit indledende heat måtte Louise tage til takke med en sjetteplads i sit heat. Denne gang løb hun dog i den noget bedre tid på 14,02s, hvilket rakte til en samlet 13. plads, men kun syv hundrededele fra den ottende plads, der ville have givet adgang til finalen.  

Tiden 14,02s må siges at være godkendt, idet det er Louises næstbedste løb nogensinde, og samtidig det næstbedste af en 16 - 17 årig dansk pige nogensinde. Kun Louise selv har været bedre. Samtidig kunne Louise dog ikke lade være med at ærgre sig, for havde hun løbet op til sin bedste tid på 13,91s, så havde hun været i finalen. Tiden på 14,02s havde såmænd også rakt til en finaleplacering ved tidligere mesterskaber, men som hendes træner Erik Barslev konstaterede, så er niveauet meget højt ved disse mesterskaber. Og til forskel fra det indledende heat fik Louise virkelig vist i semifinalen, at hun hører med til verdenseliten.

På trods af den gode tid var Louise nemlig langt fra tilfreds med sit løb. Ifølge hende selv fik hun ikke rigtig rytme i løbet, idet hun flere gange var ved at falde ned på bagfoden som følge af manglende spændstighed i lægmusklerne. Både Louise og hendes træner vidste på forhånd, at dette var hendes svage punkt. Men med kun få måneders træning i pigsko efter sin lange skadespause i vintersæsonen, var der ikke mere at skyde med her og nu.

Link til resultatlisten



Louise Biede i semifinalen ved Ungdoms OL

Det lykkedes tirsdag eftermiddag Louise Biede at avancere til semifinalen ved Ungdoms OL i Tampere i Finland. Men det holdt hårdt, idet Louise ”blot” blev nummer 6 i sit heat, og kun de tre bedste fra hvert af de fire heat gik sammen med de fire bedste tider derudover videre til semifinalen. Heldigvis var Louises heat så hurtigt, at hun med tiden 14,31 lige netop kvalificerede sig til semifinalen.  

Tiden 14,31 er dog et stykke fra den danske ungdomsrekord på 13,91 som Louise for nyligt satte ved World Youth Games i Göteborg. Og Louises løb var da også alt andet end perfekt. Den afsluttende træning og opvarmningen til løbet var ellers forløbet forrygende, og Louise fik også en god start i selve løbet, men desværre blev der dømt omstart, da en af de øvrige deltagere i heatet tyvstartede. En ny tyvstart – uanset hvem af de syv heatdeltagere, der lavede den – ville betyde, at vedkommende ville blive diskvalificeret. Dermed blev det lige pludselig til nerver det hele for Louise, der i modsætning til flere af sine konkurrenter deltager i sit første internationale mesterskabsstævne.

Louise holdt derfor igen i starten, og da der samtidigt var kraftigt modvind, kom hun ikke op til første hæk med tilstrækkelig fart. Da det i et hækkeløb er svært, eller næsten umuligt, at øge farten, var der dermed pludselig rigtig langt mellem hækkene. Hele løbet blev derfor en lang kamp for Louise, men en kamp som hun altså med flot fight netop klarede.

Semifinalen løbes onsdag aften. Louise er kommet i et rigtig svært heat, men hun er samtidigt meget opsat at vise, hvad hun virkelig kan, så det bliver spændende….    

Link til Dansk Idræts Forbunds billeder fra stævnet










World Youth Games i Gøteborg
Af Jens Rasmussen, Midtjyllands Avis  - 29. juni 2009


Syv atleter fra SAK 77 opnåede fornemme resultater i Gøteborg. Louise Biede slog 20 år gammel dansk rekord.


Atletikpigen Louise Biede fra Silkeborg har haft en hård vinter med svære problemer med sine fødder, men endelig er hun tilbage i pigsko og løb helt enestående ved World Youth Games på Ullevi Stadion i Gøteborg i weekenden. Her slog hun den danske rekord for 16-årige i 100 meter hæk, der har stået på 14.04 i 20 år.

- Louise Biedes tid blev 13.91, og hun blev kun slået af nordens bedste i hendes årgang, svenskeren Ulrikka Nyhlén, som løb i 13.90, fortæller Søren Munch fra Silkeborg Atletikklub (SAK 77).

- Vi har kigget på tider i Europa, og med det resultat er vi ret sikre på, at hun er i top-5 i Europa for sin årgang, og det lover godt for hendes præstation ved ungdoms-OL, som hun er udtaget til, siger Søren Munch.

Louise Biede kombinerer sin sommerferie med et træningsophold i Tyskland, hvor hendes træner Erik Barslev også er med, og derefter skulle hun være klar til et topresultat ved Ungdoms-OL.

SAK 77 havde seks andre af sine største talenter med i Sverige.

Det 13-årige multitalent Annelouise V. Jensen, der er kommet til SAK 77 fra Viborg for at træne under Erik Barslev, blev således nummer to i 60 m hæk.

16- årige Fanny B. Sørensen skiftede over til 2000 meter forhindringsløb, og løb i tiden 7.19.95, hvilket er den næsthurtigste tid for en dansk pige under 19 år.

- Med den tid er hun et emne til ungdomslandsholdet, mener Søren Munch.

15-årige Frederikke Borg løb 100 meter, og efter at have løbet halvdårligt i indledende og en skidt start i B-finalen, løb hun sig virkelig op og vandt B-finalen i tiden 12.68, hvilket er den sjette hurtigste tid på seniorranglisten.

13-årige Jonas Kløjgaard Jensen blev nummer fire i højdespring med 1,58 meter, og Emma Steenberg (15 år) løb 300 meter i 42,95, mens der var personlig rekord til den 13-årige "bobler" Anne-Cathrine Correll Dyhr på 600 meter. Hun løb i tiden 1.59,87.

 

 
Louise i indledende heat på 100 m hæk  -  Foto: Kim Gudmand  












Vestdanske veteranmesterskaber i Esbjerg
Af Søren Munch - 21. juni 2009

Guld og fire gange sølv til flittig veteran

SAK77’s stærke veterankaster Peer T. Jensen er på vej mod en flot sæson. Det viste han ved de vestdanske veteranmesterskaber i Esbjerg den 21. juni, hvor Peer i fem kasteøvelser vandt en guldmedalje og hele fire sølvmedaljer – garneret med to personlige rekorder.

Guldet faldt i kuglestød, hvor Peer satte personlig rekord med 12,09 meter. Der var også pr i hammer med 42,61 meter, mens diskos lød på 36,89 meter, spyddet røg ud på 39,36 meter, og vægten endte på 14,09 meter.










DGI nålestævne

Af Søren Munch - 22. juni 2009

Flotte resultater på Silkeborg Atletikstadion

 SAK77’s ungdomsafdeling var hér, dér og alle vegne på Silkeborg Atletikstadion, da atletiksæsonen blev sendt på sommerferie med et nålestævne mandag den 22. juni.

 Ikke alene stillede Silkeborg-klubben med hele 57 ud af stævnets 79 deltagere. Af de 57 sort-grønne atletikunge vandt hele 40 af dem en DGI-nål af guld, sølv eller bronze – i alt 10 guld, 16 sølv og 14 bronze.

-         Og der blev virkelig leveret mange flotte resultater og bunker af personlige rekorder. Desuden blev det til to klubrekorder – et relativt lavt antal, som imidlertid blot viser, at vores klubrekorder efterhånden har nået et meget højt niveau, siger SAK 77’s stævnearrangør Per Mortensen.

 Og højt niveau blev der absolut vist i en række af årgangene. Blandt andet af multitalentet Jonas Kløjgaard Jensen, som cementerede sin position som landets bedste 13-årige højdespringer med en klubrekord på 1,56 meter samt fine forsøg på 1,60 meter. I det hele taget er en række af klubbens ungdomsaktive ved at få godt tag i de danske ranglister. F.eks. har SAK 77 nu hele fem højdespringere på ranglisterne i forskellige ungdomsklasser. En af dem er Ida Jepsen Bak, 14 år, som forbedrede sig til 1,46 meter og nu er blandt landets 10 bedste.

 For undertegnede blev stævnet en herlig understregning af, at SAK 77 efterhånden er ved at være en aldersmæssigt bred klub. Klubbens ældste eliteaktive stillede ikke til start, men hjalp til som dommere og hjælpere, og ellers var der SAK’ere fra 6 til 20 år til start. Både hos de 8-9-årige, de 10-11-årige og de 12-13-årige var der flot bredde med op til 10 SAK’ere til start, og mon ikke det kan tages som et indirekte bevis på, at det gode arbejde i træningsgrupperne fungerer?

 På sprinterdistancerne var der stor fremgang til en række SAK-løbere. Anne Cathrine Dyhr, 13 år, overraskede positivt med fine 11,58 sek. på 80 meter, Anders T. Andersen, også 13 år, løb på 11,60 sek., og 12-årige Emma M. K. Schmidt lynede i sin første 80 meter med flotte 11,71 sek. Hos drengene stak et nyt 11-årigt talent, Rasmus Thyrsted, næsen frem med fine 9,27 sek. på 60 meter, og på pigernes 60 meter var der flotte tider af 10-årige Claire M. K. Schmidt (9,57 sek.) og 11-årige Emilie Vejlgård (9,60 sek.)

 

   

På 100 meter er starten lige gået, og de to 14-årige Feline Miller Andersen og Karen Toft er ude af blokkene.

   

Emma Sif de Neergaard demonstrerer fin teknik i højdespring.

       
   

To seje 13-årige efter en hård 80 meter: Jonas Kløjgaard Jensen (tv.) og Anders Tang Andersen.

   

Flittige Jonas Gadegaard er med i den danske ungdomselite for 14-15-årige både i spydkast og kuglestød.

       
   

Lucas Richardt løber i mål i personlig rekord på 400 meter på Silkeborg Atletikstadion.

   

Maja Overbye Knudsen på vej over 3 meter i længdespring.









Tak for DT-dansen, piger!

Af Søren Munch - 15. juni 2009

SAK77 har Danmarks sjettebedste atletikhold for kvinder. Eller det femtebedste. Eller måske endda det fjerdebedste!

Det var i hvert fald svært at se forskellen fra nummer fire til nummer seks, da slutstillingen i elitedivisionen for kvinder blev råbt op i højttalerne på NRGi Park i Århus søndag den 14. juni.

Jo, SAK77’s piger blev nummer seks af de otte hold med 170,5 point, men omvendt var der kun 2 point op til Odense Atletik på femtepladsen og kun 5,5 point op til Hvidovre AM, der blev nummer fire. Og vigtigst af alt: Vi er i hvert fald klar til DT-finalen engang i september i København.

Og vi der var med hele dagen under matchen, som SAK77 var medarrangør af sammen med AGF, ved også, at vi langt hen i matchen faktisk lå nummer 4. Sammenligner man med sidste års turnering, hvor vi sluttede som nummer 7 og måtte i kvalifikation, forbedrede vi det sammenlagte pointtal fra 150 point til 170,5 point. Desuden scorede SAK77 i søndagens match det fjerdehøjeste pointtal af alle og slog blandt andet Amager AC, som sluttede som samlet nummer 4. Det må siges at være ganske fremragende…

Vi og mange andre kunne ikke undgå at konkludere, at der er landet et mystisk rumskib midt i atletik-Danmark. Et rumskib der hedder SAK77 og er steget op fra et atletikstadion midt i provinsen – i modsætning til alle konkurrenterne uden tribuner, klubhus og omklædningsrum, men med entusiasme og godt træningsmiljø.

Resultatet så vi på NRGi Park, hvor SAK-pigerne i en slagkraftig formation i klubbens blot femte elitedivisionsmatch styrede scenevant uden om langt de fleste forhindringer og præsterede den  måske bedste holdkamp i klubbens historie. Vi så hvor vigtigt samspillet mellem rutinerede kræfter som Marianne Simonsen, Dorethe Gamborg og Anette Christensen og de nye unge talenter er på et hold, og vi så breddens fundamentale betydning for et hold – vi havde tre ekstra med i forhold til første runde.

Marianne Simonsen erobrede to andenpladser i diskos (44,85 meter – hendes bedste kast i mange år) og i kugle (12,63 meter - 1 cm fra klubrekord) og var stærkt medvirkende til, at SAK77 faktisk var næststærkeste kasterklub. Afgørende her var også, at Maiken Rasmussen igen var med i spydkast og med 34,62 meter satte årsbedste og blev nummer fire. Og virkelig vigtigt var det også, at veteranen Anette Christensen – velkommen tilbage efter nakkeproblemer igennem længere tid – på et sent tidspunkt i matchen præsterede en fjerdeplads i hammerkast.

Men ellers tilhørte dagen helt og aldeles 15-årige Emma Steenberg. Holdets mindste, en spirrevip som ikke fylder meget i landskabet, men som skabte respekt med sine tre forrygende starter. Først med en PR  på 400 meter hæk på næsten 3 tre sekunder (67,89 sek.) efterfulgt af en stor PR på 100 meter hæk (17,24 sek.), og til sidst løb hun sig ind i vores hjerter med en fantastisk sidste tur på 4x400 meter, hvor hun ikke alene afviste et angreb fra stærke FIF, men også løb fremragende 61,6 sek.!

Stafetten gav en fjerdeplads og en klubrekord på seks sekunder med 4.19,01 min. og en aktuel fjerdeplads på årets danske rangliste, og også dagens anden stafet viste der sig at være point i. Ikke alene præsterede Camilla Rasmussen, Louise Biede, Frederikke Borg og Charlotte Kunø at vinde 4x100 meter, men det skete også i flotte 50,41 sek. fra den svære bane 1. Kun Sparta så ud til at kunne true SAK-holdet, men  de tabte heldigvis depechen og faldt hurtigt fra.

Den anden af dagens tre klubrekorder faldt på 5000 meter, hvor Dorethe Gamborg i tal dokumenterede hvad det er hun får ud af træningen i skov og på asfalt. 17.41,27 min. stoppede uret på efter 12,5 omgange, hvor Dorethe pressede på papiret stærkere modstandere langt ud i Århusbugten. I mål blev det til en tredjeplads – og mange point, og der var også en del point i Gamborg på 1500 meter, hvor hun som andenløber i 5.02,89 min, var tæt på pr.

Camilla Jepsen Bak – genopstanden efter en grim fiberskade under 1. runde i maj – fik et flot comeback i trespring, som hun ellers ikke træner i. Det blev til seniorklubrekord med 10,38 meter samt et forsøg på 10,49 meter med lidt for megen medvind. Et flot comeback af Camilla, som har fået stor hjælp til genoptræningen af Marianne Simonsen.

Der var også absolut godkendt til storesøster Sabrina Jepsen Bak, som trods noget forvirring over tilløbsplaceringen på det ”skæve”Århus Stadion fik glimrende 1,50 meter i højdespring. Slet ikke højt nok efter Sabrinas egen opfattelse, men hun viste som altid holdånd og kæmpede sig desuden til vigtige point med 1,95 meter i stangspring.

Holdånd viste også Fanny Sørensen, som mødte op med ondt i halsen og på panodiler. Det havde hun ikke lige fortalt sin træner, som pressede hende til et hårdt udlæg på 800 meter. Det blev belønnet med en personlig rekord på 2.18,32 min. på fjerdepladsen i et stærkt besat felt – kun 5/10 sekund fra udtagelseskravet til Talentudvikling Danmark i DAF. På 1500 meter var Fanny noget mere mærket af sygdommen og blev nummer syv, men på 4x400 meter var hun igen ovenpå og løb et flot skifte.

Charlotte Kunø var kommet i et stærkt 400 meter-felt og blev trods glimrende 65,11 sek. sidst. Til gengæld løb hun en aldeles flot sidstetur på 4x100 meter og afviste angreb fra FIF på sin tur på 4x400 meter.

Her løb Frederikke Borg et lidt forsigtig førstetur, men forsigtigheden var kastet overbord på de to korte sprintdistancer, hvor det 15-årige sprinttalent med to fjerdepladser (12,89 sek. og 26,4 sek. – begge i stærk modvind) viste, at hun er et navn, man gør klogt i at holde øje med i fremtiden.

Også holdets yngste skud på stammen, Sonja Ditlev på 14 år, voksede med opgaven og forbedrede sig atter på 200 meter, denne gang med et halvt sekund til 28,67 sek.

Derimod var Louise Biede stærkt uheldig. Hun ankom blot en time inden matchen efter at have rejst hele natten efter sin kvalifikation i Tyskland til ungdoms-OL på 100 meter hæk (14,21 sek.). Desværre blev Louise – i lighed med mange andre løbere - fanget i starterens mærkværdige fortolkning af ”Fææææærdigeeee”-kommandoen og røg i løbets anden tyvstart. Urimeligt af starteren og ærgerligt for Louise, som gerne ville have vist, hvad en OL-deltager kan på en 100 meter.

DT-finalen foregår 12. September på Østerbro Stadion.










Kastesølv til stærk veteran  
Af Søren Munch - 08. juni 2009

Et kiks i den første øvelse, hammerkast, betød farvel til guldet for Peer T. Jensen, der Grundlovsdag deltog i de vestdanske veteranmesterskaber i kastemangekamp i Holstebro.
 
Hammeren røg simpelthen i nettet igen og igen, og til sidst måtte Peer tage et kast uden rotation. Det kostede nogle meter, og derfor løb Per Sabroe, Herning GF, med guldet i 50-54 års-klassen nogle få point foran Peer. Peer har dog lovet at tage en blodig hævn ved veteran-DM senere på sæsonen.
 
Peers serie:
 
Hammerkast: 36,37 meter
Kuglestød: 11,84 meter
Diskoskast: 37,60 meter
Spydkast: 41,01 meter
Vægtkast: 14,11 meter





 

 

 

 

Nye atletiktalenter bestod eksamen
Af Søren Munch - 08. juni 2009

En seksdobbelt mester. En firedobbelt mester og en tredobbelt mester, tre aktive der vandt to mesterskaber, og et par stykker der vandt et enkelt mesterskab. Men også en hel masse unge og nye navne, der trådte frem i medaljerækkerne eller på anden vis gjorde SAK 77's sort-grønne farver ære.

Jo, bredden i SAK 77's ungdomsafdeling fik for sit gennembrud ved weekendens vestdanske ungdomsmesterskaber på Skive Stadion. Og med hele 25 medaljer - 16 mesterskaber, seks sølvmedaljer og tre af bronze - blev SAK 77 en af de mest vindende foreninger ved mesterskabsstævnet.

- Vi er vildt stolte af, at det er lykkedes at få en helt ny generation af atletikungdom gjort klar til et mesterskabsstævne, som faktisk er en stor mundfuld over to dage i en weekend, siger klubbens sportschef Søren Munch.

I alt blev det til 25 medaljer - 16 mesterskaber, 6 sølv medaljer og tre bronzemedaljer. Mestrene blev omtalt i den anden artikel, så her skal nævnes de aktive, der nåede næsten til tops eller på anden vis gjorde indtryk.

I 12-13 års-klassen fik 12-årige Sofie Padkjær en flot mesterskabsdebut med sølv i højdespring med et spring på 1,34 meter. Sofie var sammen med en anden debutant, Emma Sif de Neergaard på 12 år, samt to rutinerede 13-årige, Luna Richardt og Anne Cathrine Dyhr, desuden med til at løbe sølv hjem på 4x80 meter med 47,47 sek. Blandt de mange fine resultater i aldersklassen skal også nævnes markante personlige rekorder til følgende:

Luna Richardt, 13 år - 11,84 sek. på 80 meter og 30,53 sek. på 200 meter
Anne Cathrine Dyhr, 13 år - 11,90 sek. på 80 meter og 30,39 sek. på 200 meter
Sofie Padkjær, 12 år - 12,34 sek. på 80 meter, 3,80 m i længdespring og 7,78 meter i kuglestød.
Mette Jertrum Hansen, 12 år - 4,00 meter i længdespring og 2.01,15 min. på 600 meter
Emma Sif de Neergaard, 12 år - 1,28 meter i højdespring, 2.04,40 min. på 600 meter og 3.45,88 min. på 1000 meter
Malthe Holmgaard, 12 år - 31,68 sek. på 200 meter, 4,27 meter i længdespring og 12,02 sek. på 80 meter.
Rasmus Terkelsen, 13 år - 3.27,88 min. på 1000 meter
Anders T. Andersen, 13 år - 9,23 meter i kuglestød

I aldersklassen var de to 13-årige, Jonas K. Jensen og Annelouise V. Jensen, de mest store medaljeædere med henholdsvis to og fem guldmedaljer, hvilket blev omtalt i den første artikel. Jonas K. Jensen satte blandt andet klubrekord i længdespring med 5,01 meter, mens Annelouise V. Jensen var helt suveræn i alle sine starter, men måtte se de personlige rekorder forsvinde i en strid modvind.

I 14-15 års-klassen var Frederikke Borg og Emma Steenberg, begge 15 år, de store guldslugere med tre (100, 200 og 4x100 meter) og én (300 meter hæk) guldmedalje, hvilket også blev omtalt i den første artikel. Men dertil kom en sølv til Frederikke Borg på 300 meter i 43,64 sek., bronze til Emma Steenberg i længdespring (4,80 meter) og på 200 meter (27,80 sek.) samt personlig rekord på 80 meter hæk (13,49 sek.) - det hele i forrygende modvind. Der var også guld på 1000 meter stafet til Sonja Ditlev, Annelouise V. Jensen, Emma Steenberg og Frederikke Borg, som med tiden 2.27,55 min. satte klubrekord for 15-årige og kun var fire sekunder fra den danske ungdomsrekord.

Sonja Ditlev, 14 år, satte klubrekord for 14-årige i diskoskast med 23,61 meter samt leverede personlige rekorder på 100 meter (14,16 sek.) og 200 meter 29,13 sek.). Jonas Gadegaard, 15 år, satte personlig rekord på 200 meter (28,50 sek.9 og i kuglestød (9,47 meter), og der var også personlig rekord til Karen Toft i højdespring (1,30 meter) og på 100 meter (14,71 sek.).

1 16-17 års-klassen faldt der fem guldmedaljer - to til Louise Biede og Fanny Sørensen samt én til Maiken Rasmussen. Charlotte Kunø Christensen tog et gevaldigt spring fremad på ranglisterne med 27,30 sek. og sølv på 200 meter og 64,46 sek. og bronze på 400 meter. Maiken Rasmussen fik sølv i kuglestød med 8,15 meter, mens Camilla Rasmussen satte årsbedste og klubrekord for 17-årige på 100 meter med 13,39 sek.

Endelig var der sølv til Sabrina Jepsen Bak i 18-19 års-klassen i højdespring med højden 1,54 meter og gode forsøg på 1,57 meter.

 

Jonas Kløjgaard Jensen vandt stensikkert 80 meter hæk og længdespring og er nu i landets top-5 i hele fire øvelser    
     
Sofie Padkjær, 12 år, fik en fornem mesterskabsdebut med sølvmedalje i højdespring og et spring på 1,34 meter.
   

 

 

 


Vestdanske mesterskaber ungdom i Skive
Af Søren Munch - 07. juni 2009

SAK77 svømmede i mesterskaber

En seksdobbelt mester. En firedobbelt mester og en tredobbelt mester, tre aktive der vandt to mesterskaber, og et par stykker der vandt et enkelt mesterskab.

Jo, SAK 77 fik for alvor foldet hele sin ungdomsbredde ud ved weekendens vestdanske ungdomsmesterskaber på Skive Stadion. Og med hele 25 medaljer - 16 mesterskaber, seks sølvmedaljer og tre af bronze - blev SAK 77 en af de mest vindende foreninger ved mesterskabsstævnet.

-          Vores bedste mesterskabsstævne i mange år, lyder det fra klubbens sportschef, Søren Munch, som især hæfter sig ved, at klubbens bredde for alvor er ved at slå igennem, når der deles medaljer ud.

-          Vi har helt nye talenter med, vi har rutinerede ungdomsaktive med en del år på bagen, vi har både piger og drenge – og i alle kategorier klarer vi os godt, siger Søren Munch som fortæller, at der under stævnet blev sat to seniorklubrekorder samt otte ungdomsrekorder. 

I halvdelen af klubbens starter blev der sat personlige rekorder, og det var kun en meget generende modvind i alle sprint- og hækkeløb, der forhindrede, at der blev sat langt flere rekorder.

Således blev det til en lang weekend i modvindens tegn for klubbens seksdobbelte mester, 13-årige Annelouise V. Jensen, der var suveræn i sine fire individuelle øvelser. Desuden blev det unge hæk- og sprinttalent rykket aldersmæssigt op på de to stafetdistancer for at give SAK-holdet mere tyngde.

16-årige Louise Biede var med 14,57 sek. på 100 meter hæk – i modvind - igen tæt på kvalifikationskravet til ungdoms-OL, men får allerede på lørdag en ny chance ved et stort ungdomsstævne i Tyskland. Biede var også med på den 4x100 meter i 16-17-årsklassen, der med 51,02 sek. rykkede op på tredjepladsen på årets seniorrangliste. Og desuden blev det til en overraskende sejr i kuglestød.

Emma Steenberg, 15 år, indfriede med sin sejr på 300 meter hæk og tiden 47,38 sek. kravet til Dansk Atletik Forbunds talentudvikling – og kunne desuden tage hjem med to gange stafetguld, og på mellemdistancen var dobbeltvinderen Fanny Sørensen, 16 år, kun få hundrededele fra samme billet efter 4.45,56 min. på 1500 meter, hvilket er Nordens tredjehurtigste 16-17-årstid i år og den syvendehurtigste seniortid i Danmark i år. Også Fanny Sørensen jagter ungdoms-OL, men mangler stadig 10 sek. i at nå kravet.

På drengesiden viste 13-årige Jonas Kløjgaard Jensen sit store potentiale med to titler – i længdespring med en flot personlig rekord på 5,01 meter og på 80 meter hæk. SAK-drengen er på årets ungdomsranglister nu med i top-3 i hele fire øvelser.

Også for Frederikke Borg, 15 år, blev weekenden indbringende med fire titler. Hun var aldeles suveræn på 100 meter og 200 meter og var blandt de hurtigste på 4x100 meterholdet og holdet på 1000 meter stafet. SAK-pigen klarede allerede i vinter kravet til forbundets talentudvikling på 60 meter og er nu tæt på 100 meter og 200 meter.

I 16-17-årsklassen fik Maiken Rasmussen en flot sæsondebut med guld i spydkast med et kast på 34,53 meter, og hun bliver en klar forstærkning af SAK77’s elitedivisionshold, der næste søndag tager fat på 2. runde af danmarksturneringen i Århus.







En perfekt Pinse for SAK 77'ere
Af Søren Munch - 31. maj 2009

Perfekt pinse for SAK’ere

Mens det meste af Danmark nød solen i pinsedagen, præsterede SAK77’s atletikfolk flere opsigtsvækkende resultater på atletikarenaer i ind- og udland.

I toppen af positivlisten var det, at SAK77’s aspirant til deltagelse i ungdoms-OL, Louise Biede i årets kun andet 100 meter hækkeløb bragte sig i nærheden af kvalifikationskravet på 14,25 sek.  Ved Lyngby Games nåede hun ned på 14,50 sek. – kun 25/100 sek. fra kravet og blot 46/100 fra en næsten 25 år gammel dansk ungdomsrekord. Tiden var samtidig årets hurtigste ungdomstid i Norden.

-          Louise fik endda et meget dårligt teknisk løb, så de 14,25 sek. er absolut indenfor rækkevidde, vurderer træner Erik Barslev. Næste gang Biede gør et forsøg på at klare kravet er ved de vestdanske ungdomsmesterskaber i weekenden på Skive Stadion samt den 13. juni ved et stævne i Tyskland.

I Skive stiller SAK77 med 21 deltagere, og blandt de SAK’ere man med sikkerhed kommer til at finde præmieskamlen er de to 13-årige kometer, Annelouise V. Jensen og Jonas Kløjgaard Jensen. Begge var ved Lyngby Games medvirkende til, at SAK77 i otte starter fik otte førstepladser.

Tæt på gammel rekord

Annelouise V. Jensen nåede på 80 meter ned på fornemme 10,53 sek. og havde desuden en medvindstid på 10,42 sek. Der er dermed ikke langt til den danske 13 års-rekord på 10,36 sek., som har stået siden 1980. Den hurtige SAK-pige var desuden hurtigst på 200 meter og på 60 meter hæk samt bedst i længdespring, og hendes dominans i aldersklassen for 12-13 år er så udtalt, at hun topper ranglisten i hele fire øvelser.

Hos drengene er Jonas Kløjgaard Jensen næsten lige så godt med. Danmarks bedste højdespringer i aldersklassen (1,55 meter) vandt i Lyngby med 1,46 meter og var også hurtigst på 80 meter hæk i 13,75 sek. SAK-talentet er dermed top-3 placeret på ungdomsranglisten i hele fire øvelser.

Mens klubkammeraterne svedte i Lyngby, gik tre 14-15-årige SAK’ere til makronerne i Berlin som deltagere på et udvalgt vestdansk hold.

Sprinttalentet Frederikke Borg, 15 år, fik has på sin et år gamle personlige rekord på 100 meter med 12,80 sek., og dermed er hun en af hele tre SAK-piger på seniorernes top-10 i år på 100 meter. Desuden trykkede hun sin personlige rekord på 300 meter ned til 42,76 sek. og må regnes som guldfavorit på både 100, 200 og 300 meter ved de vestdanske mesterskaber i Skive i weekenden.

Her er Emma Steenberg, 15 år, et godt bud på et mesterskab på 300 meter hæk. I Berlin forberedte hun sig til distancen ved at løbe den uden hække på fine 44,17 sek. Jonas Gadegaard, 15 år, var med på drengeholdet sikrede en tredjeplads i spydkast med 38,17 meter.






SAK 77 godt med på seniorranglisten
Af Søren Munch - 28. maj 2009

Årets første seniorrangliste viser, at SAK 77’s eliteaktive har fået en god start på sæsonen. Hele 9 placeringer er det blevet på oversigten over de bedste resultater, der foreløbig er opnået ved årets udendørsstævner.

 Både på 100 og 200 meter er der to SAK’ere på top-10. Annelouise V. Jensen, 13 år, er nummer fem med sine 12,92 sek. og ville formentlig have været placeret endnu højere, hvis der havde været eltidtagning den aften i starten af maj i Randers, da hun løb på 12,4 sek. (For en god ordens skyld skal det her oplyses, at man for at kunne sammenligne med eltider tillægger håndtiderne 24/100 sekunder, som svarer til den beregnede forsinkelse fra startskud til håndens tryk på stopuret.). Den tid er ikke med på ranglisten, og derfor er Louise Biede med sine 12,5 sek. håndstoppet også kun med som en fodnote – men dog med.

På 200 meter overgår samme skæbne Frederikke Borg, som er optaget, men ikke rangeret med sine 26,5 sek. fra DT i Odense. Til gengæld er Annelouise V. Jensen nummer tre med sine 26,40 sek. fra Herning Games.

På 1500 meter er kun 5 resultater fundet gode nok til optagelse foreløbig, og her ligger Fanny Sørensen med sin PR på 4.48,3 min. fra DT i Odense på en fin fjerdeplads – lige mellem de tidligere topløbere Gitte Karlshøj og Heidi Jensen. På 5000 meter er der såmænd endnu en SAK-løber, nemlig Dorethe Gamborg, som er nummer fem med sine flotte 17.55,5 min. fra DT i Odense, da hun kværnede klubrekorden med 25 sekunder.

På 4x100 meter, hvor SAK 77 endnu ikke har stillet i stærkeste opstilling i år, ligger klubbens 14-15 års-hold nummer fire i flotte 51,70 sek.

Også i kast er vi godt med – takket være Marianne Simonsen, som er toer i diskos med 42,50 meter og firer i hendes nye favoritvåben, kuglestød, hvor hun ved DT stødte 12,64 meter.

Flere andre SAK’ere ligger lige ved indgangen til listerne. Fanny Sørensen på 800 meter, Emma Steenberg på 400 meter hæk, Sabrina Jepsen Bak i højdespring og Annelouise V. Jensen i længdespring










Regionsstævne i Randers
Af Erik Terkelsen -  26. maj 2009

31 år gammel rekord forbedret.

 Aktive fra SAK 77 markerede sig flot, da det første af to østjyske regionsstævner blev afholdt på atletikstadion i Randers. Foruden at være regionsmesterskab i Østjylland danner de to stævner grundlag for udtagelse af det Østjyske hold til den landsdækkende regionsfinale i august. Med resultaterne fra stævnet tyder meget på, at SAK 77 bliver godt repræsenteret, når det endelige hold skal udtages.

 Mest markant stod præstationerne fra det 13 årige multitalent Jonas Kløjgaard. Tre disciplinsejre blev det til og undervejs en bemærkelsesværdig klubrekord. Rekorden faldt i højdespring, hvor Jonas Kløjgaard ved at klare højden 1,55 m lagde fem centimeter til en 31 år gammel klubrekord. Den eksisterende rekord var på 1,50 m og blev sat af Martin Frilander i klubbens allerførste sæson tilbage i 1978.

 I længdespring var Jonas med et spring på 4,95 m blot tre centimeter fra endnu en meget gammel klubrekord, som har stået urørt i 23 år. Den tredje og sidste disciplinsejr kom i spydkast, hvor Jonas Kløjgaard sejrede med et kast på 30,78 m.

 Også hos pigerne i samme aldersklasse var der en tredobbelt triumf for en SAK-atlet idet Luna Richardt sejrede i både 80 m (11,9 sek.), længdespring (4,05 m) og i kuglestød med 8,15. Luna blev dog fulgt til dørs af klubkammeraten Anne Cathrine Dyhr, der besatte andenpladsen i både 80 m (12,0 sek.) og i længdespring (4,00 m) og tredjepladsen i kuglestød (6,92).

 Hos de 13 årige drenge var der desuden disciplinsejr til Rasmus B. Terkelsen på 1000 m, der med vindertiden 3.30,4 min. løb den femtehurtigste tid i Danmark i år.

 Blandt de 11 årige drenge stak et helt nyt talent næsen frem. Rasmus Thyrsted imponerede med sejr i boldkast på 39,37 m, en andenplads i længdespring med 3,81 m og en tredjeplads i 60 m med tiden 9,7 sek.

 Den niende og sidste SAK-sejr tog 11 årige Ulrikke Lundstrøm sig af, da hun sejrede i kuglestød med et stød på 5,92 m.

 

 
   

 Luna Richardt på vej mod sejren i 13 årige pigers 80 m.

 

 





Indledende runde i LTU i Randers
Af Søren Munch - 24. maj 2009

Dobbelt hold-triumf for SAK 77

Der er ingen grund til bekymring for fremtidens kvinde-holdkampe i SAK77. Det står klart efter at både klubbens pigehold for 12-15-årige og 16-19-årige i Kristi Himmelfarts-ferien sikrede sig adgang til DM-holdfinalen for ungdom.

Mens FCK sikrede sig pokaltitlen i Parken mod AaB, sled og slæbte 15 aktive fra SAK77 på Langvang Atletikstadion i Randers sig til hver sin andenplads i konkurrencer besat med de bedste ungdomsklubber fra Jylland og Fyn. De tre bedste jysk-fynske klubber skal efter sommerferien mødes med de tre bedste østklubber i et ungdomsbragt, der som regel plejer at give et fingerpeg om, hvor fornyelsen kommer fra i dansk atletik.

Og fornyelsen kommer blandt andet fra Silkeborg, som i 12-15-års klassen sikrede andenpladsen i konkurrence med hele 10 hold. Med pointscoren 5987 point var der knap 700 point op til vinderholdet fra Odense Atletik og endnu længere op til SAK77’s score fra 2007, da klubben vandt titlen hos de yngste piger. Ser man på scoren hos østklubberne, går SAK77’s piger til finalen med femtebedste pointscore af de seks hold.

SAK 77’s yngste hold bestod af en blanding af hærdede eliteaktive og helt nye piger uden den store stævneerfaring. Blandt andet to piger på knap 12 år, Sofie Padkjær og Emma Sif de Neergaard, som gik uimponeret til opgaven. Også en anden 12-årig, kometen Annelouise V. Jensen, stjal billedet med en sejr i 80 meter hæk (12,29 sek.), en andenplads i længdespring (5,17 meter i modvind – to centimeter fra seniorklubrekorden) og et par meget aktive fødder på en fornem 4x100 meter på 51,70 sek., hvilket kun er 1,66 sekund fra den danske ungdomsrekord.

Med på stafetten var også stærke Frederikke Borg, som vandt 100 meter i 13,22 sek. og blev nummer tre i kuglestød med 9,10 meter. På stafetten var også Emma Steenberg, som satte personlig rekord i længdespring med 4,83 meter, og Sonja Ditlev, som desuden satte personlig rekord i diskoskast med 20,85 meter. I højdespring satte Ida Jepsen Bak personlig rekord med 1,41 meter, og Karen Toft satte personlig rekord på 80 meter hæk med 17,43 sek.

På det ældste hold viste Skive AM’s piger sig at være en tand for stærke, men andenpladsen blev dog sikret med 6128 point og over 1000 points forspring til de resterende hold. Her går SAK 77 til finalen med tredjehøjeste pointscore blandt de seks klubber.

Louise Biede viste fremgang på 100 meter med årsbedste 12,94 sek. i stærk modvind og blev desuden nummer tre i kuglestød med 9,03 meter. Sabrina Jepsen Bak blev nummer to i højdespring med 1,50 meter, og Fanny Sørensen sikrede to andenpladser – først med 16 års-klubrekord på 3000 meter (10.42,10 min.) og kort tid efter med 5.03,47 min. på 1500 meter. Charlotte Kunø Christensen satte personlig rekord på 400 meter med 66,08 sek., mens Maiken Rasmussen i sin sæsondebut satte personlig rekord i kuglestød med 8,82 meter. Endelig løb SAK77’s piger glimrende 52,61 sek. på 4x100 meter med et hold bestående af Fanny Sørensen, Louise Biede, Camilla Rasmussen (sæsondebut) og Charlotte Kunø Christensen.

-          Vores piger leverede en flot indsats. En del af vores deltagere har aldrig tidligere været med i holdturneringen, og vi er stolte af at have en bredde, der sender hele to hold i finalen. Kun to andre klubber i Danmark fik to pigehold med i finalen, og så stærk en ungdomsklub som Sparta kun et enkelt. Og vi kan blive endnu stærkere til finalen, garanterer SAK 77’s sportschef Søren Munch.

 









1. runde af veteranturneringen i Aalborg

Af Kim Richardt - 24. maj 2009

 

Fem multiatleter udgjorde den stærke rygrad i SAK77 `s Veteranhold, der den 18. maj var til første runde på det smukt beliggende Skovdalen atletikstadion i Aalborg. Regnen udgjorde helt frem til start en alvorlig trussel mod gennemførsel af stævnet.

 Men da Per Mortensen aldrig har været til stævne i dårligt vejr, så stoppede regnen naturligvis og solen kiggede frem i det øjeblik stadionspeakeren bød velkommen.

 Vi havde sat os for at deltage i samtlige discipliner inklusiv stafet. Dette bevirkede, at vi denne aften måtte sprede os en kende mere end vores kompetence niveau ellers normalt tillader os.

 Der var fin debut til Henrik Andersen på 5000m,

Per Mortensen var med på Hammer, Spyd og 400m

Marianne Simonsen, Hammer, Kugle, Diskos

Gert Toft, Højde, Stang og 100m

Kim Richardt , Længde, 1500m

 Marianne var ikke helt så vild med at løbe stafet, så den måtte drengene tage sig af. – Og hvilken stafet det blev!

 Gert på 100m

Henrik på 200m

Per på 300m

Kim på 400m

 Fra starten var begge hold meget jævnbyrdige og vi følges godt ad ved første og anden skifte, men ved sidste skifte er vi sakket en smule bagud. – ”Drejer det sig om 10 -15 meter”, jeg ved det ikke præcist, men fakta er at sidstemanden hos SAK 77, løber noget nær den hurtigste 400m der er løbet i Aalborg den aften. Omkring 120m før mål har SAK 77 overhalet og kan i ”sikker” stil løbe over målstregen som vinder af 1000m stafetten.

 De opmærksomme, der allerede har set resultatlisten fra Aalborg, vil vide, at vi kun er noteret for en andenplads i stafetten. Der er sendt en protest af sted og folkene i Aalborg har lovet at resultatet bliver rettet.

Alle 5 er forhåndsudtaget til næste runde i Randers.  - Så må vi se om vi vil have andre med.










Nålestævne i Viborg
Af Søren Munch - 17. maj 2009

Guld, sølv og bronze til SAK-ungdom

 Med knap 40 deltagere fyldte SAK 77 godt op ved årets første midtjyske DGI-nålestævne i atletik, der blev afviklet torsdag den 14. maj på Viborgs nye atletikstadion.

Mange af SAK’s deltagere var nye medlemmer, som er strømmet til klubben i foråret, og de fik dermed deres stævnedebut – ledsaget af en stor gruppe forældre, som holdt målebånd, rev sand i springgrave og samlede overliggere op.

Sammenlagt sikrede SAK-holdet sig 3 guldmedaljer, 14 sølvmedaljer og 15 bronzemedaljer, mens resten af holdet kom hjem med diplomer.

De tre guldmedaljer blev sikret af en stærk og jævnbyrdig trio, som blev nummer 1, 2 og 4 i 12-13 års-gruppen – Sofie Padkjær, 12 år (3034 point) samt Luna Richardt (2998) og Anne Cathrine Dyhr, begge 13 år (2947). Sofie Padkjær satte blandt andet personlig rekord i højdespring med 1,38 meter og var kun to centimeter fra klubrekorden for 11-årige, mens Luna Richardt satte rekord i kuglestød med 8,29 meter, på 80 meter (12,0 sek.) og i længdespring (4,11 m). Anne Cathrine Dyhr satte rekord i længdespring (4,25 m) og i kuglestød (7,33 m).

Også hos de 12-13 årige drenge vandt SAK 77 – her med multitalentet Jonas Kløjgaard Jensen, som scorede 2760 point og blandt andet kastede 32,07 m i spydkast. Næstbedst var her Anders T. Andersen med 2696 point og blandt andet en 80 meter på 11,3 sek. Sonja Ditlev vandt de 14-15 årige pigers klasse med 3034 point.

Hos de 8-9 årige blev Emma Bak Sand nummer fire hos pigerne med 1642 point (sølv), mens bedste 8-9 årige SAK-dreng blev Laurits Juel Pedersen på en tredjeplads med 1470 point (sølv).

Maria Kromand Knudsen blev bedste SAK-pige i klassen for 10-11 årige piger med en tredjeplads og 2298 point, hvilket gav sølv. Her var Emilie Vejlgård lige efter med 2271 point og fik ligeledes sølv.

Bedste SAK-dreng i 10-11 års-klassen var en af klubbens nye medlemmer, Rasmus Tyrsted på 11 år, som blev nummer tre med 1880 point – blandt andet med en fin 600 meter på 2.01,18 min. Troels Toft var lige efter på fjerdepladsen med 1823 point.

 












1. runde af danmarksturneringen for kvinder
Af Søren Munch - 17. maj 2009
Nu begynder det at ligne noget…

Pointstillingen:
1. Sparta 137

2. Amager AC 100
3. Århus 1900 99
4. OA/OGF 89
5. SAK77 81

6. Aabenraa IG 79
7. Hvidovre AM 78
8. FIF 70

SAK 77 har i øjeblikket landets femtebedste senior-kvindehold. Det kan vi vist godt tillade os at konkludere efter en femteplads i første runde af danmarksturneringen for kvinder, der blev afviklet lørdag den 16. maj på Odense Atletikstadion.

Men har vi i virkeligheden måske det fjerdebedste eller det tredjebedste hold? Ja, man kan godt stille sig selv det spørgsmål. For dels var der ikke langt op til Odense Atletik på fjerdepladsen (7,5 point), og Århus 1900 på tredjepladsen er kun 18 point væk. Og dels var vi decideret uheldige i en række af øvelserne i holdkampen i Odense, som oveni købet var hjemsøgt af et jammerligt vejr med øsregn og kulde. Samtidig ser det ud til, at vi har mulighed for at styrke os til 2. runde i Århus den 14. juni, som drømmen om DT-finale i København den 12. september begynder så småt at lige noget…

SAK 77 havde valgt at stille med et lille, men kompetent mandskab på kun ni piger. Dertil kom, at to af klubbens 95’er-piger, Sonja Ditlev og Karen Toft, var taget med som reserver, så der var kun 11 piger i SAK’s gul-sort-grønne farver i Odense den dag.

Og meget hurtigt var der én mindre, for Camilla Jepsen fik under opvarmningen til første øvelse et ordentligt trælår – og så var hun ude. Det gav en gang hektisk omrokering, som indirekte fik konsekvenser for flere øvelser. Blandt andet for storesøster Sabrina Jepsen Bak, som primært var med for at springe højdespring og havde indvilget i at springe stangspring, fik nu to øvelser mere: trespring og 4x100 meter.

Men Sabrina kæmpede hvad hun kunne for holdet, og det var en holdning der var generel for alle vores aktive: Er det nødvendigt, så gør jeg det. Og således så vi derfor Louise Biede støde kugle og kaste spyd, Fanny Sørensen løbe 4x400 meter, Emma Steenberg og Charlotte Kunø springe længde, Frederikke Borg kæmpede med fire løbestarter osv.

Det kan således virke urimeligt at fremhæve nogle frem for andre, men dagens tre seniorklubrekorder skal i hvert fald nævnes:

·         Marianne Simonsen tog hul på rotationsteknikken i kuglestød og øgede med en halv meter til 12,64 meter.

·         Dorethe Gamborg kappede over 35 sekunder af rekorden på 5000 meter, da hun for første gang løb under 18 minutter i 17.55,5 sek. og blev nummer tre.

·         Fanny Sørensen formåede trods en 800 meter i benene at forbedre sin rekord på 1500 meter fra 4.49,86 til 4.48,3 min.

Og når vi nu alligevel er i gang med at fremhæve, så tager vi lige nogle flere:

Frederikke Borg, stadig kun 14 år, viste sig som et mandfolk med en tredjeplads på 200 meter i 26,5 sek. i pæn modvind. Derefter løb hun pr på 400 meter i 64,0 sek., og hun var også involveret i tredjepladsen på 4x100 meter og femtepladsen på 4x400 meter. En fantastisk fighterindsats af Frederikke.

Charlotte Kunø var døduheldig på 100 meter, da hun misforstod den besynderlige starter, der havde pistolen i Odense. Hans ”Færdige”-kommando varede så mange sekunder, at den arme Charlotte til sidst nærmest faldt ud af startblokken, fordi hun ikke kunne vente på skuddet. Charlotte løb en fin sidste tur på 4x100 meter og var tæt på sin pr på 4x400 meter, og så blev hun også kastet ind i længdespring med kort varsel. En flot holdindsats af Charlotte, som er en pige der pynter på et hvert hold…

Emma Steenberg, også kun 14 år, viste at der bor et enormt fighterhjerte i den lille krop. Treer på 400 meter i pr 70,1 sek. var en fantastisk start på holdkampen, og det blev dagens højdepunkt for Emma. 4,60 meter i længde og en fin tur på 4x400 meter var godkendt, mens Emma nok selv var den der var mest skuffet over at hun kiksede en hæk på 100 meter hæk og måtte løbe sidst i mål. Men Emma er ikke typen der græder længe over spildt mælk, så hun var hurtigt på hesten igen…

Marianne Simonsen er ikke alene holdets store pointsluger, men også en støttepille med sit gode humør og sin sejrsvilje. I diskos lignede det længe en sejr efter 42,50 meter i første forsøg, men ærkerivalen Maria Sløk Hansen fra Hvidovre sneg sig en meter forbi sent i konkurrencen, og så var Marianne godt muggen på sig selv, Det gik ud over den 4 kilo tunge kugle, som med rotationsteknikken, som hun og træner Svend Christensen har arbejdet med i vinter, resulterede i en flot pr og seniorklubrekord på 12,64 meter. Til gengæld savnede Marianne sin makker Annette Christensen i hammerkast, hvor Marianne ikke selv var tilfreds med 26,96 og to point.

Louise Biede ville vi selvfølgelig gerne have haft med i nogle flere sprintløb, men det tager tid at komme tilbage efter seks måneder uden sprinttræning, så af Louises favoritøvelser blev det kun til 100 meter, hvor hun tangerede sit årsbedste på 12,7 sek. i en strid modvind på 1,8 sek./m. Louise løb også en fin andentur på 4x100 meter, men gjorde mest indtryk på undertegnede med sin offervilje i kuglestød (pr med 9,23 meter) og spydkast.

Sabrina Jepsen Bak fik som tidligere nævnt en næsten umulig opgave med tre springøvelser og en stafet. Det gik ikke som Sabrina havde håbet i alle øvelser – først måtte hun i sit livs første stangspringskonkurrence springe i regnvejr – og det er ikke nemt, så det blev til 1,94 meter. Men vi der har set Sabrina springe 2,25 meter til træning, ved at hun nok skal få has på klubrekorden på samme højde. Trespring blev til 9,54 meter  og to point, men efter to springøvelser og et stafetløb var der udsolgt i favoritøvelsen højdespring, hvor hun fik noteret 1,39 meter.

Dorethe Gamborg er nok et navn nogle løbere har bidt fast i efter 5000 meteren, hvor Dorethe med et kværnende tempoløb trak sig selv frem til en flot fjerdeplads og en fremragende klubrekord på 17.55,5 min. Med lidt mere banetræning er der væsentligt flere sekunder i den beskedne Dorethe, som i første omgang ikke ville tro på, at hun havde forbedret sig næsten 20 sekunder til 5.01,3 min. på 1500 meter i dagens anden start.

Fanny Sørensen har trænet som en sindssyg i vinter, og meget tyder på, at belønningen nu er ved at indfinde sig. Trods kæmpenerver og lidt placeringsvanskeligheder på første omgang kom hun fint igen på 800 meter og blev nummer fire – lige over sin friske personlige rekord på 2.20,71 min. Nerverne var væk og erstattet af træthed før 1500 meteren, som var spækket af gode løbere, men det var vist kun nerver, for efter et frisk udlæg og en fremragende 200 meter-spurt hed tiden 4.48,3 min. – klubrekord og 13 sekunder fra kravet til junior-VM. Dertil kom, at Fanny sluttede dagen som hurtigste pige på 4x400 meter med en omgang på 65,0 sek.

Sonja Ditlev var med som reserve, men fik chancen i 2. heat på 200 meter, hvor hun satte en kæmpestor personlig rekord på 29,0 sek. Et superløb af Sonja, som aldrig tidligere har været under 30 sekunder.

Camilla Jepsen Bak og Karen Toft kom ikke i aktion.

De ellers så pertentlige stævnearrangører fra Odense Atletik havde for en gangs skyld ikke rekvireret et ekstra tidtagningsanlæg, just in case… og det gør de næppe foreløbig igen. Kort før stævnestart kortsluttede eltiden nemlig, og det kom aldrig til at virke igen. Derfor er alle tider angivet med håndtider.











Et introkursus for nye forældre i klubben...

Af Søren Munch - 07. maj 2009

For nye forældre og andre interesserede… Lynkursus i atletik Hvornår? Mandag 11. maj 2009 kl. 17.45-18.45.
Løber man altid den samme retning på et atletikstadion? Hvor mange forsøg har man i længdespring? Hvad vejer kuglerne? Og må man godt sætte af med begge ben i højdespring?

Er du eller dit barn ny i atletik, og er der ting som du undrer dig over, så kan du få de fleste af svarene på et lynkursus i praktisk atletik. Det varer en times tid og foregår, mens ungerne træner, og undervejs giver vi en introduktion til de faste rekvisitter på et atletikstadion – tilløbsbaner, redskaber, osv.

Lynkurset vil være en god investering, hvis du skal med dit barn til stævne i den nærmeste fremtid.

Instruktionen bliver varetaget af SAK 77’s trænerstab.

Tilmelding er ikke nødvendig. Bare mød op…






Snydt for to ungdomsrekorder
Af Søren Munch - 07. maj 2009

Hvor uheldig kan man være? At blive snydt for én dansk ungdomsrekord kunne man måske bære, men SAK 77’s 13-årige stortalent Annelouise V. Jensen måtte onsdag aften se hele to danske rekordforbedringer forsvinde i håndtidtagning på Langvang Stadion i Randers.

Og det var absolut ikke rekorder på de mere perifere distancer, der var tale om, men 13 års-rekorderne på 80 meter og 100 meter, som havde henholdsvis 21 og 25 år på bagen. Først vandt den talentfulde pige, der stadig bor i Viborg, selvom hun nu stiller op for Silkeborg-klubben, 100 meter i 12,4 sekunder – i en svag medvind på 0,1 m/sek. Tiden var en tangering af Heidi Mogensens rekord fra 1984. Derefter gik det ud over DAF-næstformand Christina Schnors 1988-tid på 10,36 sek., som Annelouise V. Jensen forbedrede til 10,1 sek. – overført til eltid: 10,34 sek.

I SAK-lejren er der nu ikke den store ærgrelse over den manglende eltid, for dels var det kun sæsonens andet udestævne, og dels var der så meget andet at glæde sig over. Blandt andet at SAK 77 med Frederikke Borg (årgang 1994) på 12,6 sek. og hæktalentet Louise Biede (årgang 1993) med 12,7 sek. i samme løb viste, at der bliver kamp om pladserne på SAK 77’s 4x100 meter-hold i år.

Louise Biede fik ved samme stævne endelig sin debut på den lange hækdistance – 100 meter – med fine 14,6 sek. og indledte dermed sin jagt på kvalifikationskravet til ungdoms-OL samt AFF’eren Christina Holms nu 20 år gamle 16 års-rekord på 14,04 sek.

Endelig fik Emma Steenberg, 15 år, en flot sæsondebut på 100 meter hæk – på seniorhøjde – med tiden 17,5 sekunder.

 





Jonas Gadegaard første dreng i TUS
Af Søren Munch - 05. maj 2009

Hvad gør man, når man når sit sæsonmål allerede ved det første stævne? Ja, man sætter sig et nyt mål og klør på med træningen.

Det er den slags egenskaber, der gør, at 15-årige Jonas Gadegaard i lørdags ved Herning Games blev den første dreng i SAK 77, der klarede kvalifikationskravet til Talent Udvikling Silkeborg (i daglig tale TUS).

Kravet i spydkast – Jonas’ favoritøvelse - var 42 meter med 600 gram-spyddet, og det indfriede han lige præcis med 11 centimeters margin. Siden faldt der endnu et kast over 40 meter af, og vi har en formodning om, at der måske både er 45 eller 46 meter i drengen fra Højmarken.

Med adgangen til TUS kan Jonas nu i lighed med de øvrige kvalificerede søge om tilskud til træningslejre og stævneture, og Jonas kan allerede få brug for sin nye status, for han er nemlig udtaget til at repræsentere Vestdanmark ved Pfingstsportfest i Berlin i pinsen.

Sikken start på sæsonen for Jonas – og tillykke…!

 

 
En afslappet Jonas ombord på Stena Line på vej til Julklappsjakten i 2008  






Herning Games
Af Søren Munch - 02. maj 2009

Fantomdebut af nybagt SAK’er 

For få dage siden valgte et af dansk atletiks største ungdomstalenter Annelouise V. Jensen, årgang 1996, at skifte Viborgs gule klubtrøje ud med SAK 77’s grøn-sorte.

Det er der ikke nogen på Silkeborg Atletikstadion, der er kede af i dag, for allerede ved årets første stævne – Herning Games lørdag den 2. maj - fik den 13-årige sprinter og hækkeløber en fantastisk debut.

Først og fremmest i længdespring, hvor hun med 5,30 meter slettede en 18 år gammel seniorklubrekord i SAK 77. Det var samtidig et af årets bedste seniorresultater – trods de 13 år, og det samme gælder hendes personlig rekord på 100 meter (12,92 sekunder), hvor hun slettede klubkammeraten Louise Biedes 13 års-rekord. På 60 meter hæk var der trods tiden 9,93 sekunder dog endnu et stykke ned til Louise Biedes danske ungdomsrekord på 9,30 sekunder, mens en flot 200 meter på 26,40 sekunder i stærk modvind var

Også Louise Biede kom endelig til start ved et atletikstævne efter mange måneders alternativ træning på grund af en fodskade. 100 meter-tiden på 13,12 sekunder var acceptabel efter så mange måneder uden træning i pigsko, men allerede ved et stævne onsdag i Randers gør Biede et nyt forsøg på en god sæsonstart.

Blandt de mange talentfulde SAK-piger formåede en drengetrio også at gøre opmærksom på sig selv. Den myreflittige spydkaster Jonas Gadegaard, 15 år, fik allerede i årets første start has på sit sæsonmål – 42 meter, da han med 42,11 meter satte personlig rekord med over otte meter. Dermed blev han den første dreng, der kvalificerede sig til SAK 77’s eliteafdeling.

Flere drenge banker dog på her. Blandt andre Jonas Kløjgaard Jensen, 13 år, som med 13,83 sekunder på 80 meter hæk satte klubrekord for 13-årige og skar en ordentlig luns af sin personlige rekord. Også Hans L. Christensen, 18 år, viste fine takter med 11,80 sekunder på 100 meter.

På mellemdistancen er 16-årige Fanny Sørensen SAK 77’s es, og hun viste, at mange timers vintertræning ikke er gået sporløst hen over hende med personlig rekord med fem sekunder på 800 meter (2.20,71 min.) og syv sekunder på 3000 meter (10.44,94 min.).

Også 19-årige Sabrina Jepsen Bak har været flittig i vinter og blev belønnet med en personlig rekord i højdespring på 1,58 meter og er nu kun fire centimeter fra seniorklubrekorden. 17-årige Camilla Jepsen Bak viste, at SAK 77 er godt kørende i længdespring med et spring på 5,00 meter og tilmed et noget længere let overtrådt spring. Desuden var Camilla med 13,51 sek. på 100 meter kun 2/100 fra en efterhånden noget gammel 17-års-rekord.

To SAK-piger var godt kørende på 200 meter: Charlotte Kunø Christensen, 17 år, satte en stor personlig rekord med 27,80 sekunder – og var meget tæt på klubrekorden for 17-årige, mens Emma Steenberg, 15 år, løb på 27,83 sekunder. Samme Emma satte også personlig rekord på 100 meter (13,57 sek.) og 80 meter hæk (13,51 sek.).

Der var også personlig rekord på 200 meter til Sonja Ditlev, 14 år, i 30,31 sek. og Karen Toft, 14 år, i 31,37 sek.

 

Klubrekorder ved Herning Games

2.5         P13       Længde     Herning        5,30              0,9              Annelouise V. Jensen, 96

2.5         P16       800            Herning        2.20,71                           Fanny Sørensen, 93

2.5         P16       3000          Herning        10.44,94                         Fanny Sørensen, 93

2.5         P17       Længde     Herning        5,00              0,0              Camilla Jepsen Bak, 92

2.5         P19       Højde         Herning        1,58                                 Sabrina Jepsen Bak, 90

2.5         P19       Længde     Herning        4,36              0,0              Sabrina Jepsen Bak, 90

2.5         D13       80 m hæk  Herning        13,83           0,2              Jonas Kløjgaard Jensen, 96


 

 
Annelouise V. Jensen ved familiestævnet på Silkeborg atletikstadion i oktober 2008  




SAK 77 klar til invasion
Af Søren Munch - 14. april 2009

 
Det er blevet populært at dyrke atletik i Silkeborg, og derfor ruster Silkeborg Atletikklub 1977 - i daglig tale SAK 77 - sig til endnu en markant medlemstilgang, når udesæsonen starter på Silkeborg Atletikstadion torsdag den 16. april kl. 17.30. Og SAK 77 er klædt godt på til at tage imod de nye atletiktalenter...
 
- Vi er velsignet med en usædvanlig stor gruppe af trænere med forskellig baggrund. Nogle har selv dyrket atletik, andre har aldrig rørt et spyd, men sammenlagt giver vi et tilbud, som tiltrækker børn og unge fra hele kommunen og i alle aldre, fortæller klubbens sportschef Søren Munch.
 
Med de mange trænere er SAK 77 i stand til at tage sig ekstra godt af de nye medlemmer, og det betyder, at klubben kan prale af en meget lav frafaldsprocent. Rigtig mange vælger at fortsætte, når de obligatoriske "jeg-skal-lige-prøve-3-gange" er overstået. Og derfor er klubbens børne- og ungdomsafdeling efterhånden vokset til et sted mellem 100 og 120 aktive - en pæn størrelse blandt danske atletikklubber.
 
- Den enkelte aktiv er vigtig for os, og vi prøver at være meget opmærksomme på hvordan de nye medlemmer har det, indtil de kan klare sig selv og har fundet kammerater, siger Søren Munch.
SAK 77 har inddelt børne- og ungdomsafdeling i fire aldersgrupper, som hver har sine egne trænere:
  • Yngste gruppe - indtil 9 år
  • Mellemste gruppe - 10-12 år
  • Talentgruppen - 12-15 år
  • Ældste gruppe - fra 14 år
Klubben anbefaler, at man venter med at sende sine børn til atletik, indtil de har nået 6-års-alderen.
Udover børne- og ungdomsatletikken tilbyder SAK 77 også for andet år i træk handicapatletik med udvalgte trænere - et tilbud som en gruppe børn allerede har haft megen glæde af.
 
Dertil kommer veteranatletik, hvor SAK 77 blandt andet deltager i atletikforbundets danmarksturnering.
 










SAK 77 springer ud 16. april
Af Søren Munch - 06. april 2009

Kære alle i SAK 77! 

Nu kan det ikke holdes hemmeligt længere: Det er forår, og vi skal i gang med atletikken på Silkeborg Atletikstadion (i daglig tale SAS) – helt præcist torsdag den 16. april kl. 17.30.

Men først en lille status:

Klubhuset er opryddet og rengjort, og vi mangler såmænd bare at få rekvisitterne fra skolen bragt over på SAS. Der er sat nye højdespringsstøtter op, og der kommer nye topmadrasser, så måtterne er til at holde ud at lande på. Begge kastegården er repareret og sat op, og i klubhuset resterer kun et par reparationsopgaver.

 Trænersituationen: Vi kører videre med de samme træningsgrupper er stadig, og trænerstaben er intakt - faktisk har vi fået trænertilgang. De nye trænere sættes ind mellemste gruppe, hvor der ventes en væsentlig tilgang her i foråret. Foreløbig med 1 hjælpetræner, men det er vores håb, at vi inden for relativt kort tid får tilgang af flere trænere. Yngste gruppe har samme hold trænere, og det samme gælder talentgruppen og de ældste. 

 Stævner:  Herning Games den 2. maj er årets første stævne, og talentgruppen og de ældste satser på banedebut her. Det er traditionelt ikke et børnestævne, men i år satser Herning GF helt vildt på at tiltrække de 10-11årige med et sjovt og utraditionelt stævnekoncept, der blandt andet inkluderer en tur i Baboonland. Første nålestævne er 14. maj kl.18.00 i Viborg, mens første hjemmestævne først er 22. juni. Læs mere på årets terminsliste, som kan findes her http://sak77.dk/Terminsliste.htm.

 NYT: Atletikkurser: SAK 77 har længe puslet med tanken om at skabe en intern kursusdel, og nu har vi valgt at gøre det med en række spotkurser af kort varighed og fordelt hen over sæsonen. En time hist og en time her, noget om startblokke og starter, hvordan støder man kugle rigtigt, er der forskel på opvarmning til sprint og til spring, osv. Ikke langvarigt, måske blot en time efter træning. Spotkurserne vil blive meddelt ved opslag i klubhuset med relativt kort varsel, og de gennemføres uanset antallet af deltagere. Alle er velkomne – ikke blot trænere, men også aktive og videbegærlige forældre.


 



 

Fornem klubrekord af Dorethe Gamborg
Af Søren Munch - 06. april 2009

Vi har tidligere i vinter skrevet her på hjemmesiden, at veteranen Dorethe Gamborg – jo, det må vi godt kalde hende, har vi aftalt – var tæt på et gennembrud til den danske elite. Nu er det kommet – med et brag endda – for i søndagens 7. og sidste runde af vinterens landsdækkende  Puma Cell Cup røg Dorethe helt op på sjettepladsen på en stærkt besat 10 km.

Tiden på 37,07 minutter var en forbedring af hendes egen personlige rekord med hele 1,30 minut, og samtidig var det en markant forbedring af seniorklubrekorden på 10 km landevej, der tidligere lød på 38,29 minutter. Endelig kan Dorethe være stolt af, at vinderen, stærke Laila Laursen fra Sparta, kun var 1,22 minut foran. Med sine 37 år satte Gamborg naturligvis også veteranklubrekord i SAK 77.

Med det flotte resultat kan SAK 77’s stærke løber nu regne sig blandt Danmarks 12 bedste løbere på 10 km-distancen, hvor der er løbet rigtig stærkt i denne vinter.

I den samlede Puma Cell Cup, hvor de fire bedste runder er pointgivende for hver løber, blev Dorethe Gamborg nummer 14.

 

 
    Foto: Kim Gudmand














DM fest på Silkeborg rådhus 
Af Søren Munch - 18. marts 2009

2008 blev udbytterigt i DM-titler for SAK 77. Hele 16 titler blev det til, og derfor var ikke færre end 10 SAK’ere på Silkeborg Rådhus onsdag den 18. marts for at modtage kommunens hæder sammen med årets øvrige DM-vindere.

De 10 aktive er: Peer T. Jensen, Marianne Simonsen, Erik Terkelsen, Svend Christensen, Louise Biede, Fanny Sørensen, Camilla Jepsen Bak, Maiken Rasmussen, Camilla Rasmussen og Frederikke Borg.
Desuden var klubben repræsenteret af bestyrelsen på dagen.

 







DM i cross i Århus
Af Søren Munch - 08. marts 2009
 

To gange DM-bronze til SAK-løbere
 
To medaljer i to starter. Så effektive var SAK 77's stærke løbere Fanny Sørensen, 16 år, og seniorløberen Dorethe Gamborg ved DM i cross, der i weekenden blev løbet i parken foran Psykiatrisk Hospital i Risskov i Århus. Vedvarende regn havde gjorde ruten mudret og smattet, og DM-løbene blev dermed en teknisk kompliceret opgave, som begge SAK-løbere dog løste glimrende med to gange bronze.
 
Dorethe Gamborg stillede op i seniorernes løb over 4 km, som samtidig var 5. runde i atletikforbundet vinterturnering, efter en gedigen gang influenza og efterfølgende penicillin-behandling, men leverede alligevel en flot indsats. Efter en forsigtig start kravlede hun stille og roligt opad i feltet på over 50 løbere og løb i mål som nummer 14 - 1,33 minut efter vinderen, Signe Søes fra AGF. Det indbragte Dorethe Gamborg en bronzemedalje i veteranklassen 35-39 år.
 
Dorethe Gamborgs næste start bliver 6. og sidste runde i vinterturneringen, DM på 10 km landevej i Århus den 22. marts, hvor SAK-løberen satser på at forbedre sin person lig rekord på 38,50 minutter fra december sidste år. Inden sidste runde er SAK-løberen placeret på en samlet ottendeplads i vinterturneringen. 
 
Hos de 16-17 årige piger var den inkarnerede baneløber Fanny Sørensen for alvor kommet på uvant underlag i mudderbadet i parken. Alligevel var hun godt tilfreds med indsatsen, der resulterede i en bronzemedalje i aldersklassen - 1,12 minut efter vinderen. For Fanny Sørensen var crossløbet dog kun et supplement til træningen, der retter sig mod banesæsonen, der starter i begyndelsen af maj. 

 
Fotograf: Kim Gudmand  
Dorethe Gamborg Fanny B. Sørensen Fanny med en fortjent bronzemedalje  






Lige ved og næsten-DM for SAK 77

Af Søren Munch - 02. marts 2009

 Det blev ikke til danske mesterskaber til SAK 77 ved weekendens danske inde-mesterskaber i atletik for seniorer og ungdom i Skives atletikhal. Til gengæld vendte tre af SAK 77’s aktive ved mesterskaberne hjem med hver to medaljer lige i nærheden af guldet.

 Og det var især interessant at bemærke, at SAK 77 har en del varer på hylden med gode sprintere. Forrest på hylden ligger lige nu 14-årige Frederikke Borg, der præsterede ungdomskonkurrencernes næsthurtigste 200 meter, da hun vandt sølv i 26,57 sek – personlig rekord. Dermed er Frederikke Borg nu Danmarks næsthurtigste ungdomsløber på 200 meter, og Danmarks sjettehurtigste på 60 meter, hvor hun i år har løbet på 8,07 sek., men ved DM måtte nøjes med 8,22 og dermed en bronzemedalje.

 For 18-årige Sabrina Jepsen Bak blev især lørdagen minderig, idet det i løbet af to timer lykkedes hende at vinde sølv i højdespring to gange. Først i juniorernes konkurrence, hvor hun med 1,50 meter ikke helt levede op til egne forventninger. Fejlene var dog blevet rettet, da seniorernes konkurrence startede lidt senere, og her klarede SAK77-springeren nemt 1,55 meter – personlig rekord – og havde fine forsøg på 1,58 meter.

 Sidste års hurtigste ungdomsløber på 1500 meter, Fanny Sørensen, var rykket op i 16-17 års-klassen, men satte sig solidt i toppen af denne klasse. Først med en bronzemedalje på 3000 meter i 11.05,12 min., og siden med sølvmedalje på favoritdistancen 1500 meter, hvor hun præsterede sin bedste tid i vinter med 5.03,45 min.

 Emma Steenberg måtte nøjes med at være lige ved og næsten i pigernes 14-15 års-klasse med en fjerdeplads i 60 meter hæk med personlig rekord på 10,44 sek.

 Hans Christensen løb 7,57 sek. på 60 meter i drengenes juniorklasse, men nåede ikke finalen, mens Camilla Jepsen Bak i 16-17 års-klassen trods lange spring ikke fik tilløbet til at stemme i længdespring og sluttede uden for medaljerækken.

 SAK 77’s faste medaljesluger, Louise Biede, stod over DM for at skåne en belastet fod, der er under genoptræning.

 






Tre DGI-mesterskaber til SAK 77
Af Søren Munch - 24. februar 2009

 SAK 77 sikrede sig hele tre titler ved DGI-landsmesterskaberne i ungdomsatletik i lørdags i Århus.

Silkeborg-klubben stillede med i alt 15 ungdomsmedlemmer ved det stærkt besatte atletikstævne i Marselisborghallen, og næsten samtlige aktive kom hjem med personlige rekorder. Dertil kom tre guldmedaljer, to gange sølv og en bronzemedalje.

Alsidige Emma Steenberg sikrede sig i 14-15-årsklassen hele to landsmesterskaber - dels på favoritdistancen 60 meter hæk, hvor hun satte personlig rekord med 10,36 sek, og dels i længdespring, hvor hun vandt med et spring på 4,74 meter. Det blev også til en tredje titel i aldersklassen, idet landets næsthurtigste 15-årige pige, Frederikke Borg, var stærk nok til at vinde 60 meter i 8,22 sek.

Hos de 12-13 årige drenge fik Malthe Holmgaard lidt af et gennembrud med en sølvmedalje i længdespring for en personlig rekord på 4,53 meter. Det samme kan siges om de to 10-11-årige piger, Emilie Vejlgård og Maria Kromann Knudsen, som begge kom i finalen på 60 meter. Her sikrede Emilie Vejlgård sig bronze i 9,45 sek. efter 9,43 sek. i indledende heat, mens Maria Kromann Knudsen blev nummer fem i finalen med 9,85 efter 9,73 sek. i indledende heat. Troels Toft sikrede sig en flot sølvmedalje i kuglestød for 10-11-årige drenge, efter at han sendte kuglen ud på 6,58 meter.

Endelig skal nævnes, at Emma Steenberg (piger 14-15 år) nåede femtepladsen i finalen på 60 meter og fik noteret 8,73 sek. som sin hurtigste tid, mens Luna Richardt (piger 12-13 år) snusede til bronzen med 7,03 meter på fjerdepladsen.

 







16 aktive til stævne i Marselisborghallen i Århus.
Af Dorte Østergaard  - 31. januar 2009

 Trods de mange januar stævner havde hele 16 aktive og én meget travl træner fundet vejen til Århus lørdag d. 31. jan.

Alle kæmpede bravt og mange flotte resultater blev opnået deriblandt flere personlige rekorder. Dog kan man have de 2 ugers træningspause, hvor træningen på Langsøskolen har været aflyst, mistænkt for at kuglerne, for mange af de aktive, virkede meget tungere end ellers…!!

 Endnu en gang stak de 11 årige piger næserne frem. Maria Kromann Knudsen satte 3 personlige rekorder, længde 3.34 m,  kugle 5.15 m. og på 60 m. løb hun et utrolig flot løb i tiden 9.68 s. Her blev hun slået med blot et hundrededel af et sekund af Emilie Vejlgaard, der løb 9.67 s. På 50 m løb samme Emilie på 7.97 s og har nu klubrekorden på denne distance. Sanne Schjødt  nåede i længde ud på 3.16 m - ny pr. På 60 m. løb Emilie Pedersen  9.51 s og Karen Toft 9.26 s, hvilket rakte til en plads i B-finalen for begge piger. Her løb Emilie P endnu en gang 9.51, medens Karen drønede i mål på 9.39. I højde satte Emilie P pr i højde med et spring på 1.24, ikke dårligt af den knap 1.40 m høje pige.

Troels Toft, 11 år, havde valgt at koncentrere sig om løbs konkurrencerne og det blev til tre flotte løb på 50, 60 og 60 m hæk. Gustav, 9 år,  ramte lige præcis 3 meter i længdespring. Klubbens yngste deltager Benjamin, i 7 års klassen, sprang flot ud på 2.19 m. og senere sendte denne lille seje fyr den 2 kg tunge kugle ud på 2.04 m. Sebastian spurtede i mål på 12.81 s. på 60 m. På samme distance fik Sofie afprøvet sine nye pigsko i en flot spurt i tiden 12.08. Rikke Mia drønede også derudaf og løb de 60 m i tiden 10.86 og hun sprang ud på 2.86 m i længde. Anton, 9 år, satte to gange pr i længde med 2.81 m og på 60 m med 11.41 s. Mads, 9 år, der blot var til sit andet stævne, løb 13.08 s på 60 m og sprang i et flot længdespring ud på 2.86 m. Humørsprederen Emil, der tager alt roligt, selvom det er hektisk, løb et par flotte løb på 60m og 60 m hæk, ny pr på 60 hæk med 13.13 s.

Emma Steenberg løb sig i A finalen på 60 m i tiden 8.98 s, hvilken hun skar ned til 8.88 s i finalen.

Sabrina Jepsen Bak, 19 år, der var klubbens ældste deltager, nåede endnu en gang op på 1.50 m, så det varer nok ikke længe inden vi ser hende på højere højder.

De ældste måtte i stor udstrækning klare sig selv, da træneren havde nok at gøre med alle ”lopperne”. Det klarede de rigtig flot og havde samtidig overskud til at hjælpe de yngste deltagere før og i konkurrencerne – dejligt at opleve denne klubånd – tak til jer!

Også til de fremmødte forældre skal der lyde en stor tak. For de flestes vedkommende havde de deres ilddåb som dommermedhjælpere ved højdespringskonkurrencerne. Andre sørgede for at de aktive fik varmet op og kom tidsnok til øvelsesstarterne. Denne hjælpsomhed fra både forældre og klubkammerater betød at der var overskud til at alle hyggede sig,  kæmpede i konkurrencerne, heppede på hinanden og legede i pauserne.

Øvrige resultater, se resultatlisten.







DAF-diplomer og nåle opnået i 2008 af aktive i SAK 77
87 aktive i ungdomsafdelingen har opnået diplom og medfølgende nål. Var man ikke til General-
forsamlingen kan diplomet afhentes hos træneren.  Læs videre



 







DAF regner med Louise og Marianne
Af Søren Munch - 27. januar 2009

 Dansk Atletik Forbund har netop offentliggjort sin nye og ændrede elitesatsningsplan for de kommende år, og heri indgår to SAK 77-aktive på særdeles positiv vis.

Kort fortalt har Team Danmark skåret ned på støtten til DAF’s elitesatsning, og det betyder, at markant færre aktive får støtte fremover. Kun 14 aktive har fundet plads i den øverste satsningsgruppe – deriblandt Joachim B. Olsen og længdespringeren Morten Jensen – og herunder er der dannet en ny talentpulje på 7 aktive, der vurderes at kunne nå til OL i 2012 og 2016. Her er SAK 77’s Louise Biede med – i øvrigt i selskab med to andre årgang 93’ere – højdespringeren Jannick Klausen og længdespringeren Andreas Trajkovski.

SAK 77’s danske mester i diskoskast, Marianne Simonsen, har også fundet vej til DAF’s elitearbejde og befinder sig nu i forbundets bruttolandsholdsgruppe, der tæller 29 aktive.

Læs mere om forbundets elitearbejde herunder…

 

Team Danmark har med deres nye støttekoncept 2009-2012 indført nye begreber omkring satsningsaktive, ligesom det nye støttekoncept har betydet en markant opstramning i forhold til, hvilke aktive der fremover indgår i den fælles DAF/Team Danmark satsning.

DAF/TDK-bruttogruppen:

Denne består i 2009 af 14 aktive, som er de eneste der fra TDK vil modtage de "røde" Team Danmark kort. Dette er således den primære gruppe af aktive i DAF / Team Danmark samarbejdet, og der er her tale om aktive med et vurderet internationalt potentiale frem mod OL 2012 og 2016. Denne gruppe bestod i sidste sæson af ca. 35 aktive.

 

DAF/TDK-Talentpuljen:

Denne består i 2009 af 7 aktive, hvilket er et nyt tiltag fra Team Danmark i forhold til aktive med et vurderet internationalt potentiale frem mod OL 2016 og 2020.

 

DAF-Elitegruppen;

Denne består i 2009 af 18 aktive udover de ovennævnte aktive. Der er tale om udøvere, som DAF ud fra de givne rammer vælger at støtte for egne midler.

Den tidligere Elitegruppe, som vi kender fra tidligere år, har således IKKE noget med denne nye gruppe at gøre.

 

DAF Talentlandshold U18, U20 og U23:

Denne gruppe af de 3 Talentlandshold består i 2009 af ca. 88 aktive inkl.. højere indplacerede talenter i Bruttogruppen, Talentpuljen og Elitegruppen.
Der er ikke sket de store ændringer her i forhold til tidligere år. Der sker dog ændringer i forhold til et øget aktivitetsniveau samt et decentralt samarbejde omkring de udbudte aktiviteter.

 

DAF-Landsholdsgruppe:

Dette er et nyt tiltag i 2009. Denne gruppe aktive består p.t. af 29 aktive. Gruppen indeholder de aktive, som sammen med de ovenfor nævnte satsningsaktive udgør bruttotruppen til vores seniorlandshold.
Der sker en revision af denne trup 2 gange om året, medio marts og primo oktober. Der er opstillet særlige objektive krav for denne gruppe, som vil være at finde på DAF´s hjemmeside omkring medio februar 2009.

Landsholdsgruppen indgår i det decentrale Elitearbejde sammen med vores 3 Talentlandshold, hvor DAF og vores 2 Elitekraftcentre i Øst (Sparta) og Vest (Århus 1900) i dialog med aktive, trænere og klubber forestår gennemførelsen af de planlagte aktiviteter.







Vestdanske mesterskaber indendørs i Århus
Af Søren Munch - 24. januar 2009

Varm atletikhilsen i en kold tid

 Midt i en lang vinter med sur indendørstræning og på et iskoldt Silkeborg Atletikstadion fik SAK 77 en varm hilsen fra sine aktive i den forløbne weekend. Det skete ved de vestdanske indendørs mesterskaber for ungdom i Marselisborghallen i Århus, hvor et hold på 22 aktive leverede en inspirerende indsats.

 ”Vi stillede med mesterskabernes næststørste hold, og de skabte løfter om en flot udendørssæson,” siger Søren Munch, sportschef i SAK 77. Ud af 59 starter blev det til personlige rekorder i 28 tilfælde, og på medaljefronten vandt SAK 77 fem guld, én sølvmedalje og fem af bronze.

 ”Vi har en god blanding mellem helt unge, let øvede og så vores rutinerede ældste aktive, som har været med mange gange før. Mange af vores debutanter stak næsen helt frem i hovedet på de etablerede, og blandt de ældste blev der leveret resultater på dansk senior-topniveau.”

 Forhåbningerne om en god indsats i sommerens danmarksturnering blev understøttet af de ældstes stærke indsats. Frederikke Borg skød ind i senioreliten med tre fremragende løb på 60 meter og vandt de 14-15 årige pigers finale med 8,07 sek. – personlig rekord med 15/100 sekund og den næsthurtigste tid nogensinde i klubben. Camilla Jepsen Bak fik endelig ram på længdespring igen og blev mester hos de 16-17 årige med 5,11 meter.

 Mester i samme aldersklasse blev også Fanny Sørensen på 1500 meter med 5.17,08 min. trods otte dages influenza op til stævnet. Også Sabrina Jepsen Bak viste form med 1,48 meter i højdespri9ng og en titel hos de 18-19 årige i længdespring med 4,22 meter. Endelig trodsede Emma Steenberg hos de 14-15 årige en måneds træningsafbræk på grund af en udlandsrejse og vandt to gange bronze – dels med 10,54 sek. på 60 meter hæk og dels med 4,77 meter i længdespring. Endelig fik Hans Lykkemark Christensen et flot comeback efter halvandet års fravær med en rygskade og vandt bronze på 60 meter hos de 18-19 årige drenge med glimrende 7,41 sek.

 Men også afløserne er på plads, måske bedst personificeret i 11-årige Emma M. K. Schmidt. Rykket op i 12-13 års-klassen for under en måned siden gik hun alligevel uimponeret til sagen og satte personlig rekord på 60 meter tre gange. Det gav en femteplads i finalen med 8,83 sek., og dertil kom personlig rekord i højdespring med 1,28 meter og i længdespring med 4,18 meter.  

I samme aldersgruppe satte Luna Richardt personlig rekord i længdespring med 4,09 meter, mens Anne-Cathrine Dyhr solgte sig selv dyrt på 800 meter og blev nummer fire i 2.53,15 min.

11-årige Emma de Neergaard var med til sit første mesterskab og satte personlig rekord på 60 meter (9,61 sek.), mens en anden debutant på 11 år, Nanna Tang Andersen, satte rekord på 800 meter i 3.08,37 min.

 I drengenes 12-13 års-klasse viste Jonas Kløjgaard Jensen sit store potentiale og blev vestdansk mester i 60 meter hæk med 10,41 sekunder – klubrekord for 13-årige. Desuden vandt han sølv i længdespring med en stor personlig rekord på 4,60 meter.

Her debuterede Jonatan Borg med personlig rekord i højdespring – 1,25 meter, mens Rasmus Terkelsen satte rekorder i både længdespring (3,77 meter) og på 800 meter (2.47,80 m.). Laurids Tarpgaard satte rekord i længdespring med 3,77 meter, og debutanten Malthe Holmgaard nåede i længdespring ud på 4,15 meter.

 En trio af 14-15 årige piger rørte også flot på sig. Karen Toft forbedrede sig på 60 meter til fine 9,13 sek., mens Feline Miller Andersen fik en flot debut på 1500 meter med 5.34,74 min. Sonja Ditlev nåede i samme aldersklasse ned på 9,00 sek. på 60 meter.

 
 

Klubrekorder ved VDMU:  
     
Drenge 13:  60 meter hæk – 10,41 – Jonas Kløjgaard Jensen, 96  
Piger 16:   1500 meter – 5.17,08 – Fanny Sørensen, 93  
Piger 17: Længde – 5,11 – Camilla Jepsen Bak, 92  
Piger 18:    Højde – 1,48 – Sabrina Jepsen Bak  
Piger 18: Længde – 4,22 – Sabrina Jepsen Bak  

 
 

     

Frederikke Borg satte konkurrenterne på plads på 60 meter. Foto: Erik Laursen

 

 

Weekendens store varme overraskelse i SAK 77: 11-årige Emma M. K. Schmidt skød frem blandt de bedste. Foto: Erik Laursen

 

   









Årets første indestævne i Århus
Af Søren Munch - 10. januar 2009

 
Foto: Erik Laursen                  


Sort-grøn-gul invasion i Århus

 Så kan man da sige, at SAK 77’s nye klubtrøjer blev præsenteret med maner. Der var sort, gult og grønt alle vegne i Marselisborghallen, da årets første indestævne fandt sted i lørdags, den 10. januar.

 Hele 25 af klubbens vinteraktive var trukket i klubtøjet, og for første gang i klubbens historie præsterede vi at stille med deltagere i samtlige ungdomsklasser – fra lille Emma Sand hos de 9-årige til Sabrina Jepsen, der nu er 19 år. Dertil kom, at Dorte Østergård sørgede for den første kvindeveteranrekord nogensinde i klubben med sin start på 50 meter. Så vi var med på alle fronter…

 Men grundlæggende var det de unges dag ved et stævne, der med over 400 starter varede langt over fem timer. Faktisk var stævnet så langvarigt, at vi valgte at tage hjem inden den afsluttende 1500 meter (18.20), og det var nok godt det samme, for rundetællerne talte forkert, og løberne kom i stedet til at løbe 1650 meter.

 Inden det havde klubbens mange trænere og dejligt mange forældre i hallen konstateret, at der er temmelig mange af vores aktive, der har hørt efter i træningstimerne. Der røg fem klubrekorder, selvom de efterhånden er svære at få has på, og da vi var nået op på 40 personlige rekorder, opgav undertegnede at tælle. Meget flot klaret at sætte personlig rekord i hver anden af klubbens 85 starter… 

Hvis vi skal nævne klubrekorderne, så faldt tre af dem i samme løb på 50 meter. Frederikke Borg tangerede 15-års-rekorden med 7,30 sek., Camilla Jepsen Bak satte 17-års-rekord med 7,48 og Dorte Østergård satte veteranrekord for 35-39 årige med 7,49 sek. Den fjerde klubrekord gik til en af de mindste, Gustav Pedersen på 9 år, som stødte 5,89 meter i kugle.

 Hvad angår de personlige rekorder, er det umuligt at nævne alle, men vi kan da lige tage en række af de mest iøjnefaldende præstationer – aktiv for aktiv:

Vi starter med de ældste

Flot sæsondebut til Sabrina Jepsen Bak, 19 år, der sprang 1,50 m i højde og havde lovende forsøg på PR-højde 1,55 meter. Det skal nok komme i vinter, Sabrina! Frederikke Borg har igen fundet rytmen i sit sprintløb og nød godt af det med en inde-PR i længde – 4,79 meter. Camilla Jepsen Bak, 17 år, plejer ømme skinneben, men nåede alligevel 7,48 og 8,70 på 50 og 60 meter.

Og så de lidt yngre:

Jonas Gadegaard, 15 år i år, fik hul på både 60 meter (9,04) og længde (4,44 meter). Tobias Seindal på samme alder opdagede trespring og gik derfra med en fin PR på 8,47 meter. Tre piger fra årgang 1995 er nye i 14-15 årsklassen, men det er de ligeglade med: Sonja Ditlev stødte 7,55 m med den tunge 3 kilo-kugle, Karen Toft satte PR på 60 m med 9,40 sek., og Feline Miller Andersen viste noget af sit store potentiale med 1,30 m i højde.

Anne-Cathrine Dyhr, årgang 96, ligner vores næste gode sprinter med fornemme 9,01 sek. i B-finalen på 60 meter – hendes anden PR efter 9,13 sek. i indledende heat, og Luna Richardt fulgte trop med 3xPR: 9,39 sek. på 60 meter, 4,05 m i længde og fine 7,85 m i kugle som hun faktisk vandt øvelsen med.

I årgang 1997 var der også masser af PR. Jonatan Borg, 12 år, nåede allerede i det første stævne sit sæsonmål: 1,25 m i højde og satte også PR på 60 m hæk med 13,67 sek. Emilie Bak Sand har lært rigtig meget i det seneste år og satte blandt andet PR i trespring med 6,90 m. Endelig begyndte stortalentet Emma M. K. Schmidt for alvor at røre på sig med 4xPR: 60 meter (9,24), længde (4,02), kugle (7,69) og 60 m hæk (12,22).

Og så er der jo årgang 1998, hvor talenterne efterhånden står i kø for at komme til. Også ved stævnet i Århus, hvor flere af de rigtig skrappe klubrekorder var tæt på at ryge. Emilie S. Pedersen var et halvt sekund fra Louise Biedes rekord for 11-årige på 60 meter hæk med sine 11,85 sek., og hun var også stævnets hurtigste 11-årige på 60 meter med 9,45. Emilie Vejgård var dog tæt på hende med 12,12 sek. på hækken og 9,65 på 60 meter, mens en af de nye piger, Maria Kromann Knudsen, vandt sit heat på 60 meter i fornem stil (9,76). Anne-Sofie Herskind satte også personlig rekord på 60 m hæk (14,03). Hos drengene var der PR til Troels Toft på 50 m (8,66) og til Bjarke Kristensen i længde (3,32).

Claire M. K. Schmidt satte PR på 50 m hos de 10-årige med 8,41 sek. – meget tæt på klubrekorden, og hos de allermindste fra årgang 2000 var der også fuld speed på resultaterne. Gustav Pedersen snuppede som omtalt en klubrekord, mens Anton Schmidt satte rekord i længde (2,76).

Og som rosinen i pølseenden kommer Emma Bak Sand, som imponerede alt og alle med sin fremragende teknik i hækkeløb, der sendte hende i mål på 60 m hæk i 15,17 sek., selvom hun knap kunne se over hækken. Og på 50 meter var Emma med 9,87 sek. faktisk kun 2/100 fra klubrekorden. Så den kommer måske senere i 2009…

Billeder fra stævnet    Resultatlisten 

 

 

En rigtig mand støder vel kugle… Rasmus Terkelsen prøver at gå i Joachims fodspor.
Foto: Erik Terkelsen

 

   

De små tromler frem i SAK 77. Claire M. K. Schmidt klar til længdespring, mens en flok årgang 98’ere venter på at komme til. Fra venstre Emilie Vejlgård, Emilie Sand, Anne-Sofie Herskind, Maria Kromann Knudsen, Emma M. K. Schmidt og Emilie S. Pedersen. Foto: Erik Terkelsen