Spring til indhold

Garvergruppen var med helt fremme til DM 10 km Landevej

På årets hidtil varmeste dag var der lagt an til et brag af en løbefest, da Aarhus 1900 i lørdags afholdte DM 10 km Landevej. Under den bagende varme havde flere hundrede af heppende tilskuere fundet sin plads på ruten, hvor de var med til at give en nærmest Tour de France-lignende atmosfære med røgbomber og høj musik. 

Arrangementet var et af årets store mål for SAK 77’s garvergruppe, som var stærkt repræsenteret i løbet og leverede flere flotte resultater. 

Løbet var heatinddelt og ved dagens første start skulle Jacob Gramm, Jonas Aggerholm og Lars Brix vise de grønne farver frem. Førstnævnte løb et virkelig veldisponeret løb og sneg sig et godt stykke under de 40 minutter med tiden 39.20. Det samme gjorde SAK’s unge talent Jonas Aggerholm, som over det seneste års tid har vist en flot udvikling. Med en tid på 39.33 forbedrede Jonas Aggerholm nemlig sin tid fra sidste år på selv samme rute med næsten to minutter..! Hurtigst af SAK’erne i første heat var veteranen Lars Brix, som imponerede ved at blive nummer fem i aldersgruppen 55-59 år med en meget stærk tid på 37.56. 

Jacob Gramm Gren
Jonas Aggerholm

Ved dagens andet heat sikrede tre relativt nye ansigter i SAK 77 at vinde DM-sølv i holdkonkurrencen for masters herrer i 30-34 år. Her var det Esben Hornum, Nikolaj Rud Sørensen og David Smedegård Bonde, der udgjorde en stærk trio, som kun et enkelt hold fra AGF kunne hamle op med. Herrerne præsterede flotte indivduelle tider, hvor Esben Hornum blev dagens hurtigste mand i 31.20, mens Nikolaj Rud Sørensen løb 33.20 og David Smedegård Bonde kom ind i tiden 34.42. I 40-44 års aldersgruppen blev SAK’s Jakob Riis nummer 11 i en fornem tid på 34.33. 

Stortalentet Malthe Juel Bøgebjerg, som jeg blandt andet fik æren af at pace de første 3 km, blev nummer fem i U23-gruppen og kom ind i tiden 32.06. Malthe døde med løbeskoene på efter et hæsblæsende udlæg på omkring 3.00 pr/km de første 6-7 km. Herefter gik Malthe kold, men fightede sig alligevel flot i mål helt hvid i hovedet. 

Malthe Juel Bøgebjerg

Foto: Frederik Kromann

Alt i alt viste langgarverne, at grundformen er hvor den skal være forud for den kommende banesæson. Der venter flere gode resultater i fremtiden…