Solid præstation af ungt DT-hold

Solid præstation af ungt DT-hold
Af Thomas Krejberg
At SAK77 i indledende runde slog Esbjerg i kampen om en plads i kvalifikationen til elitedivisionen var et resultat, som har hævet et par øjenbryn hist og her i atletikdanmark. Nu var tiden kommet til, at SAK77's unge hold skulle prøve kræfter i kvalrunden, som i år foregik på Rudegaard Stadion i Holte.
SAK77 gik uimponeret til opgaven. Christoffer Gissel har efterhånden etableret en tradition for tætte opgør, og løbene i DT-matchen var igen undtagelse. En andenplads i 400 m hæk blev sikret ved målfotoafgørelse og i samme distance uden hække blev 4. pladsen sikret med 1/100.
Hvis en DT-match kun omfattede spring var SAK77 nu en del af elitedivitionen. I trespring satte William Winkler og Gustav Graff Esbensen sig på de to øverste pladser – begge med personlige rekorder. Kort tid efter sikrede William sig sejren i højdespring med 1.84, hvorefter den unge springer beordrede højden på 2 meter. Efter to spring måtte William dog sande, at et halvt års pause dog ikke er opskriften på et 2 meter spring. I længdespring viste Viktor Krejberg rutine, da han, selv om han var dårligt springende, bragte sig ud på 6.15 og tog 2. pladsen i konkurrencen. Oscar Vejlgård var efter et år væk fra atletikken tilbage og tog 3. pladsen i stangspring.
Det unge SAK77 hold var suppleret af to veterankastere Peer T. Jensen og Bent Bernardi Sørensen. Begge leverede rutinerede kastepræstationer, hvor der blev kastet op til deres personlige bedste. Bent kunne i nogle timer kalde sig den ældste deltager i Danmark Turneringens historie indtil spydkast, hvor Bagsværds Torben Søderberg med sin årgang 1945 tog rekorden fra ham. I samme spydkast kæmpede en halvskadet Patrick Blauert sig til 2 point med et kast på 35.48 Mellem/lang-løberne leverede solide resultater dagen igennem. Her skal fremhæves Malthe Bøgebjerg, som på 5000 m slog sin PR fra DMU med over 30 sekunder, samt Robin Ostenfeldt, som i sin debut på 3000 m forhindring tog 2. pladsen i fornemme 10.11,11.
Sprinteren Jonathan Skaarup tog fra Holte med personlige rekorder i begge sine sprinter, hvor han 100 m for første gang kom under 12 sekunder. På den dobbelte distance var forbedringen næsten et sekund, hvor unge Christian Bruhn også forbedrede sin bedste notering til 24.84.
Efter en dag med mange grin, gode præstationer og et fantastisk sammenhold endte SAK77 på en fjerdeplads, og holdet fik dermed bevist, at det trods den lave gennemsnitsalder sagtens kan begå sig i landets seniorturnering.
En sund indstilling er vejen frem
Af Bent Bernardi Sørensen
SAK 77 er blandt Danmarks bedste atletikklubber, og det er fornemt at være med i kampen om en plads i Elitedivisionen. Årets kvalifikationsmatch fandt sted på Rudegaard Stadion i Holte, søndag, den 8. september.
Heldigvis havde alle klubbens bedste atleter - med få undtagelser - valgt at deltage. Når man flere gange om ugen året rundt nyder godt at vejledning og instruktion fra nogle af landets bedste trænere, er det en pligt at stille op for klubbens hold til mesterskaber - uanset aldersklasse. Den holdning deles heldigvis af alle, der deltog i Holte - en tur, der varede tæt på 16 timer for nogle af SAK'erne.
Der er grund til at fremhæve mange for deres indstilling og klubånd. Nogle påtog sig discipliner, de ikke er specialister i - for holdets skyld. Nogle var med i fire discipliner - for holdets skyld. Nogle havde skader, men stillede op alligevel - for holdets skyld.
Fx havde Patrick Blauert stærke smerter i skinnebensmuskulaturen, men han bed dem i sig og fik noteret hæderlige resultater i kuglestød og spydkast. Robin havde forberedt sig godt til 3000 meter forhindringsløb og blev flot nummer to.
William vandt først trespring og derefter højdespring. Skønt manglende regelmæssighed i træningen i et års tid forsøgte William efter at have klaret 1,84 meter og sætte pr med 2,00 meter. Det mislykkedes, men det er den slags optimisme, der er vejen frem. Peer T. Jensen er ikke helt ung længere, men satte en flot aldersrekord med 34,73 meter i hammerkast. Jeg var hans makker i to af kasteøvelserne, og mine resultater er ikke værd at skrive om. Men jeg havde fornøjelse at være den ældste, der har deltaget i en DT-match. Rekorden blev dog slået af Torben Søderberg og Steen Mortensen, begge Bagsværd AC og årgang 1945. Det er fint, at vi MÅ være med, men det er absolut trist, at vi KAN være med. Vi vil gerne erstattes af kvalificerede unge !!! Ser man bort fra os kasteveteraner, er holdets ældste kun 24. Der for har holdet en lys fremtid, men som nævnt bør der gøres noget for at få nogle unge til at smide med nogle redskaber.
Bagsværd har i øvrigt samme holdånd som SAK 77. Ud over de to gamle kastere stillede klubben med en overraskende deltager i højdespring - EM-sølvvinderen på 800 meter i 2012, Andreas Bube. Atletik er sjovest, når vi tager det alvorligt. Vi havde det sjovt hele dagen. I de ene bil havde de det så sjovt, at de forlængere hjemturen med om omvej omkring Holbæk!