95 til generalforsamling og prisfest i SAK77

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

95 deltog i piazzaspisningen og prisfesten. Derefter tog den yngre halvdel i svømmehal, mens der var generalforsamling.

Fra venstre: Årets pokalmodtagere - Martha Qvortrup, Henrik Lykke, Markus Kirk Kjeldsen, Emilie Pedersen og Erik Terkelsen. Forrest Karla My Neess.
Derefter udvagte pizzaspisere, 6-9 årsgruppen, og flere pizzaspisere.

Fra venstre: 10-11 årsgruppen, 12-13 årsgruppen, 14-15 årsgruppen og 16+ gruppen.

Af Erik Terkelsen / 29.01.2017

Generalforsamling torsdag den 26. januar 2017 kl. 18.00-21.00 i Silkeborg Svømme Klubs lokaler, Svømmecenter Nord, Nylandsvej.

Dagsorden:
1. Valg af dirigent
2. Sportslig beretning
3. Aktivitetsberetninger
4. Økonomisk beretning
5. Indkomne forslag
6. Valg til ledelse
7. Valg af revisorer
8. Eventuelt

Der var 95 tilmeldte deltagere til årets generalforsamling. Traditionen tro startede arrangementet med at alle de unge medlemmer fik serveret pizza, hvorefter man gik over til uddeling af diplomer, atletiknåle og pokaler.

Der blev uddelt følgende pokaler:

  • Årets præstation: Markus Kirk Kjeldsen
  • Årets SAK 77-medlem: Erik Terkelsen
  • Årets præstation over 18 år: Emilie Pedersen
  • Årets fund under 18 år: Henrik Lykke
  • Årets ungdomsmedlem: Årets ungdomsmedlem: Martha Lydorff Qvortrup
  • Årets forvandling (indstiftet af Michael Seindal): Karla My Neess

Valg af dirigent
Bestyrelsen foreslog Bo Transbøl som dirigent, og han blev valgt uden modkandidat.

Sportslig beretning
Formand Morten Blumensaat aflagde den sportslige beretning.

Han kunne fortælle om afholdelsen af store arrangementer med samlet tæt på 25.000 deltagere, primært Almindsø-stafetten og Motorvejsløbet.

Der er opnået et væld af flotte sportslige resultater i årets løb.

Klubbens økonomi er blevet konsolideret markant i det forgangne år.

Det kommende år vil der være fokus på at finde nye indtægtskilder, nu hvor der ikke er flere motorveje, der skal åbnes samt på at involvere endnu flere i det daglige arbejde i klubben.

Morten talte varmt om Skole-OL. Det tog kun 10 dage at få overtegnet det lokale stævne i 2017 og man bør overveje, hvilke muligheder der er for at arrangere det over 2 dage.

Aktivitetsberetninger
Erik Terkelsen redegjorde kort for klubbens engagement i Motorvejsløb Silkeborg 2016.

Det var en meget positiv oplevelse at de lykkedes for klubben at stille med 70 hjælpere på begge de to dage. Samlet genererede Motorvejsløbet en indtægt for SAK 77 på kr. 273.000.

Pia Ostenfeldt redegjorde for Skole OL og forklarede at arrangementet allerede er fuldt tegnet til stævnet på SAS den 17. maj. Derfor kan der være god grund til at overveje om det er muligt at skaffe ressourcer til at afvikle Skole OL over to dage.

Bo Transbøl redegjorde for Almindsø-stafetten. For første gang er det lykkedes at nå målet om et overskud på mere end 300.000 kr. Der er stadig lidt op til deltagerrekorden og målet på de 3.000 deltagere men der er optimisme i forhold til at nå tættere på målet i 2017.

Thomas Krejberg tager en pause fra arrangørgruppen, som dog har suppleret sig med to nye medlemmer mens alle øvrige fortsætter.

Økonomisk beretning
Kasserer Erik Thestrup rejste sig fra sygesengen efter at være blevet opereret tidligere på dagen for at aflægge den økonomiske beretning.

Han kunne fortælle om det bedste regnskab i klubbens historie. De samlede indtægter beløb sig til godt 1,2 mio., og da udgifterne holdt sig på sidste års niveau på 781.000, så endte året med et overskud på 449.000 kr.
 

Indkomne forslag
Bestyrelsen havde fremsat et forslag om, at medlemmer under 18 år kan overdrage deres stemmeret til en af forældrene. Konkret var der tale om en tilføjelse til vedtægternes §8 med følgende ordlyd:

Alle klubbens medlemmer har stemmeret på generalforsamlingen. Medlemmer under 18 år kan vælge at overdrage deres stemmeret til en person, der har forældremyndigheden over medlemmet. Ændringen blev enstemmigt vedtaget.

Valg til ledelse
På valg til bestyrelsen var Erik Thestrup, Bo Frankø og Philip Dahl-Jessen.

Erik Thestrup og Bo Frankø var begge villige til genvalg. De blev begge valgt og der var nyvalg til Karin Lykke. Alle er valgt for 2 år.

Valg af revisorer
Elisabeth Sloth Munch og Søren Damsgaard Andersen blev begge genvalgt som revisorer.

Eventuelt
Der blev informeret om, at ungdomsmedlemmerne i nær fremtid i samarbejde med Spar Nord vil få tilbudt et kursus i privatøkonomi specielt rettet mod unge mennesker i alderen 13+

Morten Blumensaat fortalte, at der planlægges et kursus i det elektroniske tidtagningsudstyr og opfordrede samtidig til at folk meldte sig til dette kursus. Morten, Philip Dahl og Erik Terkelsen vil stå for afholdelse af kurset, som afvikles snarest og senest inden afslutningen på indendørssæsonen.

Erik Terkelsen fortalte, at der er påbegyndt et arbejde med henblik på at få etableret mere permanente bygninger på atletikstadion til afløsning af de eksisterende pavillon og containere. Der er dialog med kommunen samt med de arkitekter, der stod for tegningen af omklædningsbygningen.

Erik Terkelsen præsenterede klubbens kommende hjemmeside, som forventes endelig klar i løbet af de kommende uger.

 

 Generalforsamling   -  26. januar 2015
 

119 til generalforsamling og prisfest i SAK77

Af Erik Terkelsen / 03.02.2015

Årets kombinerede generalforsamling og prisfest i Silkeborg Svømmeklubs lokaler på Nylandsvej ved svømmecentret havde deltagelse af hele 119 medlemmer, pårørende, trænere og ledere, som lagde ud med pizzaspisning til den store guldmedalje.

Efterfølgende uddeling af pokaler, atletik-nåle og diplomer:

Årets fund under 18 år: Markus Kirk Kjeldsen

Årets fund over 18 år: Ikke uddelt

Årets præstation (DM-guld 1500 m inde D15): Mebahtom Tesfom

Årets ungdomsmedlem: Christine Jørgensen

Årets SAK 77-medlem: Sonja Ditlev

Derefter begyndte selve generalforsamlingen Bo Transbøl som dirigent.

Morten Blumensaat aflagde formandsberetningen og nævnte, at SAK77 i 2015 havde haft 118 stævneaktive medlemmer, hvilket er en lille tilbagegang på 10 % i forhold til året før.

Andre store tal: Antallet af ungdomsmedlemmer passerede 130, og der var 43 deltagere til Vestdanske mesterskaber for hold.  Vi afviklede to store arrangementer: Skole-OL og Almindsøstafetten.

Rent sportsligt klarede vi os godt med 8 guld, 10 sølv og 13 bronzemedaljer ved de vestdanske mesterskaber.

Der var store problemer med leveringen af klubtøj i 2015. Vi har fået ny leverandør og håber meget at det betyder, at disse problemer nu er fortid. Fremover bestiller medlemmerne selv klubtøj via en hjemmeside.

Atletikhallen er flyttet fra Resenbro til Knudlund. Det betød ekstraordinære omkostninger på ca. kr. 60.000. Klubben har i 2015 mistet indtægter på kr. 30.000, fordi der ikke længere kan udloddes beløb via EliteGaming.

Morten gennemgik en aktivitetscyklus over alle de overordnede aktiviteter som findes i den daglige drift af klubben. Der var en række kommentarer omkring opgaver og til rådighed stående kompetencer. Konklusionen blev, at bestyrelsen skal sørge for at udarbejde en ”jobbørs”, hvor der bliver gjort klart, hvilke opgaver der er behov for at få løst og hvor interesserede kan byde ind på opgaverne.

Efterfølgende blev der aflagt sportslige beretninger for træningsgrupperne: Ældste gruppe ved Thomas Krejberg, mellemste gruppe ved Michael Seindal og yngste gruppe ved Per Fløjgaard.

Der er to store arrangementer på bedding i 2016: Bo Transbøl redegjorde for Almindsø-stafetten i august, og Erik Terkelsen redegjorde for Motorvejsløb Silkeborg den 11. september 2016.

Kasserer Erik Thestrup aflagde den økonomiske beretning: Årets indtægter var kr. 745.438, og de samlede udgifter var på kr. 788.418, hvilket gav et underskud for året på kr. 42.980.

Forslag til ændring af kontingenter på den ordinære generalforsamling 2016:

For at tilpasse opkrævning af kontingenterne fra nuværende 3 gange årligt foreslog bestyrelsen, at vi opdaterer og tilpasser terminerne efter sæsonerne. Det gør vi bedst og nemmest ved at opkræve kvartalsvis, med start 1. juli i 2016. Bestyrelsen motiverede forslaget med, at det er en fordel at opkræve kontingent kvartalsvis, bl.a. af hensyn til diverse indberetninger til Dansk Atletik Forbund, DGI og kommunen. Med indmeldelsesgebyret sikrer vi klubben, at den får en rimelig indtægt på medlemmer, der kun er i klubben kortvarigt.
Kontingentomlægningen vil desuden give en mindre forhøjelse af klubbens kontingentindtægter.

Forslaget blev vedtaget, og dermed gælder følgende satser for kontingent fra 1. februar 2016:

Indtil 9 år 250,00 kr./kvartal
10-13 år 350,00/kvartal
14-17 år 450,00/kvartal
18-21 år  550,00/kvartal
22 år+ 650,00/kvartal
Veteraner 100,00/kvartal
Passive 75,00/kvartal

Ulønnede trænere: 50% kontingent. - Trænere (passive): Kontingentfrie.

Indmeldelsesgebyr: 300,00 kr. inklusiv klubtrøje.

Klubbens bestyrelse blev udvidet med to personer, idet Susanne Fløjgaard og Pia Ostenfeldt blev nyvalgt for to år. Morten Blumensaat, Ole Gadegaard, Thomas Krejberg og Erik Terkelsen var alle på valg og villige til genvalg. De blev alle fire genvalgt for 2 år.

Desuden blev Elisabeth Sloth Munch og Søren Damsgaard Andersen begge genvalgt som revisorer.
 

 

 Generalforsamling   -  29. januar 2015
 


Prisfesten blev rundt af med en gang gratis pizza, inden den stod på to timers svømmehal. Til højre
Line Damsgaard Andersen med pokalen, som hun modtog for at have ydet "Årets præstation".

SAK-formand: Det går godt, men der er brug
for endnu flere hænder

Af Søren Munch / 03.02.2015

Det går fantastisk godt i SAK77. Mange medlemmer og trænere udfolder et stort engagement, og klubben har mange årlige aktiviteter som skaber stor glæde. Ovenikøbet er økonomien god, og der er råd til at sætte nye ting i gang.

Sådan lød den overordnede konklusion fra formand Morten Blumensaat på SAK77's årlige generalforsamling torsdag den 29. januar 2015.

Omkring 45 børn og lige så mange voksne var mødt frem, og da ungdomsmedlemmerne efter en gang klubbetalt pizza og sodavand smuttede ind i Svømmecenter Nordvest, gik generalforsamlingen i gang med ca. 45 deltagere.

Og de hørte på, at formanden forklarede, at der er i fremtiden bliver brug for endnu flere hænder til at gennemføre de aktiviteter og projekter, man sætter sig for i klubben.

Morten Blumensaat opmalede en række snapshots fra 2014 - f.eks. at SAK77 fik en masse nye ungdomsmedlemmer.

"Dem vi skal leve af, og dem vi gerne vil involvere," sagde Morten Blumensaat og fortsatte:

"... og vi mistede en masse ungdomsmedlemmer: Dem i periferien, til efterskolerne som virkelig blevet en konkurrent som skaber et hul i medlemsskaren. "Heldigvis er der altid mange som bliver ved og rykker op i træningsgrupperne. Pludselig dukker de op i de ældste grupper – og sådan bliver det heldigvis ved."

SAK 77 har det største antal trænere i klubbens historie: 15, og dermed er en gammel målsætning indfriet. Morten Blumenssat pegede på, at klubben var heldig med at have aktive, som samtidig havde påtaget sig nogle opgaver i klubben.

"Jeg har det svært med de atletikklubber, hvor de aktive kun er fokuseret på deres egen karriere. Dem er der mange af," sagde formanden, som sendte en tak til trænerne, som lægger mange ulønnede timer i klubben.

"Vi har haft den største indtægt i klubbens historie: Primært på vores arrangementer, som vi er blevet gode til. Pengene bruger vi på vores unge mennesker – vores aktive skal afsted til stævner og have oplevelser," sagde formanden og nævnte derefter, at SAK77 i 2014 havde det største antal starter ved stævner i flere år.

"Vi har også et godt træningsmiljø, hvor mange træner sammen på kryds og tværs. Det skaber også topresultater," lød det.

Endelig nævnte SAK-formanden, at økonomien er rettet op efter fem års ihærdig indsats. "I 2009 havde vi ikke pengene til vores aktiviteter. Det er dejligt nu at være i en klub, hvor der er styr på økonomien. Vi har penge til det vi gerne vil," fastslog formanden.

Han nævnte, at der i 2015 bliver udpræget behov for flere hænder til klubbens aktiviteter.

"Vi har behov for, at mange flere involverer sig i klubbens arbejde. Der er rigtig mange opgaver, og det er næsten de samme der laver opgaverne hver gang. Nogle af vores ældste aktive er også begyndt at hjælpe til med praktiske opgaver i klubben, også aktive med en elitekarriere."

Men det er ikke nok, understregede Morten Blumensaat, for klubbens svaghed lige nu er, at "vi er for få til at løfte opgaverne."

"Så meld jer til hvis i har ideer, eller hvis i gerne vil give en hånd," sagde SAK-formanden.

Under den efterfølgende debat om formandens beretning bakkede Søren Damsgaard Andersen, far til Line der fik pokalen for "Årets præstation", op om klubbens miljø og netværk.

"Der var intet i sin tid, der tydede på, at Line skulle være dansk ungdomsmester i højdespring. Men det vi fandt i denne klub var opbakning til vores datter, når hun satte en personlig rekord. Der er et rigtig godt miljø og netværk omkring træningen," sagde Søren og korrigerede formanden, der havde optalt årets antal træningstimer til 1080.

Der er langt flere, for trænerne er kanon engagerede, og "det er bedre at træningen varer 20 minutter længere end at de bare sidder og hænger de sidste 20 minutter," lød det.

En anden forældre berørte skolereformens betydning for idrætsforeningerne og anbefalede, at træningen aldrig måtte startet tidligere end kl. 17.00. Så kan ungerne nå at komme og hjem og hvile ørerne, inden de skal til træning, lød det, mens en anden forældre pegede på, at mange skolebørn ikke længere går i SFO eller klub, men bliver på skolen. Det på virker de foreninger, der har tidlig træningsstart,lød det, og anbefalingen vaer at holde fast i start kl. 17.00 eller 17.30.

Efter beretningen blev der fremlagt en række initiativer og projekter for 2015. Fire af SAK77's ungdomsmedlemmer - Anne-Sofie Herskind, Sonja Ditlev, Emilie Pedersen og Karen Toft er startet på DAf's nye eventlederuddannelse og fremlagde tre projekter, som de vil gennemfære: Et markedsføringsprojekt (”celebrity-stævne” for 16-20 årige i Midtjylland), et rekrutteringsprojekt (video) og et fundraisingprojekt (velgørenheds-motion til fordel for en humanitær organisation).

Bo Transbøl redegjorde for arbejdet med Almindsø-stafetten - klubbens største enkeltstående indtægtskilde, hvor målet i 2015 er et overskud på 300.000 kr., og Erik Terkelsen fortalte om det indledende arbejde med det store motorvejsløb i 2016. Her er ambitionerne også store: To dages event over en weekend med løb (5 km, 10 km, halvmarathon og marathon), cykling, inlinere, rulleski, racewalkers, håndcykler og Walk.
Mål: ca. 20.000 deltagere. Overskud: 1 mio. kr.

Endelig fortalte Søren Munch om to store arrangementer, klubben er vært for i foråret: Vestdanske mesterskaber i cross den 28. marts og et store indledende stævne i Skole-OL den 20.maj på Silkeborg Atletikstadion.

Indkomne forslag: Ingen indkomne forslag.

Valg af ledelse: Bo Frankø, Philip Dahl-Jessen, Erik Thestrup på valg – alle genvalgt for 2 år.

Morten Blumensaat, Erik Terkelsen, Thomas Krejberg og Ole Gadegaard ikke på valg.

Suppleant: Ingen valgt.

Valg af revisorer: Elisabeth Sloth Munch genvalgt, Søren Damsgaard Andersen nyvalgt.

Officielt referat fra generalforsamling 2015

 

Så meget koster et medlem: 1600 kr.

Af Søren Munch / 03.02.2015

SAK77 har en god økonomi - takket være et stærkt og tålmodigt arbejde med fundraising i de senere år. Men bunden af kassen kan meget hurtigt blive synlig igen, hvis der ikke holdes nøje øje med udgifterne - og konstant skaffes nye indtægter.

Sådan lød det fra klubbens kasserer Erik Thestrup, da han på generalforsamlingen torsdag den 29. januar 2015 fremlagde årets regnskab.

Det lød på et overskud på ca. 75.000 kr., og da klubbens aktive ved årsskiftet løb op i ca. 235.000 kr., ser alt jo ret lyst ud.

Det går også godt med økonomien, understregede Erik Thestrup, men som i hvilken som helst anden idrætsforening kan kontingent- og sponsoindtægter slet ikke drive de aktiviteter, som en forening som SAK77 har kørende,

Der skal hvert år skaffes et betragteligt beløb - de såkaldte "kunstige penge" fra aktiviteter, der egentlig ikke har så meget med atletik at gøre, og for at forklare det pædagogisk havde kassereren regnet ud, hvor mange penge der skal skaffes per medlem hvert år.

1.600 kr., lyder det på bundlinjen.

Klubbens indtægter per medlem fra kontingent og medlemstilskud fra kommunen løber op i 977 kr., men der er udgifter for 2.577 kr. per medlem. Forskellen på 1.596 kr. per medlem skaffes hvert år via store arrangementer som Almindsø-stafetten og i de senere år også motorvejs- og broløb.

"Det er derfor af afgørende betydning, at så mange som muligt giver en hånd til at afvikle disse arrangementer, som har så fundamental betydning for klubbens økonomi," understregede kasserer Erik Thestrup.

Af regnskabet fremgik det, at der i 2014 var kontingentindtægter for 135.000 kr. Men alene driften af klubbens lokaler på Bergøsesvej samt Silkeborg Atletikhal i Resenbro havde kostet klubben 222.500 kr.

"Og vi har nye udgifter foran os til den nye atletikhal i Knudlund ved Them, som vi skal flytte til i den kommende vinter. Hallen skal indrettes, og vi skal lægge et ret stort depositum," forklarede kassereren.

Bestyrelsesmedlem Erik Terkelsen gjorde opmærksom på, at regnskabet for 2014 var "beriget" af en ekstraordinær indtægt fra Motorvejsløbet på ca. 80.000 kr.

"Hvis vi skal have samme udgiftsniveau i 2015, skal der skaffes 80.000 kr. igen," sagde Erik Terkelsen.

SAK77's regnskab for 2014

 

Så var der guld, sølv, bronze og pokaler

Af Søren Munch / 03.02.2015

Traditionen tro blev årets generalforsamling i SAK77 indledt med en times prisfest, hvor klubbens vandrepokaler blev uddelt med en lille tale hver prismodtager.

Desuden var der nåle fra Dansk Atletik Forbund til de mange af klubbens ungdomsmedlemmer, som har været til stævner i årets løb.

105 af klubbens medlemmer havde været til stævne i løbet af 2014, og da vi regner med, at ca. 3 ud af 4 er til mindst ét stævne i løbet af en sæson, afspejler det, at medlemstallet i 2014 har ligget stabilt på omkring 130-140.

Her er oversigten over årets nålemodtagere:

 Aldersgruppe  Antal stævneaktive  Guld  Sølv   Bronze
 6-9 år  18  0  7  9
 10-11 år  33  2  10  16
 12-13 år  28  0  6  14
 14-15 år  18  0  8  6
 16-19 år  8  1  3  3
 Totalt i 2014  105  3  34  48


Uddeling af årets pokaler

Årets præstation: Line Damsgaard Andersen – vandt DMU P15 i højdespring med 1,59 meter på en dag, hvor Østerbro Stadion stod under vand. Det var vådt, og det var koldt, og det var vanvittige forhold, hvor busser og tog stod stille. Det var svært at se, hvad der var tilløbsbane og hvad der var madras, og træneren var mere nervøs end den aktive. ”Er du nervøs for regnen”, spurgte træner Morten Blumensaat. ”Næ, det har vi jo trænet,” lød svaret.  Den ene efter den anden modstander forsvandt ud af konkurrencen, og rigtig mange var skuffede. Men du holdt hovedet koldt, og derfor har du pokalen… (Morten Blumensaat holdt talen og overrakte pokalen)

Årets ungdomsmedlem: Gustav Graff Esbensen. Gustav er en usædvanlig glad person, som altid er meget hjælpsom over for andre medlemmer. Han er kun meget sjældent sur, og da det skete, var det over sin egen præstation. Man får altid en krammer til træning af Gustav, og han er den helt rigtige til at få pokalen. (Tale af ungdomstræner Per Fløjgaard)

Årets fund under 18 år: William Winkler. Han dyrker en af de mest populære discipliner i SAK77. En disciplin, som vi i de seneste 5-7 år historisk set har klaret os godt i. William har kun været kort tid i klubben, men i det seneste år har han givet den en skalle ved træningen, og i løbet af sommeren sidste år begyndte der at ske noget. Ved DMU på Østerbro blev det til bronze med 1,64 meter, og siden gik det bare fremad – eller rettere opad. 1,70 ved DTU-finalen i september og i slutningen af september hed det 1,75 ved VDMU.hold i Herning. Så kom et par måneders indetræning, inden han satte PR med 1,83 m ved det første indestævne i Skive den 29. november - et af de bedste resultater i aldersklassen i Danmark i år. Dertil skal lægges, at pokalmodtageren er et herligt samlingspunkt for sine kammerater i atletikklubben. En postiv dreng, som vi er glade for at have i klubben…. (Tale af ungdomstræner Søren Munch)

Årets SAK77-medlem: Dorte Østergård. Dette års pokalmodtager vil formentlig protestere og sige, at det dog er for galt at pokalerne ikke går til de aktive. Men denne pokal går altså til nogen, som generelt har gjort en forskel i klubben – uanset om de er aktive, trænere, ledere eller sådan lidt af det hele. Læs resten af motiveringen her (Tale af Søren Munch)

Desuden var der tale og afskedsgave til ungdomstræner Gert Toft, som efter en årrække som en dygtig træner har valgt at holde en pause fra atletikken.

 

 Generalforsamling   -  28. januar 2014
 


Til venstre ses årets modtagere af klubbens pokaler. Fra venstre Emilie Pedersen, der fik "Årets præstation"-pokalen for sin DM-titel på 100 m.
Bagest Emilie Vejlgård og Anne-Sofie Herskind der delte "Årets SAK77-medlem", længst til højre Frida Selmer, der blev kåret som "Årets fund under
18 år", og forrest Frederikke Fløjgaard der fik pokalen "Årets ungdomsmedlem." Foto: Kim B. Jensen

160 deltog i SAK77's pris- og pokalfest

Af Søren Munch / 30.1.2014

"Det er helt vildt, det her."

Sådan lød det målløst fra formand Morten Blumensaat, da han tirsdag den 28. januar bød velkommende til 160 voksne, børn og unge, som var mødt frem til årets kombinerede generalforsamling og prisfest i SAK77.

Det var da godt, at vi igen havde fået lov til at låne Silkeborg Svømmeklubs lækre lokaler. Her er der nemlig et stort styrketræningslokale knyttet til mødelokalet, og det lokale blev fyldt til sidste plads.

Der kunne faktisk ikke stuves en ekstra deltager ind, men vi fik da plads til en kæmpestor stak familiepizzaer, som dukkede op som optakt til overrækkelsen af årets fire pokaler og en masse nåle i guld, sølv og bronze fra Dansk Atletik Forbund, som vores ungdomsaktive havde opnået i løbet af årets 36 stævner og løb.

I løbet af 2013 havde 125 aktive været med til mindst ét stævne, lød opgørelsen, og det havde statistikansvarlig Thomas Krejberg opgjort til følgende antal DAF-nåle:

Aldersgruppe Antal stævneaktive Guld Sølv  Bronze
D/P 6-8 16 0 2 10
D/P 9 12 0 5 6
D/P 10 15 0 3 11
D/P 11 20 3 8 7
D/P 12 14 0 1 4
D/P 13 16 1 3 4
D/P 14 10 0 2 4
D/P 15 12 1 8 3
D/P 16-19 10 1 3 5
Total 2013 125 6 35 54

En fantastisk aktivitet i årets løb, som afspejler den enorme fremgang i medlemstal, som SAK77 har oplevet i løbet af det seneste år. I øjeblikket tæller børne- og ungdomsafdelingen 135 medlemmer, og det er en fremgang i forhold til sidste generalforsamling for et år siden på omkring 40 procent.

"Og faktisk viser en ny opgørelse fra Dansk Atletik Forbund, at hvis man ser på de 12-22-årige, så hører SAK77 lige nu til blandt de fem største børne- og ungdomsklubber i Danmark," sagde Morten Blumensaat.

Formanden omtalte 2013 som et af de mest aktive i klubbens historie - blandt andet præsterede SAK77 med få dages mellemrum at afvikle først DGI's landsmesterskaber til stor tilfredshed for deltagere og DGI og siden Almindsø-stafetten med 3.000 deltagere.

De store arrangementer havde heldigvis givet et godt tilskud til klubbens økonomi, som sluttede året med et overskud på 132.000 kr.

"Men de penge kan der blive god brug for, idet vi efter denne vinter må vinke farvel til vores atletikhal, som nu skal rives ned for at give plads til boligbyggeri," sagde SAK-formanden. Han beroligede dog med, at bestyrelsen allerede er i fuld sving med at finde egnede lokaler, der kan afløse Silkeborg Atletikhal i Resenbro.

Morten Blumensaat blev genvalgt til sin fjerde toårs-periode som formand, mens Erik Terkelsen blev genvalgt som bestyrelsesmedlem for to år. Desuden blev Ole Gadegaard valgt for to år, og Thomas Krejberg blev nyvalgt for to år.

Regnskab for 2013

Formandens beretning (PowerPoint)

Historien om Almindsø-stafetten 2013 (PowerPoint)

 

 

 Generalforsamling   -  29. januar 2013  
 


Absolut ingen foreningskrise i SAK77

Af Søren Munch / 30.1.2013

105 deltagere er ikke absolut hverdagskost ved en generalforsamling i en idrætsforening.

Men det var, hvad der dukkede op til det kombinerede årsmøde og prisfest tirsdag den 29. januar 2013 i SAK77, som fyldte Silkeborg Svømme Klubs lokaler på Svømmecenter Nordvest til sidste stol.

”Jeg er stolt over at være formand for en forening, hvor man i den grad tager vare på hinanden og går op i hinanden,” sagde formand Morten Blumensaat, da han afsluttede tre timers generalforsamling.

SAK77-formanden nævnte mange i sin beretning, at der er succes i atletikkluben. Men han understregede, at opskriften såmænd ikke er raketvidenskab: Gør tingene på medlemmernes præmisser, og da medlemmerne i SAK77 stort set kun er børn og unge under 20 år, så gør tingene på de præmisser, der hersker i ungdomsgrupperne.

Læs det officielle referat her

Her er årets DAF-nåle

Formandens beretning for 2012 (Power Point)

Årets sportslige gang i SAK77 i 2012

Helt i den ånd blev aftenen da også indledt med gratis pizza til 105 personer samt en gratis svømmetur i svømmecentret til alle børne- og ungdomsmedlemmer. En pizzaria-ejer på Nylandsvej var ikke helt ked af at få en bestilling på 35 familiepizzaer en almindelig tirsdag aften.

”Vi bruger pengene på vores medlemmer og deres familie,” fastslog SAK77-formanden, som kunne berette om en markant medlemsfremgang til 100 børn og unge - især efter OL, hvor det vrimlede med små Usain Bolt’er på Silkeborg Atletikstadion.

Mange af de nye holder fast

”Men det allermest glædelige er, at vi stadig holder fast på næsten alle af de nye medlemmer, vi fik efter sommerferien,” sagde Morten Blumensaat, som også havde en forklaring på den glædelige tendens.

”En god, tryg social ramme om træningen i vores aldersgrupper, nye ungdomstrænere hentet blandt vores ældste ungdomsmedlemmer, en velkomstfunktion for nye medlemmer og ikke mindst Silkeborg Atletikhal i Resenbro, som blev indviet i februar 2011,” sagde atletikformanden.

Han lagde ikke skjul på, at 2012 havde et ekstremt aktivt år, hvor klubben både var med til at arrangere Broløbet med 12.000 deltagere og Almindsø-stafetten med 2.600 deltagere. Men SAK77 er ikke træt af de store opgaver og påtager sig i 2013 nu værtskabet for DGI’s landsmesterskaber i atletik.

112.000 kr. går ned i kassen

De store løbsopgaver resulterede i et lunende overskud på 112.000 kr., som nu skal fore klubkassen til nye investeringer og udfordringer. Og dem er der masser af, fastslog atletikformanden.

”Den væsentligste udfordring for en klub som SAK77 er at skaffe hænder til det frivillige arbejde. Lige nu er vi nok, fordi så mange giver en stor eller lille hånd, men vi vil gerne videre og gøre klubbens tilbud endnu bedre. Og her har vi brug for jer,” sagde Morten Blumensaat især henvendt til de mange forældre, som deltog i generalforsamlingen.

Regnskabet for 2012

Regnskab for tur til Julklappsjakten 2012

Regnskab for Almindsø-stafetten 2012

Vedtaget kontingentforslag

Kasserer Erik Thestrup aflagde et regnskab, der viste et flot overskud på 112.000 kr., der skal bruges til at polste klubkassen. Det fornemme overskud er primært tilvejebragt via klubbens store årlige motionsarrangement, Almindsø-stafetten. Desuden lagde en del af klubbens bestyrelse og medlemmer i 2012 mange kræfter i Broløbet i juni, der gav omkring 85.000 kr. til klubkassen.

Desuden vedtog generalforsamlingen at forhøje kontingentet med 20 procent for alle aldersgrupper. Årsagen er ikke mindst, at startgebyrerne ved stævner og løb har været stærkt stigende i de senere år. Senest er der fra 2013 indført startgebyr - dog et lille et af slagsen - ved nålestævnerne, der afvikles i DGI Midtjyllands klubber i Herning, Stoholm, Viborg og Silkeborg.

Klubkonference i marts

SAK77 tager hul på de nye udfordringer i fremtiden på en intern klubkonference i marts.

Og 2013 bliver også året, hvor SAK77 inviterer kommunens skoleelever fra 7. og 8. klasse til åbne kommunemesterskaber i crossløb – formentlig i begyndelsen af maj.

Der var genvalg til klubbens bestyrelse af kasserer Erik Thestrup (2 år) og bestyrelsesmedlem Bo Frankø (2 år). Suppleant Philip Dahl-Jessen trådte ind i bestyrelsen i en toårig periode, og ny suppleant blev Thomas Krejberg (1 år).


 

 Generalforsamling   -  1. februar 2012  
       

Formand Morten Blumensaat tjekker de tidligere års modtagere af pokalen for "Årets SAK77-medlem", mens klubbens utrættelig kasserer Erik Thestrup venter på at blive den seneste pokalmodtager.

 

 

 

 

 


Over 70 til årets generalforsamling

Over 70 voksne, børn og unge var med til at gøre SAK77's kombinerede generalforsamling og pokalfest til en hyggelig oplevelse. Rammerne på Silkeborg Højskole var tæt på at sprænges, men med lidt ekstra stole lykkedes det at få plads til alle. Generalforsamlingen startede med en gang fælles pizza og en sodavand, hvorefter årets klubpokaler, diplomer og DAF-nåle blev overrakt.

Læs fyldigt referat fra generalforsamling her

Læs den sportslige beretning her

Se fotoreportage fra generalforsamlingen her

 

 

 

 

Mikkel Dahl-Jessen modtog pokalen for "Årets præstation" af sportschef Søren Munch, som også pisker det 17-årige løbertalent til daglig.

 

 

 

 Generalforsamling   -  9. februar 2011  
       
 Læs et fyldigt referat af SAK 77 generalforsamlingen i Resenbrohuset. Klik her
 

 Dagsordenen og referat i punktform  Klik her
 

 Link til regnskaber og budgetter klik her

 

 

 




























 

 Generalforsamling   -  27. januar 2010  
       
       
Generalforsamling onsdag den 27. Januar 2010
I KFUM’s klubhus på Søholt Parkvej

Dagsorden.
1. Valg af dirigent
2. Sportslig beretning
3. Aktivitetsberetninger
4. Økonomisk beretning
5. Indkomne forslag
6. Valg til ledelse
7. Valg af revisorer
8. Eventuelt

Ad. 1
Bestyrelsen foreslog Bo Transbøl som dirigent og han blev valgt uden modkandidater.
Dirigenten konstaterer, at generalforsamlingen er lovlig indvarslet.

Ad. 2
Sportschef Søren Munch aflagde en kortfattet sportslig beretning.
Glædede sig over at målsætningen om at have tilbud for både elite og bredde foreløbig ser ud til
at holde.
Et meget højt sportsligt aktivitetsniveau med deltagelse i op mod 60 stævner med flere tusinde
starter.
Læs hele den sportslige beretning her.

Ad. 3
Formand Morten Blumensaat aflagde aktivitetsberetning på bestyrelsens vegne.
En meget væsentlig ting er, at der med dags varsel pludselig er dukket kr. 4,4 mio. op til
renovering af belægning og bygning af omklædningsfaciliteter ved Atletik-stadion. Det giver nye
muligheder, men stiller os også overfor nogle store opgaver.
Læs Mortens præsentation her

Ad. 4
Kasserer Erik Thestrup aflagde den økonomiske beretning.

Årets resultat er et plus på 85.803 kr.
Den helt væsentlige indtægtskilde har været Almindsøstafetten, der i 2009 gave et overskud på
188.000 kr. Regnskab for 2009   Kontoplan 2010 inkl. elite

Der blev fremlagt et budget for 2010 som viser forventede indtægter på ca. 530.000 og udgifter
på ca. 437.000 kr. Budget for 2010  

Forslag til nye kontingentsatser vedtaget:

Følgende kontingentsatser betales tre gange årligt:
 

6 - 9 år kr. 200
10 - 11 år kr. 300
12 - 13 år kr. 350
14 - 15 år kr. 400
16 - 17 år kr. 450
18 - 19 år kr. 500
Senior kr. 600
Passive kr. 100
Familiemedlemskab kr. 125
   


Ad. 5
Følgende ændringsforslag blev fremsat.

Nuværende:
§ 13. Ved ophævelse af klubben tilfalder dens midler Dansk Atletik Forbund.

Forslag til ændring:
§13. Ved ophævelse af klubben tilfalder dens midler Dansk Atletik Forbund dog således at ikke
forbrugte udloddede midler fra Elite Gaming A/S returneres til Silkeborg Kommunes kultur- og
fritidsafdeling, som således kan udlodde midlerne til alment nyttige formål.

Forslaget blev vedtaget.
 

Ad. 6
Morten Blumensaat blev genvalgt som formand for 2 år.

Erik Terkelsen blev genvalgt som menigt bestyrelsesmedlem for 2 år.

Sabrina Jepsen Bak blev valgt som nyt bestyrelsesmedlem for 2 år.

Ole Gadegaard valgt som suppleant for 1 år.

Desuden består bestyrelsen af kasserer Erik Thestrup og menigt medlem Bo Frankø, som ikke er
på valg i år.
 

Ad. 7
Elisabeth Sloth Munch og Birthe Petersen blev begge genvalgt som revisorer.

 

Ad. 8
Oplæg fra bestyrelsen om SAK 77 i fremtiden Se Præsentation

Fem hovedpunkter:

  Klubbens indtægter: Udvalgets medlemmer:
  - Sponsorer
- Fundraising
- Egne aktiviteter
Gert Toft, Kim Richardt, Morten Blumensaat
     
  Træningsfaciliteter:  
  - Indendørs træningsfaciliteter.
- En kortsigtet og en langsigtet løsning. Den kortsigtede handler om at finde faciliteter, der kan
anvendes allerede fra vinteren 2010/11
Forslag om at finde tomme bygninger (haller). Konkret foreslået at undersøge muligheder
hos Sanistål.
Michael Seindal, Søren Munch
     
  Rekruttering af trænere: Trænergruppen
     
  Fortsat udbygning af SAS: Jesper, Michael Seindal, Søren Munch, Bo Frankø, Erik Odgaard, Erik Terkelsen, Brian Sand (hvis han vil).
     
  Almindsø-stafetten som inspiration og udbygning



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Generalforsamling   -  28. januar 2009  
       

Årets pokaluddeling:
Fra venstre: Årets SAK 77-medlem Bo Transbøl, Årets ungdomsmedlem Sonja Ditlev, Årets fund under 18 år i 2008
Emma M. K. Schmidt
, Årets præstation i 2008 Louise Biede og Årets fund over 18 år Dorethe Gamborg.  Foto: Erik Terkelsen

 

     
Kig i regnskabet for 2008 (pdf)  - som power point show Læs mere om pokalmodtagerne
      Læs mere om DAF-nåle modtagerne


Sted: Lunden, Vestergade, Silkeborg – Tilstede: Ca. 65 deltagere

 Dagsorden:

  1. Valg af dirigent
  2. Sportslig beretning
  3. Aktivitetsberetning
  4. Økonomisk beretning
  5. Indkomne forslag
  6. Valg til ledelse
  7. Valg af revisorer
  8. Eventuelt

 

1. Valg af dirigent

Bo Transbøl valgt.

 

2. Sportslig beretning

Aflagt på bestyrelsens vegne af sportschef Søren Munch

Sportslig beretning 2008 for SAK 77

 Går det godt? Ja, det er et spørgsmål man sjældent har tid og lejlighed til at stille sig selv, og endnu sjældnere får man svaret ordentligt. Men en aften som i aften er en god anledning til at stoppe op og kigge sig over skulderen for at se kursen har været rigtig, inden man fortsætter fremad.

 For en idrætsforening som SAK 77 sker der mange kurstilpasninger i årets løb: Man har travlt, man har mindre travlt – det er nu ikke så ofte, man prøver noget nyt, dropper noget af det igen, men grundlæggende ligger kursen alligevel støt og roligt. Og hvor er vi så på vej hen? Jo, vi er på vej mod den brede og rummelige forening, der tilbyder noget for alle. Og måske er vi der allerede, fordi året endnu engang bød på mange nyskabelser i SAK 77…

 I året der gik knopskød klubben med en ny og meget engageret veteranafdeling, vi fik i foråret startet en handicaptræningsgruppe som også her i vinter holder gang i de aktive, vi udvidede antallet af træningsgrupper til fire, og vi øgede antallet af trænere. Vi har også fået udviklet et elitekoncept, som man kan læse om på hjemmesiden efter generalforsamlingen, og jeg vil faktisk vove den påstand, at SAK 77 er på vej til at fuldføre noget af det vanskeligste inden for foreningsarbejde:

At gøre alle glade.

 Selvfølgelig mangler der meget endnu, og selvfølgelig begås der fejl, og der træffes forkerte beslutninger, men grundlæggende er vi gode til at give et kvalitetstilbud til alle - på alle niveauer og i alle aldre. Også andre steder lægger man mærke til hvad der sker i SAK 77, og derfor var undertegnede i efteråret inviteret med til DAF’s træner- og motionsseminar for at give et bud på hvordan fremtidens forening er skruet sammen. Jeg havde en god debat med en lang række atletikledere og trænere fra klubber rundt om i landet, og i løbet af aftenen slog det mig mere og mere tydeligt, hvorfor vi kan sige, at det går godt:

  • Vi har usædvanligt mange trænere – lige nu 15 trænere og vi rekrutterer stadig
  • Vi har meget aktive medlemmer – hele 87 aktive har sikret sig en DAF-nål og vi har haft hen ved 125-130 aktive gennem foreningen i 2008.
  • Vi har særdeles mange engagerede forældre – der er aldrig problemer med at få hjælp
  • Vi har ingen problemer med at rekruttere trænere og ledere – nærmest tværtimod

 Men det vigtigste af alt er en ting, som jeg på klubbens vegne er meget stolt af – og som mange forældre gennem årene har berømmet: Vi har en god ånd, og det er alles klub.  

Hvad mener jeg nu med det? Jo, jeg mener, at selvom vi har aktive fra 6 år op til 60 år, og selvom vi har lige fra den mindste nybegynder til aktive med OL-drømme, så trives vi ved at være sammen.

Tag en træningsaften med 10 trænere og 75 aktive på stadion: Nybegynderen træner side om side med vores bedste og ældste aktive, veteranerne går og brummer i hjørnerne og viser at man sagtens kan dyrke atletik uden at være i form, og forældre lever med i træningen – hvis de da ikke er trukket i trænertøjet og giver en hånd med. Det syder og bobler, der grines og grædes, sprintes og springes, kastes og stødes – det er en fornøjelse at være en del af, og jeg bliver stolt af min forening.

 Målet er at holde fast i denne kultur, men fremtiden bliver ikke nem, selvom vi er ovenpå nu.

Vi ved for eksempel endnu ikke om vi er rustet til at tackle idrættens store spøgelse: Frafaldet blandt de ældste. Vores ældste ungdomsmedlem bliver 19 år i år, og vi har allerede en del aktive i 16-17-årsalderen som er hårdt presset af skole og fritidsjob. Her skal klubbens tilbud om et levende og varmt idrætsmiljø med tilbud på alle niveauer stå sin prøve, og den store opgave bliver at fortælle, at atletik kan gøres på mange måder, når man vokser ud af ungdommen. Nogle fortsætter og bliver seniorer – enten på højere eller lavere plan, andre forsvinder helt fra sporten, mens rigtig mange giver en hånd med som trænere og ledere.

 Lavt frafald har i en årrække været et resultat af en bevidst indsats fra trænergruppens side, og sådan bliver det også i året der kommer. Vi går ikke ud og laver hvervekampagne for nye medlemmer, men foretrækker at rekruttere med mund-til-mund-metoden. Det giver en jævn tilgang af aktive og samtidig muligheden for fortsat at give alle et træningstilbud med kvalitet i.

 Nu er der nok nogen der sidder og savner lidt om hvordan året gik sportsligt. Det kræver overblik, og det mener jeg også at have som en gammel rotte i SAK 77. Men for første gang nogensinde lykkedes det mig i 2008 alligevel at miste pusten. Især da jeg sad og gennemgik årets resultater for at lave diplomer og det gik op for mig, at næsten 60 aktive under 11 år havde vundet en DAF-nål!

I alt har vi i 2008 uddelt 87 DAF-nåle (2006: 49) – et enormt antal, som vidner om den kæmpestore interesse der er for atletikken langt ned i de yngste årgange. Se listen over nålemodtagere.

 Jeg har mistet overblikket over antallet af starter i årets stævner, men har dog styr på, at vi vandt en stribe mesterskaber til klubben i årets løb. I alt 10 danske mestre kunne vi fejre sidste år – så vidt jeg erindrer det største antal forskellige mestre, og de vandt i alt 15 DM-titler til SAK 77.

 På seniorsiden gentog Marianne Simonsen sin sejr fra DM i 2007 i diskoskast ved senior-DM på Østerbro Stadion, og Marianne er netop blevet belønnet med en plads på DAF’s bruttolandshold.

Der var danske mesterskabstitler for ungdom til Louise Biede (5), Camilla Jepsen Bak, Camilla Rasmussen, Maiken Rasmussen (2), Fanny Sørensen og Frederikke Borg, mens Svend Christensen, Erik Terkelsen, Peer T. Jensen og Marianne Simonsen tog for sig af guldet ved veteran-DM.

 Ved de individuelle vestdanske mesterskaber inde og ude vandt vi hele 5 guld, 11 sølv og 7 bronzemedaljer, og ved det vest danske holdmesterskaber i Herning var der både 1 holdguld og 2 gange sølv. Ved de vestdanske mesterskaber i cross vandt vi 4 bronze.

 Ved DGI’s landsmesterskaber vandt Malthe Holmgaard guld hos de 10-11-årige, mens SAK 77 vandt to af tre ungdomsrækker ved den østjyske regionsturnering. Ved DM for ungdomshold fik SAK 77 desuden bronze.

 Der blev sat 5 danske ungdomsrekorder i 2008 – alle sammen begået af Louise Biede trods hendes problemer med fodskader.

 Og sidst men ikke mindst er der grund til at fremhæve klubbens danmarksturneringshold for kvinder. I 2007 kvalificerede holdet sig overraskende til elitedivisionen med landets otte bedste hold, og de to indledende runder blev en stor mundfuld – især fordi Louise Biede ikke rigtig blev klar af skader. Vi endte som nummer 7 af 8 hold efter de to indledende runder, og derfor stod holdet en søndag morgen sidst i august på Bagsværds idylliske stadion og indåndede duften af nymalet kunststof – klar til kvalifikationskamp om tre ledige pladser i elitedivisionen.

Lad mig bare sige ligeud, at det blev et af årets højdepunkter for undertegnede. Pigerne på holdet – unge som gamle – leverede en nærmest perfekt indsats med bunkevis af klubrekorder og personlige rekorder, og da tallene stod stille på papiret, var vi nummer to og klar til elitedivisionen, der starter her i maj.


Årets pokaler

Årets præstation i 2008: Louise Biede

Indlemmet i DAF’s talentpulje blandt 6 andre af Dansk atletik største talenter. Udviser usædvanligt mod og modenhed – blandt andet ved åbent at erklære, at målet er OL i 2012 eller 2016.

Enestående forbillede for klubkammeraterne – med sit vindende væsen, imødekommenhed og fantastiske vilje i træning og konkurrence. Fik talentpokalen i februar fra IS (for 2007).

Indehaver af 21 gældende ungdomsrekorder. Årets resultat: 300 m hæk på 42,54 sek – Europas bedste resultat, 80 m hæk på 11,52 – i Europas top-5 og endda lidt dårligere end 14 års-rekorden (11,41).

 

Årets fund under 18 år i 2008 : Emma M. K. Schmidt

Uberørt mangesidet talent: 60 m på 8,93 – 4,18 i længde, 1,28 m i højde, knap 8 meter i kugle, 12 sek. på hæk. Netop rykket op i talentgruppen. Har allerede rykket sig meget på kort tid.

 

Årets fund over 18 år i 2008: Dorethe Gamborg

Dukkede op forrige vinter. Virker selvudslettende, men er ekstremt træningsflittig og benhård i konkurrencer. Er kommet sent i gang med karrieren, men vil med sin enestående viljestyrke nå de fleste af sine mål. Meget vigtig brik på DT-holdet.

 

Årets ungdomsmedlem: Sonja Ditlev

En socialt anker i sin træningsgruppe. Alle kender Sonja, og alle kan lide Sonja. Stort potentiale i sprint og kast. Sød og charmerende pige, som man altid kan regne med.

 

Årets SAK 77-medlem: Bo Transbøl

Bo blev tildelt denne hæder for sin mange årlige indsats for klubben. Bo er én af dem man bare altid kan regne med i klubben. Når der skal indkaldes hjælpere til stævner, så er det nærmest en selvfølge, at det er noget Bo sørger for - ikke hver, men hver eneste gang!

Mange især blandt de yngre medlemmer i klubben kender mest Bo, som ham der starteren med den hvide kittel.  Bo har taget starter- uddannelse og han står troligt ved startlinien ved hvert eneste stævne på Silkeborg Atletikstadion.

En stor del af æren for den helt fantastiske udvikling, som Almindsø-stafetten gennemgik i 2008 kan også tillægges Bo. Med sit store engagement og sin systematiske arbejdsfacon har Bo været med til at optimere organisationen omkring dette store arrangement og skabe grundlaget for arrangementets succes og uvurderlige betydning for klubbens økonomi.

Endelig har Bo også fundet pigskoene frem fra den bagerste hylde i skabet og meldt sig under fanerne i klubbens efterhånden meget aktive veteranafdeling.

Det er meget fortjent, at Bo Transbøl blev hædret som Årets SAK 77 medlem.
 

 

3. Aktivitetsberetning

Aflagt på bestyrelsens vegne af formand Morten Blumensaat.

 

Alle taler om finanskrise, og vi kommer også til at forholde os til begrebet økonomisk krise i SAK 77. Vi er nemlig enormt følsomme på økonomien, og vi er så afhængige af et enkelt indtægtspunkt – Almindsø-stafetten – at der ganske enkelt ikke er råd til at løbskoordinatoren (Erik Terkelsen) lægger sig syg.

Situationen er speget: Vi har en bred og stor tilgang af medlemmer, men vi har samtidig brug for penge for at kunne tilbyde den brede forening vi gerne vil stå for.

 Målsætningen for 2009 bliver derfor:

o       Attraktive tilbud til de aktive og videreudvikling af rekruttering til de enkelte træningsgrupper.

o       Vi skal tilbyde uddannelse til forældre og nuværende trænere – og også til dommere.

o       Flere hænder til at skaffe flere indtægter

o       Bedre faciliteter for aktive og materialer på stadion

Vi vil gerne rekruttere flere trænere på højt plan, men vi kan ikke blive ved med at finde nok atletikkyndige trænere. Derfor vil vi tilbyde interesserede forældre kurser i atletik, så vi kan udvide trænerstaben. Vi skal heller ikke gøre atletik sværere end det er – alle kan lære det.

Vi satser på at lave et kombineret dommer- og trænerkursus en lørdag i foråret. Vi har allerede en håndfuld interne undervisere til trænerkurset, og DAF leverer undervisere til dommerdelen.

På det økonomiske område har vi spændt buen hårdt. Terminslisten og dermed også regnskabet bugner af aktiviteter, men de koster mange penge. Vi kan ikke længere selv løfte opgaven med at skaffe ekstra indtægter i bestyrelsen, og vi skal have lagt en strategi der giver flere indtægter. Derfor vil vi gerne aktivere en række af de kompetencer, som vi ved findes i forældregruppen i en forældrebank.

På facilitetetsfronten lever vi stadig i 70’erne, og det stikker i hjertet, når man ser hvad andre klubber rundt om i landet har til rådighed. Vi har fået klar besked fra Silkeborg Kommune: I skal ikke regne med hjælp fra os, så nu må vi selv løfte opgaven. Og derfor vil vi i 2009 satse på at skaffe bedre overdækning af rekvisitter på stadion, en ekstra pavillon til medlemsaktiviteter samt at få flyttet vores eksisterende rekvisit-container ind på SAS. I 2008 kon der også en motorvejs-linjeføring til, som kan skabe usikkerhed om fremtiden på Silkeborg Atletikstadion, men det nu nok næppe til at berøre atletikfaciliteterne.

 På det sportslige område satser vi på følgende i 2009:

  • Bedre organisering af træningen, herunder med en gradueret elitesatsning.
  • Høj stævnedeltagelse (selvom det er dyrt)

Rekrutteringen og tilknytningen til de enkelte træningsgrupper skal overvåges endnu bedre, således at ingen falder fra. Vores elitesatsning med en række forskellige niveauer til de enkelte aktive skal ses i det lys: Her har trænere og aktive mulighed for at finde den enkelte aktives niveau helt præcist, således at der ikke er tvivl om forventninger og indsats. Grundlæggende er tanken at fastholde alle aktive på alle niveauer og gøre den enkeltes indsats til det væsentlige, således at der er plads til både den storsatsende og den aktive, som kun kommer en gang om ugen.

 Mere om økonomien i 2009:

Vi er nødt til at igangsætte nye økonomiske aktiviteter i 2009, for ellers kan dette gå hen  og blive den næstsidste generalforsamling i klubbens historie. Vi er ved at blive kvalt i succes, vores økonomi er virkelig anstrengt, og flere gange om året kniber det med likviditeten.

Meget afhænger af ganske få mennesker arbejde med økonomien. En årlig deltagersucces i Almindsø-stafetten er af altafgørende betydning for foreningens økonomi.

Vi vil ikke gøre som det er fristende at gøre: Bede medlemmerne om at betale gildet. Vi afviser brugerbetaling og mener at kunne finde en middelvej, således at vi stadig kan tilbyde de aktive en række goder. Vi er heller ikke interesserede i blot at sætte kontingentet op, fordi det blot er skruen uden ende og giver en falsk tryghed. Men hvis ikke økonomien bedres, så kan vi blive tvunget til at prioritere mellem de ting vi satser på, og den situation har fanden skabt. Vi vil tværtimod hellere have penge til at kunne øremærke beløb til særlige projekter og indsatsområder.

 Mere om den nye forældrebank (forelagt af Kim Richardt):

Vi vil gerne vide hvem det er vi har som forældre i klubben. Hvem er I, hvad kan I og hvad kan I tilbyde? Kan man bage en kage, så siger vi ja tak, når det er nødvendigt. Hvis man kan styre en rendegraver – og oven i købet måske skaffe en, så sig til.

Men allerførst skal lyde en opfordring til at lade sig registrere i forældrebanken – enten her på generalforsamlingen eller senere via det nyhedsbrev der kommer ud til medlemmerne efter generalforsamlingen.

Når der er tilpas mange tilmeldinger i forældrebanken, går vi videre til næste skridt: At udtænke konkrete opgaver, som vi vil bede bankens medlemmer om at løse. Kim Richardt er ansvarlig for forældrebanken og tager imod indmeldinger.

 Debat:

Marianne Gadegaard: Hvornår sker der noget mht. motorvejen og de andre ændringer på SAS? Morten B: Der går nok flere år, før der sker noget med motorvejen. Og hvad det andet angår, så er det svært at lave noget, der ikke koster penge. Leif Borg: Kan man tjene penge på at arrangere stævner? Vi har ikke plan lagt nogen i år. Søren M: Vi har valgt at prioritere stævner for de yngste i DGI- og DAF-regionsregi. Et almindeligt hverdagsstævne vil nok heller ikke kunne give meget mere end 2-3000 kr. i overskud, men vi vil tage det op i trænergruppen efterfølgende. Kim Richardt: Lad os finde nogen der kan afvikle et stævne – f.eks. Olden League, vores veteranstævne som vi har takt om siden sidste år. Thomas Schmidt: Har man overvejet, om der kunne tjenes penge på et firmaarrangement – eller events? Morten B.: Vi har talt om det, men lagt det fra os på grund af manglende ressourcer. I 2008 har vi desuden afgivet et næsten færdigt koncept for et kvindeløb til SMT, som afvikler det i efteråret. Marianne Gadegaard: Mange vil gerne hjælpe. Vær tidligt ude med datoer og ønske om hjælp. Jørgen Skriver: Jeg ville gerne betale en del af udgifterne i forbindelse med klubturen til Gøteborg i december, men det blev ikke taget imod. Det forstår jeg ikke, når der nu mangler penge. Erik Terkelsen: Det er oplagt at gå ind i motionsløb, hvis vi vil tjene penge. Der er penge i det, og der er et marked for det. Bo Transbøl. Advarsel mod at basere det meste af klubbens økonomi på én hest. Michael Seindal: Vi skal arrangerer motionsløb rundt om Langsøen, men start og mål på SAS. Det er oplagt.

 

4. Økonomisk beretning

Kasserer Erik Thestrup redegjorde for SAK 77’s økonomi i 2008, som endte med et overskud på knap 6.000 kr. Likviditeten er igen anstrengt, måske ikke helt så slemt som i 2007, men der skal skaffes ekstraindtægter, hvis vi ikke konstant skal skimte bunden af klubkassen.

Årets væsentlige indtægtskilde var atter Almindsø-stafetten, som fordoblede sit overskud  fra 64.000 til 121.000 kr. Kassereren advarede mod denne økonomiske afhængighed af én stor indtægtskilde og opfordrede til en mere flerstrenget indtægtspolitik.

 Debat: Marianne Gadegaard mente, at der var flere penge at hente i medlemsregistreringen – blandt andet er de aktive i handicapatletikken endnu ikke indmeldt i klubben. Leif Borg ville vide, om der ikke var kalkuleret med sponsorindtægter i 2009. Er man overhovedet interesseret i en sponsorkontrakt, lød spørgsmålet. Kim Richardt og Morten Blumensaat: Ja, vi er interesseret i alle indtægter, men fremtidens sponsorarbejde skal koordineres over forældrebanken.

Morten B. oplyste, at der vil komme en ny og direkte betalingsmetode for klubtøj – direkte til Intersport, således at hverken klubkasse eller kasserer skal belastes med mange transaktioner som tilfældet har været i 2008.

 

5. Indkomne forslag

Ingen

 

6. Valg til ledelse

Bo Frankø genvalgt for 2 år. Ulla Sørensen genvalgt som suppleant for 1 år.

Søren Munch udtrådte af bestyrelsen.

 

7. Valg af revisorer

Genvalg af Elisabeth Sloth Munch og Birthe Pedersen.

 

8. Eventuelt

  • Opfordring til indmeldelse i forældrebanken.
  • Uddeling af DAF-mærker og resultatdiplomer til ungdomsaktive.
  • Tak Gitte Schmidt som havde været så venlig at stå for forplejningen på generalforsamlingen. Og det gjorde hun fremragende…

 

 

Referat 02.02.09/Søren Munch







 

 



 

 







 

 Generalforsamling   -  23. januar 2008  
       

Emil Lichscheidt.jpg (126077 byte)

Sådan ser man ud, når man lige har fået verdens største pokal. Emil Lichscheidt poserer med pokalen for ”Årets ungdomsmedlem i SAK 77”.

 

 
Noget af pigeholdet.jpg (83232 byte)

Fire syvende dele af 12-15 års pigeholdet var mødt op for at blive kåret som ”Årets præstation”. Fra venstre Camilla Rasmussen, Louise Biede, Charlotte Kunø Christensen og Fanny Sørensen. Holdet bestod desuden af Marie Christensen, Maiken Rasmussen og Camilla Jepsen Bak.

 


Jonas.jpg (100249 byte)

Ungdomstræner Michael Seindal forklarede hvorfor Jonas Kløjgaard Jensen skulle modtage prisen som ”Årets fund under 18 år”.
Kig i regnskabet for 2007 (pdf)   Hvem fik pokalerne for 2007? Morten Blumensaat ny formand

 

Nu skal fremgangen i SAK 77 konsolideres 

Af Søren Munch 

Det var nogle voldsomme tal, der dominerede ved SAK 77’s generalforsamling onsdag den 23. januar:

  • Over 75 fremmødte – faktisk flere end til generalforsamling i Venstre i Silkeborg!
  • 31 procent flere medlemmer på et år, så klubben nu tæller 89 aktive under 17 år, 6 over 17 år og 24 passive/familiemedlemmer.
  • Et overskud på 40.000 kr. i et år, hvor klubbens kasserer ellers kunne se bunden af kassen i sommer.
  • Et stærkt forøget og forstærket trænerkorps, der nu tæller hen ved 15 trænere.

 

Kort sagt – 2007 havde været et fantastisk år, konkluderede den afgående formand Ulla Nøhr, som var flink til at sende rosen rundt til klubbens mange aktive, ledere, trænere og forældre, som på forskellig vis har ydet en indsats i det forløbne år.

Blandt de der blev særligt fremhævet var Kim og Bettina Richardt Kristensen samt Jens Juel Tarpgaard, som nærmest egenhændigt stod for 30 års-festen i oktober med knap 80 personer til spisning. Trioen bag Almindsø-stafetten – der igen i år var med til at vende klubbens økonomi fra kriseramt til god – Niels Holst Pedersen, Erik Terkelsen og Elisabeth Sloth Munch blev også rost, og det samme gjaldt Benny Riis og Morten Blumensaat for en stor indsats med at få startet SAK 77’s sponsorarbejde. Kasserer Erik Thestrup fik roser for sin evne til at holde hovedet koldt, da bunden af klubkassen kom til syne i sommer.

- Også en stor tak til klubbens trænere, og hurra fordi at nye trænere kom til, og ”gamle” holder ved, sagde Ulla Nøhr, der i hæsblæsende tempo remsede de mange initiativer og arrangementer i 2007 op:

-     SAK 77’s atletikuniversitet, der over seks lektioner i vinter og forår gav god atletiklærdom til vores ældste aktive og fik øjenbrynene til at rejse sig spørgende rundt om i danske atletikklubber. Hvad har de nu gang i derude i Silkeborg…?

-     Klubbens store atletikcenter-projekt på Silkeborg Atletikstadion, som på et halvt år gik fra en idé i hovedet på bestyrelsen til et færdigt skitseforslag, der blev præsenteret for politikere, embedsmænd og foreningsfolk ved et åbent hus-arrangement i juni på stadion – myndigt ledet af Erik Odgaard, der har været en fantastisk arbejdskraft i hal-arbejdsgruppen.

-     En markant forøgelse af indtægterne efter benhård budgetstyring og nye sponsorfremstød.

-     Et fantastisk 30 års jubilæumsstævne, hvor vi i strålende oktobersol havde en forrygende eftermiddag på Silkeborg Atletikstadion med henved 70 aktive – unge som gamle – til start.

-     Almindsø-stafetten der på ny satte deltagerrekord og efterhånden må anses for at være Midtjyllands store motions-klassiker.

-     Bestyrelsens interne arbejde med at skabe større kvalitet i ledelsesarbejdet – herunder en løbende udskiftning og fornyelse i så mange ledelsesfunktioner som muligt i klubben.

 Og hvad var så Ulla Nøhrs hovedbudskab for året der kommer? Naturligvis fremgang, medlemstilgang, sportslig og klubsocial udvikling, men først og fremmest konsolidering.

 - Konsolidering af en fantastisk klub med fantastiske udøvere, trænere, forældre – og det hele i kraftig vækst, fastslog Ulla Nøhr og opridsede derefter et 2008, som tegner til at blive lige så heftigt som det foregående.

- Vi skal fortsat støtte vores atletikudøvere og det gode trænerarbejde og huske at rekruttere nye trænere. Vi skal videre med vores halprojekt, men ikke undlade at afdække muligheder og tidshorisont for en atletikhal i Silkeborg Sportscenter på Århusbakken. Arbejdet med sponsorer og fundraising skal fortsætte, så økonomien udbygges og konsolideres, og vi skal hurtigst muligt have afklaret vores nye klubtøjsponsorat og designet en ny klubdragt, sagde Ulla Nøhr.

Blandt årets arrangementer får tre store begivenheder topprioritet: Almindsøstafetten i august,

Ringløbet Silkeborg i april hvor SAK 77 er medhjælpende forening, samt det nye tiltag: Kvindeløbet i september, som kan blive vældigt stort.  

- Og så skal vi have et dommerkursus, som vi kan blive opdateret på de nye regler, og mon ikke sidste års jubilæumsarrangement kan komme til at blive gentaget i år, spurgte SAK 77-formanden retorisk.

Og konsolidering? Jo, det når vi nok i løbet af året…

 

Atletikveteran overtager formandsposten

 Af Søren Munch

 Et af generalforsamlingens største bifald tilfaldt Ulla Nøhr, der efter to tempofyldte år som formand valgte at sige tak for nu og lade sig afløse.

 - Men det er med blødende hjerte, for det har været to fantastiske år, som har lært mig meget, lød det fra Nøhr, som i fremtiden vil bruge lidt mere tid på gymnasielærerjobbet og sin bedre halvdel.

Resten af bestyrelsen lagde ikke skjul på, at de gerne havde set klubbens første formand ”udefra” fortsætte. Flere overtalelsesforsøg blev sat ind, men allerede i efteråret stod det klart, at denne gang mente Ulla det alvorligt med at stoppe.

 - Og tænk, at de ikke ville af med mig, selvom mit første træk i bestyrelsen var at forsøge at afskaffe rødvinen på bestyrelsesmøderne, lød det forundret fra Ulla Nøhr.

- Men det er der en naturlig forklaring på. Vi har simpelthen ikke arbejdet bedre end i de to år, du har været med, forklarede bestyrelsesmedlem Bo Frankø, der på resten af bestyrelsens vegne sagde tak for de to gode år, der har forvandlet en bestyrelse bestående af ”atletiknørder” til en moderne forening, der har taget en stribe anderledes og spændende initiativer.

Ulla Nøhrs afløser, Morten Blumensaat, kræver ikke megen introduktion for medlemmer med flere år på bagen i SAK 77, men for nye aktive og forældre kan det nævnes, at Morten, i dag 45 år, i sin storhedstid i 80’erne var blandt Danmarks bedste 10-kæmpere og to gange danske mester i 10-kamp. Som ungdomsaktiv var han indehaver af en præmie- og medaljesamling en sådan størrelse, at hans forældre overvejede at flytte til et større hus. I dag kan Morten stadig findes overalt på SAK 77’s klubrekordlister.

Som uddannet geolog var det planen, at Morten ville bruge sin civile karriere på at banke hule sten mod hinanden på kanten af den grønlandske indlandsis, men sådan kom det ikke til at gå. Efter flere år med selvstændig golf-forretning overtog Morten sin fars Opel-forhandlerforretning, Niels Blumensaat A/S på Nordre Ringvej, som han drev i 14 år indtil efteråret, da han solgte forretningen til en kompagnon.

- Vi er meget glade for at Morten har sagt ja til at træde ind i bestyrelsen som formand. Vi kender hans kvalifikationer, og vi glæder os til at gøre brug af hans erfaringer fra erhvervslivet og hans store netværk i Silkeborg Kommune, siger Erik Terkelsen på bestyrelsens vegne.

Privat residerer Morten med sin kone Hanne og deres tre børn på en større ejendom i udkanten af Resenbro.




 

Når man skal vælge mellem guld, guld og guld 

Af Søren Munch 

Hvad pokker gør man, når man skal afgøre hvad der lyder højest: Et brag, et drøn eller et knald?

Ja, man bruger lige så lang tid på det, som SAK 77’s bestyrelse gjorde, da årets pokaler og priser fordeles op til generalforsamlingen den 23. januar 2008.

Det var virkelig svært – især uddelingen af ”Årets præstation”, som går til årets mest imponerende sportslige indsats, for i 2007 havde de flotte resultater stået i kø. Overvejelserne lå da også længe og simrede, men da ”retten” var ”kogt ind”, var der tre kandidater tilbage:

  • Pigeholdet for 12-15 årige der vandt DM for hold suverænt og med en fornem mesterskabsrekord.
  • Marianne Simonsen, der i sit come back år efter 7-8 års pause fra atletikken vandt DM i diskoskast for senior.
  • Louise Biede, dansk atletiks største rekordjæger og femdobbelt dansk mester, som kun var knap et sekund fra en ungdomsverdensrekord på 400 meter hæk i sommer.

 - Og valget faldt på 12-15 årspigeholdet. Dels fordi vi så kunne hædre syv piger (Fanny Sørensen, Louise Biede, Marie Christensen, Charlotte Kunø Christensen, Camilla Jepsen Bak, Maiken Rasmussen og Camilla Rasmussen), og dels fordi vi har en mistanke om, at så godt et hold ikke dukker op de første mange år, forklarer bestyrelsesmedlem Søren Munch.

Det gode var dog, at ingen af kandidaterne for alvor blev snydt. For Louise Biede var et endog meget stærkt aktiv på pigeholdet, og således fik hun for tredje år i træk sit navn på ”Årets præstation”-pokalen. Og Marianne Simonsen? Ja, i sit 31. år fik hun såmænd pokalen for ”Årets fund over 18 år”, som i aftenens anledning blev omdøbt til ”Årets comeback”. Og Marianne lovede på stedet forsamlingen at gøre hvad hun kunne for en ny DM-titel og en plads på landsholdet.

En langbenet dreng på 11 år måtte op for at hente pokalen for ”Årets fund under 18 år” – Jonas Kløjgaard Jensen, som allerede nu er begyndt at kvæste klubrekorderne i højdespring. Foreløbig lyder rekorden på 1,48 meter, og det meldes også, at den unge herre er et markant hækkeløbs-talent.

”Årets SAK 77-medlem” blev klubbens dygtige og afholdte webmaster Ulla Biede. Hendes stilfærdige og solide arbejde med klubbens hjemmeside, sak77.dk, har allerede rygtedes rundt om i atletik-Danmark, hvor man efterhånden har vænnet sig til, at man altid kan finde resultatlister og info om stævner. Forleden skrev Dansk Atletik Forbunds kontor endda til SAK 77 og spurgte, om vi ikke kunne sende en bestemt resultatlister som de havde mistet. Den lå altså på hjemmesiden, kunne vi meddele. Større ros kan man nok opnå…

Og så blev kredsen af pokaler for første gang i mange år udvidet med en ordentlig kleppert af en sølvkrukke. Den gik til 13-årige Emil Lichscheidt, der således blev den første til at modtager pokalen til ”Årets ungdomsmedlem i SAK 77”. Emil behøver næppe nogen præsentation, men hvis nogen ikke har mødt Emil, så skynd jer at komme til træning – og mød en herlig knægt med en glad optimisme og et gåpåmod der kan imponere de fleste…


Årets pokaler

Årets præstation - 12-15 års pigeholdet, Fanny Sørensen, Louise Biede, Marie Christensen, Charlotte Kunø Christensen, Camilla Jepsen Bak, Maiken Rasmussen og Camilla Rasmussen

Årets fund over 18 år - Marianne Simonsen

Årets fund under 18 år - Jonas Kløjgaard Jensen

Årets SAK 77-medlem - Ulla Biede

Årets ungdomsmedlem i SAK 77 - Emil Lichscheidt

 

 



 

 



 

 Generalforsamling   -  31. januar 2007  
       
DSC_0667.JPG (165091 byte)




Ungdomstræner Michael Seindal fik overrakt pokalen ”Årets SAK 77-medlem”.
  DSC_0672.JPG (164958 byte)




Årets hovedpokal i SAK 77, ”Årets præstation”, gik for tredje år i træk til Louise Biede, 14 år
DSC_0666.JPG (100567 byte)





Pokalen ”Årets fund under 18 år” blev givet til Frederikke Borg, 13 år
       
Læs hele formandens beretning (pdf)   Kig i regnskabet for 2006 (pdf) Se mange flere fotos


SAK 77 går på sponsorjagt
 

Voldsom vækst og stor sportslig succes koster på kistebunden i Silkeborg Atletikklub 1977.

 Der er masser af aktivitet og sportslig succes i Silkeborg Atletikklub 1977 (SAK 77). Men succes koster, og derfor kaster Midtjyllands mest aktive og succesrige atletikklub sig nu ud i en intensiv  jagt på sponsorer.

 Sådan var hovedbudskabet, da SAK 77 onsdag aften holdt generalforsamling for 55 deltagere i Silkeborg KFUM’s klubhus på Søholt Parkvej – kun et spydkast fra Silkeborg Atletikstadion.

 Fire års nærmest eksplosiv vækst og sportslig fremgang har drænet klubben for ressourcer – senest illustreret med et underskud i 2006 på 28.541 kroner. Til alt held har klubben stadig en pæn opsparing, men formand Ulla Nøhr sagde tingene ligeud på generalforsamlingen.

 - Vi har et højt aktivitetsniveau og store ambitioner for fremtiden, og derfor skal vi skaffe 60.000 kroner, for ellers kan vi se kistebunden om to år, lød det fra atletikformanden, der kunne se tilbage på et ekstremt aktivt år for klubben fra Silkeborg Atletikstadion:

 Væksten skal udbygges – og det koster

Medlemstallet er steget fra 54 i 2005 til 68 børne- og ungdomsmedlemmer i 2006, og antallet af starter steg fra 1200 i 2005 til 1465. Også på medaljefronten var der fremskridt, idet SAK 77’s aktive sikrede sig 47 mesterskabsmedaljer mod 32 året før. I rekordbøgerne indskrev SAK 77 sig hele 16 gange i årets løb – godt hjulpet på vej af stortalentet Louise Biedes 15 danske ungdomsrekorder.

SAK 77 brugte 2006 til at udbygge sit træningstilbud i top og bund: Dels med en ny børnegruppe for 6-9 årige, som succesrigt ledes af Thomas K. Schmidt og Lorcan O’Shea, dels med en ny eliteoverbygning for de ældste aktive, som er ført ud i livet af Peter Riis og Erik Barslev.

- Og det fortsætter vi med at udbygge i 2007, hvor det er vores ambition at skaffe endnu flere trænere og ledere, sagde Ulla Nøhr

Unikke tilbud i SAK 77

Og der bliver sandt at sige nok at tage fat på i 2007, for på generalforsamlingen fremlagde formanden en stribe af initiativer, som skal gøre det endnu mere attraktivt at gå til atletik i SAK 77. Blandt andet starter klubben et unikt ”atletik-universitet”, hvor SAK 77 som den første atletikklub i Danmark tilbyder trænere, aktive, ledere og forældre kurser i træningslære, fysiologi, ernæring, mental træning, biomekanik, etc.

Desuden gennemfører SAK 77 i år sit eget interne dommerkursus, og også for de ældste aktive piger bliver der i 2007 en nyskabelse, idet SAK 77 efter 10 års pause atter er at finde i Dansk Atletik Forbunds danmarksturnering for kvinder.

 Spændende stadionprojekt på vej

Atletikformanden kunne løfte sløret for en endog meget stor satsning i fremtiden: Et sportscenter på Silkeborg Atletikstadion. Det var en stor skuffelse, da atletikken – og dermed SAK 77 - sidste år endegyldigt blev sparet ud af det nye sportscenter på Århusbakken. Men SAK 77 blev ikke liggende længe på valen, og nu tager planerne om et unikt atletikhal-projekt med brugermuligheder for andre idrætsgrene stille og roligt form på Silkeborg Atletikstadion.

- Vi er endnu på forberedelses- og tegnestadiet, og vi regner med at kunne præsentere projektet senere på året, afslørede Ulla Nøhr, som takkede klubbens mange forældre for stor opbakning til arbejdet i klubben.

Faktisk har SAK 77 slet ikke problemer med at skaffe hjælpende hænder nok, og det afspejlede sig i, at rigtig mange tog del i generalforsamlingens afsluttende ”jeg-vil-gerne-hjælpe”-messe, hvor en række konkrete arbejdsopgaver blev fordelt.

 Årets hovedpokal i SAK 77, ”Årets præstation”, gik for tredje år i træk til Louise Biede, der i sit 14, år betegnes som dansk atletiks største ungdomstalent med potentiale til det helt store. ”Årets fund under 18 år” blev givet til Frederikke Borg, 13 år, der fik et formidabelt gennembrud ved de vestdanske mesterskaber i forrige weekend, og endelig fik ungdomstræner Michael Seindal overrakt pokalen ”Årets SAK 77-medlem”.

 Kasserer Erik Thestrup blev genvalgt for to år, og det samme gjaldt bestyrelsesmedlemmerne Erik Terkelsen og Bo Frankø. Birthe Pedersen og Elisabeth Munch blev genvalgt som revisorer.

 På generalforsamlingen mindes man også klubbens store veterannavn Kurt Bradal, som døde juleaftensdag, 66 år gammel.

 







 

 Generalforsamling   -  19. januar 2006  
       
Per Mortensen overlod formandsposten i SAK 77 til Ulla Nøhr. I hånden har Per Mortensen sit ”eksamens-bevis” som formand – underskrevet af en ”dommerkomité” på knap 40 ungdoms- medlemmer.   En lidt forlegen Louise Biede modtager for andet år i træk pokalen for ”Årets præstation” fra den afgående formand Per Mortensen.  
       
Ny formand og eksplosiv fremgang i SAK 77

Stor fremgang baner vej for aftale med toptræner i SAK 77.

Ikke meget kan standse atletikklubben SAK 77 i øjeblikket – heller ikke vejret. Trods snestormen mødte hele 70 børn, unge og voksne op til klubbens generalforsamling torsdag aften, hvor Per Mortensen efter tre år succesrigt arbejde overlod sin formandspost til Ulla Nøhr.

Med valget af Ulla Nøhr, der bliver klubbens første formand fra forældrenes rækker, og samtidig en "slanket" bestyrelse står klubben godt rustet til en fremtid med fortsat eksplosiv vækst i medlemstallet. Medlemstallet er i 2005 steget med godt 50 procent i ungdomsafdelingen, der nu tæller knap 60 medlemmer, og det vælter fortsat ind med nye medlemmer.

- Aktiviteten i klubben er steget tilsvarende – antallet af starter ved stævner steg også med 50 procent i 2005, fra 800 til 1200. Sportsligt blev året også det bedste siden indvielsen af Silkeborg Atletikstadion i 2001. Vi vandt fem medaljer ved de danske ungdomsmesterskaber og 27 medaljer ved de vestdanske ungdomsmesterskaber samt 15 veteranmedaljer, og på rekordlisterne indskrev SAK 77 sig med seks nye danske ungdomsrekorder, fortalte Per Mortensen og understregede, at det hele var foregået i den særlige "SAK 77-ånd", hvor ikke alene de bedste, men alle medlemmer betragtes som stjerner.

Fremgangen er også blevet bemærket ude i atletik-Danmark, hvor SAK 77 markerer sig ved stævne efter stævne. Senest ved et stævne i Århus i januar, hvor en af Danmarks største trænerkapaciteter blev så begejstret for indsatsen af de gul-grønne fra Silkeborg, at han på stedet meldte sig som træner i SAK 77. Han vil i fremtiden indgå i klubbens stærke trænergruppe, der i den kommende sæson ventes at komme op på 15 personer.

- Dermed vil vi fra foråret være i stand til at tilbyde atletik i tre grupper: Indslusnings- og begynderatletik for 6-8 årige, atletik for 9-11 årige samt for en stor gruppe på 12 år og derover, fortalte Per Mortensen.

For at styrke trænerarbejdet trådte Peter Riis, en af klubbens centrale trænere, ud af bestyrelsen, og ud af bestyrelsen trådte også klubbens tidligere kasserer, Steen Nielsen. Bestyrelsen består nu af formand Ulla Nøhr, kasserer Erik Thestrup, bestyrelsesmedlemmerne Erik Terkelsen, Bo Frankø og Søren Munch samt den nyvalgte suppleant Michael Boesen.

På generalforsamlingen blev 13-årige Louise Biede hyldet med pokalen for "Årets præstation" for sine seks danske ungdomsrekorder i 2005, mens Martin Nøhr modtog pokalen som "Årets fund under 18 år". Pokalen som "Årets SAK 77-medlem" gik til Anders Sørensen for en kolossal arbejdsindsats som ungdomstræner.

Læs hele formandens beretning   Kig i regnskabet for 2005