Spring til indhold

SAK77 skal uddanne dommere: Tilmeld dig her

En helt ny og næsten ubrugt atletiksæson ligger foran os og med den også afholdelse af en række stævner på Silkeborg Atletikstadion. Det gælder alt lige fra DGI nålestævner til årets store højdepunkt med afholdelse af de danske mesterskaber i mangekamp sidst i august.

Vi oplever heldigvis altid stor villighed blandt såvel forældre som de ældste aktive til at give en hånd med som dommere og medhjælpere. Det er dejligt, men i takt med at vi afholder flere og større stævner stilles der også øgede krav til dommernes kvalifikationer og kendskab til reglementet.

Derfor tilbyder SAK 77 nu alle aktive over 16 år, alle forældre og alle andre interesserede helt gratis en officiel dommeruddannelse, som resulterer i udstedelse af et dommerkort med fem års gyldighed.

Dommeruddannelsen er bygget op i moduler af ca. 3 timers varighed. Der er moduler for henholdsvis løb, spring, kast og mangekamp og man kan frit vælge ét, flere eller alle moduler. På uddannelsen gennemgår man nøje reglerne for de enkelte discipliner.

Ved at tage uddannelsen som dommer hjælper du naturligvis SAK 77 til at få rådighed over et veluddannet korps af dommere, men samtidig gør et grundigt kendskab til reglerne det faktisk også endnu sjovere at se atletik såvel på stadion som hjemme foran TV-skærmen.

Dommerkursus vil blive afholdt i weekenden 5.-6. maj, så reservér allerede nu datoerne. Kurset vil blive afholdt dels i skyttehuset mellem stadion og højskolen og dels på selve atletikstadion.

Programmet vil være:

Lørdag den 5. maj kl. 9-12: Løbeøvelser

Lørdag den 5. maj kl. 12-ca.15: Springøvelser

Herefter aflægges prøver for de, der ikke deltager søndag

Søndag den 6. maj kl. 9-12: Kasteøvelser

Søndag den 6. maj kl. 12-ca 13.30: Mangekamp

Herefter aflæggelse af prøver.

Det anbefales kraftigt at gennemlæse det eksisterende atletikreglement inden kurset. Reglementet kan læses her

Du tilmelder dig kurset på denne formular