Spring til indhold

Nyt stærkt crossløb af Line Brandt Pedersen

Det forfrosne kvindefelt inden DM-starten i Fredericia. Med lidt sans for gult og grønt er det ikke svært at få øje på Line Brandt Pedersen blandt de mange AGF- og Sparta-løbere. Foto: Fra Line Brandt Pedersen, Instagram

Selvom hun aldrig har løbet et baneløb, og selvom hun kun har løbet to crossløb, har Line Brandt Pedersen fra SAK77 allerede etableret sig tungt blandt de bedste kvindelige eliteløbere.

Ved lørdagens DM i lang cross i Fredericia (8 km for kvinder, 10 km for mænd) endte Line på en flot syvendeplads efter et løb, der havde alle crossløbets forhindringer i sig: Modbydelige bakker, lige så grimme nedløb, is og sne, knaldhårdt underlag. Dertil de frostgrader, som vi alle har stiftet bekendtskab med i de seneste dage.

Ved DM 4 km cross sidst i januar løb Line sig til en overraskende femteplads, og i Fredericia gik hun benhårdt efter en tilsvarende placering. En stærk trio bestående af den senere vinder Maja Alm, Alberte Kjær Pedersen fra arrangørklubben og Sylvia Kiberegne rev sig hurtigt løb fra resten af feltet, og i gruppen efter blev det sværere og sværere for Line at holde sin fjerdeplads. På de sidste 4 km dumpede hun yderligere tre pladser ned, men i mål var hun faktisk stadig kun 33 sekunder fra bronzen.

Line Brandt Pedersen bliver ikke en fast gæst i SAK77, fordi hun forbereder sig til debut på en ironman i august. Dog løber hun DM 10 km landevej den 17. marts i Middelfart, og her kan klubrekorden for kvinder nok komme i fare, gætter vi på.