Spring til indhold

12 medaljer ved DM: Breddeklubben SAK77 har bidt sig fast i eliten

Sølvholdet i D22 holder sammen: Fra venstre sprinteren Andreas Støve, Rasmus Vejlgård som ikke træner så meget men er god nok til DMU, debutanten Asger Sarto, som aldrig havde løbet en 200 meter før, og højdespringeren William Winkler.

SAK-holdet i P22 er et godt eksempel på, hvad sammenhold er. Katrine Vad Mortensen (tv.) trodsede ømme skinneben for at være med, Emilie Vejlgård var med som træner men havde glædet sig mest til stafetten, Josefine Bundgaard-Hansen løber ikke så mange stævner for tiden men ville ikke undvære stafetten, og Emilie Pedersen havde sin fjerde start i weekenden på stafetten.

Kan det virkelig lade sig gøre at være en breddeklub, der samtidig skaber eliteresultater på topplan? Ja, det kan det for SAK77, må konklusionen være efter weekendens ungdoms-DM indendørs i Skive, hvor SAK77 målt på medaljer blev den sjettebedste klub af de 45 tilmeldte klubber.

Det var andet år i træk, at SAK77 endte blandt de største i dansk ungdomsatletik, og spørgsmålet er, om vi ikke efterhånden skal til at betragte os som fast inventar i toppen af dansk ungdomsatletik – både hvad angår topplaceringer og antallet af deltagere. Det er sådan vi ser os selv, og det er det, som store dele af Atletikdanmark efterhånden også ser.

Forbi Odense og Ballerup

Nu er tal jo taknemlige, men lige meget hvordan man end vender og drejer dem, så rykkede SAK77 for første gang forbi etablerede storklubber som Ballerup AK og Odense Atletik – både målt på deltagertal og medaljer.  Kun Sparta, Aarhus 1900, Greve, Aalborg AM og værtsklubben Skive AM opnåede flere medaljer end SAK77.

Man blev helt forpustet af at følge med i de 17 timers atletik i Sparnord Arena i Skive: Fem danske mesterskaber, fem gange sølv og to gange bronze blev det til. Dertil kom, at hele to af SAK77’s aktive forbedrede en dansk ungdomsrekord.

Og endelig blev der sat PR i 17 af 26 individuelle starter, mens der var flotte tider i de fem stafetter. Men på bredden var SAK77 endnu længere fremme: SAK77 havde femteflest starter af alle, havde næstflest stafethold af alle klubber – fem stykker, kun overgået af Sparta med syv – og antallet af aktive til start nåede op 26.

Se, det er bredde i elite, hvis I forstår…

Se medaljestatistikken her

Resultatliste fra DMU-inde kan ses her

Se flere fotos fra DMU (Skive AMs Flickr-konto)

Det ene af SAK77s to hold i P15 4×200 m slapper af efter strabadserne: Forrest Christine K. Jørgensen og Martha Qvortrup og bagest Emilia Juncker og Anna Mai Skaarup Jørgensen.

Mens de venter på, om juryen vil give dem sølv eller bronzen på D17 4×200 m, løfter Christoffer Gissel, Henrik Lykke og Viktor Krejberg lidt på Danmarks tyndeste 1500 meter-løber, Markus Kirk Kjeldsen.

 

En lang DMU-weekend er omme for fire piger, som alle havde invididuelle starter inden den afsluttende 4×200 m. Til venstre Liv Selmer, som vandt sølv i højde for P15, Nikoline Bundgaard-Hansen som sprang trespring og Freja Jensen og Mette Klausen, der begge var til start på 60 meter.