Spring til indhold

Gennembrud for SAK-sprinter ved DM

Emilie Pedersen med sin sølvmedalje fra indsatsen på 200 meter, hvor Emilie storsatsede og gik efter storfavoritten.

Hun har længe været på nippet til det, men ved weekendens DM-senior inde fik Emilie Pedersen (årgang 1998) endelig belønning for mange måneders og slid. Et regulært gennembrud til den danske elite blev det til på både 60 m og 200 m, og vi skal nu til at regne med Emilie som fast inventar i danske sprintfinaler.

Helt i særklasse var Emilies indsats på 200 meter, hvor hun i indledende heat løb på 25,82 sek. og gik i finalen på næstbedste tid. Men tredje- og fjerdehurtigste løber lå kun et par tiendedele efter, så intet var afgjort, og ingen medalje var sikker på forhånd.

Det er sin sag at løbe 2 stk. 200 meter løb med fire timers pause, og Emilie havde i finalen endda banen inden for topfavoritten, Ida Karstoft fra Sparta (24,70 sek. i indledende). Det var SAK-sprinteren tilsyneladende ligeglad, for de første 100 meter holdt hun trit med Karstoft, inden Sparta-sprinterens udholdenehed slog til. I mål holdt Emilie dog konkurrenterne bag sig og sikrrede sig med 25,74 sek. SAK77’s første sølvmedalje ved et dansk indemesterskab i mange, mange år.

På 60 meter irriterede Emilie sig selv med en dårlig start indledende heat, og hun endte på femtepladsen i 7,94 sek. – langt fra vinterens bedste tid – 7,83 sek. Imidlertid smuttede Emilie med i finalen på ottende og sidste placering, og her fik hun en markant bedre start og sluttede på en flot femteplads i 7,83 sek. Med den placering er Emilie på syvendepladsen på årets vinterrangliste (inklusive en udlænding).

17-årige Markus Kirk Kjeldsen var til sit første inde-senior-DM, og på forhånd havde Markus tre muligheder: 1) Løbe med i et højt tempo og gå efter en dansk ungdomsrekord for 17-årige, 2) holde sig langt fremme i feltet hvis løbet udviklede sig taktisk, eller 3) at stikke selv, hvis tempoet var håbløst lavt. det blev treeerenl og pludselig lå Markus 40 meter foran feltet og fik masser af airtime på AtletikTV’s livestream. Bag ham kom to af landets spurtkanoner, Nick r. Jensen og William Dementier fra Sparta, imidlertid halsende, og 300 m før mål fangede de Markus, der måske havde brugt lidt for meget tid på at se sig tilbage. I mål smuttede også en Odense-løber forbi, men ingen kan tage fra Markus at han i sin første inde-DM løb sin chancen. Og i en sidste var tiden 4.02,79 min. omtrent et sekund fra den danske ungdomsrekord.

Weekendens tredje DM-deltager var William Winkler, som to uger tidligere havde tangeret sin gamle PR i højdespring på 1,90 meter. Nu blev det til starthøjden 1,80, inden William rev ned tre gange på 1,85 meter. Men fjerdepladsen kan ingen tage fra ham…

Se resultatlisten her