Spring til indhold

Cross-sæsonen startet: Fire SAK’ere med helt fremme

Markus Kirk Kjeldsen vinder den lange distance over 7,2 km.

Sebastian Mouritsen var ude i sit første crossløb og fik en fjerdeplads med hjem.

Hvis man går og savner et godt løb at måle konditionen på her i løbet af vinteren, så kan SAK77’s løbere anbefale DGI Sydøstjyllands crossserie. Fire SAK’ere var med i 2. runde (ud af i alt syv løb) lørdag den 25. november, og der var topkarakter til både ruten, deltagerantallet, modstanden og arrangementet.

Robin Ostenfeldt viste, at han har fået rigtig meget ud af en større træningsmængde.

Han var en af de mindste i feltet, men 14-årige Malthe Bøgebjerg viste med en andenplads, at det ikke er størrelsen det handler om i cross.

Over 400 (!) løbere var mødt op for at løbe enten én, to eller tre omgange på den interessante, men også meget svære og udfordrende rute ved Hedensted Golfklub.Det var meget spændende at se, at deltagerne kom fra løbeklubber, orienteringsklubber, fodboldklubber, gadeforeninger, triklubber og cykelklubber, og mange var med til deres første motionsløb. Godt hjulpet af en lokalkendt speaker gav det virkelig en god stemning i start- og målområdet.

Der var solskin, da den første start gik, og solen skinnede også på SAK’erne, der alle sluttede blandt de bedste fire i deres klasse.

Sådan ser en rigtig crossrute ud…

Indtryk fra ruten i Hedensted.

På to omgange (4,8 km) blev Malthe Bøgebjerg, årgang 2003, en flot nummer to i et af sine første løb uden for banen for SAK77, mens Sebastian Mouritsen viste flot fremgang med en fjerdeplads.

På den lange distance, tre omgange på i alt 7,2 km, viste Markus Kirk Kjeldsen uimodståelig styrke på sidste omgang, da han rykkede fra en stærk marathonløber fra Haderslev. formentlig unge Kjeldsens bedste crossløb nogensinde, og det samme gælder for Robin Ostenfeldt, som i det svære terræn holdt et gennemsnit på 3,46 min/km – en klar fremgang fra forrige vinter.

Vi glæder os allerede nu til 3. runde lørdag den 9. december i ved Bygholm Sø i Horsens, hvor man kan løbe de samme distancer – ca. 2,4 km, ca. 4,8 km  og ca. 7,2 km.